Google Programlama Yarışması

0
FZ
Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.
Programınızı yazarken, Google tarafından kaynak kodu sunulan "ripper" programından faydalanabilirsiniz. Söz konusu program C++ ile yazılmış ve adamlar sizin de aynı dili kullanmanızı bekliyorlar ancak eğer gerekli arayüzleri yazarsanız Java ve Python dillerini de kabul ediyorlar.

Tabii sonra sıra geliyor, programınızın yaptığı işin neden önemli/ilginç olduğunu ve daha da önemlisi ne kadar süper ölçeklenebilir olduğunu açıklamaya ;-)

Her şey yolunda giderse size bir uçak bileti gönderiyorlar, Google merkez binasında bir süreliğine sizi ağırlıyorlar.

Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Görüşler

0
anonim
>Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Yarisma kurallari geregi kodunuzun GPL olmasi gerekiyor. Yani elbette hak iddia edebilirsiniz. FZ, arastirmaci gazetecilige yakismadi bu :)
0
FZ
With regard to an entry you submit as part of the Contest, you grant Google a worldwide, perpetual, fully paid-up, non-exclusive license to make, sell, or use the technology related thereto, including but not limited to the software, algorithms, techniques, concepts, etc., associated with the entry.

Valla lisans konusunda uzman olduğumu iddia etmedim hiçbir zaman ancak Google'ın yukarıdaki cümlelerinden artık hangi konuda ne kadar hak iddia edersin, etsen dahi bu ne kadar işine yarar, ne olur kısaca bilemeyeceğim. Mesele ego tatmini ise bunu fazlası ile yaşarsın. Mesele iş yapmaksa biraz dikkatli olmakta fayda var ;-)
0
anonim
Affedersin su cumleyi yanlis anlamisim:
`Sorry, we cannot accept entries that require commercial software or other software that is not provided as open source or under GPL.
`
Bu durumda ozur dilerim. Asil ben elestirici okuyucuya yakismayacak birsey yaptim :)
0
anonim
Sorun değil ;-) Hani yani olur da buralardan biri yarışmaya canavar gibi bir algoritma ile katılmayı düşünüyorlarsa dikkat etsinler demek istemiştim ;-) 10.000$'a sevinip daha sonra kaybedecekleri milyonlarca dolara üzülmesinler diye.
0
anonim
Tesekkurler uyarin icin. Ama canavar algoritma veri kayangi olmadan bir ise yaramaz sanirim. O da Google'in elinde :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sylpheed: Hızlı, Sağlam, Kaliteli

conan

Bir süredir mail okuyucusu (okutucusu daha doğru sanırım :) olarak Sylpheed kullanmaktayım. Hiroyuki Yamamoto'nun bu harika yazılımını biraz olsun tanıtabilmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

NASA Ruby ile Ne Yapıyor?

anonim

Ruby bir programlama dili değildir. Ruby bir eğlence aracıdır. Temel tasarım sebepleri arasında programcıyı eğlendirmek olan başka bir programlama dili yoktur.

Buraya kadar her şey güzel de NASA gibi bir kurumun Ruby ile işi ne?

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.