Google Programlama Yarışması

0
FZ
Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.
Programınızı yazarken, Google tarafından kaynak kodu sunulan "ripper" programından faydalanabilirsiniz. Söz konusu program C++ ile yazılmış ve adamlar sizin de aynı dili kullanmanızı bekliyorlar ancak eğer gerekli arayüzleri yazarsanız Java ve Python dillerini de kabul ediyorlar.

Tabii sonra sıra geliyor, programınızın yaptığı işin neden önemli/ilginç olduğunu ve daha da önemlisi ne kadar süper ölçeklenebilir olduğunu açıklamaya ;-)

Her şey yolunda giderse size bir uçak bileti gönderiyorlar, Google merkez binasında bir süreliğine sizi ağırlıyorlar.

Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Görüşler

0
anonim
>Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Yarisma kurallari geregi kodunuzun GPL olmasi gerekiyor. Yani elbette hak iddia edebilirsiniz. FZ, arastirmaci gazetecilige yakismadi bu :)
0
FZ
With regard to an entry you submit as part of the Contest, you grant Google a worldwide, perpetual, fully paid-up, non-exclusive license to make, sell, or use the technology related thereto, including but not limited to the software, algorithms, techniques, concepts, etc., associated with the entry.

Valla lisans konusunda uzman olduğumu iddia etmedim hiçbir zaman ancak Google'ın yukarıdaki cümlelerinden artık hangi konuda ne kadar hak iddia edersin, etsen dahi bu ne kadar işine yarar, ne olur kısaca bilemeyeceğim. Mesele ego tatmini ise bunu fazlası ile yaşarsın. Mesele iş yapmaksa biraz dikkatli olmakta fayda var ;-)
0
anonim
Affedersin su cumleyi yanlis anlamisim:
`Sorry, we cannot accept entries that require commercial software or other software that is not provided as open source or under GPL.
`
Bu durumda ozur dilerim. Asil ben elestirici okuyucuya yakismayacak birsey yaptim :)
0
anonim
Sorun değil ;-) Hani yani olur da buralardan biri yarışmaya canavar gibi bir algoritma ile katılmayı düşünüyorlarsa dikkat etsinler demek istemiştim ;-) 10.000$'a sevinip daha sonra kaybedecekleri milyonlarca dolara üzülmesinler diye.
0
anonim
Tesekkurler uyarin icin. Ama canavar algoritma veri kayangi olmadan bir ise yaramaz sanirim. O da Google'in elinde :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.

KDE ve GNOME Uygulamalarını Birleştirmek

tongucyumruk

KDE ve GNOME gibi iki gelişmiş Unix masaüstü ortamı arasındaki uyum sorunları uzun süre sorun olmuştu. Neyse ki FreeDesktop gibi girişimler sonucunda bu sorunlar teker teker aşılmaya başlandı. Şimdi ise Zack Rusin adlı bir KDE geliştiricisi bu uyumu bir adım öteye taşımaya karar vermiş gibi gözüküyor.

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.