Google Programlama Yarışması

0
FZ
Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.
Programınızı yazarken, Google tarafından kaynak kodu sunulan "ripper" programından faydalanabilirsiniz. Söz konusu program C++ ile yazılmış ve adamlar sizin de aynı dili kullanmanızı bekliyorlar ancak eğer gerekli arayüzleri yazarsanız Java ve Python dillerini de kabul ediyorlar.

Tabii sonra sıra geliyor, programınızın yaptığı işin neden önemli/ilginç olduğunu ve daha da önemlisi ne kadar süper ölçeklenebilir olduğunu açıklamaya ;-)

Her şey yolunda giderse size bir uçak bileti gönderiyorlar, Google merkez binasında bir süreliğine sizi ağırlıyorlar.

Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Görüşler

0
anonim
>Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Yarisma kurallari geregi kodunuzun GPL olmasi gerekiyor. Yani elbette hak iddia edebilirsiniz. FZ, arastirmaci gazetecilige yakismadi bu :)
0
FZ
With regard to an entry you submit as part of the Contest, you grant Google a worldwide, perpetual, fully paid-up, non-exclusive license to make, sell, or use the technology related thereto, including but not limited to the software, algorithms, techniques, concepts, etc., associated with the entry.

Valla lisans konusunda uzman olduğumu iddia etmedim hiçbir zaman ancak Google'ın yukarıdaki cümlelerinden artık hangi konuda ne kadar hak iddia edersin, etsen dahi bu ne kadar işine yarar, ne olur kısaca bilemeyeceğim. Mesele ego tatmini ise bunu fazlası ile yaşarsın. Mesele iş yapmaksa biraz dikkatli olmakta fayda var ;-)
0
anonim
Affedersin su cumleyi yanlis anlamisim:
`Sorry, we cannot accept entries that require commercial software or other software that is not provided as open source or under GPL.
`
Bu durumda ozur dilerim. Asil ben elestirici okuyucuya yakismayacak birsey yaptim :)
0
anonim
Sorun değil ;-) Hani yani olur da buralardan biri yarışmaya canavar gibi bir algoritma ile katılmayı düşünüyorlarsa dikkat etsinler demek istemiştim ;-) 10.000$'a sevinip daha sonra kaybedecekleri milyonlarca dolara üzülmesinler diye.
0
anonim
Tesekkurler uyarin icin. Ama canavar algoritma veri kayangi olmadan bir ise yaramaz sanirim. O da Google'in elinde :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java ve .NET : Derin Rekabet

FZ

Son günlerdeki anketleri inceleyen, yazışmalara,sorulara kulak ve göz misafiri olan FZ dayanamadı ve bulduğu bir röportajı tercüme ederek FM camiası ile paylaşmaya karar verdi. Söz konusu röportaj Java dünyasındaki en kıvrak ve yetkin firmalardan biri olma özelliğini halen koruyan BEA'nın Baş Teknoloji Sorumlusu (Chief Technology Officer - CTO) Dr. Scott Dietzen ile 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiş. Dr. Dietzen Java camiasında, sunucu tarafındaki Java standartlarının geliştirilmesinde yani J2EE (Java 2 Enterprise Edition) teknolojisinin olgulaşmasındaki öncü rolü ile saygı duyulan bir isim. Kendisi aynı zamanda Java Community Process kurucularından. Bu röportajın ana konusu: Java, .NET, web servisleri, vs.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

FZ

Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.

PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu.

madness

7_4_STABLE üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu. 7.4.1'den sonra yapılan değişiklikler içinde, bizim için en dikkat çekici olanı:

* Partial fix for Turkish-locale issues

Türkçe sorunu için uzun süreden beri yazışmamız bir miktar sonuç verdi. Çabaları için Nicolai Tufar'a ve Enver Altın'a teşekkürler.

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com