Google Programlama Yarışması

0
FZ
Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.
Programınızı yazarken, Google tarafından kaynak kodu sunulan "ripper" programından faydalanabilirsiniz. Söz konusu program C++ ile yazılmış ve adamlar sizin de aynı dili kullanmanızı bekliyorlar ancak eğer gerekli arayüzleri yazarsanız Java ve Python dillerini de kabul ediyorlar.

Tabii sonra sıra geliyor, programınızın yaptığı işin neden önemli/ilginç olduğunu ve daha da önemlisi ne kadar süper ölçeklenebilir olduğunu açıklamaya ;-)

Her şey yolunda giderse size bir uçak bileti gönderiyorlar, Google merkez binasında bir süreliğine sizi ağırlıyorlar.

Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Görüşler

0
anonim
>Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Yarisma kurallari geregi kodunuzun GPL olmasi gerekiyor. Yani elbette hak iddia edebilirsiniz. FZ, arastirmaci gazetecilige yakismadi bu :)
0
FZ
With regard to an entry you submit as part of the Contest, you grant Google a worldwide, perpetual, fully paid-up, non-exclusive license to make, sell, or use the technology related thereto, including but not limited to the software, algorithms, techniques, concepts, etc., associated with the entry.

Valla lisans konusunda uzman olduğumu iddia etmedim hiçbir zaman ancak Google'ın yukarıdaki cümlelerinden artık hangi konuda ne kadar hak iddia edersin, etsen dahi bu ne kadar işine yarar, ne olur kısaca bilemeyeceğim. Mesele ego tatmini ise bunu fazlası ile yaşarsın. Mesele iş yapmaksa biraz dikkatli olmakta fayda var ;-)
0
anonim
Affedersin su cumleyi yanlis anlamisim:
`Sorry, we cannot accept entries that require commercial software or other software that is not provided as open source or under GPL.
`
Bu durumda ozur dilerim. Asil ben elestirici okuyucuya yakismayacak birsey yaptim :)
0
anonim
Sorun değil ;-) Hani yani olur da buralardan biri yarışmaya canavar gibi bir algoritma ile katılmayı düşünüyorlarsa dikkat etsinler demek istemiştim ;-) 10.000$'a sevinip daha sonra kaybedecekleri milyonlarca dolara üzülmesinler diye.
0
anonim
Tesekkurler uyarin icin. Ama canavar algoritma veri kayangi olmadan bir ise yaramaz sanirim. O da Google'in elinde :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Bir Açık Yazılım - JmxMonitor

malkocoglu_2

JmxMonitor, Java JMX standartını kullanan ve bir veya daha fazla servisi izlemek (monitoring) için kullanılabilecek bir yazılımdır.

http://jmxmonitor.sourceforge.net

Java JMX standartı, uygulamanızın istatistiklerini MBean temelli basit Java nesneleri üzerinden dısarıya afişe etmenizi sağlıyor. Bu istatistik MBean'leri işleme konulduktan sonra, JmxMonitor genelci bir yaklaşımla (generic) herhangi bir uygulamadaki tüm MBean'leri listeleyip, admin'e "gözlemek istediklerim" adlı bir liste olusturmasına izin vermektedir. Gözlenmesine karar verilen makina/port/obje/attribute dörtlüsü için bir eşik değeri (threshold) girildikten sonra, JmxMonitor arka plan süreci tarafindan periyodik olarak esasa değeri bu eşik değerine karşılık kontrol eder. Eşik değer ihlalleri, ana sayfadan ve e-mail ile sistem yöneticisine bildirilecektir.

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

zekzekus

Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.