Google Programlama Yarışması

0
FZ
Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.
Programınızı yazarken, Google tarafından kaynak kodu sunulan "ripper" programından faydalanabilirsiniz. Söz konusu program C++ ile yazılmış ve adamlar sizin de aynı dili kullanmanızı bekliyorlar ancak eğer gerekli arayüzleri yazarsanız Java ve Python dillerini de kabul ediyorlar.

Tabii sonra sıra geliyor, programınızın yaptığı işin neden önemli/ilginç olduğunu ve daha da önemlisi ne kadar süper ölçeklenebilir olduğunu açıklamaya ;-)

Her şey yolunda giderse size bir uçak bileti gönderiyorlar, Google merkez binasında bir süreliğine sizi ağırlıyorlar.

Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Görüşler

0
anonim
>Bu arada, eğer yazacağınız ya da yazdığınız programın size muhteşem bir şeymiş gibi gelirse dikkatli olun çünkü sisteminizi bir kez Google'a emanet ettikten sonra artık program üzerinde hiçbir hak iddia edemiyorsunuz!

Yarisma kurallari geregi kodunuzun GPL olmasi gerekiyor. Yani elbette hak iddia edebilirsiniz. FZ, arastirmaci gazetecilige yakismadi bu :)
0
FZ
With regard to an entry you submit as part of the Contest, you grant Google a worldwide, perpetual, fully paid-up, non-exclusive license to make, sell, or use the technology related thereto, including but not limited to the software, algorithms, techniques, concepts, etc., associated with the entry.

Valla lisans konusunda uzman olduğumu iddia etmedim hiçbir zaman ancak Google'ın yukarıdaki cümlelerinden artık hangi konuda ne kadar hak iddia edersin, etsen dahi bu ne kadar işine yarar, ne olur kısaca bilemeyeceğim. Mesele ego tatmini ise bunu fazlası ile yaşarsın. Mesele iş yapmaksa biraz dikkatli olmakta fayda var ;-)
0
anonim
Affedersin su cumleyi yanlis anlamisim:
`Sorry, we cannot accept entries that require commercial software or other software that is not provided as open source or under GPL.
`
Bu durumda ozur dilerim. Asil ben elestirici okuyucuya yakismayacak birsey yaptim :)
0
anonim
Sorun değil ;-) Hani yani olur da buralardan biri yarışmaya canavar gibi bir algoritma ile katılmayı düşünüyorlarsa dikkat etsinler demek istemiştim ;-) 10.000$'a sevinip daha sonra kaybedecekleri milyonlarca dolara üzülmesinler diye.
0
anonim
Tesekkurler uyarin icin. Ama canavar algoritma veri kayangi olmadan bir ise yaramaz sanirim. O da Google'in elinde :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

FZ

Evet kulağa garip geliyor ama var böyle bir şey, inanmayan bu sitedeki Linux çekirdeği 3D animasyonunu izleyebilir.

Linux'ta Autocad. Çok Yakında!

bfta

Autocad'e muhtaç insanların (çoğunlukla mimarlar) Linux'ta çalışan bir Autocad klonu hiç olmamıştı. Catia'nın yayıncısı Dassault Systems' in Windows ve Mac için çıkarttığı DraftSight, öyle görünüyor ki yakında bu eksikliği giderecek. Yaklaşık 2 saatlik bir test ile DraftSight'ın ucuz IntelliCad klonlarından çok daha iyi ve hızlı olduğunu söyleyebilirim.

Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

anonim

Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?

Interbench: Linux Etkileşim Testi

Soulblighter

Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.