Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

0
huseyin
Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....
kullanıcıların testi ve muhasebecilerin yardımı çok önemli. Deneyerek, olmasını veya eklenmesini istediğiniz bütün özellikleri bildirirseniz tam işlevli
sağlam bir programa daha hızlı ulaşırız.

Bugüne kadar, 3 ay içindeki gelişimi açıklamak açısından;
100,000 satır kod,
900 download,
23000 sayfa gösterimi
sourceforge da 67000 proje arasında 190. olması

gibi özellikleri sayabiliriz.

Bundan sonrası sizin kullanımınız ve önerilerinizi bekliyor.

İlgili Yazılar

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Kazaa Yolun Sonuna mı geldi?

anonim

Dünyanın en popüler P2P paylaşım araçlarından biri olan kazaa , Müzik endüstrisiyle uzun zamandır amasız bir mücadele vermekteydi. Uzun zamandır bu çarpışmadan galipte çıkıyordu. Fakat son alınan mahkeme kararıyla yolun sonundaki ışık görünmeye başladı..

Kazaa yazılımının sahibi olan Sharman Networks adına Avustralya'da açılan davaların sonuncusunda şirket , kopya hakkı bulunan dosyaların paylaşıma açıldığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Uzun zamandır birçok davadan kıl payı kurtulan şirket için bu karar , çok ağır bir darbe olacak gibi..