Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

0
huseyin
Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....
kullanıcıların testi ve muhasebecilerin yardımı çok önemli. Deneyerek, olmasını veya eklenmesini istediğiniz bütün özellikleri bildirirseniz tam işlevli
sağlam bir programa daha hızlı ulaşırız.

Bugüne kadar, 3 ay içindeki gelişimi açıklamak açısından;
100,000 satır kod,
900 download,
23000 sayfa gösterimi
sourceforge da 67000 proje arasında 190. olması

gibi özellikleri sayabiliriz.

Bundan sonrası sizin kullanımınız ve önerilerinizi bekliyor.

İlgili Yazılar

Fikri takip: tml2html

misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."

NetLogo 3.0 Çıktı

FZ

Multi-agent programlama ve modelleme için en çok kullanılan yazılım geliştirme ortamlarından biri olan NetLogo'nun 3.0 sürümü duyuruldu.

Bu sürümde üç boyutlu grafikler, Sistem Dinamikleri Modelleme, gelişmiş grafik özellikler mevcut. 3D graphics, a System Dynamics Modeler, improved turtle pens, improved BehaviorSpace, and other enhancements. Here's a complete list of changes. Try it and let us know what you think. Detaylı değişiklik listesine buradan erişebilirsiniz. Ayrıca sistemde kullanılabilen modelleri web tarayıcınızda da görmeniz mümkün. (Dikkat, tüm gününüzü alabilir, dalıp gidebilirsiniz, tehlikeli :)

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.