Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

0
FZ
Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

Görüşler

0
anonim
bazen dusunuyorum da ne zaman bu ve bunun gibi sistem uzerine yetkili kisilere yetisiriz diye, aklima hep su geliyor:
'elin oglu uzay'a cikmis, biz hala otomasyon programlari yaziyoruz'
(bu arada benim de 1-2 otomasyon programim var ya...)
0
murat09
VIA nın yeni piyasaya sürdüğü DRM içeren işlemcisi üzerine bir haber göndermiştim, geçen hafta fakat nedense! yayımlanmadı. Bu haber o bilgiyle birlikte değerlendirilmeli diye düşünüyorum. O zaman VIA nın ne yapmak istediği daha net anlaşılabilir. Ben oturup türkçesini yazmıştım, yayımlanmadı ama, yine de arayan soran olursa theregister.co.uk arşivinde bunla ilgili kaynak var.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Emacs mı VI mı?

vst

Uzun zamandır Vi(m) kullanıyorum. Ancak Emacs'in sunduğu çalışma ortamını kıskandığım için birkaç defa Emacs öğrenme girişiminde bulundum, bir tanesi de bugüne rastgeldi. Netice: olmuyor! Üşeniyor muyum, algısal sorunlarım mı var diye merak edip bir google araması yaptım: vim emacs cognition (kavrama). Sonuçlardan birisi çok faydalı bir literatür taramasına işaret ediyor.

Bu taramanın kaynağı "Benim editörüm senin editörünü döver!" argumanına alternatif bilimsel araştırmalar. Genelde bilişsel test uygulamalarına dayanan çalışmaların özetlerinin ve bazılarının tam metin bağlantılarının verildiği çalışmadan çıkardığım sonuç:

Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

anhanguera

Selam,

yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.