Pythoncard çıktı

0
gencbeyin
Pythoncard çıktı! :-))
Eski Macintoshcular belki bilirler hypercard apple üstünde grafik arayüzlü programlar geliştirmek için harika bir araçtı. Bundan esinlenerek ortaya atılan bir proje, python skriptlerin grafik arayüz ile ilgili tanımlamalarını ayrı bir kaynak dosyasında saklıyarak, zahmetsiz ve kolay okunur uygulama geliştirilmesine olanak tanıyor.
Ayrıntı için bakınız... Tabii ki bu bir açık sistem projesidir ve katkılarınızı bekliyor, ancak o zaman mükemmeliğe ulaşacak! Bu işten anlayanlar hiç durmasın ...
Stephen Figgins'in bir yazısından...

İlgili Yazılar

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

100$lık Laptop Projesi, TamTam ve CSound

FZ

One Laptop per Child, nam-ı diğer 100$lık laptop projesi için geliştirilen TamTam müzik yazılımı duyuruldu.

Python/GTK ile geliştirilen yazılım arkaplanda güçlü ve esnek CSound ses sentezleme sistemini kullanıyor ve çocuklara kolay kullanılabilir, eğlenceli bir arayüz sunuyor.

Görülen o ki Dr. Boulanger'nin kısa bir süre önce söylediği "milyonlarca kişi CSound kullanacak" lafı gerçekleşmek üzere.

FM'de daha önce çıkmış bir CSound haberi ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi: