ENSps Programlama Sistemi

0
ensps
ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.
ENSps daha teknik söylemek gerekirse, bir Boo Gtk Shell uygulamasıdır.
İşletim sistemleri bağımsız çalışır, yazdığınız programlar üzerinde scripting e imkan verir. Programın amacı gui programların en hızlı ve en az çabayla oluşturulmasına imkan vemektir. Sitemizden detaylı bilgi edinebilir, forumlarımıza katılabilirsiniz.

Yeni versiyonda neler var?

Bu sürümle programa birçok yeni özellik eklendi;
- kontrol fontları ve renkleri seçimi,
- kolay dosyalama işlemleri,
- dosya oluşturma, yazma, düzenleme.
- yeni kontroller (timer, ..),
- örnek kodlar.

Gelecek sürüm için planlarımız;
- odbc ile kolay database işlemleri,
- yeni kontroller,
- kullanıcılarımızında desteği ile rad uygulamalar.

ENSps Programlama Sistemimizin son versiyonu olan v1a72.5 www.ensps.com dan edinilebilir.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar,

Tanıtım için yapmış olduğunuz wink sunumları çok anlaşılır değil, açıklamaları arttırsaymışsınız ya da ses ekleseymişsiniz daha iyi olurmuş.

Sitenize ilk bakışta ensps'nin ne olduğunu daha anlaşılır hale getirebilirsiniz. Ben uzun süre kurcalamama rağmen bu programın tam olarak ne yaptığını ya da faydasının ne olduğunu anlayamadım.

Sevgiler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

C++ : `Standard Library´nin Ötesine Geçin

FZ

C++ programlama dilinde ustalaştıktan sonra çoğu programcının yaptığı ilk iş nedir? Standart fonksiyon kitaplığının dışındaki fonksiyon kitaplıklarını öğrenmek. Elbette standart C++ fonksiyon kitaplığının içinde karakter dizisi fonksiyonları, G/Ç kanalları, `container´lar, öteleyiciler (iterators), algoritmalar, vs. mevcuttur ancak modern programlama dünyasında en çok kullanılan kavramlar standart olarak gelmez: ağ programlama, GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü), eşzamanlılık, vs.

C++ in a Nutshell kitabının yazarı Ray Lischner, Blitz++, MTL (Matrix Template Library), ACE (Adaptive Communication Environment), Loki ve Boost gibi kitaplıkları ele aldığı bu yazısında C++ programcısının verimliliğini artırabilecek önemli noktalara dikkat çekiyor.

Komodo 2.0 Çıktı

FZ

Perl, Python, PHP, Tcl, XML, XSLT için optimize edilmiş ve Ruby, JavaScript gibi pek çok dili de doğrudan destekleyen Komodo 2.0 IDE ActiveState tarafından piyasaya sürüldü.

Söz konusu IDE Mozilla tabanlı olup Windows ve Linux ortamında çalışıyor.

Dikkati çeken özellikleri arasında CGI emülasyonu, Regular Expression desteği, ASPN (ActiveState Programmers' Network) kod deposuna (code repository) erişim de bulunuyor.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.