ENSps Programlama Sistemi

0
ensps
ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.
ENSps daha teknik söylemek gerekirse, bir Boo Gtk Shell uygulamasıdır.
İşletim sistemleri bağımsız çalışır, yazdığınız programlar üzerinde scripting e imkan verir. Programın amacı gui programların en hızlı ve en az çabayla oluşturulmasına imkan vemektir. Sitemizden detaylı bilgi edinebilir, forumlarımıza katılabilirsiniz.

Yeni versiyonda neler var?

Bu sürümle programa birçok yeni özellik eklendi;
- kontrol fontları ve renkleri seçimi,
- kolay dosyalama işlemleri,
- dosya oluşturma, yazma, düzenleme.
- yeni kontroller (timer, ..),
- örnek kodlar.

Gelecek sürüm için planlarımız;
- odbc ile kolay database işlemleri,
- yeni kontroller,
- kullanıcılarımızında desteği ile rad uygulamalar.

ENSps Programlama Sistemimizin son versiyonu olan v1a72.5 www.ensps.com dan edinilebilir.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar,

Tanıtım için yapmış olduğunuz wink sunumları çok anlaşılır değil, açıklamaları arttırsaymışsınız ya da ses ekleseymişsiniz daha iyi olurmuş.

Sitenize ilk bakışta ensps'nin ne olduğunu daha anlaşılır hale getirebilirsiniz. Ben uzun süre kurcalamama rağmen bu programın tam olarak ne yaptığını ya da faydasının ne olduğunu anlayamadım.

Sevgiler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir'de Silikon Vadisi Kuruluyor

anonim

Turk.internet.com un haberine göre:
İzmirli 32 yazılım fiması imkansızı başardı ve ortak akılda birleşerek Silikon Vadisi'ni hayata geçirecek projenin temelini attı. Projenin mimarı olan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Akyelli, 32 firmayı biraraya getirerek, Amerika'daki Silikon Vadisi'nin bir benzerini İzmir'de kuracak altyapıyı hazırladı.

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.

Star Office 6.0 Beta

butch

Uzun süredir sesi çıkmayan, gitti gidecek dediğimiz Star Office yeni beta sürümü ile karşınızda. Açık kodlu ürünler arasında önemli bir geleceğe sahip olduğunu düşündüğüm bu yazılımın, bir yıldan uzun süredir 5.2 sürümünün türkçeleştirilmesini bekliyoruz. Neyse en azından adı değişti. Bundan sonra yeni sürümünü bekleyeceğiz birkaç yıl.
Star Office'le ilgilenenler için adres http://www.sun.com/staroffice/6.0beta/. Koşarak...
İlgilenmeyenler için adres, yavaş yavaş ;-)

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.