ENSps Programlama Sistemi

0
ensps
ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.
ENSps daha teknik söylemek gerekirse, bir Boo Gtk Shell uygulamasıdır.
İşletim sistemleri bağımsız çalışır, yazdığınız programlar üzerinde scripting e imkan verir. Programın amacı gui programların en hızlı ve en az çabayla oluşturulmasına imkan vemektir. Sitemizden detaylı bilgi edinebilir, forumlarımıza katılabilirsiniz.

Yeni versiyonda neler var?

Bu sürümle programa birçok yeni özellik eklendi;
- kontrol fontları ve renkleri seçimi,
- kolay dosyalama işlemleri,
- dosya oluşturma, yazma, düzenleme.
- yeni kontroller (timer, ..),
- örnek kodlar.

Gelecek sürüm için planlarımız;
- odbc ile kolay database işlemleri,
- yeni kontroller,
- kullanıcılarımızında desteği ile rad uygulamalar.

ENSps Programlama Sistemimizin son versiyonu olan v1a72.5 www.ensps.com dan edinilebilir.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar,

Tanıtım için yapmış olduğunuz wink sunumları çok anlaşılır değil, açıklamaları arttırsaymışsınız ya da ses ekleseymişsiniz daha iyi olurmuş.

Sitenize ilk bakışta ensps'nin ne olduğunu daha anlaşılır hale getirebilirsiniz. Ben uzun süre kurcalamama rağmen bu programın tam olarak ne yaptığını ya da faydasının ne olduğunu anlayamadım.

Sevgiler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.