Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

0
FZ
Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

Görüşler

0
SHiBuMi
Nette .Net ve Web Services ile ilgili araştırma yaparken aşağıda Türkiye'de David Chappell tarafından verilmiş bir seminerin slaytlarına ulaştım. Link Microsoft Türkiye web sitesinden alınma, ama bu sitenin durumu gerçekten facia. .Net ile ilgili en son güncellemeler neredeyse 1 sene öncesine ait, adamların şu andaki en iddialı ürünü Studio.Net in son sürümünün çıktığına dair bile en ufak bir iz yok sitede. Yazık, gerçekten yazık.

Sunumun adresi: burası.
0
FZ
Öncelikle adresini gönderdiğin güzel sunum için teşekkür ederim. Ekipteki diğer arkadaşlarıma ve konu ile ilgili sadece kulaktan dolma bilgisi olanlara .NET platformunu ve yeni programlama paradigmalarını anlatmamda faydalı olacak ve işimi kolaylaştıracak gibi görünüyor (prezentasyonun doğrudan .ppt dosyasına ulaşmamız mümkün müdür? HTML üzerinden browse edince biraz hantal oluyor da).

Bütün bunlar olup biterken aklıma Türkiye'de bilgisayar yayıncılığı konusu takıldı, doğrudan son kullanıcıya yani ev kullanıcısına yönelik dergilerin maşallahı var, en son mikroişlemciyi nasıl overclock edersinizden tutun da, yeni çıkan grafik kartlarına dek her türlü konuyu ele alıyorlar ancak yazılıma, iş dünyasına, genel olarak bilgi işlem dünyasına dair bir dergi bilmiyorum ben. Neden acaba? Yani son birkaç aydır yeni teknolojik trendlerle ilgili öğrendiklerimin %99'unu yabancı kaynaklardan öğrendim! Bu işte bir tuhaflık yok mu? Tekrar tekrar soruyorum, bütün bunların sorumluluğunu ekonomik krize mi yükleyeceğiz? Krizden öncesinde durum çok mu farklı idi?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NASA Ruby ile Ne Yapıyor?

anonim

Ruby bir programlama dili değildir. Ruby bir eğlence aracıdır. Temel tasarım sebepleri arasında programcıyı eğlendirmek olan başka bir programlama dili yoktur.

Buraya kadar her şey güzel de NASA gibi bir kurumun Ruby ile işi ne?

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

İlginç Bir Röportaj

FZ

1995 yılında kuruldu. Şu anda bünyesinde 70 kişiyi istihdam ediyor. Geliştirdikleri ve şirketle aynı isimle anılan açık kaynak kodlu yazılım 4.000.000 yerde kurulu ve sorunsuz olarak çalışıyor. Kendileri ile ticari olarak iş yapan 4.000 müşterileri mevcut. Yahoo! 400 adet gerçek zamanlı, görev kritik uygulamasında bu şirketin yazılımını kullanıyor. Yahoo UK ise tamamen bu yazılıma güveniyor. FIFA World Cup sitesi de aynı yazılımdan faydalanıyor. Bu başarı öyküsünün başındaki adam yani şirketin genel müdürü de Linus Torvalds gibi Finlandiya'lı (ancak Linus'tan farklı olarak Helsinki Teknik Üniversitesi'ne gitmiş, Linus'un Helsinki Üniversitesi'ne gidişini yanlış bir karar olarak değerlendiriyor ve bu iki üniversite arasındaki farkı Berkeley ve Stanford arasındaki farka benzetiyor).

Anahtar sözcüğü hala bulamayanlar bu röportaja göz atabilirler.

DCP-Portal Gelişiyor... v4.5

anonim

Tamamen Türk içerik yönetimi uygulaması DCP-Portal'ın yeni sürümü çıktı. Yönetici alanı yeniden geliştirilen DCP-Portal, 4.5. sürümünde benzerlerinden çok daha kolay ve konfigüre edilebilir bir sistem yönetimi imkanı sunuyor. İçerisinde dosya yükleme, WYSIWYG tarzı bir HTML editör bulunduran yazılım, içerikler eklenirken ve/veya güncellenirken hiçbir HTML bilgisine gerek duymuyor.