Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

0
FZ
Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

Görüşler

0
SHiBuMi
Nette .Net ve Web Services ile ilgili araştırma yaparken aşağıda Türkiye'de David Chappell tarafından verilmiş bir seminerin slaytlarına ulaştım. Link Microsoft Türkiye web sitesinden alınma, ama bu sitenin durumu gerçekten facia. .Net ile ilgili en son güncellemeler neredeyse 1 sene öncesine ait, adamların şu andaki en iddialı ürünü Studio.Net in son sürümünün çıktığına dair bile en ufak bir iz yok sitede. Yazık, gerçekten yazık.

Sunumun adresi: burası.
0
FZ
Öncelikle adresini gönderdiğin güzel sunum için teşekkür ederim. Ekipteki diğer arkadaşlarıma ve konu ile ilgili sadece kulaktan dolma bilgisi olanlara .NET platformunu ve yeni programlama paradigmalarını anlatmamda faydalı olacak ve işimi kolaylaştıracak gibi görünüyor (prezentasyonun doğrudan .ppt dosyasına ulaşmamız mümkün müdür? HTML üzerinden browse edince biraz hantal oluyor da).

Bütün bunlar olup biterken aklıma Türkiye'de bilgisayar yayıncılığı konusu takıldı, doğrudan son kullanıcıya yani ev kullanıcısına yönelik dergilerin maşallahı var, en son mikroişlemciyi nasıl overclock edersinizden tutun da, yeni çıkan grafik kartlarına dek her türlü konuyu ele alıyorlar ancak yazılıma, iş dünyasına, genel olarak bilgi işlem dünyasına dair bir dergi bilmiyorum ben. Neden acaba? Yani son birkaç aydır yeni teknolojik trendlerle ilgili öğrendiklerimin %99'unu yabancı kaynaklardan öğrendim! Bu işte bir tuhaflık yok mu? Tekrar tekrar soruyorum, bütün bunların sorumluluğunu ekonomik krize mi yükleyeceğiz? Krizden öncesinde durum çok mu farklı idi?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sistem yöneticileri için Açık Kodlu Hesap Yöneticisi

hakankucuk

Sistem yöneticilerinin çoğunun problemidir; yüzlerce kullanıcıya ait kullanıcı adlarını yada şifrelerini bir yerlerde depolamak. Ve bu depodan istenildiği anda istenilen hesaba ait kaydı bulmak. Hatta tüm şirketin (şubeler dahil) kullandığı server, router, switch, network yazıcı vb. cihazların şifrelerini kayıt altına almak. Bu program tüm bu problemlere çözüm olabiliyor.

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

tspell: Türkçe Doğal Dil İşleme Yazılımı

FZ

İlk kez Bilgi Üniversitesi´nin bilgisayar bilimleri e-posta listesinde görmüştüm tspell projesinin adresini, sanırım Mart ayı civarıydı, gidip baktığımda ortada henüz bir şey yoktu. Geçen hafta uğradığımda ise Java ile geliştirilmiş ve hiç de küçümsenmeyecek bir sistem ve güzel bir web sayfası karşıladı beni. Bilişsel bilim (cognitive science) ve doğal dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konuları ile uğraşan biri olarak heyecanlandığımı inkâr edemem.

İki Türk programcı tarafından başlatılan ve Türk diline ciddi bir teknolojik hizmet olarak gördüğüm böyle bir projenin varlığı, açık kodlu olması ve paylaşıma açık olarak sunulması beni çok sevindirdi.

Bir hayli iddialı olan projenin 0.2 numaralı sürümü hem doğrudan çalışabilir olarak (200 KB) hem de istenirse Java kodları ile birlikte Internet´ten çekilebiliyor. Geliştiricilerin Eclipse yazılım geliştirme platformunu önermeleri ve tspell Java kaynak kodlarının Eclipse üzerinden nasıl çekilip derlenebileceğini anlatan teknik bir makale yazmış olmaları ise benim gibi konuya hızlı bir giriş yapmak isteyen ancak Eclipse ve Java konusunda çok deneyimli olmayan programcılar için çok ciddi bir artı puan. Görebildiğim kadarı ile Eclipse bir hayli güçlü bir platform, CVS işlevselliği de dahil olmak üzere her türlü aracı bünyesinde sunuyor ve entegre olarak ekip çalışmasınız kolaylaştırıyor.

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

FreeBSD 4.4 çıktı

anonim

Network Computing alanında gerçekten en hızlı olduğuna inandığımız işletim sistemi olan FreeBSD`nin 4.4 sürümü sonunda çıktı, umarım 4.3 sürümündeki telnetd ve tcpstack bugları bu sürumde yoktur. detaylı bilgi ve yeni sürümü indirmek için: www.freebsd.org