Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

0
FZ
Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

Görüşler

0
SHiBuMi
Nette .Net ve Web Services ile ilgili araştırma yaparken aşağıda Türkiye'de David Chappell tarafından verilmiş bir seminerin slaytlarına ulaştım. Link Microsoft Türkiye web sitesinden alınma, ama bu sitenin durumu gerçekten facia. .Net ile ilgili en son güncellemeler neredeyse 1 sene öncesine ait, adamların şu andaki en iddialı ürünü Studio.Net in son sürümünün çıktığına dair bile en ufak bir iz yok sitede. Yazık, gerçekten yazık.

Sunumun adresi: burası.
0
FZ
Öncelikle adresini gönderdiğin güzel sunum için teşekkür ederim. Ekipteki diğer arkadaşlarıma ve konu ile ilgili sadece kulaktan dolma bilgisi olanlara .NET platformunu ve yeni programlama paradigmalarını anlatmamda faydalı olacak ve işimi kolaylaştıracak gibi görünüyor (prezentasyonun doğrudan .ppt dosyasına ulaşmamız mümkün müdür? HTML üzerinden browse edince biraz hantal oluyor da).

Bütün bunlar olup biterken aklıma Türkiye'de bilgisayar yayıncılığı konusu takıldı, doğrudan son kullanıcıya yani ev kullanıcısına yönelik dergilerin maşallahı var, en son mikroişlemciyi nasıl overclock edersinizden tutun da, yeni çıkan grafik kartlarına dek her türlü konuyu ele alıyorlar ancak yazılıma, iş dünyasına, genel olarak bilgi işlem dünyasına dair bir dergi bilmiyorum ben. Neden acaba? Yani son birkaç aydır yeni teknolojik trendlerle ilgili öğrendiklerimin %99'unu yabancı kaynaklardan öğrendim! Bu işte bir tuhaflık yok mu? Tekrar tekrar soruyorum, bütün bunların sorumluluğunu ekonomik krize mi yükleyeceğiz? Krizden öncesinde durum çok mu farklı idi?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org