Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

0
FZ
Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

Görüşler

0
SHiBuMi
Nette .Net ve Web Services ile ilgili araştırma yaparken aşağıda Türkiye'de David Chappell tarafından verilmiş bir seminerin slaytlarına ulaştım. Link Microsoft Türkiye web sitesinden alınma, ama bu sitenin durumu gerçekten facia. .Net ile ilgili en son güncellemeler neredeyse 1 sene öncesine ait, adamların şu andaki en iddialı ürünü Studio.Net in son sürümünün çıktığına dair bile en ufak bir iz yok sitede. Yazık, gerçekten yazık.

Sunumun adresi: burası.
0
FZ
Öncelikle adresini gönderdiğin güzel sunum için teşekkür ederim. Ekipteki diğer arkadaşlarıma ve konu ile ilgili sadece kulaktan dolma bilgisi olanlara .NET platformunu ve yeni programlama paradigmalarını anlatmamda faydalı olacak ve işimi kolaylaştıracak gibi görünüyor (prezentasyonun doğrudan .ppt dosyasına ulaşmamız mümkün müdür? HTML üzerinden browse edince biraz hantal oluyor da).

Bütün bunlar olup biterken aklıma Türkiye'de bilgisayar yayıncılığı konusu takıldı, doğrudan son kullanıcıya yani ev kullanıcısına yönelik dergilerin maşallahı var, en son mikroişlemciyi nasıl overclock edersinizden tutun da, yeni çıkan grafik kartlarına dek her türlü konuyu ele alıyorlar ancak yazılıma, iş dünyasına, genel olarak bilgi işlem dünyasına dair bir dergi bilmiyorum ben. Neden acaba? Yani son birkaç aydır yeni teknolojik trendlerle ilgili öğrendiklerimin %99'unu yabancı kaynaklardan öğrendim! Bu işte bir tuhaflık yok mu? Tekrar tekrar soruyorum, bütün bunların sorumluluğunu ekonomik krize mi yükleyeceğiz? Krizden öncesinde durum çok mu farklı idi?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

FZ

Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.

Xynth'i GP32X'e Taşıdık

anhanguera

Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.