Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

0
FZ
Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)

Görüşler

0
SHiBuMi
Nette .Net ve Web Services ile ilgili araştırma yaparken aşağıda Türkiye'de David Chappell tarafından verilmiş bir seminerin slaytlarına ulaştım. Link Microsoft Türkiye web sitesinden alınma, ama bu sitenin durumu gerçekten facia. .Net ile ilgili en son güncellemeler neredeyse 1 sene öncesine ait, adamların şu andaki en iddialı ürünü Studio.Net in son sürümünün çıktığına dair bile en ufak bir iz yok sitede. Yazık, gerçekten yazık.

Sunumun adresi: burası.
0
FZ
Öncelikle adresini gönderdiğin güzel sunum için teşekkür ederim. Ekipteki diğer arkadaşlarıma ve konu ile ilgili sadece kulaktan dolma bilgisi olanlara .NET platformunu ve yeni programlama paradigmalarını anlatmamda faydalı olacak ve işimi kolaylaştıracak gibi görünüyor (prezentasyonun doğrudan .ppt dosyasına ulaşmamız mümkün müdür? HTML üzerinden browse edince biraz hantal oluyor da).

Bütün bunlar olup biterken aklıma Türkiye'de bilgisayar yayıncılığı konusu takıldı, doğrudan son kullanıcıya yani ev kullanıcısına yönelik dergilerin maşallahı var, en son mikroişlemciyi nasıl overclock edersinizden tutun da, yeni çıkan grafik kartlarına dek her türlü konuyu ele alıyorlar ancak yazılıma, iş dünyasına, genel olarak bilgi işlem dünyasına dair bir dergi bilmiyorum ben. Neden acaba? Yani son birkaç aydır yeni teknolojik trendlerle ilgili öğrendiklerimin %99'unu yabancı kaynaklardan öğrendim! Bu işte bir tuhaflık yok mu? Tekrar tekrar soruyorum, bütün bunların sorumluluğunu ekonomik krize mi yükleyeceğiz? Krizden öncesinde durum çok mu farklı idi?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bedava Borland Delphi

larweda

Borland Delphi 6.0 personal edition'u bedava dağıtmaya başladı. Gidiyorsunuz Borland`ın sitesine, bir kullanıcı alıyorsunuz, ufak bir anket dolduruyorsunuz, Delphi`yi indiriyosunuz. (maalesef yaklaşık 150 MB, CD versiyonu da 100$`a satılıyor) Borland da seri numarasını ve aktivasyon numarasını e-mail ile gönderiyor. Delphi Personal Edition`da Enterprise ya da Professional edition`daki SQL ve XML desteği olmamasına rağmen yine de denemeye değer.

Ayrıca programı indirdikten sonra InformIT`nin bedava kütüphanesindeki Sam`s Teach Yourself Borland Delphi 4 in 21 Days`e de bir göz atmak yararlı olabilir.

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.

Java ve .NET : Derin Rekabet

FZ

Son günlerdeki anketleri inceleyen, yazışmalara,sorulara kulak ve göz misafiri olan FZ dayanamadı ve bulduğu bir röportajı tercüme ederek FM camiası ile paylaşmaya karar verdi. Söz konusu röportaj Java dünyasındaki en kıvrak ve yetkin firmalardan biri olma özelliğini halen koruyan BEA'nın Baş Teknoloji Sorumlusu (Chief Technology Officer - CTO) Dr. Scott Dietzen ile 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiş. Dr. Dietzen Java camiasında, sunucu tarafındaki Java standartlarının geliştirilmesinde yani J2EE (Java 2 Enterprise Edition) teknolojisinin olgulaşmasındaki öncü rolü ile saygı duyulan bir isim. Kendisi aynı zamanda Java Community Process kurucularından. Bu röportajın ana konusu: Java, .NET, web servisleri, vs.

Munin ile ağ izleme

tongucyumruk

Birçok ortamda kullanılan bilgisayar ağlarının gerek sayısının gerekse genişliğinin artması sonucunda ağ üzerindeki sistemleri izlemeye yönelik yazılımlara olan ihtiyaç artmıştır. Bu belgede, bahsedilen türden bir ağ izleme programı olan Munin'in nasıl kurulacağı ve bu programın yardımıyla kişisel ev ağlarından geniş alan ağlarına kadar her tür ağın nasıl izlenebileceği anlatılmaktadır.

PostgreSQL'in yeni sürümlerinde kritik hatalar düzeltildi

madness

PostgreSQL 7.2, 7.3 ve 7.4 serilerinde bulunan ve veri bütünlüğünü ilgilendiren bir hata nedeniyle, bu ana sürümlerin yeni alt sürümleri duyuruldu.

Kullanıcıların en kısa zamanda bu yeni sürümlere geçmeleri gerekiyor.

PostgreSQL'in Türkiye'deki FTP yansısı olan ftp6.tr.PostgreSQL.org adresinden yeni sürümler indirilebilir.

Ayrıca aynı FTP sitesinden Red Hat Enterprise Linux, Red Hat 9, Fedora Core 1 ve Fedora Core 2 için gerekli (S)RPM paketleri de indirilebilir.

Ayrıntılar için: http://www5.tr.postgresql.org/news/219.html