NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

0
Soulblighter
Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.
Kendi sitelerinde belirttiklerine göre NSD, yüksek performanslı, basit ve hızlı bir sunucu. Çünkü sadece Yetkili (Authoritative) Alan Adı Sunucusu görevi yapıyor. Bu da Yinelemeli (Recursive) ve Round Robin Sıralamalı sorguları yapmadığı anlamına geliyor ki, bu da sunucunun daha basit bir algoritmaya ve daha az koda sahip olması demek. Bunun sonucunda da sunucu daha hızlı çalışıyor.

Amsterdam'da bulunan NLnet laboratuvarları tarafından desteklenen projenin Bind ile farkını gösteren regresyon testlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ahmetaa
bind'in alternatifi djbdns degil miydi? neyse fazla alternatif goz cikarmaz :P. bende cok bildigimden degil ama biraderin yardimiyla djbdns kurmustuk.
0
yilmaz
bind'de bahsedilen kadar açık varmıymış. bilgisi olan varmı bind'in bu açıkları hakkında?
0
ttk
TTnet'in dns problemlerinden dolayı elimdeki dağıtımda hazır gelen Bind'i kullanmıştım (9.X sürümü idi yanlış hatırlamıyorsam.)
Ama ne yaptıysam www.koeri.boun.edu.tr adresini çözdüremeyince (cahillik işte, kimbilir ne kolay bir ayarla çözülüyordur problem) Dns sunucu programı ararkene MaraDns isimli bir program bulmuştum, şimdi linux'ta onu kullanıyorum, iyi sayılır (http://www.maradns.org/).
Windows için ise, NT tabanlı sistemlerde çalışan TreeWalk Dns isimli programı kullanıyorum bayağı pratik gördüğüm kadarı ile : http://ntcanuck.com/

Kötü komşu insanı ev sahibi, beceriksiz internet servis sağlayıcısı ise adamı Dns sunucu arayıcı yapıyormuş, tecrübeyle sabittiir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

anonim

CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.

Yerli montaj IRC (Chat) SERVER

anonim

Yıllarca yabancı yazılım geliştiricilerin geliştirdiği irc serverlar kullanıldı, ama artık Türk yazılım geliştirici 4 gencin geliştirdiği TR-IRCD adında bir irc (chat) yazılımı var. TRIRCD bir IRC deamon`u ve IRC servislerini (NickServ, ChanServ, OperServ) içeren bir paketten oluşuyor. Paket Bahamut ve IRCServices adında açık kodlu paketler temel alınarak geliştirilmiş. Detaylı bilgi için tr-ircd.sourceforge.net/

Browser hafıza kullanımı karşılaştırması

conan

Bu sabah surf halindeyken phoenix'imin kaç tane tab açabileceğini denemek istedikten sonra aklıma browserların hafıza kullanım karşılaştırmasını yapmak geldi. Elimde olan iki browserda genelde gezindiğim 17 sayfayı aynı anda açarak Task manager vasıtasıyla hafıza kullanım oranlarını karşılaştırmaya çalıştım. İşte sonuçlar.

Programlamanın Tao´su 5. ve 6. Kitap

FZ

5. Kitap - Bakım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Bir program üç satırı geçtiyse bir gün mutlaka bakıma ihtiyaç duyar."

Gmail´i Genel Depolama Alanı Olarak Kullanın!

FZ

GmailFS size Gmail hesabınız için ayrılmış Gmail disk alanını "mount" etmenizi sağlayıp sonra da bunu genel bir disk alanı gibi kullanmanıza izin veren bir tür sanal dosya sistemi sunar. GmailFS bir Python uygulaması olup FUSE isimli altyapıdan ve libgmail fonksiyon kitaplığından faydalanmaktadır.

GmailFS, "read", "write", "open", "close", "stat", "symlink", "link", "unlink", "truncate" ve "rename" gibi işlemleri destekler. Bu da şu demektir, Gmail hesabınız için size ayrılmış uzaktaki disk alanı sanki kendi makinanızdaymışçasına ve sanki normal bir disk alanı gibiymişçesine " cp", "ls", "mv", "rm", "ln", "grep", vb. komutları çalıştırabilirsiniz.

Meraklısı GmailFS ana sitesine bakabilir.

Bu yazılıma dikkatimi çeken Can Burak Çilingiroğlu'na teşekkürler.