NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

0
Soulblighter
Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.
Kendi sitelerinde belirttiklerine göre NSD, yüksek performanslı, basit ve hızlı bir sunucu. Çünkü sadece Yetkili (Authoritative) Alan Adı Sunucusu görevi yapıyor. Bu da Yinelemeli (Recursive) ve Round Robin Sıralamalı sorguları yapmadığı anlamına geliyor ki, bu da sunucunun daha basit bir algoritmaya ve daha az koda sahip olması demek. Bunun sonucunda da sunucu daha hızlı çalışıyor.

Amsterdam'da bulunan NLnet laboratuvarları tarafından desteklenen projenin Bind ile farkını gösteren regresyon testlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ahmetaa
bind'in alternatifi djbdns degil miydi? neyse fazla alternatif goz cikarmaz :P. bende cok bildigimden degil ama biraderin yardimiyla djbdns kurmustuk.
0
yilmaz
bind'de bahsedilen kadar açık varmıymış. bilgisi olan varmı bind'in bu açıkları hakkında?
0
ttk
TTnet'in dns problemlerinden dolayı elimdeki dağıtımda hazır gelen Bind'i kullanmıştım (9.X sürümü idi yanlış hatırlamıyorsam.)
Ama ne yaptıysam www.koeri.boun.edu.tr adresini çözdüremeyince (cahillik işte, kimbilir ne kolay bir ayarla çözülüyordur problem) Dns sunucu programı ararkene MaraDns isimli bir program bulmuştum, şimdi linux'ta onu kullanıyorum, iyi sayılır (http://www.maradns.org/).
Windows için ise, NT tabanlı sistemlerde çalışan TreeWalk Dns isimli programı kullanıyorum bayağı pratik gördüğüm kadarı ile : http://ntcanuck.com/

Kötü komşu insanı ev sahibi, beceriksiz internet servis sağlayıcısı ise adamı Dns sunucu arayıcı yapıyormuş, tecrübeyle sabittiir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ekonomik Krizde ERP

speargun

2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Rakun XML Uygulama Platformu 0.3.2 Çıktı

evolution

Web tabanlı kurumsal uygulamaları (ERP, MRP, CRM, v.b.) XML yapısında geliştirme altyapısını sunan Rakun Platformu 0.3.2 sürümüne ulaştı. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Mono 0.19

raistlinthewiz

Heyecanla beklediğimiz Mono'nun 0.19'u sürümü çıktı.
Şu ana kadar büyük gelişme kaydetmiş olan Mono'nun son durumu şöyle:
C# Compiler, self-hosting durumunda
JIT, Linux'te çalışıyor.
Interpreter, Linux/x86 ve Linux/PPC için için tamamlandı ve StrongArm ve Sparc platformu için çalışmalar sürmekte.
Sınıflar,tamamlandı

Monu'nun sitesine ulaşmak için http://www.go-mono.com/

Ayrıca Mono ve Mono ile hazırlanmış programların screenshotları için: http://www.go-mono.com/screenshots.html

Imposter v0.3

butch

Gürer Özen tarafından geliştirilen Imposter 0.3 sürümüne ulaştı. OpenOffice.org Impress sunumlarını OpenOffice.org olmaksızın görüntülemeyi sağlayan Imposter'i edinmek için buraya.

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.