NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

0
Soulblighter
Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.
Kendi sitelerinde belirttiklerine göre NSD, yüksek performanslı, basit ve hızlı bir sunucu. Çünkü sadece Yetkili (Authoritative) Alan Adı Sunucusu görevi yapıyor. Bu da Yinelemeli (Recursive) ve Round Robin Sıralamalı sorguları yapmadığı anlamına geliyor ki, bu da sunucunun daha basit bir algoritmaya ve daha az koda sahip olması demek. Bunun sonucunda da sunucu daha hızlı çalışıyor.

Amsterdam'da bulunan NLnet laboratuvarları tarafından desteklenen projenin Bind ile farkını gösteren regresyon testlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ahmetaa
bind'in alternatifi djbdns degil miydi? neyse fazla alternatif goz cikarmaz :P. bende cok bildigimden degil ama biraderin yardimiyla djbdns kurmustuk.
0
yilmaz
bind'de bahsedilen kadar açık varmıymış. bilgisi olan varmı bind'in bu açıkları hakkında?
0
ttk
TTnet'in dns problemlerinden dolayı elimdeki dağıtımda hazır gelen Bind'i kullanmıştım (9.X sürümü idi yanlış hatırlamıyorsam.)
Ama ne yaptıysam www.koeri.boun.edu.tr adresini çözdüremeyince (cahillik işte, kimbilir ne kolay bir ayarla çözülüyordur problem) Dns sunucu programı ararkene MaraDns isimli bir program bulmuştum, şimdi linux'ta onu kullanıyorum, iyi sayılır (http://www.maradns.org/).
Windows için ise, NT tabanlı sistemlerde çalışan TreeWalk Dns isimli programı kullanıyorum bayağı pratik gördüğüm kadarı ile : http://ntcanuck.com/

Kötü komşu insanı ev sahibi, beceriksiz internet servis sağlayıcısı ise adamı Dns sunucu arayıcı yapıyormuş, tecrübeyle sabittiir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.

BIOS Logosunu Değiştirelim

FZ

Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

PAS (Printer Accounting Server)

episode

Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

Linux ve Internet Explorer

ersin2k

Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.