NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

0
Soulblighter
Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.
Kendi sitelerinde belirttiklerine göre NSD, yüksek performanslı, basit ve hızlı bir sunucu. Çünkü sadece Yetkili (Authoritative) Alan Adı Sunucusu görevi yapıyor. Bu da Yinelemeli (Recursive) ve Round Robin Sıralamalı sorguları yapmadığı anlamına geliyor ki, bu da sunucunun daha basit bir algoritmaya ve daha az koda sahip olması demek. Bunun sonucunda da sunucu daha hızlı çalışıyor.

Amsterdam'da bulunan NLnet laboratuvarları tarafından desteklenen projenin Bind ile farkını gösteren regresyon testlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ahmetaa
bind'in alternatifi djbdns degil miydi? neyse fazla alternatif goz cikarmaz :P. bende cok bildigimden degil ama biraderin yardimiyla djbdns kurmustuk.
0
yilmaz
bind'de bahsedilen kadar açık varmıymış. bilgisi olan varmı bind'in bu açıkları hakkında?
0
ttk
TTnet'in dns problemlerinden dolayı elimdeki dağıtımda hazır gelen Bind'i kullanmıştım (9.X sürümü idi yanlış hatırlamıyorsam.)
Ama ne yaptıysam www.koeri.boun.edu.tr adresini çözdüremeyince (cahillik işte, kimbilir ne kolay bir ayarla çözülüyordur problem) Dns sunucu programı ararkene MaraDns isimli bir program bulmuştum, şimdi linux'ta onu kullanıyorum, iyi sayılır (http://www.maradns.org/).
Windows için ise, NT tabanlı sistemlerde çalışan TreeWalk Dns isimli programı kullanıyorum bayağı pratik gördüğüm kadarı ile : http://ntcanuck.com/

Kötü komşu insanı ev sahibi, beceriksiz internet servis sağlayıcısı ise adamı Dns sunucu arayıcı yapıyormuş, tecrübeyle sabittiir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!

Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

FZ

Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.

Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

FZ

Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"