MyAsist Web Framework

0
myasist
MyAsist, "web Tabanlı uygulamaların geliştirmesini en verimli halde nasıl yaparız?" sorusuna çözüm arayışlarımızın bir ürünüdür.

Kişisel ve Öğrenim amaçlı kullanımlar için ücretsiz olarak edinilebilir.

Bazı Özellikleri:

+ Yazılan Uygulamalar Tamamen Açık Kaynak kodludur.
Uygulama yazmada MyAsist kodlama standardı ve BOO Programlama dili kullanılmaktadır.
+ Veritabanı bağımsız çalışır.
+ jQuery ve Ajax desteklenmektedir.
+ Uygulamalar için kullanışlı komponentlere sahiptir.
Toolbar, Editbox, ...
+ Uygulama geliştirmede MyAsist özel fonksiyonlarından yararlanabileceği gibi tüm dotNet fonksiyonlarına erişilebilir.

detaylı bilgi için buradan..

örnek ekran görüntüsü:

myasist

Görüşler

0
anonim
Bu tür girişimleri gördükçe en azından çok amatör de olsa birşeyler yapılıyor diye sevinmeli mi yoksa etrafta bu kadar gelişmiş framework varken hala bu kadar ilkel görünümlü bir sistemi üstelik ücretli vermek nasıl düşünülebiliyor diye üzülmeli mi hala bilemiyorum...
0
Evil_Empire
Bence sevinmeliyiz... Özellikle; laftan başka bir şey üretmeyen, macbook air alsam iphone la çok yakışır diye düşünen, ekran kartı yarıştıranların kendilerini teknoloji dehası bilgisayar kurtları zannettiği bir ortamda; sevinmeliyiz. "Daha iyisi var zaten" deyip işe kalkışmamak, tembelik ve vazgeçmişlikten başka birşey değildir...
0
dtemarti
Bazen Amerikayı yeniden keşfetmek gerekli. Burada Amerikadan ziyade keşfetmek fiili çok önemli. Kısaca Tarih okumalıyız, değil mi?
0
Helplessness
kendi web sitesi WordPress ile yapılmış.
0
yilmaz
Wordpress Copyright notunu niye silmişler aceba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CSD / TINUX İşletim Sistemi

FZ

CSD/TINUX C ve Sistem Programcıları Derneği (CSD) tarafından geliştirilmeye başlanmış olan 32 bit, çokişlemli (multiprocessing & multithreaded) preemptive, birden fazla işlemciyle çalışmayı destekleyen, grafik tabanlı bir işletim sistemi geliştirme projesidir. İşletim sisteminin tasarımı ve geliştirilmesi C ve Sistem Programcıları Derneği'nde oluşturulan bir proje grubunun eşliğinde yürütülecektir. Projenin tahmini süresi iki yıldır.

F# ile Programlama - Microsoft Dil Teknolojilerinde Nereye Gidiyor?

FZ

Don Syme’in F# programlama ile ilgili tanıtım ve demo videolarını gördükten sonra Pazartesi mutlaka F# derleyicisini ve etkileşimli kabuğunu indirip denemem gerektiğini düşünmüştüm.

Emacs + SLIME + Common Lisp tarzında rahat bir etkileşim ve hızlı geliştirme, deneme, sonuçları anında görme imkanı sunan F# bir betik dilinin kıvraklığı ile fonksiyonel programlamadan ve ileri programlama tekniklerinden faydalanmayı sağlıyor. Derlenen programlar .NET IL (Intermediate Language) koduna derlendiği ve bunlar da JITlenerek (Just In Time compilation) çalıştırıldığı için performans gayet iyi görünüyor.

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

ELOG

m1a2

Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.

Programlama Dilleri

tongucyumruk

Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.