DOS: Henüz Ölmedi!

0
FZ
DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

İlgili Yazılar

Sylpheed: Hızlı, Sağlam, Kaliteli

conan

Bir süredir mail okuyucusu (okutucusu daha doğru sanırım :) olarak Sylpheed kullanmaktayım. Hiroyuki Yamamoto'nun bu harika yazılımını biraz olsun tanıtabilmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Kayıtsız kalmayın!

zekzekus

Sevgili OpenOffice.org ve OpenDocument destekçisi;

Microsoft'u engelleyin!Tüm dünyada OOXML (OOXML'e Hayır) dilekçesi 70.000'i aşkın insan tarafından desteklendi. OOXML (Office Open XML)'i etkileme çabamız şimdiye kadar şaşırtıcı bir başarı elde etti. Sorunları çözmek için şubatta Cenevre'de yapılacak olan "Ballot Çözüm Toplantısı" (Ballot Resolution Meeting) kadar 100.000 imza toplamayı hedefliyoruz.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray