PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

0
madness
PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Görüşler

0
malkocoglu
Harika:

PostgreSQL nasil kurulur, JBoss ile nasil baglanir hakkinda bir yazi:

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_postgre_jboss.xml&kaynak=fm1101

0
huseyin
doğal windows desteği gelecekti. Yeni özellikler arasında bulamadım. windows kurulum dosyaları ne zaman çıkar biliyor musunuz?
0
madness
Windows sürümü 7.5'e ertelendi.

Bruce Momjian'ın açıklaması:
http://archives.postgresql.org/pgsql-hackers/2003-07/msg00284.php

0
muhasebeci
Herkese selam,

Belki klasik bulacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim. Sanırım postgre geliştiriceleri de benim gibi win için pek program yazmak istemiyor. Neden acaba diye merak etmeye başladım :=) Acaba win'in kendisinin stabil olmamasından olabilir mi diye düşünmeye başlıyor insan. :)
0
madness
Bu konu bir ara FAQ içinde vardı. Windows portu olmasını istemediklerini belirtiyorlardı :-) Sonradan, iki şirketin (SRA ve PeerDirect) kendi çalışmarının kaynak kodlarını açmaları ile birlikte, Bruce Momjian'ın başını çektiği bir grup, kodu uyarlamaya başladı. Güvenmedikleri şey, windows çekirdeği :-)
0
muhasebeci
Abi bu windows kaynak kodunu açmadan hiç bir programin win portunu yazmamak gerektiği kanaatindeyin. Benle aynı fikirde olanlar el kaldırsın.
0
lifesdkver0_1
yahu güzel kardeşim, şu genellemeleri aşmanın zamanı gelmedi mi artık?
0
muhasebeci
Herkes özgür düşünceye sahip olabilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Ben abi msnin adını duyduğum an sinirlerim geriliyor. mikrosoftun mikrosuna da softuna da, gatesine de acayip kıl oluyorum. Ben çeyrek bir programcı olarak anladım ki win için program yazmamak gerek. ms kapalı koda dayanan stratejisini değiştirene kadar da şahsen pc başına geçip özellikle win için program yazmam. windows bundan çok şey kaybetmez. Ama ben oturup ta linux için(sadece linux) program yazarsam işte o zaman ms yine çok şey kaybetmiş olmaz, linux biraz bişey kazanmış olur. Dün akşam bi forumda gördüğümü söyliğim, forum adresini ne yazık ki alenen veremeyeceğim, isteyen olursa mail ile yollayabailirm. Forumda söylenen şu; kullanıcı postgresql'i win altında mevcut versiyonu çalıştıramadığını söylüyor, forum yöneticileri de cevap veriyor söylenen şey ise lütfen win yüklü başka bir bilgisayarda deneyin. :) Bu örnek bi kaç günlük bir olay. Bu örneği gördükten sonra, forum yöneticilerinin de deneyimli saygı duyulan programcılar olduğunu düşünürsek ve önerilen şey bu ise bırakın win altında program yazmayı, kullanmak bile delililk bana göre. Neye güvenerek win kullanıcaksın, eğer win için program yazacaksan çok büyük bir sorumluluk altına giriyosun, kullanıcıya winden kaynaklanıyo abi demeye hakkın yok, çünkü kullanıcının çalıştıramadığı şey program, işletim sistemi açıldığı anda ona göre os sorunsuz çalışır. Herneyse herkesin fikrine saygı göstermek lazım. Ben linuxu 1 senedir kullanmaktayım, artık bana hiçbir güç win kullandırtamaz. Bana söylesenize 1 senedir windows kullanıp ta windows için program yazabilen birini gösterebilirmisiniz?

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Code Jam 2004

mentat

Google Code Jam 2004 için kayıtlar açıldı. 15 Eylül'e kadar kayıtlar sürecek. Yarışma ve ödüller (hemen hemen) herkese açık, Java, C++, C# veya VB.NET kullanılabilen diller, keyifli bir deneyim olabilir gibi. Eleman bulmak için gayet akıllıca bir fikir.

C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

sundance

Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."

Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

zekzekus

Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.