PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

0
madness
PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Görüşler

0
malkocoglu
Harika:

PostgreSQL nasil kurulur, JBoss ile nasil baglanir hakkinda bir yazi:

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_postgre_jboss.xml&kaynak=fm1101

0
huseyin
doğal windows desteği gelecekti. Yeni özellikler arasında bulamadım. windows kurulum dosyaları ne zaman çıkar biliyor musunuz?
0
madness
Windows sürümü 7.5'e ertelendi.

Bruce Momjian'ın açıklaması:
http://archives.postgresql.org/pgsql-hackers/2003-07/msg00284.php

0
muhasebeci
Herkese selam,

Belki klasik bulacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim. Sanırım postgre geliştiriceleri de benim gibi win için pek program yazmak istemiyor. Neden acaba diye merak etmeye başladım :=) Acaba win'in kendisinin stabil olmamasından olabilir mi diye düşünmeye başlıyor insan. :)
0
madness
Bu konu bir ara FAQ içinde vardı. Windows portu olmasını istemediklerini belirtiyorlardı :-) Sonradan, iki şirketin (SRA ve PeerDirect) kendi çalışmarının kaynak kodlarını açmaları ile birlikte, Bruce Momjian'ın başını çektiği bir grup, kodu uyarlamaya başladı. Güvenmedikleri şey, windows çekirdeği :-)
0
muhasebeci
Abi bu windows kaynak kodunu açmadan hiç bir programin win portunu yazmamak gerektiği kanaatindeyin. Benle aynı fikirde olanlar el kaldırsın.
0
lifesdkver0_1
yahu güzel kardeşim, şu genellemeleri aşmanın zamanı gelmedi mi artık?
0
muhasebeci
Herkes özgür düşünceye sahip olabilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Ben abi msnin adını duyduğum an sinirlerim geriliyor. mikrosoftun mikrosuna da softuna da, gatesine de acayip kıl oluyorum. Ben çeyrek bir programcı olarak anladım ki win için program yazmamak gerek. ms kapalı koda dayanan stratejisini değiştirene kadar da şahsen pc başına geçip özellikle win için program yazmam. windows bundan çok şey kaybetmez. Ama ben oturup ta linux için(sadece linux) program yazarsam işte o zaman ms yine çok şey kaybetmiş olmaz, linux biraz bişey kazanmış olur. Dün akşam bi forumda gördüğümü söyliğim, forum adresini ne yazık ki alenen veremeyeceğim, isteyen olursa mail ile yollayabailirm. Forumda söylenen şu; kullanıcı postgresql'i win altında mevcut versiyonu çalıştıramadığını söylüyor, forum yöneticileri de cevap veriyor söylenen şey ise lütfen win yüklü başka bir bilgisayarda deneyin. :) Bu örnek bi kaç günlük bir olay. Bu örneği gördükten sonra, forum yöneticilerinin de deneyimli saygı duyulan programcılar olduğunu düşünürsek ve önerilen şey bu ise bırakın win altında program yazmayı, kullanmak bile delililk bana göre. Neye güvenerek win kullanıcaksın, eğer win için program yazacaksan çok büyük bir sorumluluk altına giriyosun, kullanıcıya winden kaynaklanıyo abi demeye hakkın yok, çünkü kullanıcının çalıştıramadığı şey program, işletim sistemi açıldığı anda ona göre os sorunsuz çalışır. Herneyse herkesin fikrine saygı göstermek lazım. Ben linuxu 1 senedir kullanmaktayım, artık bana hiçbir güç win kullandırtamaz. Bana söylesenize 1 senedir windows kullanıp ta windows için program yazabilen birini gösterebilirmisiniz?

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

Ch: C/C++ Yorumlayıcısının 6.0 Sürümü Duyuruldu.

Tarık

SoftIntegration' un daha evvel şurada tanıtmaya çalıştığımız ürünü Ch: C/C++ Yorumlayıcısı 6.0 sürümüne ulaştı. Bu sürümde gömülü uygulamalarda kullanacağınız yorumlayıcı için hata ayıklama aracı (debugger) ve uygulamalar için çoklu iş parçacığı(multi thread) desteğide beraberinde geliyor.

Trillian Astra

ercumend

Kullanıcılarının kendisininden vazgeçemediği Trillian uzun bir aradan sonra yeni sürümü Trillian Astra'nın alpha testlerine başladı. Arayüzü yenilenmiş Trillian Astra'nın performans ve kaynak tüketiminde de önemli iyileştirilmeler var. Ayrıca Trillian'ı cebinde taşımak veya herhangi bir yerden hesabına ulaşmak isteyen kullanıcılarda unutulmayarak bir web arayüzü düşünülmüş.

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."