PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

0
madness
PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Görüşler

0
malkocoglu
Harika:

PostgreSQL nasil kurulur, JBoss ile nasil baglanir hakkinda bir yazi:

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_postgre_jboss.xml&kaynak=fm1101

0
huseyin
doğal windows desteği gelecekti. Yeni özellikler arasında bulamadım. windows kurulum dosyaları ne zaman çıkar biliyor musunuz?
0
madness
Windows sürümü 7.5'e ertelendi.

Bruce Momjian'ın açıklaması:
http://archives.postgresql.org/pgsql-hackers/2003-07/msg00284.php

0
muhasebeci
Herkese selam,

Belki klasik bulacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim. Sanırım postgre geliştiriceleri de benim gibi win için pek program yazmak istemiyor. Neden acaba diye merak etmeye başladım :=) Acaba win'in kendisinin stabil olmamasından olabilir mi diye düşünmeye başlıyor insan. :)
0
madness
Bu konu bir ara FAQ içinde vardı. Windows portu olmasını istemediklerini belirtiyorlardı :-) Sonradan, iki şirketin (SRA ve PeerDirect) kendi çalışmarının kaynak kodlarını açmaları ile birlikte, Bruce Momjian'ın başını çektiği bir grup, kodu uyarlamaya başladı. Güvenmedikleri şey, windows çekirdeği :-)
0
muhasebeci
Abi bu windows kaynak kodunu açmadan hiç bir programin win portunu yazmamak gerektiği kanaatindeyin. Benle aynı fikirde olanlar el kaldırsın.
0
lifesdkver0_1
yahu güzel kardeşim, şu genellemeleri aşmanın zamanı gelmedi mi artık?
0
muhasebeci
Herkes özgür düşünceye sahip olabilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Ben abi msnin adını duyduğum an sinirlerim geriliyor. mikrosoftun mikrosuna da softuna da, gatesine de acayip kıl oluyorum. Ben çeyrek bir programcı olarak anladım ki win için program yazmamak gerek. ms kapalı koda dayanan stratejisini değiştirene kadar da şahsen pc başına geçip özellikle win için program yazmam. windows bundan çok şey kaybetmez. Ama ben oturup ta linux için(sadece linux) program yazarsam işte o zaman ms yine çok şey kaybetmiş olmaz, linux biraz bişey kazanmış olur. Dün akşam bi forumda gördüğümü söyliğim, forum adresini ne yazık ki alenen veremeyeceğim, isteyen olursa mail ile yollayabailirm. Forumda söylenen şu; kullanıcı postgresql'i win altında mevcut versiyonu çalıştıramadığını söylüyor, forum yöneticileri de cevap veriyor söylenen şey ise lütfen win yüklü başka bir bilgisayarda deneyin. :) Bu örnek bi kaç günlük bir olay. Bu örneği gördükten sonra, forum yöneticilerinin de deneyimli saygı duyulan programcılar olduğunu düşünürsek ve önerilen şey bu ise bırakın win altında program yazmayı, kullanmak bile delililk bana göre. Neye güvenerek win kullanıcaksın, eğer win için program yazacaksan çok büyük bir sorumluluk altına giriyosun, kullanıcıya winden kaynaklanıyo abi demeye hakkın yok, çünkü kullanıcının çalıştıramadığı şey program, işletim sistemi açıldığı anda ona göre os sorunsuz çalışır. Herneyse herkesin fikrine saygı göstermek lazım. Ben linuxu 1 senedir kullanmaktayım, artık bana hiçbir güç win kullandırtamaz. Bana söylesenize 1 senedir windows kullanıp ta windows için program yazabilen birini gösterebilirmisiniz?

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

Windows İçin Muhasebeci

muhasebeci

Bir süredir gelişimi açık kaynak kodlu olarak devam eden muhasebeci artık windows altında da çalışmaktadır. Gelişimine başladığından beri GTK+ grafik kütüphanesinin yanında GNOME kütüphanesi de kullandığından sadece GNU/Linux altında çalışan program, kaynak kodlarında düzenleme yapılarak GNOME kütüphanesinden arındırılmıştır.

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.