PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

0
madness
PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Görüşler

0
malkocoglu
Harika:

PostgreSQL nasil kurulur, JBoss ile nasil baglanir hakkinda bir yazi:

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_postgre_jboss.xml&kaynak=fm1101

0
huseyin
doğal windows desteği gelecekti. Yeni özellikler arasında bulamadım. windows kurulum dosyaları ne zaman çıkar biliyor musunuz?
0
madness
Windows sürümü 7.5'e ertelendi.

Bruce Momjian'ın açıklaması:
http://archives.postgresql.org/pgsql-hackers/2003-07/msg00284.php

0
muhasebeci
Herkese selam,

Belki klasik bulacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim. Sanırım postgre geliştiriceleri de benim gibi win için pek program yazmak istemiyor. Neden acaba diye merak etmeye başladım :=) Acaba win'in kendisinin stabil olmamasından olabilir mi diye düşünmeye başlıyor insan. :)
0
madness
Bu konu bir ara FAQ içinde vardı. Windows portu olmasını istemediklerini belirtiyorlardı :-) Sonradan, iki şirketin (SRA ve PeerDirect) kendi çalışmarının kaynak kodlarını açmaları ile birlikte, Bruce Momjian'ın başını çektiği bir grup, kodu uyarlamaya başladı. Güvenmedikleri şey, windows çekirdeği :-)
0
muhasebeci
Abi bu windows kaynak kodunu açmadan hiç bir programin win portunu yazmamak gerektiği kanaatindeyin. Benle aynı fikirde olanlar el kaldırsın.
0
lifesdkver0_1
yahu güzel kardeşim, şu genellemeleri aşmanın zamanı gelmedi mi artık?
0
muhasebeci
Herkes özgür düşünceye sahip olabilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Ben abi msnin adını duyduğum an sinirlerim geriliyor. mikrosoftun mikrosuna da softuna da, gatesine de acayip kıl oluyorum. Ben çeyrek bir programcı olarak anladım ki win için program yazmamak gerek. ms kapalı koda dayanan stratejisini değiştirene kadar da şahsen pc başına geçip özellikle win için program yazmam. windows bundan çok şey kaybetmez. Ama ben oturup ta linux için(sadece linux) program yazarsam işte o zaman ms yine çok şey kaybetmiş olmaz, linux biraz bişey kazanmış olur. Dün akşam bi forumda gördüğümü söyliğim, forum adresini ne yazık ki alenen veremeyeceğim, isteyen olursa mail ile yollayabailirm. Forumda söylenen şu; kullanıcı postgresql'i win altında mevcut versiyonu çalıştıramadığını söylüyor, forum yöneticileri de cevap veriyor söylenen şey ise lütfen win yüklü başka bir bilgisayarda deneyin. :) Bu örnek bi kaç günlük bir olay. Bu örneği gördükten sonra, forum yöneticilerinin de deneyimli saygı duyulan programcılar olduğunu düşünürsek ve önerilen şey bu ise bırakın win altında program yazmayı, kullanmak bile delililk bana göre. Neye güvenerek win kullanıcaksın, eğer win için program yazacaksan çok büyük bir sorumluluk altına giriyosun, kullanıcıya winden kaynaklanıyo abi demeye hakkın yok, çünkü kullanıcının çalıştıramadığı şey program, işletim sistemi açıldığı anda ona göre os sorunsuz çalışır. Herneyse herkesin fikrine saygı göstermek lazım. Ben linuxu 1 senedir kullanmaktayım, artık bana hiçbir güç win kullandırtamaz. Bana söylesenize 1 senedir windows kullanıp ta windows için program yazabilen birini gösterebilirmisiniz?

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk Yerli Web Geliştirme Platformu!.....

anonim

İlk yerli web geliştirme platformu “MoreMotion”, Mor Yazılım Şirketi tarafından piyasaya sunuldu.
Bileşen tabanlı yazılım mimarisiyle tasarlanıp, Java teknolojisi ile geliştirilen “MoreMotion” Web Geliştirme Platformu, bu alanda dünya pazarını elinde tutan firmalara ciddi bir alternatif olmaya hazırlanıyor.

Oyun Oynamayı Öğrenen Sistem: CogVis

FZ

Yorkshire, İngiltere'deki University of Leeds araştırmacıları tarafından geliştirilen CogVis sistemi "kağıt, makas, taş" oyununu sadece gözlem yaparak oynamayı öğrendi. Sistem kaydettiği video ve ses verisindeki örüntüleri tarıyor ve hipotezler öne sürüp bunları test ederek oyunun kurallarını yavaş yavaş öğreniyor. Sistemde önceden oyuna dair tanımlanmış (hard-coded) herhangi bir kural bulunmuyor.

Kaynak: http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn6914

FM sitesinde daha önce yapay zeka ve bilişsel bilim (cognitive science) ile ilgili yayınlanmış bazı yazılar:

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.