PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

0
madness
PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Görüşler

0
malkocoglu
Harika:

PostgreSQL nasil kurulur, JBoss ile nasil baglanir hakkinda bir yazi:

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_postgre_jboss.xml&kaynak=fm1101

0
huseyin
doğal windows desteği gelecekti. Yeni özellikler arasında bulamadım. windows kurulum dosyaları ne zaman çıkar biliyor musunuz?
0
madness
Windows sürümü 7.5'e ertelendi.

Bruce Momjian'ın açıklaması:
http://archives.postgresql.org/pgsql-hackers/2003-07/msg00284.php

0
muhasebeci
Herkese selam,

Belki klasik bulacaksınız ama söylemeden edemeyeceğim. Sanırım postgre geliştiriceleri de benim gibi win için pek program yazmak istemiyor. Neden acaba diye merak etmeye başladım :=) Acaba win'in kendisinin stabil olmamasından olabilir mi diye düşünmeye başlıyor insan. :)
0
madness
Bu konu bir ara FAQ içinde vardı. Windows portu olmasını istemediklerini belirtiyorlardı :-) Sonradan, iki şirketin (SRA ve PeerDirect) kendi çalışmarının kaynak kodlarını açmaları ile birlikte, Bruce Momjian'ın başını çektiği bir grup, kodu uyarlamaya başladı. Güvenmedikleri şey, windows çekirdeği :-)
0
muhasebeci
Abi bu windows kaynak kodunu açmadan hiç bir programin win portunu yazmamak gerektiği kanaatindeyin. Benle aynı fikirde olanlar el kaldırsın.
0
lifesdkver0_1
yahu güzel kardeşim, şu genellemeleri aşmanın zamanı gelmedi mi artık?
0
muhasebeci
Herkes özgür düşünceye sahip olabilir. Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Ben abi msnin adını duyduğum an sinirlerim geriliyor. mikrosoftun mikrosuna da softuna da, gatesine de acayip kıl oluyorum. Ben çeyrek bir programcı olarak anladım ki win için program yazmamak gerek. ms kapalı koda dayanan stratejisini değiştirene kadar da şahsen pc başına geçip özellikle win için program yazmam. windows bundan çok şey kaybetmez. Ama ben oturup ta linux için(sadece linux) program yazarsam işte o zaman ms yine çok şey kaybetmiş olmaz, linux biraz bişey kazanmış olur. Dün akşam bi forumda gördüğümü söyliğim, forum adresini ne yazık ki alenen veremeyeceğim, isteyen olursa mail ile yollayabailirm. Forumda söylenen şu; kullanıcı postgresql'i win altında mevcut versiyonu çalıştıramadığını söylüyor, forum yöneticileri de cevap veriyor söylenen şey ise lütfen win yüklü başka bir bilgisayarda deneyin. :) Bu örnek bi kaç günlük bir olay. Bu örneği gördükten sonra, forum yöneticilerinin de deneyimli saygı duyulan programcılar olduğunu düşünürsek ve önerilen şey bu ise bırakın win altında program yazmayı, kullanmak bile delililk bana göre. Neye güvenerek win kullanıcaksın, eğer win için program yazacaksan çok büyük bir sorumluluk altına giriyosun, kullanıcıya winden kaynaklanıyo abi demeye hakkın yok, çünkü kullanıcının çalıştıramadığı şey program, işletim sistemi açıldığı anda ona göre os sorunsuz çalışır. Herneyse herkesin fikrine saygı göstermek lazım. Ben linuxu 1 senedir kullanmaktayım, artık bana hiçbir güç win kullandırtamaz. Bana söylesenize 1 senedir windows kullanıp ta windows için program yazabilen birini gösterebilirmisiniz?

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YZC Sözlük v0.0.6 Çıktı

anonim

YZC Sözlük, GNU/Linux için GPL lisanslı sözlük uygulamamız 0.0.6 sürümüne ulaşmıştır.

Bu sürümdeki en önemli özellik, programa dahil edilen sınavcı ve -- festival ses sentezleme programını kullanılarak -- kelime seslendirme özelliğidir.

Sözlüğe kaynak kodları ile http://www.yzcsozluk.info adresinden ulaşabilirsiniz.

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

FZ

Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!