Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

0
Tarık
Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.
Bunun ötesinde platform gözetmeden GNU/Linux, MS Windows ve MacOS için paketlenmiş ve çeşitli üç boyutlu yazılımlarla çalışabiliyor. Nerelerde nasıl kullanabileceğinize buradan bakabilirsiniz.

Lux Render Galerisi

Görüşler

0
ZZombie
Linux'taki 3D örneklerin artması son derece sevindirici bir durum.

ilavetten Blender için kullanilan YafRay'ı da tavsiye ederim. Son derece gerçekçi ışık hesaplaması yapiyor.

Günden güne gelişen kaynaklar ile de Linux bir adım öne taşınmaya devam edecek :)
0
Tarık
PovRay, SunFlow ve gerçek zamanlı çizim araçları. Lux' un farkı sanırım ışığı gerçekten benzetimlemeye çalışması.
0
ZZombie
En sonunda bir tane açık kaynak eğitimi sitesi açtıracaklar adama. :)

Bu tür şeylerin yaygınlaşması lazım.
Lakin asıl alanım değil de hobi alanım olması sebebi ile anca temel bilgileri (hadi biraz daha zorladık diyelim biraz daha ileri gider belki) verebilirim.

Benim gibi 2-3 kişi de olsa o zaman gerçekten harika olur aslında.

Fakat ne yazık ki verilen emeğe saygı yerine, üretmeyen insanların eleştirileri ile boğuşmak ayrı bir sıkıntı.

Yine de bir gün, elbet bir gün :)
0
Tarık
Eğitim sitesi kurmak kesinlikle zaman kaybı (en azından Türkiye için). Kimseden bu iş için hoşgörü, katkı, iyi dilekler ve motivasyon beklemezseniz belki olabilir. Aksi halde dediğiniz gibi gereksiz ve yapıcı olmayan eleştiriler, suistimaller ve kavrayış bozuklukları adamı çileden çıkarır. He çok üye sahibi olurda reklamdan gelir elde edeyim derseniz orası ayrı. Ama ruh halinize güzellik getirmez aksine sıkıntı olur.
0
ZZombie
Tamamı ile sıkıntı olur konusundaki söyleminize katılıyorum. Ne yazık ki önceden de bu türde pek hoşnut olmayan tecrübelerimiz oldu.

Yaptığım her işin eleştirilmesini, ama bilinçli bir şekilde olumlu ve yapıcı eleştiri yapılmasını isterim.
Biris çıkıp ta "bak şu kısmı şu şekilde yaparsanız daha kolay yaparsınız" tarzı eleştiride bulunsun canımı yesin.
Ama onun yerine "o sistem ilk okulda kaldı, çokdaha profesyönelini şu yapiyor" denilmesi tercih ediliyor. Ama daha iyisini bilen arkadaşalr da zahmet edip göstermiyor bizlere.
0
3lobyte
Her yazar olayları kendi dünyasından değerlendirir, kendi dünyasından haberleri verir yada birşeyler anlatır bu nedenle Gazetelerde bir sürü yazar bulunur farklı görüşleri temsil edebilmek için, bu site içerisinde de durum aynı verdiğiniz haber yada paylaşımla alakası olmayan tenkitlerle canınız sıkılabilir.

eğitim sitesinde ise durum aynı olacaktır ancak bu tip açık kaynaklı yazılımların eğitimini türkçe bulmak gerçekten zor malesef bir çok site var şu çıktı şöyle güzel böyle güzel ama kullanmaya gelince çözene kadar anan ağlıyor ingilizcen yoksa zaten tam anlamı ile telef oluyor insan
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

Linux'ta Autocad. Çok Yakında!

bfta

Autocad'e muhtaç insanların (çoğunlukla mimarlar) Linux'ta çalışan bir Autocad klonu hiç olmamıştı. Catia'nın yayıncısı Dassault Systems' in Windows ve Mac için çıkarttığı DraftSight, öyle görünüyor ki yakında bu eksikliği giderecek. Yaklaşık 2 saatlik bir test ile DraftSight'ın ucuz IntelliCad klonlarından çok daha iyi ve hızlı olduğunu söyleyebilirim.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

zekzekus

Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.

NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

FZ

NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)