Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

0
Tarık
Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.
Bunun ötesinde platform gözetmeden GNU/Linux, MS Windows ve MacOS için paketlenmiş ve çeşitli üç boyutlu yazılımlarla çalışabiliyor. Nerelerde nasıl kullanabileceğinize buradan bakabilirsiniz.

Lux Render Galerisi

Görüşler

0
ZZombie
Linux'taki 3D örneklerin artması son derece sevindirici bir durum.

ilavetten Blender için kullanilan YafRay'ı da tavsiye ederim. Son derece gerçekçi ışık hesaplaması yapiyor.

Günden güne gelişen kaynaklar ile de Linux bir adım öne taşınmaya devam edecek :)
0
Tarık
PovRay, SunFlow ve gerçek zamanlı çizim araçları. Lux' un farkı sanırım ışığı gerçekten benzetimlemeye çalışması.
0
ZZombie
En sonunda bir tane açık kaynak eğitimi sitesi açtıracaklar adama. :)

Bu tür şeylerin yaygınlaşması lazım.
Lakin asıl alanım değil de hobi alanım olması sebebi ile anca temel bilgileri (hadi biraz daha zorladık diyelim biraz daha ileri gider belki) verebilirim.

Benim gibi 2-3 kişi de olsa o zaman gerçekten harika olur aslında.

Fakat ne yazık ki verilen emeğe saygı yerine, üretmeyen insanların eleştirileri ile boğuşmak ayrı bir sıkıntı.

Yine de bir gün, elbet bir gün :)
0
Tarık
Eğitim sitesi kurmak kesinlikle zaman kaybı (en azından Türkiye için). Kimseden bu iş için hoşgörü, katkı, iyi dilekler ve motivasyon beklemezseniz belki olabilir. Aksi halde dediğiniz gibi gereksiz ve yapıcı olmayan eleştiriler, suistimaller ve kavrayış bozuklukları adamı çileden çıkarır. He çok üye sahibi olurda reklamdan gelir elde edeyim derseniz orası ayrı. Ama ruh halinize güzellik getirmez aksine sıkıntı olur.
0
ZZombie
Tamamı ile sıkıntı olur konusundaki söyleminize katılıyorum. Ne yazık ki önceden de bu türde pek hoşnut olmayan tecrübelerimiz oldu.

Yaptığım her işin eleştirilmesini, ama bilinçli bir şekilde olumlu ve yapıcı eleştiri yapılmasını isterim.
Biris çıkıp ta "bak şu kısmı şu şekilde yaparsanız daha kolay yaparsınız" tarzı eleştiride bulunsun canımı yesin.
Ama onun yerine "o sistem ilk okulda kaldı, çokdaha profesyönelini şu yapiyor" denilmesi tercih ediliyor. Ama daha iyisini bilen arkadaşalr da zahmet edip göstermiyor bizlere.
0
3lobyte
Her yazar olayları kendi dünyasından değerlendirir, kendi dünyasından haberleri verir yada birşeyler anlatır bu nedenle Gazetelerde bir sürü yazar bulunur farklı görüşleri temsil edebilmek için, bu site içerisinde de durum aynı verdiğiniz haber yada paylaşımla alakası olmayan tenkitlerle canınız sıkılabilir.

eğitim sitesinde ise durum aynı olacaktır ancak bu tip açık kaynaklı yazılımların eğitimini türkçe bulmak gerçekten zor malesef bir çok site var şu çıktı şöyle güzel böyle güzel ama kullanmaya gelince çözene kadar anan ağlıyor ingilizcen yoksa zaten tam anlamı ile telef oluyor insan
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

conan

Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.

Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

anhanguera

Selam,

yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.