Ekonomik Krizde ERP

0
speargun
2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Görüşler

0
mach
Bir ülkede üretilen bütün mamüllerin satılması ya da aynı anlama gelen bütün gelirlerin harcanması olgusunun gerçekleşmesi için ücret = emek eşitliğinin bir şekilde sağlanması gerekir.

ERP yazılımları için eski ekonomiye nazaran pratik olarak bir yazılımın kopyasını çıkarmak hemen hemen sıfır(0) maliyetlidir. Nasıl ki eski ekonomide fabrikalarda üretilen mamüllerin ölçek ekonomisinden faydalanılarak üretilmesi sonucu marjinal maliyetin düşmesi söz konusu olduğu gibi...

Ekonomik resesyonların çıkmasının sebebi olarak piyasaya sürülen mamüller ile bu mamülleri satın alacak gelirlerin bir şekilde eşitliğinin sağlanamamasından kaynaklanmaktadır. Ücretlerin düşük tutulması bir şekilde piyasaya yansımakta ve elde edilen gelirler ile üretilen mamüller alınamamaktadır. Mamüllerin alınamaması, stokların birikmesine ve iş yerinde çalışan çalışanların işlerinden çıkarılmalarına sebep olmaktadır.
0
ZZombie
Ekonomik krizin değerlendirilip, şirketlerin kendi iç işleyişlerine çeki düzen vermek için kullanılması fikrine katılıyorum.

Fakat şunu belirtmek isterim, ERP sihirli değnek değildir.
ERP tıpkı güvenlik gibi bir süreçtir, ve temelinde analiz yatar, şimdiye kadar dağınık yapıdaki bilgilerinizi toparlamanızı sağlar.

Bunun içinde ERP en temel olarak VERI'ye ihtiyaç duyar. Bu gün kurulan bir ERP sisteminin 1 hafta sonra size işletmenizdeki herşeyi takip etmesini ve de size süper sonuçlar çıkarmasını beklemek yanlış olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.

GPU: Küresel İşleme Birimi

Tarık

GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.

Nokia: Python Kullanmak İçin Bir Sebep Daha

FZ

Cep telefonu üreticisi Nokia, S60 serisi cep telefonlarının artık Python ile programlanabileceğini duyurdu. Açık kodlu olarak geliştirilen bu proje ile cep telefonlarını programlamak çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Hello World in C++, Epoc style (for Symbian OS) koduna bakılabilir. Benzer işi yapan bir Python programı ise 4-5 satır uzunlukta. (C++ linki için Hakan Latifaoğlu'na teşekkürler.)

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

Masaüstü Benzetmesini BumpTop ile Aşın

tongucyumruk

Minority Report/Azınlık Raporu filmini izleyipte filmde Tom Cruise'un kullandığı, bilardo eldiveniyle etkileşime geçilen bilgisayarlara özenmeyen yoktur herhalde. Günlük bilgisayar kullanımızda masaüstü kavramı ile hergün karşılaşıyor olsakta aslında bu benzetmenin çok yerinde olduğu söylenemez. "Masaüstü" olarak adlandırdığımız şey genelde dosyaları ve dizinleri ile daha çok bir dosya dolabını andırır. Bu durumdan sıkılan birkaç yazılım geliştiricisi de sonunda bu konuda birşeyler yapmaya karar vermişler. İşte karşınızda: BumpTop