Ekonomik Krizde ERP

0
speargun
2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Görüşler

0
mach
Bir ülkede üretilen bütün mamüllerin satılması ya da aynı anlama gelen bütün gelirlerin harcanması olgusunun gerçekleşmesi için ücret = emek eşitliğinin bir şekilde sağlanması gerekir.

ERP yazılımları için eski ekonomiye nazaran pratik olarak bir yazılımın kopyasını çıkarmak hemen hemen sıfır(0) maliyetlidir. Nasıl ki eski ekonomide fabrikalarda üretilen mamüllerin ölçek ekonomisinden faydalanılarak üretilmesi sonucu marjinal maliyetin düşmesi söz konusu olduğu gibi...

Ekonomik resesyonların çıkmasının sebebi olarak piyasaya sürülen mamüller ile bu mamülleri satın alacak gelirlerin bir şekilde eşitliğinin sağlanamamasından kaynaklanmaktadır. Ücretlerin düşük tutulması bir şekilde piyasaya yansımakta ve elde edilen gelirler ile üretilen mamüller alınamamaktadır. Mamüllerin alınamaması, stokların birikmesine ve iş yerinde çalışan çalışanların işlerinden çıkarılmalarına sebep olmaktadır.
0
ZZombie
Ekonomik krizin değerlendirilip, şirketlerin kendi iç işleyişlerine çeki düzen vermek için kullanılması fikrine katılıyorum.

Fakat şunu belirtmek isterim, ERP sihirli değnek değildir.
ERP tıpkı güvenlik gibi bir süreçtir, ve temelinde analiz yatar, şimdiye kadar dağınık yapıdaki bilgilerinizi toparlamanızı sağlar.

Bunun içinde ERP en temel olarak VERI'ye ihtiyaç duyar. Bu gün kurulan bir ERP sisteminin 1 hafta sonra size işletmenizdeki herşeyi takip etmesini ve de size süper sonuçlar çıkarmasını beklemek yanlış olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.

Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

FZ

Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

anonim

EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....

Kullanıcı Tabanınız Kirlenmesin!

emresokullu

Undisposable.org, web sitemdeki 40.000 kişilik kullanıcı tabanının 3%'ünün sahte hesaplardan oluştuğunu farkettikten sonra başladığım bir proje. Hedef, 10minutemail.com, jetable.org, mailinator.com ve bugmenot.com gibi servislerin oluşturduğu kirliliği engellemek.