Ekonomik Krizde ERP

0
speargun
2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Görüşler

0
mach
Bir ülkede üretilen bütün mamüllerin satılması ya da aynı anlama gelen bütün gelirlerin harcanması olgusunun gerçekleşmesi için ücret = emek eşitliğinin bir şekilde sağlanması gerekir.

ERP yazılımları için eski ekonomiye nazaran pratik olarak bir yazılımın kopyasını çıkarmak hemen hemen sıfır(0) maliyetlidir. Nasıl ki eski ekonomide fabrikalarda üretilen mamüllerin ölçek ekonomisinden faydalanılarak üretilmesi sonucu marjinal maliyetin düşmesi söz konusu olduğu gibi...

Ekonomik resesyonların çıkmasının sebebi olarak piyasaya sürülen mamüller ile bu mamülleri satın alacak gelirlerin bir şekilde eşitliğinin sağlanamamasından kaynaklanmaktadır. Ücretlerin düşük tutulması bir şekilde piyasaya yansımakta ve elde edilen gelirler ile üretilen mamüller alınamamaktadır. Mamüllerin alınamaması, stokların birikmesine ve iş yerinde çalışan çalışanların işlerinden çıkarılmalarına sebep olmaktadır.
0
ZZombie
Ekonomik krizin değerlendirilip, şirketlerin kendi iç işleyişlerine çeki düzen vermek için kullanılması fikrine katılıyorum.

Fakat şunu belirtmek isterim, ERP sihirli değnek değildir.
ERP tıpkı güvenlik gibi bir süreçtir, ve temelinde analiz yatar, şimdiye kadar dağınık yapıdaki bilgilerinizi toparlamanızı sağlar.

Bunun içinde ERP en temel olarak VERI'ye ihtiyaç duyar. Bu gün kurulan bir ERP sisteminin 1 hafta sonra size işletmenizdeki herşeyi takip etmesini ve de size süper sonuçlar çıkarmasını beklemek yanlış olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

30 Saniyede AJAX Öğrenin

Soulblighter

Hayır hayır! O ne bir futbol takımı ne de temizlik maddesi. AJAX'ın ne olduğunu bilmiyorsanız üzülmeyin. Daha önce tabi ki FM'de yayınlanan bu habere bakabilir ve AJAX hakkında bilgi alabilirsiniz.

AJAX'ın ne olduğunu bilenler zaten bildiğine, bilmeyenler de artık öğrendiğine göre; şimdi Rasmus'un 30 saniyede AJAX dersi ile bu güzel dili hemen öğrenme zamanı. İyi eğlenceler...

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.