Ekonomik Krizde ERP

0
speargun
2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Görüşler

0
mach
Bir ülkede üretilen bütün mamüllerin satılması ya da aynı anlama gelen bütün gelirlerin harcanması olgusunun gerçekleşmesi için ücret = emek eşitliğinin bir şekilde sağlanması gerekir.

ERP yazılımları için eski ekonomiye nazaran pratik olarak bir yazılımın kopyasını çıkarmak hemen hemen sıfır(0) maliyetlidir. Nasıl ki eski ekonomide fabrikalarda üretilen mamüllerin ölçek ekonomisinden faydalanılarak üretilmesi sonucu marjinal maliyetin düşmesi söz konusu olduğu gibi...

Ekonomik resesyonların çıkmasının sebebi olarak piyasaya sürülen mamüller ile bu mamülleri satın alacak gelirlerin bir şekilde eşitliğinin sağlanamamasından kaynaklanmaktadır. Ücretlerin düşük tutulması bir şekilde piyasaya yansımakta ve elde edilen gelirler ile üretilen mamüller alınamamaktadır. Mamüllerin alınamaması, stokların birikmesine ve iş yerinde çalışan çalışanların işlerinden çıkarılmalarına sebep olmaktadır.
0
ZZombie
Ekonomik krizin değerlendirilip, şirketlerin kendi iç işleyişlerine çeki düzen vermek için kullanılması fikrine katılıyorum.

Fakat şunu belirtmek isterim, ERP sihirli değnek değildir.
ERP tıpkı güvenlik gibi bir süreçtir, ve temelinde analiz yatar, şimdiye kadar dağınık yapıdaki bilgilerinizi toparlamanızı sağlar.

Bunun içinde ERP en temel olarak VERI'ye ihtiyaç duyar. Bu gün kurulan bir ERP sisteminin 1 hafta sonra size işletmenizdeki herşeyi takip etmesini ve de size süper sonuçlar çıkarmasını beklemek yanlış olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

PMX: Pixel Mixer

lazarus

PMX, bir grafik canlandırma , kompozisyon (motion graphics) yazılımıdır. Prensip olarak Adobe Photoshop benzeri katmanlı (layered) grafikler üzerinde çalışır.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..