Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

0
anonim
Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.
Ehil' in içinde yer alan alt projelerden biri de ÇATI. ÇATI, Ehil projesinin geliştirme ortamı ve geliştirme alt yapısı, dolayısı ile ilk adım olarak düşünülen ÇATI üzerine geliştirmeciler yoğunlaşmız durumda, uygulamayı denemek ve topluluğu genişletmek adına web sitelerinde, ÇATI' nın gelişim sürümü yayınlanmakta.

Türkiye' mizde Açık Kaynak Kodlu yazılımların ömürlerinin kısa olduğu bir gerçek, Umuyorum Ehil Projesine katılım güzel seviyelerde olur.

Görüşler

0
winterismute
beğendım, tam alıp indiriyordum, mono falan görünce korktum. ayrıca odbc kullanılmasını eleştiriyorum. bunların dışında bence güzel bir proje, ve kendi geliştirme tool'larını yapıp ismin çatı koymaları saygıya değer bir hadise.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turquaz

qorkem

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır. Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişimi göstermemesi ve GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle yazılmıştır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta.

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Az bilinen bir işletim sistemi: Plan 9

misafir

Bell laboratuvarlarının bilgisayar dünyasına katkısı UNIX(TM) ve C dilinden ibaret değil. İlk kez 1993'te dağıtılan ve 2002'de bir özgür yazılım lisansına kavuşan Plan 9 işletim sistemi de bu katkılardan biri.

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

Python 2.4

tongucyumruk

18 aylık uzun bir bekleyişin ardından Python 2.4 çıktı. Yenilikler arasında özellikle dekoratörler, geliştirilmiş üreteç desteği ve long veri itipi ile integer veri tipinin birleştirilmesi göze çarpıyor. Özellikle MS Windows kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer yenilik ise bu sürümden başlayarak Python'un MS Windows platformunda msi paketleri kullanılarak dağıtılacak olması. Yeni sürümdeki yeniliklerin bir özetini buradan okuyabilir, daha detaylı bilgiyi ise A. M. Kuchling'in dökümanından okuyabilirsiniz. Yeni sürümü indirmek içinse buraya