Musonya Translator

0
muratdicle
Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.
Musonya Translator, CTRL tuşu basarak bir metni fareniz ile seçtiğinizde hemen HEDEF dile tercüme edecektir. Oldukça kullanışlı ve kullanımı kolay bir üründür. Umuyoruz ki bu ürünümüzden oldukça faydalanacaksınız. Ürün tanıtım sayfası için lütfen tıklayınız.

Bunun dışında, Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği adına geliştirdiğimiz bir internet filtresi var. Musonya JustFilter Standard 2.0 adındaki bu üründe tamamen ücretsizdir. 6 Farklı dilde çalışabilmektedir. Sadece filtreleme yapmaktadır. Hemen hergün otomatik Kara Liste güncellemesi almaktadır. Oldukça stabil ve sistemi yormayan bir yapıya sahiptir.

Her iki ürünümüz Windows XP ve Windows Vista'da sorunsuzca çalışmaktadır.

Umarız işinize yarar.
Musonya Yazılım
http://freeware.musonya.net

Görüşler

0
anilK
Musonya Translator için elinize sağlık iyi bir hizmet demeyeceğim. Fazlaca gereksiz bir çalışma içerisine girmişsiniz. Web sayfası çevirileri dışında diğer çevirilerde insanlar translate.google.com a girip aynı şeyler yapabiliyor. Zaten google bu sayfayı bunun için hazırlamıştır demi :) Bir şey yapmak için bir şey yapmayalım.
0
sadettinpolat2
herseyi translate.google.com adresinden yapabiliyorsak google neden Translation API denen bir zimbirti cikartsin ki ?
birsey soylemis olmak icin birsey soylemeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zemberek Web Hizmeti

FZ

Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.

CHAT Arkadaşım Bir Bilgisayar Mı!

FZ

A.L.I.C.E ve AIML

"Dilimin sınırları düşüncemin sınırlarıdır." Ludwig Wittgenstein (*)

Sıradan bir gün. Bilgisayarı açıyorsunuz. Internet'e bağlanıyorsunuz. Aklınıza gelen siteleri gezerken canınız sıkılıyor ve birileri ile canlı olarak yazışmak istiyorsunuz. IRC kanallarından birinde ya da canlı yazışma imkanı sunan bir web sayfasında AI takma isimli bir kullanıcı ile karşılaşıyorsunuz ve aranızda şöyle bir diyalog geçiyor (1) :

Xynth'i GP32X'e Taşıdık

anhanguera

Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)

Bir programcı gözüyle DNA

tongucyumruk

"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.