Musonya Translator

0
muratdicle
Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.
Musonya Translator, CTRL tuşu basarak bir metni fareniz ile seçtiğinizde hemen HEDEF dile tercüme edecektir. Oldukça kullanışlı ve kullanımı kolay bir üründür. Umuyoruz ki bu ürünümüzden oldukça faydalanacaksınız. Ürün tanıtım sayfası için lütfen tıklayınız.

Bunun dışında, Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği adına geliştirdiğimiz bir internet filtresi var. Musonya JustFilter Standard 2.0 adındaki bu üründe tamamen ücretsizdir. 6 Farklı dilde çalışabilmektedir. Sadece filtreleme yapmaktadır. Hemen hergün otomatik Kara Liste güncellemesi almaktadır. Oldukça stabil ve sistemi yormayan bir yapıya sahiptir.

Her iki ürünümüz Windows XP ve Windows Vista'da sorunsuzca çalışmaktadır.

Umarız işinize yarar.
Musonya Yazılım
http://freeware.musonya.net

Görüşler

0
anilK
Musonya Translator için elinize sağlık iyi bir hizmet demeyeceğim. Fazlaca gereksiz bir çalışma içerisine girmişsiniz. Web sayfası çevirileri dışında diğer çevirilerde insanlar translate.google.com a girip aynı şeyler yapabiliyor. Zaten google bu sayfayı bunun için hazırlamıştır demi :) Bir şey yapmak için bir şey yapmayalım.
0
sadettinpolat2
herseyi translate.google.com adresinden yapabiliyorsak google neden Translation API denen bir zimbirti cikartsin ki ?
birsey soylemis olmak icin birsey soylemeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.

Munin ile ağ izleme

tongucyumruk

Birçok ortamda kullanılan bilgisayar ağlarının gerek sayısının gerekse genişliğinin artması sonucunda ağ üzerindeki sistemleri izlemeye yönelik yazılımlara olan ihtiyaç artmıştır. Bu belgede, bahsedilen türden bir ağ izleme programı olan Munin'in nasıl kurulacağı ve bu programın yardımıyla kişisel ev ağlarından geniş alan ağlarına kadar her tür ağın nasıl izlenebileceği anlatılmaktadır.

Browser hafıza kullanımı karşılaştırması

conan

Bu sabah surf halindeyken phoenix'imin kaç tane tab açabileceğini denemek istedikten sonra aklıma browserların hafıza kullanım karşılaştırmasını yapmak geldi. Elimde olan iki browserda genelde gezindiğim 17 sayfayı aynı anda açarak Task manager vasıtasıyla hafıza kullanım oranlarını karşılaştırmaya çalıştım. İşte sonuçlar.

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.