Musonya Translator

0
muratdicle
Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.
Musonya Translator, CTRL tuşu basarak bir metni fareniz ile seçtiğinizde hemen HEDEF dile tercüme edecektir. Oldukça kullanışlı ve kullanımı kolay bir üründür. Umuyoruz ki bu ürünümüzden oldukça faydalanacaksınız. Ürün tanıtım sayfası için lütfen tıklayınız.

Bunun dışında, Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği adına geliştirdiğimiz bir internet filtresi var. Musonya JustFilter Standard 2.0 adındaki bu üründe tamamen ücretsizdir. 6 Farklı dilde çalışabilmektedir. Sadece filtreleme yapmaktadır. Hemen hergün otomatik Kara Liste güncellemesi almaktadır. Oldukça stabil ve sistemi yormayan bir yapıya sahiptir.

Her iki ürünümüz Windows XP ve Windows Vista'da sorunsuzca çalışmaktadır.

Umarız işinize yarar.
Musonya Yazılım
http://freeware.musonya.net

Görüşler

0
anilK
Musonya Translator için elinize sağlık iyi bir hizmet demeyeceğim. Fazlaca gereksiz bir çalışma içerisine girmişsiniz. Web sayfası çevirileri dışında diğer çevirilerde insanlar translate.google.com a girip aynı şeyler yapabiliyor. Zaten google bu sayfayı bunun için hazırlamıştır demi :) Bir şey yapmak için bir şey yapmayalım.
0
sadettinpolat2
herseyi translate.google.com adresinden yapabiliyorsak google neden Translation API denen bir zimbirti cikartsin ki ?
birsey soylemis olmak icin birsey soylemeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

Turquaz muhasebe 0.3 ve sonrası

huseyin

Turquaz açık kodlu muhasebe programının 0.3 versiyonu yayınlandı. Bu versiyonla birlikte, stok, cari, çek-senet, fatura, döviz ve ayarlar modüllerini içeriyor. Detaylı bilgiye ve programa web sitesinden http://www.turquaz.com ulaşabilirsiniz.
Programın bundan sonraki gelişimi için ....

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.