GPU: Küresel İşleme Birimi

0
Tarık
GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.
Gnutella P2P ağı ile tüm dünya genelinde GPU istemcisi ile birbirine bağlantı halindeki kullanıcılar arasında işlemci gücü paylaştırmayı amaçlamaktadır. Yüksek işlemci gücü gerektiren, örneğin herhangi bir 3D gerçekleme projesinin sonuçlarının elde edimesinde ya da teoride "evrenin varoluşuna ilişkin bir benzetimin oluşturulmasında" kullanılabilmektedir.

Yüksek ölçekli uygulamalar ve tasarıların dışında da herhangi bir iş için ihtiyaç duyulduğunda proje ağa tanıtılarak işlemci gücü tahsis edilebilmektedir. Bir tasarıyı ağa tanıtabilmek için tasarının çalışıldığı yazılım için daha önceden GPU' da mevcutsa eklenti ya da arayüz kullanılmaktadır.

Örneğin, Terragen üç boyutlu manzara oluşturma yazılımı ile oluşturulacak herhangi bir "canlandırma" renderi için GPU kullanmak isterseniz terragen ile ilgili GPU eklentisini edinmeniz ve projenizi ağda tanımlamanız yeterlidir. Bu sayede animasyonunuzun farklı kareleri ağdaki diğer kullanıcılar tarafından render edilecek ve işlem bittiğinde size geri dönecektir.

Kısaca GPU, TGnutella Delphi bileşeni üzerine inşa edilmiş, *kısmen açık kaynak kodlu GPL ile dağıtılan bir gnutella istemcisi projesidir.

*TGnutella açık kaynak kodlu değildir.

İlgili Yazılar

FINDIK - Herkese Açık Filtre

anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.