JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

0
cbc
canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

ExplorerCanvas adlı Google ürünü canvas elemanının Internet Explorer tarafından da yorumlanabilmesini sağlıyor.

Bu adres, canvas kullanmaya başlamanız için yeterli olacaktır. Dokümanda belirtilmiş birkaç örnek ise oldukça başarılı.

Kimbilir, belki bir fazlamesai.net üyesi bu belgenin Türkçe versiyonunu duyurur.

Görüşler

0
anonim
Opera da, 9 teknik inceleme 1'den beri web canvas destekleyen tarayıcılar arasında. Web canvas gelişirse, flash'ı tahtından edebileceğini düşünmekteyim. http://my.opera.com/WebApplications adresinde de yapılan bir kaç basit oyun bulunmakta.
0
anonim
{Yorumuma başlamadan önce, özellikle javascript ve flash hakkında çok fazla detaylı bilgiye sahip olmadığımı belirtmeliyim..} Bence her türlü sesin (mp3, waw), karakterin (animasyon karakterleri, hareketler..) ve etkileşim öğelerinin (menüler vs..), action script gibi bir script dili ile beraber TEK BİR DOSYANIN İÇERİSİNDE (fla, swf) barındırması, bence flash ın en büyük artısıdır...
Javascript'in browser bağımlı bir CANVAS nesnesini arkasına alarak Flash ın yerini alması bence çok zor görülüyor...
Özellikle banner ve etkileşim yönünden, hele hele bir şirketin komple bir web sayfasını flash ile yapabilmek varken, javascript in bu yönlerden meydan okuması çok zor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

zekzekus

Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!

Trillian Astra

ercumend

Kullanıcılarının kendisininden vazgeçemediği Trillian uzun bir aradan sonra yeni sürümü Trillian Astra'nın alpha testlerine başladı. Arayüzü yenilenmiş Trillian Astra'nın performans ve kaynak tüketiminde de önemli iyileştirilmeler var. Ayrıca Trillian'ı cebinde taşımak veya herhangi bir yerden hesabına ulaşmak isteyen kullanıcılarda unutulmayarak bir web arayüzü düşünülmüş.

Açık Kaynak ve Para Kazanmak

arsenelupin

Kısaca öykümü anlatmak ve benim durumumdaki birçok kişinin de fikrini alarak sonuçlar çıkartmak isterim:

Kendi özgürlüğüm adına, bağımsız programcı ("freelancer" da diyorlar) olarak çalışıyorum ve müşterilerimin çok büyük bir çoğunluğu yurt dışından. Yine de, ekmeğimi kazanabilmek için, genellikle kod tamiratı ağırlıklı ve sıkıcı işler yapıyorum. Bir süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum.