ELOG

0
m1a2
Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.
Bu fizikçiler gerçekten önemli işler yapmakta. CERN`i biliyorsunuz malum, web`in arkasındaki isim. ELOG`u da bu tip bir fizikçinin yazmış olması, programla ilgilenmek için kendi başına bir sebepti zaten. ELOG bir ihtiyaç üzerine doğmuş. Enstitüde yapılan araştırmalarda proje grubunun deneylerde alınan notları tutacağı ve bunları diğerleriyle paylaşacabileceği bir log sistemine ihtiyaç duyulmuş. Bu deney log`ları otomatik olarak kategorize ediliyor ve tarihleniyor. Sonraları bu fikir daha da genişletilmiş ve ortaya ELOG çıkmış. Programın beğendiğim özellikleri şunlar:
  • Basit bir sistem. Bütün log`lar plain text olarak kaydediliyor. SQL, php vb. bir şey yok.
  • Basitliğine rağmen şekil, link vb. ögeler de notlara eklenebiliyor.
  • Sistemi kullanmak için bir web server`a da ihtiyacınız yok. ELOG kendi daemon`ı ile out-of-box geliyor.
  • Windows`ta da çalışabiliyor. Dolayısıyla Windows kullanan katılımcılar da sistemden faydalanabiliyor.
    Hadi bakalım `bu neymiş?` diyelim, kuralım ve inceleyim ;)
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Hahhaaa :)) Valla dün haberi geçtikten sonra dikkatimi çekmişti, ELOG deneme (demo) sayfası şu an Türk istilâcıların akınına uğramış durumda... Şimdi baktım aynen devam ediyor... Arkadaşlar yavaş siteyi çökerteceksiniz :))
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Neden frameworklerden nefret ediyorum!

    anonim

    Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

    Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks

    MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

    vst

    Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

    Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

    Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

    Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

    Xynth'i GP32X'e Taşıdık

    anhanguera

    Selam,

    Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)

    Seaside Framework ile Internet Programlama

    FZ

    Bill Clementson, en son gerçekleştirilen Vancouver Lisp Kullanıcıları Toplantısında gerçekleştirilen bir sunumu video olarak kaydedip insanlık ile paylaşmaya karar vermiş.

    Söz konusu video, Avi Bryant tarafından Smalltalk [1, 2] dili ile geliştirilmiş Seaside isimli bir Internet programlama "framework"ü ile ilgili ve Common Lisp ile geliştirilmiş sağlam bir Internet programlama "framework"ü olan UnCommon Web'e benzer şekilde "devam ediş" (continuation) tekniğinden faydalanıyor.

    Ch: C/C++ Yorumlayıcısının 6.0 Sürümü Duyuruldu.

    Tarık

    SoftIntegration' un daha evvel şurada tanıtmaya çalıştığımız ürünü Ch: C/C++ Yorumlayıcısı 6.0 sürümüne ulaştı. Bu sürümde gömülü uygulamalarda kullanacağınız yorumlayıcı için hata ayıklama aracı (debugger) ve uygulamalar için çoklu iş parçacığı(multi thread) desteğide beraberinde geliyor.