ELOG

0
m1a2
Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.
Bu fizikçiler gerçekten önemli işler yapmakta. CERN`i biliyorsunuz malum, web`in arkasındaki isim. ELOG`u da bu tip bir fizikçinin yazmış olması, programla ilgilenmek için kendi başına bir sebepti zaten. ELOG bir ihtiyaç üzerine doğmuş. Enstitüde yapılan araştırmalarda proje grubunun deneylerde alınan notları tutacağı ve bunları diğerleriyle paylaşacabileceği bir log sistemine ihtiyaç duyulmuş. Bu deney log`ları otomatik olarak kategorize ediliyor ve tarihleniyor. Sonraları bu fikir daha da genişletilmiş ve ortaya ELOG çıkmış. Programın beğendiğim özellikleri şunlar:
  • Basit bir sistem. Bütün log`lar plain text olarak kaydediliyor. SQL, php vb. bir şey yok.
  • Basitliğine rağmen şekil, link vb. ögeler de notlara eklenebiliyor.
  • Sistemi kullanmak için bir web server`a da ihtiyacınız yok. ELOG kendi daemon`ı ile out-of-box geliyor.
  • Windows`ta da çalışabiliyor. Dolayısıyla Windows kullanan katılımcılar da sistemden faydalanabiliyor.
    Hadi bakalım `bu neymiş?` diyelim, kuralım ve inceleyim ;)
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Hahhaaa :)) Valla dün haberi geçtikten sonra dikkatimi çekmişti, ELOG deneme (demo) sayfası şu an Türk istilâcıların akınına uğramış durumda... Şimdi baktım aynen devam ediyor... Arkadaşlar yavaş siteyi çökerteceksiniz :))
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Kötü Programcıya Övgü

    FZ

    Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

    NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

    FZ

    NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

    Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

    Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)

    30 Saniyede AJAX Öğrenin

    Soulblighter

    Hayır hayır! O ne bir futbol takımı ne de temizlik maddesi. AJAX'ın ne olduğunu bilmiyorsanız üzülmeyin. Daha önce tabi ki FM'de yayınlanan bu habere bakabilir ve AJAX hakkında bilgi alabilirsiniz.

    AJAX'ın ne olduğunu bilenler zaten bildiğine, bilmeyenler de artık öğrendiğine göre; şimdi Rasmus'un 30 saniyede AJAX dersi ile bu güzel dili hemen öğrenme zamanı. İyi eğlenceler...

    GUI Tarihçesi

    FZ

    Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

    Interbench: Linux Etkileşim Testi

    Soulblighter

    Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

    Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...