ELOG

0
m1a2
Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.
Bu fizikçiler gerçekten önemli işler yapmakta. CERN`i biliyorsunuz malum, web`in arkasındaki isim. ELOG`u da bu tip bir fizikçinin yazmış olması, programla ilgilenmek için kendi başına bir sebepti zaten. ELOG bir ihtiyaç üzerine doğmuş. Enstitüde yapılan araştırmalarda proje grubunun deneylerde alınan notları tutacağı ve bunları diğerleriyle paylaşacabileceği bir log sistemine ihtiyaç duyulmuş. Bu deney log`ları otomatik olarak kategorize ediliyor ve tarihleniyor. Sonraları bu fikir daha da genişletilmiş ve ortaya ELOG çıkmış. Programın beğendiğim özellikleri şunlar:
  • Basit bir sistem. Bütün log`lar plain text olarak kaydediliyor. SQL, php vb. bir şey yok.
  • Basitliğine rağmen şekil, link vb. ögeler de notlara eklenebiliyor.
  • Sistemi kullanmak için bir web server`a da ihtiyacınız yok. ELOG kendi daemon`ı ile out-of-box geliyor.
  • Windows`ta da çalışabiliyor. Dolayısıyla Windows kullanan katılımcılar da sistemden faydalanabiliyor.
    Hadi bakalım `bu neymiş?` diyelim, kuralım ve inceleyim ;)
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Hahhaaa :)) Valla dün haberi geçtikten sonra dikkatimi çekmişti, ELOG deneme (demo) sayfası şu an Türk istilâcıların akınına uğramış durumda... Şimdi baktım aynen devam ediyor... Arkadaşlar yavaş siteyi çökerteceksiniz :))
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

    anhanguera

    Selam,

    yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

    iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)

    Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

    FZ

    Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

    Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.

    Pythoncard çıktı

    gencbeyin

    Pythoncard çıktı! :-))
    Eski Macintoshcular belki bilirler hypercard apple üstünde grafik arayüzlü programlar geliştirmek için harika bir araçtı. Bundan esinlenerek ortaya atılan bir proje, python skriptlerin grafik arayüz ile ilgili tanımlamalarını ayrı bir kaynak dosyasında saklıyarak, zahmetsiz ve kolay okunur uygulama geliştirilmesine olanak tanıyor.
    Ayrıntı için bakınız... Tabii ki bu bir açık sistem projesidir ve katkılarınızı bekliyor, ancak o zaman mükemmeliğe ulaşacak! Bu işten anlayanlar hiç durmasın ...
    Stephen Figgins'in bir yazısından...

    Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

    anonim

    Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

    Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

    Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

    GCC 4.0.1 duyuruldu

    Soulblighter

    GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.