ELOG

0
m1a2
Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.
Bu fizikçiler gerçekten önemli işler yapmakta. CERN`i biliyorsunuz malum, web`in arkasındaki isim. ELOG`u da bu tip bir fizikçinin yazmış olması, programla ilgilenmek için kendi başına bir sebepti zaten. ELOG bir ihtiyaç üzerine doğmuş. Enstitüde yapılan araştırmalarda proje grubunun deneylerde alınan notları tutacağı ve bunları diğerleriyle paylaşacabileceği bir log sistemine ihtiyaç duyulmuş. Bu deney log`ları otomatik olarak kategorize ediliyor ve tarihleniyor. Sonraları bu fikir daha da genişletilmiş ve ortaya ELOG çıkmış. Programın beğendiğim özellikleri şunlar:
  • Basit bir sistem. Bütün log`lar plain text olarak kaydediliyor. SQL, php vb. bir şey yok.
  • Basitliğine rağmen şekil, link vb. ögeler de notlara eklenebiliyor.
  • Sistemi kullanmak için bir web server`a da ihtiyacınız yok. ELOG kendi daemon`ı ile out-of-box geliyor.
  • Windows`ta da çalışabiliyor. Dolayısıyla Windows kullanan katılımcılar da sistemden faydalanabiliyor.
    Hadi bakalım `bu neymiş?` diyelim, kuralım ve inceleyim ;)
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Hahhaaa :)) Valla dün haberi geçtikten sonra dikkatimi çekmişti, ELOG deneme (demo) sayfası şu an Türk istilâcıların akınına uğramış durumda... Şimdi baktım aynen devam ediyor... Arkadaşlar yavaş siteyi çökerteceksiniz :))
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    BIOS Logosunu Değiştirelim

    FZ

    Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

    Yazılım temalı Türkçe soru/cevap kardeşliğine davet

    coskung

    Yazılım dünyasında olup da Stackoverflow’u (SO) bilmeyen yoktur. Yazılım konusunda Google’da yapacağınız her aramada mutlaka SO’dan birkaç sonuç çıkacaktır. SO, yaklaşık 3.3 milyon soru, 6.6 milyon cevap ve 1.2 milyon kullanıcıya sahip devasa bir soru cevap sitesi. Şu anda dünyadaki tüm yazılımcıların itibar ettiği en önemli bilgi merkezlerinden birisi. Günde 4 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. SO, yalnız başına bir site değil, kocaman bir ağın en popüler parçası. Stackexchange (SX) ağı, aşçılıktan fiziğe, elektronikten bisiklete farklı birçok konuda soru/cevap sitesine sahip.

    İlk Yerli Web Geliştirme Platformu!.....

    anonim

    İlk yerli web geliştirme platformu “MoreMotion”, Mor Yazılım Şirketi tarafından piyasaya sunuldu.
    Bileşen tabanlı yazılım mimarisiyle tasarlanıp, Java teknolojisi ile geliştirilen “MoreMotion” Web Geliştirme Platformu, bu alanda dünya pazarını elinde tutan firmalara ciddi bir alternatif olmaya hazırlanıyor.

    Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

    FZ

    Son kiii üç dört!

    GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

    Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

    Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

    EVPL -->Türkçe Programlama Dili....

    Debugger

    Bir sabah kalkıp dünyayı değiştirebilir misiniz ? Bir programlama dili yazmaya soyunmaya, dahası paylaşmaya, paylaştırmaya ne dersiniz ?

    \r\r \r\r Genç bir arkadaşımızın bu feryadı hakkında sözü olanlar eminim vardır. Umarım o da yaptığı işler hakkında bir URL verir bize ;) (Sundance)