Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

0
larweda
Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.
Roxio, kendi web sitesinde yayımladığı bir "güvenlik uyarısı" ile Easy CD Creator 5.0 paketinin küçük bir ihtimalle (!!) W2k işletim sistemli makinalar üzerine kuran bazı müşterilerin ufak (!!) problemlerle karşılaştığını duyuruyor.

Yapılan açıklamada programın iki soruna yol açabildiği söyleniyor, biri W9x ve WNT`den tanıdık olan mavi ekranın çıkması, (ki ben epey bir zamandır W2k kullanıyorum, ki makinamı da epey zorluyorum bi dolu abuk sabuk şey yükleyip silerek, ama daha hiç W2k'da mavi ekrana rastlamadım), bir diğeri de programın tamamının yüklendiği zaman bilgisayarın açılmasının çok uzun zaman alması. Ama usenet`te ve birçok tartışma ortamında insanlar "Eski lanetli 3.1 günlerinden beri bir bilgisayarı bu kadar kurtarılamaz haldegöçüren başka bir program görmemiştim" haberleri ile dolu. Ve anlatılan hikayelere göre gerçek sorunlar bunlardan çok daha fazla.

Roxio`nun açıklamasına göre sorunlar paketin içinden çıkan TakeTwo yaılımından kaynaklanıyor. (Bozulmuş hard disklerin içindekilerin kopyasını alan ve sağlam disklerin de imajını çıkaran -Norton Ghost ya da PowerQuest DriveMagic gibi- bir programcık). Firmanın önerisi ise paketi yüklerken "Custom Setup"ı seçip (hani her yükleme arabiriminde vardı ya, hatta yanında "for experinced users" :-)) yazar) TakeTwo`yu yüklememek. Eğer bir hata yapıp da yüklemiş bulunduysanız, o zaman da CDR sürücüyü söküp makinayı o halde açarak Easy CD Creator`u kaldırmak denenebilirmiş.

Önemli olan soru, yüzbinlerce insana satılmış ve belli başlı tüm CDR sürücülerin yanında verilen bu programın böyle ciddi bir hatayla piyasaya nasıl sürülmüş olabileceği. Birçok komplo teorisi var, 12 Nisan`da ana firma Adaptec, Roxio`yu parçalayarak Nasdaq`da işleme sokacağını, hisselerinin bir bölümünü de Adaptec hissedarlarına belirli oranlarla dağıtıcağını açıklamıştı. Bu işlemin de 14 Mayıs`ta yapılacağı duyurulmuştu. (yani 5.0`ın piyasaya sürülmesinden 10 gün sonra) Acaba Roxio`dakiler borsaya arz`dan önce yeni sürümü yetiştirebilmek için programı yeterince test etmeden ve bir sürü hatayla dolu halde mi piyasaya sürmek zorunda kaldılar? Ayrıca bu yüzden bir geri toplama ya da sorunlar için yama çıkma ihtimali de mi yok? Bu tarz soruların hiçbiri Roxio tarafından henüz cevaplanabilmiş değil.

EasyCDCreator, aslında süslü ve kolay (kullanıcı-arkadaşı tabir edilen) bir arabirimi olan, ve tek paket içinde herbişeyi yapmaya (yedekleme, kopyalama, yazma, etiket basma vs.) çalışan CDR yazılımlarında biri. Pek birşey üzerinde değişiklik yapamıyorsunuz, bu yüzden ya bütün CD`lerinizi sorunsuz yakıyorsunuz ya da hiçbi şey yazamıyorsunuz. Ban şahsen bu kadar büyük bir program yerine data/audio ya da karışık CD basmak için Nero`yu, kopyalama yapmak için de DiscJuggler ya da CD-Clone`u tercih ediyorum, belirtmek gerekirse. Easy CD Creator 5.0`ı da kurmuştum ama -hem de W2k üzerine- iki dakka açıklamalarını okuduktan sonra TakeTwo`nun gereksiz bir program olduğuna karar verip onu yüklememiştim. Çöldeki bahtı açık bedevilerden biriymişim demek ki.


Görüşler

0
anonim
Easy cd ile (unlu!!)3,5 surumunde tanismistim.
(o zamanlar cd yazma konusunda acemiydim)
Meger sistemde baska cd yazma programi olursa sistem gocermis. ve goctu :))

Yemin ettim bir daha hic bir adaptec yazilimi kullanmayacagim diye.

Su an sistemimde Nero5.5, WinonCd3.7, Cdrwin4.0, DiscJuggler3.756, NTIcdmaker, clone ve Feuro yuklu sistem de sorun yok :))

1-microsoft 2-adaptec dusman basina
0
anonim
yaa ne alakasi var kardesim. ben kullaniyorum 5.0'i W2K'da hicbir sorun yok.birde sormasi ayip microsoft dusman basina diyen arkadasin isletim sitemi ne acaba...
0
anonim
Linux - Windows dual boot.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenAFS: Dağıtık Dosya Sistemi

acemi_

openafs.org: Dosyalarımı tek bir sunucu makinede toplayıp Internet'e bağlı her makineden dosyalarımı rahatca kullanabileceğim bir çözüm arıyordum. Bu işi, bir müddet Samba ile yapmıştım ama performansından pek memnun kalmamıştım. Güvenlik konusundaki kötü ününden dolayı da NFS kullanmaktan çekiniyordum.

ELOG

m1a2

Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.

Bağış Toplamanın Yeni Yolu: Fundable

arikan

Fundable bir grup insanın paralarını bir araya koyarak bir projeyi desteklemesini veya daha hesaplı ortak birşey satın almasini sağlayan bir web hizmeti. Örneğin açık kaynaklı bir yazılım geliştirmek için, veya bir sanat etkinliği duzenlemek için burada para toplanabiliyor. Belirlenen zaman aralığında belirlenen miktarda para toplanabilirse kampanya başarıya ulaşmış sayılıyor, eğer yeteri kadar para toplanamazsa toplanan paralar sahiplerine geri veriliyor. En son açık kaynaklı Internet text editoru FCKEditor için başlatılan kampanyada 6 kisinin katkısıyla $600 toplandı. Henüz yeni olan sistem online ilişkilerin mikro boyutta ekonomiye bulaşmasına güzel bir örnek.

3Com öğrenci avında

mambo

3Com tarafından üretilen "Air Content Wirelees LAN" adlı yazılım,öğrencilerin okul kırmasını engelliyor. Şimdi hepiniz haydaaa ne alakası var 3Com'un öğrencilerle diyeceksiniz ama durum aynen öyle.
Air Content Wirelees LAN sayesinde yoklama yapılır yapılmaz yönetime bildiriliyor ve bu yazılım sayesinde anında velilere bilgi geçilip öğrencinin okulda olmadığı haber veriliyor.
Yazılım ilk olarak ingiltere'nin Great Barr lisesinde uygulanmaya başlanmış. Darısı başımıza :)
Detaylı bilgi için adres.. Buyrun bana inanmıyorsanız herşey burda......

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

anonim

Veritabanı gerektirmeyen ve yaklaşık 30 KB büyüklüğünde wiki / blog melezi Wikepage'in yeni sürümü Opus 11 2006.3 çıktı. Çoğunlukla hataları giderilen ve optimize edilen bu sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasını da indirmeniz gerekiyor.