Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

0
larweda
Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.
Roxio, kendi web sitesinde yayımladığı bir "güvenlik uyarısı" ile Easy CD Creator 5.0 paketinin küçük bir ihtimalle (!!) W2k işletim sistemli makinalar üzerine kuran bazı müşterilerin ufak (!!) problemlerle karşılaştığını duyuruyor.

Yapılan açıklamada programın iki soruna yol açabildiği söyleniyor, biri W9x ve WNT`den tanıdık olan mavi ekranın çıkması, (ki ben epey bir zamandır W2k kullanıyorum, ki makinamı da epey zorluyorum bi dolu abuk sabuk şey yükleyip silerek, ama daha hiç W2k'da mavi ekrana rastlamadım), bir diğeri de programın tamamının yüklendiği zaman bilgisayarın açılmasının çok uzun zaman alması. Ama usenet`te ve birçok tartışma ortamında insanlar "Eski lanetli 3.1 günlerinden beri bir bilgisayarı bu kadar kurtarılamaz haldegöçüren başka bir program görmemiştim" haberleri ile dolu. Ve anlatılan hikayelere göre gerçek sorunlar bunlardan çok daha fazla.

Roxio`nun açıklamasına göre sorunlar paketin içinden çıkan TakeTwo yaılımından kaynaklanıyor. (Bozulmuş hard disklerin içindekilerin kopyasını alan ve sağlam disklerin de imajını çıkaran -Norton Ghost ya da PowerQuest DriveMagic gibi- bir programcık). Firmanın önerisi ise paketi yüklerken "Custom Setup"ı seçip (hani her yükleme arabiriminde vardı ya, hatta yanında "for experinced users" :-)) yazar) TakeTwo`yu yüklememek. Eğer bir hata yapıp da yüklemiş bulunduysanız, o zaman da CDR sürücüyü söküp makinayı o halde açarak Easy CD Creator`u kaldırmak denenebilirmiş.

Önemli olan soru, yüzbinlerce insana satılmış ve belli başlı tüm CDR sürücülerin yanında verilen bu programın böyle ciddi bir hatayla piyasaya nasıl sürülmüş olabileceği. Birçok komplo teorisi var, 12 Nisan`da ana firma Adaptec, Roxio`yu parçalayarak Nasdaq`da işleme sokacağını, hisselerinin bir bölümünü de Adaptec hissedarlarına belirli oranlarla dağıtıcağını açıklamıştı. Bu işlemin de 14 Mayıs`ta yapılacağı duyurulmuştu. (yani 5.0`ın piyasaya sürülmesinden 10 gün sonra) Acaba Roxio`dakiler borsaya arz`dan önce yeni sürümü yetiştirebilmek için programı yeterince test etmeden ve bir sürü hatayla dolu halde mi piyasaya sürmek zorunda kaldılar? Ayrıca bu yüzden bir geri toplama ya da sorunlar için yama çıkma ihtimali de mi yok? Bu tarz soruların hiçbiri Roxio tarafından henüz cevaplanabilmiş değil.

EasyCDCreator, aslında süslü ve kolay (kullanıcı-arkadaşı tabir edilen) bir arabirimi olan, ve tek paket içinde herbişeyi yapmaya (yedekleme, kopyalama, yazma, etiket basma vs.) çalışan CDR yazılımlarında biri. Pek birşey üzerinde değişiklik yapamıyorsunuz, bu yüzden ya bütün CD`lerinizi sorunsuz yakıyorsunuz ya da hiçbi şey yazamıyorsunuz. Ban şahsen bu kadar büyük bir program yerine data/audio ya da karışık CD basmak için Nero`yu, kopyalama yapmak için de DiscJuggler ya da CD-Clone`u tercih ediyorum, belirtmek gerekirse. Easy CD Creator 5.0`ı da kurmuştum ama -hem de W2k üzerine- iki dakka açıklamalarını okuduktan sonra TakeTwo`nun gereksiz bir program olduğuna karar verip onu yüklememiştim. Çöldeki bahtı açık bedevilerden biriymişim demek ki.


Görüşler

0
anonim
Easy cd ile (unlu!!)3,5 surumunde tanismistim.
(o zamanlar cd yazma konusunda acemiydim)
Meger sistemde baska cd yazma programi olursa sistem gocermis. ve goctu :))

Yemin ettim bir daha hic bir adaptec yazilimi kullanmayacagim diye.

Su an sistemimde Nero5.5, WinonCd3.7, Cdrwin4.0, DiscJuggler3.756, NTIcdmaker, clone ve Feuro yuklu sistem de sorun yok :))

1-microsoft 2-adaptec dusman basina
0
anonim
yaa ne alakasi var kardesim. ben kullaniyorum 5.0'i W2K'da hicbir sorun yok.birde sormasi ayip microsoft dusman basina diyen arkadasin isletim sitemi ne acaba...
0
anonim
Linux - Windows dual boot.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

PowerPoint (Ya Da Killer App Gerçekten Öldürür Mü?)

FZ

Yazılımcıların pek çoğu Bob Gaskins'in yerinde olmak ister(di) herhalde. Dünyanın en çok kullanılan programlarından birini geliştiren bu yazılımcı acaba geliştirdiği PowerPoint ile milyonlarca kişiyi zihinsel bir çıkmaza sokacağının farkında mıydı?

PowerPoint insanda beyin hasarı yaratır mı? Karmaşık bilginin gözden kaçmasına yol açar mı? PowerPoint, hayati risk taşıyan durumların fark edilmesini engelleyerek ve konuyu "basitleştirerek" (!) insan hayatını tehlikeye atar mı? Olası çözümler nedir? Pekiyi ya karşıt görüşler? Devam edelim...

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.