Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

0
larweda
Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.
Roxio, kendi web sitesinde yayımladığı bir "güvenlik uyarısı" ile Easy CD Creator 5.0 paketinin küçük bir ihtimalle (!!) W2k işletim sistemli makinalar üzerine kuran bazı müşterilerin ufak (!!) problemlerle karşılaştığını duyuruyor.

Yapılan açıklamada programın iki soruna yol açabildiği söyleniyor, biri W9x ve WNT`den tanıdık olan mavi ekranın çıkması, (ki ben epey bir zamandır W2k kullanıyorum, ki makinamı da epey zorluyorum bi dolu abuk sabuk şey yükleyip silerek, ama daha hiç W2k'da mavi ekrana rastlamadım), bir diğeri de programın tamamının yüklendiği zaman bilgisayarın açılmasının çok uzun zaman alması. Ama usenet`te ve birçok tartışma ortamında insanlar "Eski lanetli 3.1 günlerinden beri bir bilgisayarı bu kadar kurtarılamaz haldegöçüren başka bir program görmemiştim" haberleri ile dolu. Ve anlatılan hikayelere göre gerçek sorunlar bunlardan çok daha fazla.

Roxio`nun açıklamasına göre sorunlar paketin içinden çıkan TakeTwo yaılımından kaynaklanıyor. (Bozulmuş hard disklerin içindekilerin kopyasını alan ve sağlam disklerin de imajını çıkaran -Norton Ghost ya da PowerQuest DriveMagic gibi- bir programcık). Firmanın önerisi ise paketi yüklerken "Custom Setup"ı seçip (hani her yükleme arabiriminde vardı ya, hatta yanında "for experinced users" :-)) yazar) TakeTwo`yu yüklememek. Eğer bir hata yapıp da yüklemiş bulunduysanız, o zaman da CDR sürücüyü söküp makinayı o halde açarak Easy CD Creator`u kaldırmak denenebilirmiş.

Önemli olan soru, yüzbinlerce insana satılmış ve belli başlı tüm CDR sürücülerin yanında verilen bu programın böyle ciddi bir hatayla piyasaya nasıl sürülmüş olabileceği. Birçok komplo teorisi var, 12 Nisan`da ana firma Adaptec, Roxio`yu parçalayarak Nasdaq`da işleme sokacağını, hisselerinin bir bölümünü de Adaptec hissedarlarına belirli oranlarla dağıtıcağını açıklamıştı. Bu işlemin de 14 Mayıs`ta yapılacağı duyurulmuştu. (yani 5.0`ın piyasaya sürülmesinden 10 gün sonra) Acaba Roxio`dakiler borsaya arz`dan önce yeni sürümü yetiştirebilmek için programı yeterince test etmeden ve bir sürü hatayla dolu halde mi piyasaya sürmek zorunda kaldılar? Ayrıca bu yüzden bir geri toplama ya da sorunlar için yama çıkma ihtimali de mi yok? Bu tarz soruların hiçbiri Roxio tarafından henüz cevaplanabilmiş değil.

EasyCDCreator, aslında süslü ve kolay (kullanıcı-arkadaşı tabir edilen) bir arabirimi olan, ve tek paket içinde herbişeyi yapmaya (yedekleme, kopyalama, yazma, etiket basma vs.) çalışan CDR yazılımlarında biri. Pek birşey üzerinde değişiklik yapamıyorsunuz, bu yüzden ya bütün CD`lerinizi sorunsuz yakıyorsunuz ya da hiçbi şey yazamıyorsunuz. Ban şahsen bu kadar büyük bir program yerine data/audio ya da karışık CD basmak için Nero`yu, kopyalama yapmak için de DiscJuggler ya da CD-Clone`u tercih ediyorum, belirtmek gerekirse. Easy CD Creator 5.0`ı da kurmuştum ama -hem de W2k üzerine- iki dakka açıklamalarını okuduktan sonra TakeTwo`nun gereksiz bir program olduğuna karar verip onu yüklememiştim. Çöldeki bahtı açık bedevilerden biriymişim demek ki.


Görüşler

0
anonim
Easy cd ile (unlu!!)3,5 surumunde tanismistim.
(o zamanlar cd yazma konusunda acemiydim)
Meger sistemde baska cd yazma programi olursa sistem gocermis. ve goctu :))

Yemin ettim bir daha hic bir adaptec yazilimi kullanmayacagim diye.

Su an sistemimde Nero5.5, WinonCd3.7, Cdrwin4.0, DiscJuggler3.756, NTIcdmaker, clone ve Feuro yuklu sistem de sorun yok :))

1-microsoft 2-adaptec dusman basina
0
anonim
yaa ne alakasi var kardesim. ben kullaniyorum 5.0'i W2K'da hicbir sorun yok.birde sormasi ayip microsoft dusman basina diyen arkadasin isletim sitemi ne acaba...
0
anonim
Linux - Windows dual boot.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Musonya Translator

muratdicle

Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.

ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

FZ

ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

Turquaz

qorkem

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımıdır. Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişimi göstermemesi ve GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle yazılmıştır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta.

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W Organizasyonuyla Programlama Yarışması

coskung

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W öğrenci birlikleri, 5-6-7 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Geneli Programlama Yarışması düzenliyor