Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

0
larweda
Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.
Roxio, kendi web sitesinde yayımladığı bir "güvenlik uyarısı" ile Easy CD Creator 5.0 paketinin küçük bir ihtimalle (!!) W2k işletim sistemli makinalar üzerine kuran bazı müşterilerin ufak (!!) problemlerle karşılaştığını duyuruyor.

Yapılan açıklamada programın iki soruna yol açabildiği söyleniyor, biri W9x ve WNT`den tanıdık olan mavi ekranın çıkması, (ki ben epey bir zamandır W2k kullanıyorum, ki makinamı da epey zorluyorum bi dolu abuk sabuk şey yükleyip silerek, ama daha hiç W2k'da mavi ekrana rastlamadım), bir diğeri de programın tamamının yüklendiği zaman bilgisayarın açılmasının çok uzun zaman alması. Ama usenet`te ve birçok tartışma ortamında insanlar "Eski lanetli 3.1 günlerinden beri bir bilgisayarı bu kadar kurtarılamaz haldegöçüren başka bir program görmemiştim" haberleri ile dolu. Ve anlatılan hikayelere göre gerçek sorunlar bunlardan çok daha fazla.

Roxio`nun açıklamasına göre sorunlar paketin içinden çıkan TakeTwo yaılımından kaynaklanıyor. (Bozulmuş hard disklerin içindekilerin kopyasını alan ve sağlam disklerin de imajını çıkaran -Norton Ghost ya da PowerQuest DriveMagic gibi- bir programcık). Firmanın önerisi ise paketi yüklerken "Custom Setup"ı seçip (hani her yükleme arabiriminde vardı ya, hatta yanında "for experinced users" :-)) yazar) TakeTwo`yu yüklememek. Eğer bir hata yapıp da yüklemiş bulunduysanız, o zaman da CDR sürücüyü söküp makinayı o halde açarak Easy CD Creator`u kaldırmak denenebilirmiş.

Önemli olan soru, yüzbinlerce insana satılmış ve belli başlı tüm CDR sürücülerin yanında verilen bu programın böyle ciddi bir hatayla piyasaya nasıl sürülmüş olabileceği. Birçok komplo teorisi var, 12 Nisan`da ana firma Adaptec, Roxio`yu parçalayarak Nasdaq`da işleme sokacağını, hisselerinin bir bölümünü de Adaptec hissedarlarına belirli oranlarla dağıtıcağını açıklamıştı. Bu işlemin de 14 Mayıs`ta yapılacağı duyurulmuştu. (yani 5.0`ın piyasaya sürülmesinden 10 gün sonra) Acaba Roxio`dakiler borsaya arz`dan önce yeni sürümü yetiştirebilmek için programı yeterince test etmeden ve bir sürü hatayla dolu halde mi piyasaya sürmek zorunda kaldılar? Ayrıca bu yüzden bir geri toplama ya da sorunlar için yama çıkma ihtimali de mi yok? Bu tarz soruların hiçbiri Roxio tarafından henüz cevaplanabilmiş değil.

EasyCDCreator, aslında süslü ve kolay (kullanıcı-arkadaşı tabir edilen) bir arabirimi olan, ve tek paket içinde herbişeyi yapmaya (yedekleme, kopyalama, yazma, etiket basma vs.) çalışan CDR yazılımlarında biri. Pek birşey üzerinde değişiklik yapamıyorsunuz, bu yüzden ya bütün CD`lerinizi sorunsuz yakıyorsunuz ya da hiçbi şey yazamıyorsunuz. Ban şahsen bu kadar büyük bir program yerine data/audio ya da karışık CD basmak için Nero`yu, kopyalama yapmak için de DiscJuggler ya da CD-Clone`u tercih ediyorum, belirtmek gerekirse. Easy CD Creator 5.0`ı da kurmuştum ama -hem de W2k üzerine- iki dakka açıklamalarını okuduktan sonra TakeTwo`nun gereksiz bir program olduğuna karar verip onu yüklememiştim. Çöldeki bahtı açık bedevilerden biriymişim demek ki.


Görüşler

0
anonim
Easy cd ile (unlu!!)3,5 surumunde tanismistim.
(o zamanlar cd yazma konusunda acemiydim)
Meger sistemde baska cd yazma programi olursa sistem gocermis. ve goctu :))

Yemin ettim bir daha hic bir adaptec yazilimi kullanmayacagim diye.

Su an sistemimde Nero5.5, WinonCd3.7, Cdrwin4.0, DiscJuggler3.756, NTIcdmaker, clone ve Feuro yuklu sistem de sorun yok :))

1-microsoft 2-adaptec dusman basina
0
anonim
yaa ne alakasi var kardesim. ben kullaniyorum 5.0'i W2K'da hicbir sorun yok.birde sormasi ayip microsoft dusman basina diyen arkadasin isletim sitemi ne acaba...
0
anonim
Linux - Windows dual boot.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlama Dilleri

tongucyumruk

Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

istanbuLX: Yerli İşletim Sistemi

FZ

2001 yılında, işletim sistemleri konusunda yerli bilgi ve yazılım üretmek amacıyla başlattığımız 'istanbuLX İşletim Sistemi' projesi tamamen kamuya açılmaktadır. Önümüzdeki ay ekibin genişletilmesi işlemi tamamlanacaktır.

Açık kod felsefesi ile geliştirilen projenin tüm geliştirme safhaları kamuya açık hale getirilecektir. Bu aşamada, siz değerli Türk kullanıcıları/geliştiricileri de projeye katılabilir, geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Proje herkese açık olup haberleşme listemiz istanbulx@istanbulx.org adresinde hizmete girmiştir. Üye olmak için istanbulx-subscribe at istanbulx.org adresine boş bir e-posta atmanız yeterlidir.

istanbuLX, tasarım aşaması ve geliştirme aşaması belli ölçüde bitirilmiştir. İlk versiyonu 0.1.1-farabi olarak 14 Kasım 2001'de, ikinci versiyonu ise 0.1.5-sinan olarak 15 Şubat 2004'te çıkarılmıştır. Son versiyonu 15 Ağustos 2004 tarihinde 0.1.6-sinan olarak çıkarılmıştır. Bu versiyonu aşağıdaki bu adresten edinebilirsiniz.