Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

0
FZ
Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.
Örnek vermek gerekirse 1000$lık ödülü kazanan Mueffke Curl çalışmaya yarışma bitiminden 2 hafta önce başlamış. Deneyimlerine göre JavaScript ile benzer bir sistem geliştirmenin en az 4 katı zaman alacağını da Mueffke'nin söyledikleri arasında.

Curl'ün ardındaki mentalite HTML, JavaScript ve FLASH işlevselliğinin tek bir yazılım geliştirme ortamında birleştirilmesi ve bu dilde yazılmış programların küçük bir "plug-in" aracılığı ile tarayıcıya entegre olarak çalışması. Şu anda sadece Windows versiyonu bulunan sistemin en kısa sürede Linux ve Macintosh versiyonlarının da hazırlanması bekleniyor.

Görüşler

0
anonim

Gittim, gördüm, plug-in imi indirdim(son versiyonunu :)) ==> fz ). Örneklere baktım(tık). IE içinde programcıklar çalışıyor. View source olayı olmadığı için burada ne yazılmış gibisinden sorular sorduktan sonra kurulum dosyalarına gidip herhalde bir örnek vardır diyoruz ve bakıyoruz ki örnek yok ama help dosyası .curl ile yazılmış. hemen gider bakarsın ve ilk tepki ben almıyım kalsın diyorum. daha php ile yeni sevişmişken bu .curl olayı beni aşar :) Hoş geldin curl sefalar getirdin ne iyi ettinde geldin...


Not: Örneklerde bazı yerlerde çok küçük te olsa tutukluk yapıyor. herhalde ram optimizasyonunun iyi yapılmadığından kaynaklanıyor olsa gerek

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.

All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

redogre

All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.

Yeni ve Akıllı Bir Paket Yöneticisi: Smart Package Manager

FZ

smart: (programming) Said of a program that does the Right Thing in a wide variety of complicated circumstances.

Yukarıdaki alıntı Free Online Dictionary of Computing'den ve Smart Package Manager sistemini tavrını vurguluyor.

Smart Paket Yöneticisi projesi yazılım güncelleme ve kurulum konusuna akıllıca ve taşınabilir algoritmalarla yeni bir yaklaşım getirme iddiasında. Araç şu anda pek çok büyük GNU/Linux dağıtımı ile çalışıyor ve APT, APT-RPM, YUM, URPMI gibi yerel paket yöneticilerine kıyasla bazı avantajlar getiriyor. Smart, diğer dağıtımlardaki paket yöneticilerinden daha iyi bir yönetici olmak iddiasında

MacOS X için Microsoft Office 10

anonim

MS Unix'ler için Office'i çıkarmaya artık iyice karar vermiş gibi gözüküyor. MS'den Kevin Browne New York'daki Mac World'de Mac OS X için MS Office'i anons etti. Darısı Linux a :)

detaylı bilgi için...