Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

0
FZ
Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.
Örnek vermek gerekirse 1000$lık ödülü kazanan Mueffke Curl çalışmaya yarışma bitiminden 2 hafta önce başlamış. Deneyimlerine göre JavaScript ile benzer bir sistem geliştirmenin en az 4 katı zaman alacağını da Mueffke'nin söyledikleri arasında.

Curl'ün ardındaki mentalite HTML, JavaScript ve FLASH işlevselliğinin tek bir yazılım geliştirme ortamında birleştirilmesi ve bu dilde yazılmış programların küçük bir "plug-in" aracılığı ile tarayıcıya entegre olarak çalışması. Şu anda sadece Windows versiyonu bulunan sistemin en kısa sürede Linux ve Macintosh versiyonlarının da hazırlanması bekleniyor.

Görüşler

0
anonim

Gittim, gördüm, plug-in imi indirdim(son versiyonunu :)) ==> fz ). Örneklere baktım(tık). IE içinde programcıklar çalışıyor. View source olayı olmadığı için burada ne yazılmış gibisinden sorular sorduktan sonra kurulum dosyalarına gidip herhalde bir örnek vardır diyoruz ve bakıyoruz ki örnek yok ama help dosyası .curl ile yazılmış. hemen gider bakarsın ve ilk tepki ben almıyım kalsın diyorum. daha php ile yeni sevişmişken bu .curl olayı beni aşar :) Hoş geldin curl sefalar getirdin ne iyi ettinde geldin...


Not: Örneklerde bazı yerlerde çok küçük te olsa tutukluk yapıyor. herhalde ram optimizasyonunun iyi yapılmadığından kaynaklanıyor olsa gerek

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GPU: Küresel İşleme Birimi

Tarık

GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W Organizasyonuyla Programlama Yarışması

coskung

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W öğrenci birlikleri, 5-6-7 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Geneli Programlama Yarışması düzenliyor

JavaScript 1.7

FZ

Şu anda Firefox 2 BETA içinde kullanılan ve JavaScript Shell içinden de test edilebilen JavaScript'in yeni sürümü olan JavaScript 1.7 programlama dili pek çok yeni ve güçlü özellikle birlikte geliyor.

Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin güçlü özelliklerini alan JavaScript 1.7 Internet programcılarının işlerini daha da kolaylaştıracağa ve JavaScript'in pazar payını artıracağa benziyor.

Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

conan

En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com