Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

0
FZ
Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.
Örnek vermek gerekirse 1000$lık ödülü kazanan Mueffke Curl çalışmaya yarışma bitiminden 2 hafta önce başlamış. Deneyimlerine göre JavaScript ile benzer bir sistem geliştirmenin en az 4 katı zaman alacağını da Mueffke'nin söyledikleri arasında.

Curl'ün ardındaki mentalite HTML, JavaScript ve FLASH işlevselliğinin tek bir yazılım geliştirme ortamında birleştirilmesi ve bu dilde yazılmış programların küçük bir "plug-in" aracılığı ile tarayıcıya entegre olarak çalışması. Şu anda sadece Windows versiyonu bulunan sistemin en kısa sürede Linux ve Macintosh versiyonlarının da hazırlanması bekleniyor.

Görüşler

0
anonim

Gittim, gördüm, plug-in imi indirdim(son versiyonunu :)) ==> fz ). Örneklere baktım(tık). IE içinde programcıklar çalışıyor. View source olayı olmadığı için burada ne yazılmış gibisinden sorular sorduktan sonra kurulum dosyalarına gidip herhalde bir örnek vardır diyoruz ve bakıyoruz ki örnek yok ama help dosyası .curl ile yazılmış. hemen gider bakarsın ve ilk tepki ben almıyım kalsın diyorum. daha php ile yeni sevişmişken bu .curl olayı beni aşar :) Hoş geldin curl sefalar getirdin ne iyi ettinde geldin...


Not: Örneklerde bazı yerlerde çok küçük te olsa tutukluk yapıyor. herhalde ram optimizasyonunun iyi yapılmadığından kaynaklanıyor olsa gerek

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.

Star Office 6.0 Beta

butch

Uzun süredir sesi çıkmayan, gitti gidecek dediğimiz Star Office yeni beta sürümü ile karşınızda. Açık kodlu ürünler arasında önemli bir geleceğe sahip olduğunu düşündüğüm bu yazılımın, bir yıldan uzun süredir 5.2 sürümünün türkçeleştirilmesini bekliyoruz. Neyse en azından adı değişti. Bundan sonra yeni sürümünü bekleyeceğiz birkaç yıl.
Star Office'le ilgilenenler için adres http://www.sun.com/staroffice/6.0beta/. Koşarak...
İlgilenmeyenler için adres, yavaş yavaş ;-)

Komodo 2.0 Çıktı

FZ

Perl, Python, PHP, Tcl, XML, XSLT için optimize edilmiş ve Ruby, JavaScript gibi pek çok dili de doğrudan destekleyen Komodo 2.0 IDE ActiveState tarafından piyasaya sürüldü.

Söz konusu IDE Mozilla tabanlı olup Windows ve Linux ortamında çalışıyor.

Dikkati çeken özellikleri arasında CGI emülasyonu, Regular Expression desteği, ASPN (ActiveState Programmers' Network) kod deposuna (code repository) erişim de bulunuyor.

GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

FZ

Evet kulağa garip geliyor ama var böyle bir şey, inanmayan bu sitedeki Linux çekirdeği 3D animasyonunu izleyebilir.

Imposter v0.3

butch

Gürer Özen tarafından geliştirilen Imposter 0.3 sürümüne ulaştı. OpenOffice.org Impress sunumlarını OpenOffice.org olmaksızın görüntülemeyi sağlayan Imposter'i edinmek için buraya.