Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

0
FZ
Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.
Örnek vermek gerekirse 1000$lık ödülü kazanan Mueffke Curl çalışmaya yarışma bitiminden 2 hafta önce başlamış. Deneyimlerine göre JavaScript ile benzer bir sistem geliştirmenin en az 4 katı zaman alacağını da Mueffke'nin söyledikleri arasında.

Curl'ün ardındaki mentalite HTML, JavaScript ve FLASH işlevselliğinin tek bir yazılım geliştirme ortamında birleştirilmesi ve bu dilde yazılmış programların küçük bir "plug-in" aracılığı ile tarayıcıya entegre olarak çalışması. Şu anda sadece Windows versiyonu bulunan sistemin en kısa sürede Linux ve Macintosh versiyonlarının da hazırlanması bekleniyor.

Görüşler

0
anonim

Gittim, gördüm, plug-in imi indirdim(son versiyonunu :)) ==> fz ). Örneklere baktım(tık). IE içinde programcıklar çalışıyor. View source olayı olmadığı için burada ne yazılmış gibisinden sorular sorduktan sonra kurulum dosyalarına gidip herhalde bir örnek vardır diyoruz ve bakıyoruz ki örnek yok ama help dosyası .curl ile yazılmış. hemen gider bakarsın ve ilk tepki ben almıyım kalsın diyorum. daha php ile yeni sevişmişken bu .curl olayı beni aşar :) Hoş geldin curl sefalar getirdin ne iyi ettinde geldin...


Not: Örneklerde bazı yerlerde çok küçük te olsa tutukluk yapıyor. herhalde ram optimizasyonunun iyi yapılmadığından kaynaklanıyor olsa gerek

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

FZ

Evet kulağa garip geliyor ama var böyle bir şey, inanmayan bu sitedeki Linux çekirdeği 3D animasyonunu izleyebilir.

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.