Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

0
FZ
Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.
Örnek vermek gerekirse 1000$lık ödülü kazanan Mueffke Curl çalışmaya yarışma bitiminden 2 hafta önce başlamış. Deneyimlerine göre JavaScript ile benzer bir sistem geliştirmenin en az 4 katı zaman alacağını da Mueffke'nin söyledikleri arasında.

Curl'ün ardındaki mentalite HTML, JavaScript ve FLASH işlevselliğinin tek bir yazılım geliştirme ortamında birleştirilmesi ve bu dilde yazılmış programların küçük bir "plug-in" aracılığı ile tarayıcıya entegre olarak çalışması. Şu anda sadece Windows versiyonu bulunan sistemin en kısa sürede Linux ve Macintosh versiyonlarının da hazırlanması bekleniyor.

Görüşler

0
anonim

Gittim, gördüm, plug-in imi indirdim(son versiyonunu :)) ==> fz ). Örneklere baktım(tık). IE içinde programcıklar çalışıyor. View source olayı olmadığı için burada ne yazılmış gibisinden sorular sorduktan sonra kurulum dosyalarına gidip herhalde bir örnek vardır diyoruz ve bakıyoruz ki örnek yok ama help dosyası .curl ile yazılmış. hemen gider bakarsın ve ilk tepki ben almıyım kalsın diyorum. daha php ile yeni sevişmişken bu .curl olayı beni aşar :) Hoş geldin curl sefalar getirdin ne iyi ettinde geldin...


Not: Örneklerde bazı yerlerde çok küçük te olsa tutukluk yapıyor. herhalde ram optimizasyonunun iyi yapılmadığından kaynaklanıyor olsa gerek

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.

Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

vst

TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.