ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

0
Soulblighter
Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.
ht://Dig bir web sitesi için yapılan bir arama betiğinden çok daha fazlasını sunuyor. ht://Dig, kolay kullanıma sahip CGI betiği ile komut satırı arama özelliğinin mükemmel birleşiminden oluşan bir uygulama. Doğru ayarlarla, bir alan adı veya intranet için sağlam ve genişletilebilir bir arama motorudur.

ht://Dig metin tabanlı dosyalar ve HTML dosyalarının yanında, ayrıca PDF, PostScript, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint dosyalarını da tarayabilir. Bazı arama motorlarının aksine, ht://Dig veritabanını metin dosyaları olarak tutar ve böylece başka yazılım gereksinimi olmamasını sağlar.

ht://Dig metin dosyaları ve HTML dosyalarını arama konusunda sınırlı. Fakat uyumlu olduğu bazı uygulamalarla bu sınır kaldırılabiliyor. Catdoc, Xpdf (pdftotext için), Ghostscript(ps2ascii için), xlHtml (xlHtml ve pptHtml için) uygulamaları ile ht://Dig bir çok dosyatı metin dosyasına çevirebiliyor.

ht://Dig binary olarak kendi sitesinde sunuluyor.

Kaynak: Linux.com

Görüşler

0
conan
Arama motoru meraklilari mnogo search'e de bakabilirler.
http://search.mnogo.ru/products.html [search.mnogo.ru] mnoGoSearch for Unix
mnoGoSearch for UNIX is a free software covered by the GNU General Public License. It consists of a command line indexer and a search program which can be run under Apache Web Server, or any other HTTP server supporting CGI interface. mnoGoSearch for Unix is distributed in sources and can be compiled with a number of databases, depending on user's choice. It is known to work on a wide variety of the modern Unix operating systems including Linux, FreeBSD, Mac OSX, Solaris and others. mnoGoSearch PHP extension module
mnoGoSearch PHP extension module is a addon module which allows to access mnoGoSearch database from a PHP program, and thus makes it possible to write search applications using PHP language. mnoGoSearch PHP frontend
mnoGoSearch PHP fronent is a search application written in PHP which utilizes mnoGoSearch PHP extension module.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

vst

TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.

Visual Perl .NET (her iki dünyanın en iyisi)

FZ

Madem söz web servislerinden ve .NET olgusundan açıldı ben de .NET ve diller arası çalışmaya dair bu haberi göndereyim dedim. Uzun zamandır sağlam bir Perl programcısı olarak çalışan Jonathan Eisenzopf'un Visual Perl.NET konusuna dair güzel bir yazısını okuduktan sonra .NET ve diller arası yazılım geliştirmenin ne menem bir şey olduğuyla ilgili bir bir miktar fikir sahibi olabilirsiniz.

Jonathan arkadaşımız, "In fact, I'm so attached to it that I'll probably be writing more Perl applications in Windows instead of Linux. IT'S THAT GOOD." diyecek kadar etkilenmiş görünüyor ;-)