ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

0
Soulblighter
Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.
ht://Dig bir web sitesi için yapılan bir arama betiğinden çok daha fazlasını sunuyor. ht://Dig, kolay kullanıma sahip CGI betiği ile komut satırı arama özelliğinin mükemmel birleşiminden oluşan bir uygulama. Doğru ayarlarla, bir alan adı veya intranet için sağlam ve genişletilebilir bir arama motorudur.

ht://Dig metin tabanlı dosyalar ve HTML dosyalarının yanında, ayrıca PDF, PostScript, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint dosyalarını da tarayabilir. Bazı arama motorlarının aksine, ht://Dig veritabanını metin dosyaları olarak tutar ve böylece başka yazılım gereksinimi olmamasını sağlar.

ht://Dig metin dosyaları ve HTML dosyalarını arama konusunda sınırlı. Fakat uyumlu olduğu bazı uygulamalarla bu sınır kaldırılabiliyor. Catdoc, Xpdf (pdftotext için), Ghostscript(ps2ascii için), xlHtml (xlHtml ve pptHtml için) uygulamaları ile ht://Dig bir çok dosyatı metin dosyasına çevirebiliyor.

ht://Dig binary olarak kendi sitesinde sunuluyor.

Kaynak: Linux.com

Görüşler

0
conan
Arama motoru meraklilari mnogo search'e de bakabilirler.
http://search.mnogo.ru/products.html [search.mnogo.ru] mnoGoSearch for Unix
mnoGoSearch for UNIX is a free software covered by the GNU General Public License. It consists of a command line indexer and a search program which can be run under Apache Web Server, or any other HTTP server supporting CGI interface. mnoGoSearch for Unix is distributed in sources and can be compiled with a number of databases, depending on user's choice. It is known to work on a wide variety of the modern Unix operating systems including Linux, FreeBSD, Mac OSX, Solaris and others. mnoGoSearch PHP extension module
mnoGoSearch PHP extension module is a addon module which allows to access mnoGoSearch database from a PHP program, and thus makes it possible to write search applications using PHP language. mnoGoSearch PHP frontend
mnoGoSearch PHP fronent is a search application written in PHP which utilizes mnoGoSearch PHP extension module.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

redogre

All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.

KazaA Lite

butch

Napster yanlış saflara geçtiğinden beri P2P ortamlarında rahat yüzü görememiş biri olarak bugün slashdot'da haberine rastladığım KazaA Lite'ı denedim. Sanırım bir süre rahat edeceğiz çünkü program gerçekten başarılı. Unutmadan söyleyeyim KazaA Lite, KazaA'nın casus programlardan(spyware) arındırılıp, geliştirilmiş bir yan sanayi ürünü :)

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.