ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

0
Soulblighter
Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.
ht://Dig bir web sitesi için yapılan bir arama betiğinden çok daha fazlasını sunuyor. ht://Dig, kolay kullanıma sahip CGI betiği ile komut satırı arama özelliğinin mükemmel birleşiminden oluşan bir uygulama. Doğru ayarlarla, bir alan adı veya intranet için sağlam ve genişletilebilir bir arama motorudur.

ht://Dig metin tabanlı dosyalar ve HTML dosyalarının yanında, ayrıca PDF, PostScript, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint dosyalarını da tarayabilir. Bazı arama motorlarının aksine, ht://Dig veritabanını metin dosyaları olarak tutar ve böylece başka yazılım gereksinimi olmamasını sağlar.

ht://Dig metin dosyaları ve HTML dosyalarını arama konusunda sınırlı. Fakat uyumlu olduğu bazı uygulamalarla bu sınır kaldırılabiliyor. Catdoc, Xpdf (pdftotext için), Ghostscript(ps2ascii için), xlHtml (xlHtml ve pptHtml için) uygulamaları ile ht://Dig bir çok dosyatı metin dosyasına çevirebiliyor.

ht://Dig binary olarak kendi sitesinde sunuluyor.

Kaynak: Linux.com

Görüşler

0
conan
Arama motoru meraklilari mnogo search'e de bakabilirler.
http://search.mnogo.ru/products.html [search.mnogo.ru] mnoGoSearch for Unix
mnoGoSearch for UNIX is a free software covered by the GNU General Public License. It consists of a command line indexer and a search program which can be run under Apache Web Server, or any other HTTP server supporting CGI interface. mnoGoSearch for Unix is distributed in sources and can be compiled with a number of databases, depending on user's choice. It is known to work on a wide variety of the modern Unix operating systems including Linux, FreeBSD, Mac OSX, Solaris and others. mnoGoSearch PHP extension module
mnoGoSearch PHP extension module is a addon module which allows to access mnoGoSearch database from a PHP program, and thus makes it possible to write search applications using PHP language. mnoGoSearch PHP frontend
mnoGoSearch PHP fronent is a search application written in PHP which utilizes mnoGoSearch PHP extension module.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

Kızgın Programcılar Ordusuna Bir Üye Daha

TiberiusKirk

CNET news.com'dan...
"Gnutella author Justin Frankel is considering quitting Nullsoft, the company he founded and sold to America Online, following repeated clashes with his corporate parent over software projects."

Justin Frankel, kendi sitesinden yaptığı açıklamada, Nullsoft'tan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Geliştirdiği WASTE adlı kriptolu chat ve P2P yazılımının Nulsoft'un sitesinden kaldırılmasını, kararının nedeni olarak açıklayan Frankel, AOL tarafından özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti...

Frankel'in açıklaması:
http://www.1014.org

Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

FZ

Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

Design Patterns: Tasarım Şablonları ve Programlama Dillerinin Kötü Yönleri

FZ

Geçen sene Eylül ayında, Volkan Yazıcı programlama dünyasının sıcak konularından biri olan tasarım şablonlarına yani 'design patterns' konusuna değinmişti:

Merhaba, comp.lang.lisp listesinde "This may be a nonsensical question, but I was wondering if it is idiomatic to apply common design patterns to lisp applications." kaşıntısı ile başlayan bir tartışmalar dizisi oldukça ilgimi çekti -- şüphesiz ki bunda bu dönem almaya başladığım Aspect-Oriented Software Development dersinin de etkisi olmuştur -- ve sizin ile oradan çok ufak bir mesajı paylaşmak istedim.


Tasarım Şablonları, nam-ı diğer Design Patterns mevzusu epey bir süredir sıcak konular arasında. Bu gibi durumlarda sık sık karşılaştığımız gibi konu basit bir teknik konu olmaktan çıkıp pek çok yanlış anlamayı, çok çeşitli felsefi bakış açılarını, alakasız yerlere dallanıp budaklanmayı, düpedüz mantıksal hataları, politik ve ekonomik savaşları bünyesinde barındırmaya başlıyor. Acaba neden?