ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

0
crematorium
Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:
Eğer logo değişikliği yapacaksanız BIOS'unuzun hiç modifiye edilmemiş bir Binary dosyasını yedekte bulundurun ve her seferinde o dosyanın üzerinde değişiklik yaparak Flash'layın...

Görüşler

0
crematorium
Arkadaşlar uyarıyı yapmışım ama nasıl kurtaracağınızı yazmamışım, pardon. Henüz denememiş olsam da yine de aklınızda bulunsun [deneyince çalışıp çalışmadığını bildireceğim :)]


Öncelikle bir Bootable disk yaratin:


Format A: /Q /S komutuyla.


Sonra bu diskete AWDFLASH.EXE ve BIOS''''''''unuzun orjinal (modifiye edilmemiş) binary dosyasını kopyalayın.

Sonra bu diskette Autoexec.bat isminde bir dosya yaratarak içine şunları yazın;


awdflash biosdosyaniz.bin /py /sn


Ve kaydedin. Eğer BIOS''unuz uçuşa geçtiyse ve açılışta disketi okumaya çalıuşıyorsa bu yöntemle eski bios''unuzu otomatik olarak flashlayabilirsiniz.

Bu arada /py /sn parametreleri sırasıyla Bios''u Programla ve Mevcut Bios''u yedeklemeden geç anlamına gelmektedir...
0
crematorium
Bir de şu Bios Binary dosyanız diye bahsettiğim kıl dosyaları bulmak var. Bu dosyalar her anakarta ve bios versiyonuna göre değişir. Gerekli dosya anakartınızla birlikte gelen CD''de ya da Üretici Firma''nın WebSite''sinde bulunabilir.

Eğer orada yoksa bir ihtimal burada olabilir. Bu arada bu sitede dosya indirmek için bedavaya kayıt olmanız gerekiyor, haberiniz olsun... :)
0
crematorium
Şu anda bu mesajımı dün gece BIOS''u elimde kalan makinadan yazıyorum. Mutluyum, gururluyum, yukarıdaki kurtarma önerisini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz... :)

Kısacası
YÖNTEM ÇALIŞIYOR :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Emacs mı VI mı?

vst

Uzun zamandır Vi(m) kullanıyorum. Ancak Emacs'in sunduğu çalışma ortamını kıskandığım için birkaç defa Emacs öğrenme girişiminde bulundum, bir tanesi de bugüne rastgeldi. Netice: olmuyor! Üşeniyor muyum, algısal sorunlarım mı var diye merak edip bir google araması yaptım: vim emacs cognition (kavrama). Sonuçlardan birisi çok faydalı bir literatür taramasına işaret ediyor.

Bu taramanın kaynağı "Benim editörüm senin editörünü döver!" argumanına alternatif bilimsel araştırmalar. Genelde bilişsel test uygulamalarına dayanan çalışmaların özetlerinin ve bazılarının tam metin bağlantılarının verildiği çalışmadan çıkardığım sonuç:

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

YZC Sözlük v0.0.6 Çıktı

anonim

YZC Sözlük, GNU/Linux için GPL lisanslı sözlük uygulamamız 0.0.6 sürümüne ulaşmıştır.

Bu sürümdeki en önemli özellik, programa dahil edilen sınavcı ve -- festival ses sentezleme programını kullanılarak -- kelime seslendirme özelliğidir.

Sözlüğe kaynak kodları ile http://www.yzcsozluk.info adresinden ulaşabilirsiniz.