ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

0
crematorium
Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:
Eğer logo değişikliği yapacaksanız BIOS'unuzun hiç modifiye edilmemiş bir Binary dosyasını yedekte bulundurun ve her seferinde o dosyanın üzerinde değişiklik yaparak Flash'layın...

Görüşler

0
crematorium
Arkadaşlar uyarıyı yapmışım ama nasıl kurtaracağınızı yazmamışım, pardon. Henüz denememiş olsam da yine de aklınızda bulunsun [deneyince çalışıp çalışmadığını bildireceğim :)]


Öncelikle bir Bootable disk yaratin:


Format A: /Q /S komutuyla.


Sonra bu diskete AWDFLASH.EXE ve BIOS''''''''unuzun orjinal (modifiye edilmemiş) binary dosyasını kopyalayın.

Sonra bu diskette Autoexec.bat isminde bir dosya yaratarak içine şunları yazın;


awdflash biosdosyaniz.bin /py /sn


Ve kaydedin. Eğer BIOS''unuz uçuşa geçtiyse ve açılışta disketi okumaya çalıuşıyorsa bu yöntemle eski bios''unuzu otomatik olarak flashlayabilirsiniz.

Bu arada /py /sn parametreleri sırasıyla Bios''u Programla ve Mevcut Bios''u yedeklemeden geç anlamına gelmektedir...
0
crematorium
Bir de şu Bios Binary dosyanız diye bahsettiğim kıl dosyaları bulmak var. Bu dosyalar her anakarta ve bios versiyonuna göre değişir. Gerekli dosya anakartınızla birlikte gelen CD''de ya da Üretici Firma''nın WebSite''sinde bulunabilir.

Eğer orada yoksa bir ihtimal burada olabilir. Bu arada bu sitede dosya indirmek için bedavaya kayıt olmanız gerekiyor, haberiniz olsun... :)
0
crematorium
Şu anda bu mesajımı dün gece BIOS''u elimde kalan makinadan yazıyorum. Mutluyum, gururluyum, yukarıdaki kurtarma önerisini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz... :)

Kısacası
YÖNTEM ÇALIŞIYOR :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

ersin2k

Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

OS X ile Windows XP Yarışıyor

Soulblighter

www.XvsXP.com adresinde OS X ile Windows XP'nin karşılaştırılması yapılıyor. Karşılaştırmanın ayrıntıları ve verilen puanlar bir tabloda belirtilmiş.

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.