ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

0
crematorium
Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:
Eğer logo değişikliği yapacaksanız BIOS'unuzun hiç modifiye edilmemiş bir Binary dosyasını yedekte bulundurun ve her seferinde o dosyanın üzerinde değişiklik yaparak Flash'layın...

Görüşler

0
crematorium
Arkadaşlar uyarıyı yapmışım ama nasıl kurtaracağınızı yazmamışım, pardon. Henüz denememiş olsam da yine de aklınızda bulunsun [deneyince çalışıp çalışmadığını bildireceğim :)]


Öncelikle bir Bootable disk yaratin:


Format A: /Q /S komutuyla.


Sonra bu diskete AWDFLASH.EXE ve BIOS''''''''unuzun orjinal (modifiye edilmemiş) binary dosyasını kopyalayın.

Sonra bu diskette Autoexec.bat isminde bir dosya yaratarak içine şunları yazın;


awdflash biosdosyaniz.bin /py /sn


Ve kaydedin. Eğer BIOS''unuz uçuşa geçtiyse ve açılışta disketi okumaya çalıuşıyorsa bu yöntemle eski bios''unuzu otomatik olarak flashlayabilirsiniz.

Bu arada /py /sn parametreleri sırasıyla Bios''u Programla ve Mevcut Bios''u yedeklemeden geç anlamına gelmektedir...
0
crematorium
Bir de şu Bios Binary dosyanız diye bahsettiğim kıl dosyaları bulmak var. Bu dosyalar her anakarta ve bios versiyonuna göre değişir. Gerekli dosya anakartınızla birlikte gelen CD''de ya da Üretici Firma''nın WebSite''sinde bulunabilir.

Eğer orada yoksa bir ihtimal burada olabilir. Bu arada bu sitede dosya indirmek için bedavaya kayıt olmanız gerekiyor, haberiniz olsun... :)
0
crematorium
Şu anda bu mesajımı dün gece BIOS''u elimde kalan makinadan yazıyorum. Mutluyum, gururluyum, yukarıdaki kurtarma önerisini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz... :)

Kısacası
YÖNTEM ÇALIŞIYOR :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

Programlamanın Tao´su 5. ve 6. Kitap

FZ

5. Kitap - Bakım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Bir program üç satırı geçtiyse bir gün mutlaka bakıma ihtiyaç duyar."

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.