ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

0
crematorium
Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:
Eğer logo değişikliği yapacaksanız BIOS'unuzun hiç modifiye edilmemiş bir Binary dosyasını yedekte bulundurun ve her seferinde o dosyanın üzerinde değişiklik yaparak Flash'layın...

Görüşler

0
crematorium
Arkadaşlar uyarıyı yapmışım ama nasıl kurtaracağınızı yazmamışım, pardon. Henüz denememiş olsam da yine de aklınızda bulunsun [deneyince çalışıp çalışmadığını bildireceğim :)]


Öncelikle bir Bootable disk yaratin:


Format A: /Q /S komutuyla.


Sonra bu diskete AWDFLASH.EXE ve BIOS''''''''unuzun orjinal (modifiye edilmemiş) binary dosyasını kopyalayın.

Sonra bu diskette Autoexec.bat isminde bir dosya yaratarak içine şunları yazın;


awdflash biosdosyaniz.bin /py /sn


Ve kaydedin. Eğer BIOS''unuz uçuşa geçtiyse ve açılışta disketi okumaya çalıuşıyorsa bu yöntemle eski bios''unuzu otomatik olarak flashlayabilirsiniz.

Bu arada /py /sn parametreleri sırasıyla Bios''u Programla ve Mevcut Bios''u yedeklemeden geç anlamına gelmektedir...
0
crematorium
Bir de şu Bios Binary dosyanız diye bahsettiğim kıl dosyaları bulmak var. Bu dosyalar her anakarta ve bios versiyonuna göre değişir. Gerekli dosya anakartınızla birlikte gelen CD''de ya da Üretici Firma''nın WebSite''sinde bulunabilir.

Eğer orada yoksa bir ihtimal burada olabilir. Bu arada bu sitede dosya indirmek için bedavaya kayıt olmanız gerekiyor, haberiniz olsun... :)
0
crematorium
Şu anda bu mesajımı dün gece BIOS''u elimde kalan makinadan yazıyorum. Mutluyum, gururluyum, yukarıdaki kurtarma önerisini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz... :)

Kısacası
YÖNTEM ÇALIŞIYOR :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

KazaA Lite

butch

Napster yanlış saflara geçtiğinden beri P2P ortamlarında rahat yüzü görememiş biri olarak bugün slashdot'da haberine rastladığım KazaA Lite'ı denedim. Sanırım bir süre rahat edeceğiz çünkü program gerçekten başarılı. Unutmadan söyleyeyim KazaA Lite, KazaA'nın casus programlardan(spyware) arındırılıp, geliştirilmiş bir yan sanayi ürünü :)