ÖNEMLİ UYARI : `Bios Logosunu Değiştirelim´ Makalesi Hakkında

0
crematorium
Geçenlerde yazdığım ve FZ arkadaşımızın da duyurduğu Bios Logosunu Değiştirelim makalesi hakkında önemli bir uyarı yapmam gerekiyor.

Kendi makinamda Logo'mu zaten değiştirmiştim. Dün gece logodan sıkıldım ve yeniden değiştirmek istedim. Büyük bir hata yaparak daha önceden içine Logo yüklediğim "Bios Binary" dosyamın üzerine tekrardan bir logo attım ve AWDFLASH ile `flash´ladım. Makinayı yeniden başlattığımda maalesef Bios'umun elimde kaldığını farkettim. Şimdi gelelim uyarıya:
Eğer logo değişikliği yapacaksanız BIOS'unuzun hiç modifiye edilmemiş bir Binary dosyasını yedekte bulundurun ve her seferinde o dosyanın üzerinde değişiklik yaparak Flash'layın...

Görüşler

0
crematorium
Arkadaşlar uyarıyı yapmışım ama nasıl kurtaracağınızı yazmamışım, pardon. Henüz denememiş olsam da yine de aklınızda bulunsun [deneyince çalışıp çalışmadığını bildireceğim :)]


Öncelikle bir Bootable disk yaratin:


Format A: /Q /S komutuyla.


Sonra bu diskete AWDFLASH.EXE ve BIOS''''''''unuzun orjinal (modifiye edilmemiş) binary dosyasını kopyalayın.

Sonra bu diskette Autoexec.bat isminde bir dosya yaratarak içine şunları yazın;


awdflash biosdosyaniz.bin /py /sn


Ve kaydedin. Eğer BIOS''unuz uçuşa geçtiyse ve açılışta disketi okumaya çalıuşıyorsa bu yöntemle eski bios''unuzu otomatik olarak flashlayabilirsiniz.

Bu arada /py /sn parametreleri sırasıyla Bios''u Programla ve Mevcut Bios''u yedeklemeden geç anlamına gelmektedir...
0
crematorium
Bir de şu Bios Binary dosyanız diye bahsettiğim kıl dosyaları bulmak var. Bu dosyalar her anakarta ve bios versiyonuna göre değişir. Gerekli dosya anakartınızla birlikte gelen CD''de ya da Üretici Firma''nın WebSite''sinde bulunabilir.

Eğer orada yoksa bir ihtimal burada olabilir. Bu arada bu sitede dosya indirmek için bedavaya kayıt olmanız gerekiyor, haberiniz olsun... :)
0
crematorium
Şu anda bu mesajımı dün gece BIOS''u elimde kalan makinadan yazıyorum. Mutluyum, gururluyum, yukarıdaki kurtarma önerisini gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz... :)

Kısacası
YÖNTEM ÇALIŞIYOR :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.

ELOG

m1a2

Uzun zamandan beri aradığım türde bir programı freshmeat`te nihayet buldum :) ELOG, her türden notlarınızı browser üzerinden yazabileceğiniz son derece hafif bir web defteri. Parçacık fiziği üzerine araştırmalar yapan `Paul Scherrer Institute`ın bir elemanı tarafından (Stefan Ritt) yazılan program harika iş görüyor.

Dillo 0.6.5

m1a2

200 KB civarı kilosuyla çok işler yapabilen minik browser`ınız yeni sürümüyle karşınızda. Sun Sparc`tan iPAQ`e kadar bir çok platform`da çalışan Dillo`nun Fazlamesai`nin yorum alanlarında kaybolmaması için yeni sürümü de fırsat bilerek şöyle bir vitrine koymak güzel olur diye düşündük. Hemen şuradan indirip, derleyelim ve deneyelim. Bu işlem için harcayacağımız vakit ayrıntılı bir tanıtımı okumaya ayrılacak süreden daha kısa olacaktır kanaatimizce ;) Yeni sürümün flash özelliğini belirtelim ama. 0.6.5 çerez (cookie) desteğiyle geliyor ve tabii olmazsa olmaz bugfix`lerle.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

Augmented Reality: Gerçeklik Anlayışımızda Yeni Bir Boyut

FZ

Önce VR vardı yani Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik, kafaya geçirdiğiniz kask ile tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş dünya gözlerinizin önüne geliyordu. Şimdi ise yeni bir kavramla yüz yüzeyiz, Augmented Reality. Nasıl tercüme edilir doğru düzgün bilmiyorum ama bu kavramla anlatılmak istenen gerçek dünya görüntüleri üzerine bilgisayar grafiklerini bindirmek ve böylece mevcut algılayışınızı çok öteye götürmek.

Tyler Mitchell´in blogunda anlatılanlara bakılacak olursa Avustralyalı araştırmacılar bir hayli aşama kaydetmiş durumdalar. Fiziksel ortamınızda 3B modelleri nasıl yaratıp onlarla oynayabileceğinizi videolarla gösteren Tinmith Technologies sitesine ve benzer bir teknolojinin kullanıldığı Augmented Reality Quake sitesine göz atmakta fayda var.

Düşünsenize bu Avustralyalı amcaların hazırladığı sırt çantasını ve kaskı giyiyorsunuz, sonra terk edilmiş ve tekinsiz bir binada ilerlemeye başlıyorsunuz, her an koridorun köşesinden korkunç bir canavar çıkabilir ya da belki arkadaşınız sizi vurmaya çalışıyor olabilir. Hangisi gerçek, hangisi hayal? Tabii insanlar bunu coğrafi bilgi sistemleri gibi daha faydalı işler için de kullanmayı düşünüyorlar ;-)