Photoshop Arayüzlü GIMP

0
ebola
Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.
ayrıntılar için
http://freshmeat.net/projects/gimpshop/
http://plasticbugs.com/index.php?p=241

Görüşler

0
zentoo

Kesinlikle güzel bir gelişme. :-]


[delimanyak]

Adobe nin Photoshop Linux çalışanı çıkacakken bu arayüzün bir ihtimalde sorun olacağını düşünüyorum. Adobe nin mesela Premiere deki timeline bile patentli olup Windows+MacOS ortamında benzerini (hatta andıranını) izinsiz yapılamadığını biliyorum. GPL/GIMP in Adobe nin bu haklarını kapsamadığını düşünsemde Adobe nin Linux ortamını sevdiğinden değilde salt "para" kaynağı olarak gördüğünü zannetmekteyim. Yanılma payımın düşündüğümden yüksek olması dileğiyle.

[/delimanyak]
0
loker
Linux'a temelli geçtiğimde gimp 1.2 seviyelerindeydi ve ben açıkçası hiç kullanışlı bulmamıştım. İlk işim hiç değilse GTK'nın bana verdiği yetkiye dayanarak tüm kısayolları PS'de alıştığım şekilde düzenlemek olmuştu. sonra fark ettim ki, ben yalnızca kendi bilgisayarımı kullanmıyorum, başka yerlerde de bilgisayar kullanıyorum hatta çoğu gnu/linux ile çalışıyor oluyor, haliyle gimp olabiliyor ve gimp'ler başka oluyor! başka? evet z'ye bastığınızda gidip özel seçme aracı (magic wand) aktif hale gelebiliyor... hmm demek ki öyle radikal değişiklikler benim için uzun vadede zorluk demekmiş dedim...

Sonra 1.3 gimp geldi... fena değil gibiydi... sonra 2+ geldi ve evet, artık gimp arayüzü de kopenhag kriterlerine uymuştu, kullanırlılık artmıştı... şu anda ps'i çok hantal ve kullanışsız buluyorum. sağ tuş menüsü benim için harika bir avantaj, işlediğim görüntülerin birbirinden bağımsız pencerelerde olması hoşuma gidiyor vs. vs.

Yani evet, iyi hoş bir gelişme ama gimp, gimp gibiyken daha güzel bence...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.

Hoş Bir TGE

anonim

C için pek çok geliştirme ortamı var bilinen ancak ben karşılaştığım bu hoş TGE yi (Tümleşik Geliştirme Ortamı) paylaşmak istedim. Adı Code::Blocks. GPL 2.0 lisanslı bu TGE pek çok gelişmiş özelliği içinde barındırıyor. Code::Blocks GNU/Linux ve Windows ortamlarında çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

EnderUNIX'den 11. yerli yazılım

honal

EnderUNIX VoIPong, bağlı olduğu ağda, bütün trafiği görebilen bir noktaya yerleştirildiğinde, o anda aktif olan bütün VoIP çağrılarını tespit edebilmekte ve G711 algoritması ile sıkıştırılmış olanları (örneğin Microsoft Netmeeting görüşmeleri) PC'lerin "de facto" ses dosyalama standardı WAVE dosya formatında (.wav) diske kaydedebilmektedir. Sonradan, bu görüşmeler standart bir ses ortam yürütücüsü (örneğin Linux play, Windows Media Player) ile açılıp dinlenebilmektedir.

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.