Photoshop Arayüzlü GIMP

0
ebola
Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.
ayrıntılar için
http://freshmeat.net/projects/gimpshop/
http://plasticbugs.com/index.php?p=241

Görüşler

0
zentoo

Kesinlikle güzel bir gelişme. :-]


[delimanyak]

Adobe nin Photoshop Linux çalışanı çıkacakken bu arayüzün bir ihtimalde sorun olacağını düşünüyorum. Adobe nin mesela Premiere deki timeline bile patentli olup Windows+MacOS ortamında benzerini (hatta andıranını) izinsiz yapılamadığını biliyorum. GPL/GIMP in Adobe nin bu haklarını kapsamadığını düşünsemde Adobe nin Linux ortamını sevdiğinden değilde salt "para" kaynağı olarak gördüğünü zannetmekteyim. Yanılma payımın düşündüğümden yüksek olması dileğiyle.

[/delimanyak]
0
loker
Linux'a temelli geçtiğimde gimp 1.2 seviyelerindeydi ve ben açıkçası hiç kullanışlı bulmamıştım. İlk işim hiç değilse GTK'nın bana verdiği yetkiye dayanarak tüm kısayolları PS'de alıştığım şekilde düzenlemek olmuştu. sonra fark ettim ki, ben yalnızca kendi bilgisayarımı kullanmıyorum, başka yerlerde de bilgisayar kullanıyorum hatta çoğu gnu/linux ile çalışıyor oluyor, haliyle gimp olabiliyor ve gimp'ler başka oluyor! başka? evet z'ye bastığınızda gidip özel seçme aracı (magic wand) aktif hale gelebiliyor... hmm demek ki öyle radikal değişiklikler benim için uzun vadede zorluk demekmiş dedim...

Sonra 1.3 gimp geldi... fena değil gibiydi... sonra 2+ geldi ve evet, artık gimp arayüzü de kopenhag kriterlerine uymuştu, kullanırlılık artmıştı... şu anda ps'i çok hantal ve kullanışsız buluyorum. sağ tuş menüsü benim için harika bir avantaj, işlediğim görüntülerin birbirinden bağımsız pencerelerde olması hoşuma gidiyor vs. vs.

Yani evet, iyi hoş bir gelişme ama gimp, gimp gibiyken daha güzel bence...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.