Photoshop Arayüzlü GIMP

0
ebola
Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.
ayrıntılar için
http://freshmeat.net/projects/gimpshop/
http://plasticbugs.com/index.php?p=241

Görüşler

0
zentoo

Kesinlikle güzel bir gelişme. :-]


[delimanyak]

Adobe nin Photoshop Linux çalışanı çıkacakken bu arayüzün bir ihtimalde sorun olacağını düşünüyorum. Adobe nin mesela Premiere deki timeline bile patentli olup Windows+MacOS ortamında benzerini (hatta andıranını) izinsiz yapılamadığını biliyorum. GPL/GIMP in Adobe nin bu haklarını kapsamadığını düşünsemde Adobe nin Linux ortamını sevdiğinden değilde salt "para" kaynağı olarak gördüğünü zannetmekteyim. Yanılma payımın düşündüğümden yüksek olması dileğiyle.

[/delimanyak]
0
loker
Linux'a temelli geçtiğimde gimp 1.2 seviyelerindeydi ve ben açıkçası hiç kullanışlı bulmamıştım. İlk işim hiç değilse GTK'nın bana verdiği yetkiye dayanarak tüm kısayolları PS'de alıştığım şekilde düzenlemek olmuştu. sonra fark ettim ki, ben yalnızca kendi bilgisayarımı kullanmıyorum, başka yerlerde de bilgisayar kullanıyorum hatta çoğu gnu/linux ile çalışıyor oluyor, haliyle gimp olabiliyor ve gimp'ler başka oluyor! başka? evet z'ye bastığınızda gidip özel seçme aracı (magic wand) aktif hale gelebiliyor... hmm demek ki öyle radikal değişiklikler benim için uzun vadede zorluk demekmiş dedim...

Sonra 1.3 gimp geldi... fena değil gibiydi... sonra 2+ geldi ve evet, artık gimp arayüzü de kopenhag kriterlerine uymuştu, kullanırlılık artmıştı... şu anda ps'i çok hantal ve kullanışsız buluyorum. sağ tuş menüsü benim için harika bir avantaj, işlediğim görüntülerin birbirinden bağımsız pencerelerde olması hoşuma gidiyor vs. vs.

Yani evet, iyi hoş bir gelişme ama gimp, gimp gibiyken daha güzel bence...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EnderUNIX'in Yeni Projesi: Scanhill MSN Dinleyici

anonim

EnderUNIX'in 16. projesi olan Scanhill yayımlandı. Scanhill yazılımı, şimdilik MSN Messenger protokolunu dinleyip mesajları yakalayıp istenildiğinde standart çıktıya yani ekrana ya da MySQL veritabanına aktarılabilmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.enderunix.org/scanhill

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.

Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

FZ

Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.

tspell: Türkçe Doğal Dil İşleme Yazılımı

FZ

İlk kez Bilgi Üniversitesi´nin bilgisayar bilimleri e-posta listesinde görmüştüm tspell projesinin adresini, sanırım Mart ayı civarıydı, gidip baktığımda ortada henüz bir şey yoktu. Geçen hafta uğradığımda ise Java ile geliştirilmiş ve hiç de küçümsenmeyecek bir sistem ve güzel bir web sayfası karşıladı beni. Bilişsel bilim (cognitive science) ve doğal dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konuları ile uğraşan biri olarak heyecanlandığımı inkâr edemem.

İki Türk programcı tarafından başlatılan ve Türk diline ciddi bir teknolojik hizmet olarak gördüğüm böyle bir projenin varlığı, açık kodlu olması ve paylaşıma açık olarak sunulması beni çok sevindirdi.

Bir hayli iddialı olan projenin 0.2 numaralı sürümü hem doğrudan çalışabilir olarak (200 KB) hem de istenirse Java kodları ile birlikte Internet´ten çekilebiliyor. Geliştiricilerin Eclipse yazılım geliştirme platformunu önermeleri ve tspell Java kaynak kodlarının Eclipse üzerinden nasıl çekilip derlenebileceğini anlatan teknik bir makale yazmış olmaları ise benim gibi konuya hızlı bir giriş yapmak isteyen ancak Eclipse ve Java konusunda çok deneyimli olmayan programcılar için çok ciddi bir artı puan. Görebildiğim kadarı ile Eclipse bir hayli güçlü bir platform, CVS işlevselliği de dahil olmak üzere her türlü aracı bünyesinde sunuyor ve entegre olarak ekip çalışmasınız kolaylaştırıyor.