Photoshop Arayüzlü GIMP

0
ebola
Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.
ayrıntılar için
http://freshmeat.net/projects/gimpshop/
http://plasticbugs.com/index.php?p=241

Görüşler

0
zentoo

Kesinlikle güzel bir gelişme. :-]


[delimanyak]

Adobe nin Photoshop Linux çalışanı çıkacakken bu arayüzün bir ihtimalde sorun olacağını düşünüyorum. Adobe nin mesela Premiere deki timeline bile patentli olup Windows+MacOS ortamında benzerini (hatta andıranını) izinsiz yapılamadığını biliyorum. GPL/GIMP in Adobe nin bu haklarını kapsamadığını düşünsemde Adobe nin Linux ortamını sevdiğinden değilde salt "para" kaynağı olarak gördüğünü zannetmekteyim. Yanılma payımın düşündüğümden yüksek olması dileğiyle.

[/delimanyak]
0
loker
Linux'a temelli geçtiğimde gimp 1.2 seviyelerindeydi ve ben açıkçası hiç kullanışlı bulmamıştım. İlk işim hiç değilse GTK'nın bana verdiği yetkiye dayanarak tüm kısayolları PS'de alıştığım şekilde düzenlemek olmuştu. sonra fark ettim ki, ben yalnızca kendi bilgisayarımı kullanmıyorum, başka yerlerde de bilgisayar kullanıyorum hatta çoğu gnu/linux ile çalışıyor oluyor, haliyle gimp olabiliyor ve gimp'ler başka oluyor! başka? evet z'ye bastığınızda gidip özel seçme aracı (magic wand) aktif hale gelebiliyor... hmm demek ki öyle radikal değişiklikler benim için uzun vadede zorluk demekmiş dedim...

Sonra 1.3 gimp geldi... fena değil gibiydi... sonra 2+ geldi ve evet, artık gimp arayüzü de kopenhag kriterlerine uymuştu, kullanırlılık artmıştı... şu anda ps'i çok hantal ve kullanışsız buluyorum. sağ tuş menüsü benim için harika bir avantaj, işlediğim görüntülerin birbirinden bağımsız pencerelerde olması hoşuma gidiyor vs. vs.

Yani evet, iyi hoş bir gelişme ama gimp, gimp gibiyken daha güzel bence...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Sunar: LINQ Projesi

FZ

Daha önce "Microsoft bir şeyler duyurmaya hazırlanıyor galiba" demişti birileri ve biz de bunu not etmiştik FM'nin bir kenarına. Beklenen şey oldu ve Microsof, PDC etkinliğinde getirdiği yenilikleri duyurdu.

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.