Photoshop Arayüzlü GIMP

0
ebola
Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.
ayrıntılar için
http://freshmeat.net/projects/gimpshop/
http://plasticbugs.com/index.php?p=241

Görüşler

0
zentoo

Kesinlikle güzel bir gelişme. :-]


[delimanyak]

Adobe nin Photoshop Linux çalışanı çıkacakken bu arayüzün bir ihtimalde sorun olacağını düşünüyorum. Adobe nin mesela Premiere deki timeline bile patentli olup Windows+MacOS ortamında benzerini (hatta andıranını) izinsiz yapılamadığını biliyorum. GPL/GIMP in Adobe nin bu haklarını kapsamadığını düşünsemde Adobe nin Linux ortamını sevdiğinden değilde salt "para" kaynağı olarak gördüğünü zannetmekteyim. Yanılma payımın düşündüğümden yüksek olması dileğiyle.

[/delimanyak]
0
loker
Linux'a temelli geçtiğimde gimp 1.2 seviyelerindeydi ve ben açıkçası hiç kullanışlı bulmamıştım. İlk işim hiç değilse GTK'nın bana verdiği yetkiye dayanarak tüm kısayolları PS'de alıştığım şekilde düzenlemek olmuştu. sonra fark ettim ki, ben yalnızca kendi bilgisayarımı kullanmıyorum, başka yerlerde de bilgisayar kullanıyorum hatta çoğu gnu/linux ile çalışıyor oluyor, haliyle gimp olabiliyor ve gimp'ler başka oluyor! başka? evet z'ye bastığınızda gidip özel seçme aracı (magic wand) aktif hale gelebiliyor... hmm demek ki öyle radikal değişiklikler benim için uzun vadede zorluk demekmiş dedim...

Sonra 1.3 gimp geldi... fena değil gibiydi... sonra 2+ geldi ve evet, artık gimp arayüzü de kopenhag kriterlerine uymuştu, kullanırlılık artmıştı... şu anda ps'i çok hantal ve kullanışsız buluyorum. sağ tuş menüsü benim için harika bir avantaj, işlediğim görüntülerin birbirinden bağımsız pencerelerde olması hoşuma gidiyor vs. vs.

Yani evet, iyi hoş bir gelişme ama gimp, gimp gibiyken daha güzel bence...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

Türkçe Inkspace Belgesi

talat

Inkspace hakkında genel bir bilgi veren Türkçe ilk belge yayınlandı. Belgede genel anlamda Inkspace kullanımı anlatılırken aynı zamanda bir tane İsvec bayrağı yapılıyor. Belgeye http://uyarer.com/blog sayfasından ulaşabilirsiniz

GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

FZ

Evet kulağa garip geliyor ama var böyle bir şey, inanmayan bu sitedeki Linux çekirdeği 3D animasyonunu izleyebilir.

Komodo 2.0 Çıktı

FZ

Perl, Python, PHP, Tcl, XML, XSLT için optimize edilmiş ve Ruby, JavaScript gibi pek çok dili de doğrudan destekleyen Komodo 2.0 IDE ActiveState tarafından piyasaya sürüldü.

Söz konusu IDE Mozilla tabanlı olup Windows ve Linux ortamında çalışıyor.

Dikkati çeken özellikleri arasında CGI emülasyonu, Regular Expression desteği, ASPN (ActiveState Programmers' Network) kod deposuna (code repository) erişim de bulunuyor.

Türk programcıların yeni dosya paylaşım ağı projesi

anonim

Bir grup Türk programcı, Türkçe arabirimli, napster/gnutella benzeri bir dosya paylaşım projesi üzerine çalışmaya başladılar. Grup istemci / sunucu programlarını ve programların kullandığı protokolu hazırlama aşamasında. Grup webmaster, grafiker, programcı ve beta testerlar aramakta. Daha fazla bilgi için http://www24.brinkster.com/sandik adresini ziyaret edebilirsiniz..