Türkçe CMS yazılımı : Websis

0
anonim
Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.

İlgili Yazılar

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

FZ

The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.

300 YTL Ödüllü Metin Seslendirme Programı Yarışması

anonim

www.delphiturk.com sitesinden alıntılanmıştır :

Merhaba,

Uzun süredir Delphi ile ilgilenen ve DelphiTurk' ün kıdemli bir üyesi olarak bir program yarışması başlatmak istiyorum. ( Bu fikrimi sitenin kurucusu sayın Tansu TÜRKOĞLU Bey’ le paylaştığımda oldukça sıcak karşıladı ve yarışma için -gerektiğinde- destek verebileceklerini bildirdi. )

Yeni ve eski birçok programlama meraklısının takip ettiği sitemizde böyle bir yarışmanın mütevazi ödülünün şimdilik 300 ytl. Ödül küçük ama duyuru yapılınca katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar çıkabilir diye düşündüm. Belki güzel bir başlangıç olur.

Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

FZ

Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.