Linux ve Internet Explorer

0
ersin2k
Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.

Görüşler

0
Tugba
Bunun için insanlar Windows kullanıyor olabilirler... Bence Linux üzerinde IE kullanmak gerçekten tam bir alay konusu olabilir. Ha belki Windows'u lisans olayından dolayı makinesine yüklemeyen vardır (Var mı acaba?) Ya da gerçekten tamamen Windows düşmanı olup da, Windows'un yüzünü bile görmek istemeyenler de vardır herhalde (Vardır büyük olasılıkla ama azdır herhalde)

Yani zaten yazılım korsanlıgının %90 oldugu bir ülkede, böyle atraksiyonlara hiç lüzum yok.

Bu tıpkı Linux'de emulator kullanarak, F.E.A.R oynamaya çalışmak kadar saçma. (Yoksa saçma değil mi gerçekten bilmiyorum)
0
Tugba
Evet olabilir gerçekten başka hiçbir işletim sistemi kullanmadan Linux kullananlar olabilir. Ama bence IE'yi Linux'de o ya da bu amaçla çalıstırmak çok komik bir durum. Düşünsene... Alt tarafta KDE çubuğu ya da Gnome üst tarafta Windows Logosu olan küçük bir pencere!

About kısmına tıklıyorsun ve "Copyright Microsoft Corparation" yazıyor...

Gerçekten çok ilginç...
0
Challenger
Düşünsene... Alt tarafta KDE çubuğu ya da Gnome üst tarafta Windows Logosu olan küçük bir pencere!

About kısmına tıklıyorsun ve "Copyright Microsoft Corparation" yazıyor...

Gerçekten çok ilginç...


İnsanlar işin bu ilginç tarafıyla ilgilenmiyor, sadece işlerini görmek istiyorlar. Ayrıca neden ilginç olsun ki?

Bu arada bunun korsan yazılımla ne ilgisi var?
0
ersin2k
Çalıştığım işyerinde sadece linux kullanıyoruz. İsmini vermeyeceğim bir bankamız ve birsürü site (profesyonel kurumlara ait amatör siteler) sadece iexplore altında normal görüntülenebiliyor.Tabii ki herkes W3C standartlarına uysa harika olur. Bende tüm sitelerin firefox'a uyumlu olmasını, sadece mozilla firefox kullanmayı isterim. Ancak linux altında bir uygulamanın daha çalışıyor olması linux için de bir kazanç olsa gerek.

Komik bir durum olduğuna itirazım yok. Tabii ki ilk bakışta çok doğal gelmiyor. Ancak bence bu durum için uygun sözcük "saçma" değil olsa olsa "ironik" olmalı.
0
hb
İsmini vermeyeceğim bir bankamız ve birsürü site (profesyonel kurumlara ait amatör siteler) sadece iexplore altında normal görüntülenebiliyor.

Bence ismini verin, herkes icin daha yararli olur.
0
Ono
Ben bir web sitesi geliştiricisiyim ve sadece linux kullanıyorum. Fakat bana gelen işlerde işveren dahi site ie ile %100 uyumlu olmasını. Bu nedenle linuxte ie çalıştırmak durumundayım. Bunda da neyi komik buluyorsunuz anlayamadım. Yoksa linuxte bir çok farklı web tarayıcısı var ie ye kalmadık. Benim sistemimde Firefox da var, Opera da var, IceApe de var, Epiphany de, IE de var. Yaptığım sitelerimin hepsiyle uyumluluğunu test etmek zorundayım.
0
Challenger
Sizce bu nasıl?
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_for_UNIX
0
Zebani
We sincerely apologize, but Internet Explorer technologies for UNIX are no longer available for download. Visit the Internet Explorer Web site for more information on Internet Explorer.


http://www.microsoft.com/unix/ie/default.asp
0
Challenger
Evet, biliyorum. Ama vaktiyle yapılmış değil mi? Yapılmış. Alay konusu olacak kadar saçma mı? Hayır.
0
Zebani
Ben bişey demedim :). Sadece linki koydum.
0
yilmaz
About kısmına tıklıyorsun ve "Copyright Microsoft Corparation" yazıyor...
yazıyosa ilginç ve komik olabilir.
0
hb
:)
0
Titus
"Bence Linux üzerinde IE kullanmak gerçekten tam bir alay konusu olabilir." diye bir düşüncesi olan zihniyet neden acaba bizi bu şekilde bir yola iten kafaları da alay konusu olarak görmüyor da olayı ne yapıp ne edip yazılım korsanlığına bağlıyor ki?
0
Evil_Empire
SSK Bagkur gibi e(!)devlet uygulamalarının microsoft vm ve iexplore istediğini... Nacizhane webmasterlarımızın front page ile sadece iexplore'da çalışmak üzere hazırladığı yanarlı dönerli efektleri... Standartlara uymadığı için sadece iexplore ile çalışan binlerce siteyi düşününce, çok da saçma bulmuyorum.

Ayrıca iş ortamında kullanmak zorunda olduğunuz herhangi bir sitenin iexplore dışında çalışmaması sizi windows kullanmaya mecbur bırakabilir. Bu durumun 1000 yataklı bir sigorta hastanesinde gerçekleştiğini ve adamların her gün Internetten provizyon almak için söz konusu standart dışı sayfalara girmek zorunda olduğunu düşünün...

Bu yüzden iexplore i linux üzerinde çalıştırmak gibi saçma(!) bir uğraşa giren arkadaşları tebrik etmek istiyorum.
0
anonim
Biraz konu dışı olacak ama mesajınızı görünce dayanamadım :)

Eczacıyım. Türkiye'de yaklaşık 20.000 eczanenin reçete girişinde kullandığı "Online Provizyon Sistemleri" yukarda belirtildiği gibi Ms Vm ve IE ile hazırlanmış durumda.

Birgün dayanamayıp Ankara BAĞ-KUR'u aradım. Bilgi işlem müdürüne bağladılar beni. Kendilerine saçma bir iş yaptıklarını anlatmaya çalıştım. Bana ne istiyorsunuz dediler. Bende eczanemdeki dört bilgisayarda Linux kullanmak istediğimi söyledim. Bana BİM aynen "Linux güzel değil, hatta IBM bir ara ücretsiz verdi Linux'u ama tutmadı." deyince teşekkür ettim kapattım.

Ülkenin bir tarafında Pardus çığlıkları koparken yaklaşık 20 bin eczanede (ki en az 2 bilgisayar var eczanelerde) binlerce bilgisayar windows mahkumu.

Şimdi gece gündüz Vista'ın MS Vm ile problemli olması için dua ediyorum. (Gerçi bir ara sitelerinde Sun Java yüklemeyin, yüklüyse kaldırın uyarıları vardı. Problem olursa Vista yüklemeyin yazarlar :))
0
snipercan
Bende sacma bulmuyorum hatta denedim ve gentoo üzerinde IE5.5 calıstırdım ama iş orada bitmedi malesef IE5.5 in kullanacagı MSJava Virtual Machine i de görmesi gerekli onu malesef başaramadım ve gidip 100küsür dolar vererek ve içim acıyarak microsoft lisansı satın aldım. Almak zorunda kaldım :(
Saçma değil aslında E-(!)devlet nedeniyle tamamen bir zorunluluk. umarım bahsedilen edevlet uygulamalarını çalıştıracak şekilde bir düzenleme mümkün olur ( varsada ben bilmiyorum )
0
selam
ie4linux ile bende sistemime ie kurmuştum ie'yi çalıştırmak için wine kullandığından dolayı görüntü ve render o kadar iyi değildi hatta bir versiyonunda her hangi bir form'u post edemiyorduk ki o şimdi düzeltilmiş. Ancak eğer web işi ile uğraşan ve kullanılabilirliliğe kafayı takmış iseniz tüm sisteminizin en azından opera, ie,firefox, konqueror ile test etmeniz gerekmekte. Üyesi olduğum kimi e-posta listelerine sadece bunun için e-posta atılıyor şu sitenin css'lerini javascriptlerini test edebilirmisiniz gibisinden ki çok'ta yanlış bir şey değil. Biz nasılki sadece ie'de çalışan sitelere bunlar ne biçim iş yapıyor diyorsak sadece firefox yada opera'da düzgün görünecek bir site içinde windows kullanıcıları bizlere aynı şeyleri söyleceklerdir kişisel olarak bu tür sözlerle kulağımın çınlatılmasını hiç istemem.
0
ozank
bu işi wine-tools kullanarak yıllardır yapabiliyoruz zaten.

Ayrıca bence bundan garipsenecek bir durum yok. düşün ki acilen
amerikadaki yakınına para yollamak zorundasın, 1 saat içerisinde. Bankanın web sitesi de malum cinsten bir web sitesi... Böyle bir durumda yok ben IE kullanmam deyip , yakınını parasız mı bırakacaksın.
Maalesef dünyanın düzeni böyle.
0
pinguary
Ben de dün bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım.

Linux kullanan birinin sistemine IE kurmasının mantığı ne olabilir? diye düşündüğümde aklıma şunlar geliyor:

- Linux üzerinde çalışan web tasarımcıları: hazırladıkları siteleri yalnızca Linux'la uyumlu tarayıcılarda değil, aynı zamanda hatırı sayılır bir kitle tarafından kullanılan IE gibi tarayıcılarda da test etmek zorunda kalabiliyorlar.

- "Internet Explorer 5.0 ve üzerindeki versiyonları için hazırlanmıştır." ibareli tasarım harikası siteler: Mesela ILSIS gibi, IE olmadan login olamadığınız bir devlet sitesi (!). Ailesinde öğretmen olduğu için bu siteye girmek zorunda olan ve sırf bu yüzden makinasında Windows besleyen arkadaşlarım var...

Aynı zamanda aynı Windows makinada yalnızca tek sürüm IE kullanılabiliyor bildiğim kadarıyla: yalnızca en son kurduğunuz üst sürüm (tabii çeşitli hackler yapılabilir). Bu yöntemle makinasında her sürümden IE çalıştırıp tasarımlarını test etmek isteyen web tasarımcılarına alternatif olabilir. (tabii bu teori diğerlerine göre dha ütopik).

Tabii IE'yi WINE ile de çalıştırmak mümkündü, ama hangi yol daha güvenilir bir IE sunuyor, tartışılır...
0
anonim
Daha önce burada anlattığım yolla IE kurulumu yaparken Pardus üzerinde aldığım yanıt (normal mi bilmiyorum);
P3ngu3n ies4linux-2.0.5 # ./ies4linux root kullanıcısısınız! Bu hiç önerilmez! IE kendisine root yetkisi vermek için çok güvensizdir. Bir dost tavsiyesi ister misin? Beni normal kullanıcı olarak çalıştır veya daha iyisi, IE'lerini kullanmak için ayrı bir kullanıcı oluştur.
:)
0
Ono
Bu kadar laubali bir işletim sistemi görmedim :) Bence bu mesaj çok gereksiz.
0
sleytr
O uyarıyı veren Pardus değil, ies4linux'un kendisi:

tatanka.com.br/ies4linux/translations/trTR

0
anonim
Bu da web sitesi.
0
Zebani
:D
0
yellowelephant
Pardus şaka yapmıştır.... :)))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.

Programlamanın Tao´su 3. ve 4. Kitap

FZ

3. Kitap - Tasarım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Program test edilmeye başlandığında tasarım değişiklikleri yapmak için artık çok geçtir."

Herhangi Bir Metnin Hangi Dilden Olduğunu Hızlıca Anlama

FZ

Yapay zekâ dersim için Prolog ile boğuşurken ve comp.lang.prolog haberleşme/tartışma grubunu mesaja boğarken oraya katkıda bulunan bir hocanın, Gertrand Van Noord'un enteresan bir çalışması dikkatimi çekti.

Perl ile yazılmış bir tür dil kategorizasyon programı. Yani bir GİRDİ'ye bakıp, "hmm bu Türkçe" diyor, başka bir girdiye bakıp "hmm, bu da Portekizce" diyor ve bunu kısa sürede, yüksek başarım oranı ile, 69 farklı dil için yapıyor. Açık kodlu, özgür yazılım kategorisinde alan TextCat'in bir de web demosu var.

Van Noord, TextCat'in ticari ve ticari olmayan rakiplerini de sıralamış. Kendi yazılımına dil sayısı olarak en çok yaklaşan yazılım XEROX Language Identifier ticari bir yazılım ve 40 civarı dil ayırt edebiliyor.

Hep birlikte tekrarlıyoruz: Özgür Yazılımı Seviyoruz! :)