Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

0
FZ
Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Kocaman web sunucular üzerinde kocaman scriptler içeren sayfalar ve bunları görmek için kullanılan kocaman Internet tarayıcıları yerine belli başlı ve iyi, kesin tanımlanabilen bilgi aktarım, arama, tarama işleri için "küçük ve uzman güzeldir" mantalitesinin bir yansıması olan web servisleri önümüzdeki birkaç yılın en "sıcak" yazılım konuları arasında yer alacak gibi görünüyor!

Şirketin epey zaman önce Linux için Delphi vizyonu ile piyasaya sürdüğü Kylix adlı yazılım geliştirme aracını da unutmamak lazım tabii. Önümüzdeki günler sağlam bir rekabete sahne olacak!

Konu ile ilgili bilgi isteyenler http://www.borland.com/delphi/ adresini ziyaret edebilirler

Görüşler

0
PCc0d3r
Ben kylix hakkında burada bu yazıyı okuyanlara birşey sormak istiyorum.
Bende hepiniz gibi kylix`i dort gözle fakat free olarak bekliyordum. Ama bence ve tahminimce fiyatından dolayı çoğu amatör programcının elinde yok. Bilmiyorum belki haksızım ama bence ya kylix`in fiyatını biraz duşürsünler ya da free olsun. yanlış mıyım?
diğer bir sorum ise siz kylix kullanıyor musunuz?

yorumlarinizi bekliyorum
0
tongucyumruk
Elimde kylix var kurdum cok guzel delphi ortami. Ama cok yavas calisiyor bu makinanin gucunu yiyor anlaminda diil ama yavas yani. Yinede linux altinda delphi kullanabilmek güzel bisey... Free olayina gelince yanilmiyorsdam çok kirpilmista olsa free bir surumu mevcut ama zaten borland delphiyi parayla sataren kylix sirf linux altinda diye full free beklemek bence yanlis olurdu. Sonucta delphi windows altinda da pahali ama amator programcilar bir sekilde bunu edinip kullanabiliyorlar. Bence kylix''in en onemli fonksiyonu amator programcilardan cok yazilim sirketlerinin hazirladigi buyuk programlarinda (en basitinden windows commander) linux ortamina port edilebilecek olmasi. Yani artik linuxtada full free programlar devri kapanabilir ve linuxcracks.com gibi siteler açilabilir. Ama sahsen ben linux altinda bazi windows programlarini kullanabilmek için bunu kabullenebilirim.
0
conan
Acaba Borland`in %30`u kimin ;)

linkte %10`un satin alinisi var. Daha sonra bir %20`lik daha almisti da o muallaktaydi. Sonuc ne oldu takip etmedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pavuk???

m1a2

Hemen söyleyelim, bu `Pavuk` ne oluyor? Pavuk özellikle son haliyle `wget`e ciddi bir rakip oluyor... Malum, `wget` Linux`taki temel araçlardan birisidir. Bendeniz de lynx, wget vb. kod tabanı iyice oturmuş, mature programları değiştirme taraftarı değilimdir. Alışkanlıklar bu tip temel araçların değiştirilmesine de çoğunlukla engeldir. 1-2 yıl önce ismini duyduğum fakat `wget`e duyduğum saygıdan ötürü incelemeye kalkışmadığım :)`pavuk`u bir süredir deniyorum. Pek te memnun kaldım. Siz de bir deneyin isterseniz. Nereden mi? İşte şuradan.

Ekonomik Krizde ERP

speargun

2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279

Watcom C/C++ Artık Açık

FZ

Bir zamanların efsanevi C/C++ derleyicisi Watcom C/C++ da artık açık kaynak kodlu.

Aynı zamanda bir Fortran derleyicisi de içeren projedeki yazılımları bu adresten serbestçe çekebilir ve DOS, Windows 9x, NT, Win2000, Win XP işletim sistemleri üzerinde kullanıp programlarınızı derleyebilirsiniz.

"Open Watcom" projesi yürütücülerinin hedefleri arasında derleyiciyi en kısa süre içinde GNU/Linux ve FreeBSD işletim sistemlerine de aktarmak yer alıyor.

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.