Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

0
FZ
Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Kocaman web sunucular üzerinde kocaman scriptler içeren sayfalar ve bunları görmek için kullanılan kocaman Internet tarayıcıları yerine belli başlı ve iyi, kesin tanımlanabilen bilgi aktarım, arama, tarama işleri için "küçük ve uzman güzeldir" mantalitesinin bir yansıması olan web servisleri önümüzdeki birkaç yılın en "sıcak" yazılım konuları arasında yer alacak gibi görünüyor!

Şirketin epey zaman önce Linux için Delphi vizyonu ile piyasaya sürdüğü Kylix adlı yazılım geliştirme aracını da unutmamak lazım tabii. Önümüzdeki günler sağlam bir rekabete sahne olacak!

Konu ile ilgili bilgi isteyenler http://www.borland.com/delphi/ adresini ziyaret edebilirler

Görüşler

0
PCc0d3r
Ben kylix hakkında burada bu yazıyı okuyanlara birşey sormak istiyorum.
Bende hepiniz gibi kylix`i dort gözle fakat free olarak bekliyordum. Ama bence ve tahminimce fiyatından dolayı çoğu amatör programcının elinde yok. Bilmiyorum belki haksızım ama bence ya kylix`in fiyatını biraz duşürsünler ya da free olsun. yanlış mıyım?
diğer bir sorum ise siz kylix kullanıyor musunuz?

yorumlarinizi bekliyorum
0
tongucyumruk
Elimde kylix var kurdum cok guzel delphi ortami. Ama cok yavas calisiyor bu makinanin gucunu yiyor anlaminda diil ama yavas yani. Yinede linux altinda delphi kullanabilmek güzel bisey... Free olayina gelince yanilmiyorsdam çok kirpilmista olsa free bir surumu mevcut ama zaten borland delphiyi parayla sataren kylix sirf linux altinda diye full free beklemek bence yanlis olurdu. Sonucta delphi windows altinda da pahali ama amator programcilar bir sekilde bunu edinip kullanabiliyorlar. Bence kylix''in en onemli fonksiyonu amator programcilardan cok yazilim sirketlerinin hazirladigi buyuk programlarinda (en basitinden windows commander) linux ortamina port edilebilecek olmasi. Yani artik linuxtada full free programlar devri kapanabilir ve linuxcracks.com gibi siteler açilabilir. Ama sahsen ben linux altinda bazi windows programlarini kullanabilmek için bunu kabullenebilirim.
0
conan
Acaba Borland`in %30`u kimin ;)

linkte %10`un satin alinisi var. Daha sonra bir %20`lik daha almisti da o muallaktaydi. Sonuc ne oldu takip etmedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Maxima 5.9.2 Çıktı

FZ

Maxima'nın 5.9.2 sürümü çıktı.

Maxima, meşhur sembolik hesaplama yazılımı Macsyma'nın GPL lisansı ile dağıtılan bir benzeridir. Maxima ile polinomlar, matrisler, sonlu kümeler, integraller (belirlili, belirsiz), türevler, diferansiyel denklemler üzerinde işlemler yapmak, lineer cebir işlemlerini gerçekleştirmek, keyfi büyüklükte sayılar kullanmak ve her türlü fonksiyonun iki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerini çizmek mümkündür.

Maxima çeşitli UNIX ve benzeri sistemlerde, MS Windows sistemlerde çalışmaktadır. MS Windows için kurulum programı da mevcuttur.

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com

NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

Soulblighter

Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.