Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

0
FZ
Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Kocaman web sunucular üzerinde kocaman scriptler içeren sayfalar ve bunları görmek için kullanılan kocaman Internet tarayıcıları yerine belli başlı ve iyi, kesin tanımlanabilen bilgi aktarım, arama, tarama işleri için "küçük ve uzman güzeldir" mantalitesinin bir yansıması olan web servisleri önümüzdeki birkaç yılın en "sıcak" yazılım konuları arasında yer alacak gibi görünüyor!

Şirketin epey zaman önce Linux için Delphi vizyonu ile piyasaya sürdüğü Kylix adlı yazılım geliştirme aracını da unutmamak lazım tabii. Önümüzdeki günler sağlam bir rekabete sahne olacak!

Konu ile ilgili bilgi isteyenler http://www.borland.com/delphi/ adresini ziyaret edebilirler

Görüşler

0
PCc0d3r
Ben kylix hakkında burada bu yazıyı okuyanlara birşey sormak istiyorum.
Bende hepiniz gibi kylix`i dort gözle fakat free olarak bekliyordum. Ama bence ve tahminimce fiyatından dolayı çoğu amatör programcının elinde yok. Bilmiyorum belki haksızım ama bence ya kylix`in fiyatını biraz duşürsünler ya da free olsun. yanlış mıyım?
diğer bir sorum ise siz kylix kullanıyor musunuz?

yorumlarinizi bekliyorum
0
tongucyumruk
Elimde kylix var kurdum cok guzel delphi ortami. Ama cok yavas calisiyor bu makinanin gucunu yiyor anlaminda diil ama yavas yani. Yinede linux altinda delphi kullanabilmek güzel bisey... Free olayina gelince yanilmiyorsdam çok kirpilmista olsa free bir surumu mevcut ama zaten borland delphiyi parayla sataren kylix sirf linux altinda diye full free beklemek bence yanlis olurdu. Sonucta delphi windows altinda da pahali ama amator programcilar bir sekilde bunu edinip kullanabiliyorlar. Bence kylix''in en onemli fonksiyonu amator programcilardan cok yazilim sirketlerinin hazirladigi buyuk programlarinda (en basitinden windows commander) linux ortamina port edilebilecek olmasi. Yani artik linuxtada full free programlar devri kapanabilir ve linuxcracks.com gibi siteler açilabilir. Ama sahsen ben linux altinda bazi windows programlarini kullanabilmek için bunu kabullenebilirim.
0
conan
Acaba Borland`in %30`u kimin ;)

linkte %10`un satin alinisi var. Daha sonra bir %20`lik daha almisti da o muallaktaydi. Sonuc ne oldu takip etmedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Birleştirici Dil

cayfer

slashdot'da gördüğüm bir kitap kritiğinden esinlenerek Birleştirici Dil'in (Assembly dili) bilişimci eğitimindeki yerini tartışmaya açmak istiyorum

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks