Sun ve Microsoft Web Servisleri İçin Kapışırken Borland Yapacağını Yaptı

0
FZ
Sun Microsystems ve Microsoft firmaları en hızlı, en güzel web servisi geliştirme araçlarını ben sunarım şeklinde kapışadursunlar, efsanevi Borland firması gene yapacağını yaptı ve web servisi geliştirmek için araçlar içeren Delphi 6 adlı ürününü piyasaya sürdü.

Kocaman web sunucular üzerinde kocaman scriptler içeren sayfalar ve bunları görmek için kullanılan kocaman Internet tarayıcıları yerine belli başlı ve iyi, kesin tanımlanabilen bilgi aktarım, arama, tarama işleri için "küçük ve uzman güzeldir" mantalitesinin bir yansıması olan web servisleri önümüzdeki birkaç yılın en "sıcak" yazılım konuları arasında yer alacak gibi görünüyor!

Şirketin epey zaman önce Linux için Delphi vizyonu ile piyasaya sürdüğü Kylix adlı yazılım geliştirme aracını da unutmamak lazım tabii. Önümüzdeki günler sağlam bir rekabete sahne olacak!

Konu ile ilgili bilgi isteyenler http://www.borland.com/delphi/ adresini ziyaret edebilirler

Görüşler

0
PCc0d3r
Ben kylix hakkında burada bu yazıyı okuyanlara birşey sormak istiyorum.
Bende hepiniz gibi kylix`i dort gözle fakat free olarak bekliyordum. Ama bence ve tahminimce fiyatından dolayı çoğu amatör programcının elinde yok. Bilmiyorum belki haksızım ama bence ya kylix`in fiyatını biraz duşürsünler ya da free olsun. yanlış mıyım?
diğer bir sorum ise siz kylix kullanıyor musunuz?

yorumlarinizi bekliyorum
0
tongucyumruk
Elimde kylix var kurdum cok guzel delphi ortami. Ama cok yavas calisiyor bu makinanin gucunu yiyor anlaminda diil ama yavas yani. Yinede linux altinda delphi kullanabilmek güzel bisey... Free olayina gelince yanilmiyorsdam çok kirpilmista olsa free bir surumu mevcut ama zaten borland delphiyi parayla sataren kylix sirf linux altinda diye full free beklemek bence yanlis olurdu. Sonucta delphi windows altinda da pahali ama amator programcilar bir sekilde bunu edinip kullanabiliyorlar. Bence kylix''in en onemli fonksiyonu amator programcilardan cok yazilim sirketlerinin hazirladigi buyuk programlarinda (en basitinden windows commander) linux ortamina port edilebilecek olmasi. Yani artik linuxtada full free programlar devri kapanabilir ve linuxcracks.com gibi siteler açilabilir. Ama sahsen ben linux altinda bazi windows programlarini kullanabilmek için bunu kabullenebilirim.
0
conan
Acaba Borland`in %30`u kimin ;)

linkte %10`un satin alinisi var. Daha sonra bir %20`lik daha almisti da o muallaktaydi. Sonuc ne oldu takip etmedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

Soulblighter

40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.

Az bilinen bir işletim sistemi: Plan 9

misafir

Bell laboratuvarlarının bilgisayar dünyasına katkısı UNIX(TM) ve C dilinden ibaret değil. İlk kez 1993'te dağıtılan ve 2002'de bir özgür yazılım lisansına kavuşan Plan 9 işletim sistemi de bu katkılardan biri.

Muhasebeci 0.5 Kullanıma Hazır

qorkem

Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-tıklama menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir.

Diğer detaylar icin burayı ziyaret edebilirsiniz.

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."