Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

0
Soulblighter
Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.
OpenMoveOver ile Windows ortamındaki bir çok uygulamanızın ayarlarını Linux'a taşıyabilirsiniz.

Outlook® Express
- Eposta Hesapları & Ayarlar
- Epostalar & Eposta Klasörleri

Outlook® 2000, XP & 2003
- Eposta Hesapları & Ayarlar
- Epostalar & Eposta Klasörleri
- Bağlantılar
- Takvim
- Görevler
- Notlar

Internet Özellikleri
- Yer İmleri
- Çerezler

Görünüm
- Duvar Kağıtları
- Fontlar

Belgeler / Dosyalar / Klasörler
- Tüm Dosya Türleri
- Klasörler & Dosyalar
- Belgeler
- Veritabanları
- Hesap Tabloları
- Fotoğraflar
- Görüntüler
- Müzikler
- Grafikler

Enterprise sürümünde ise bunlara ek olarak daha bir çok ayarı taşımanız mümkün. Buradan karşılaştırma tablosuna bakabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Herşey güzel de veri tabanlarını nasıl aktarıyor ? Access veritabanını mysql e falan mı çeviriyor ? Bu kısmı biraz belirsiz gözüktü bana....
0
yilmaz
open office 2 de var oyle birşey belki odur.
0
simor
Evet base diye bir modül var belki ona bağlamışlardır belki.
Office teki access gibi yapmışlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

Python 2.4

tongucyumruk

18 aylık uzun bir bekleyişin ardından Python 2.4 çıktı. Yenilikler arasında özellikle dekoratörler, geliştirilmiş üreteç desteği ve long veri itipi ile integer veri tipinin birleştirilmesi göze çarpıyor. Özellikle MS Windows kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer yenilik ise bu sürümden başlayarak Python'un MS Windows platformunda msi paketleri kullanılarak dağıtılacak olması. Yeni sürümdeki yeniliklerin bir özetini buradan okuyabilir, daha detaylı bilgiyi ise A. M. Kuchling'in dökümanından okuyabilirsiniz. Yeni sürümü indirmek içinse buraya

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.