Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

0
Soulblighter
Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.
OpenMoveOver ile Windows ortamındaki bir çok uygulamanızın ayarlarını Linux'a taşıyabilirsiniz.

Outlook® Express
- Eposta Hesapları & Ayarlar
- Epostalar & Eposta Klasörleri

Outlook® 2000, XP & 2003
- Eposta Hesapları & Ayarlar
- Epostalar & Eposta Klasörleri
- Bağlantılar
- Takvim
- Görevler
- Notlar

Internet Özellikleri
- Yer İmleri
- Çerezler

Görünüm
- Duvar Kağıtları
- Fontlar

Belgeler / Dosyalar / Klasörler
- Tüm Dosya Türleri
- Klasörler & Dosyalar
- Belgeler
- Veritabanları
- Hesap Tabloları
- Fotoğraflar
- Görüntüler
- Müzikler
- Grafikler

Enterprise sürümünde ise bunlara ek olarak daha bir çok ayarı taşımanız mümkün. Buradan karşılaştırma tablosuna bakabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Herşey güzel de veri tabanlarını nasıl aktarıyor ? Access veritabanını mysql e falan mı çeviriyor ? Bu kısmı biraz belirsiz gözüktü bana....
0
yilmaz
open office 2 de var oyle birşey belki odur.
0
simor
Evet base diye bir modül var belki ona bağlamışlardır belki.
Office teki access gibi yapmışlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

EnderUNIX'den 11. yerli yazılım

honal

EnderUNIX VoIPong, bağlı olduğu ağda, bütün trafiği görebilen bir noktaya yerleştirildiğinde, o anda aktif olan bütün VoIP çağrılarını tespit edebilmekte ve G711 algoritması ile sıkıştırılmış olanları (örneğin Microsoft Netmeeting görüşmeleri) PC'lerin "de facto" ses dosyalama standardı WAVE dosya formatında (.wav) diske kaydedebilmektedir. Sonradan, bu görüşmeler standart bir ses ortam yürütücüsü (örneğin Linux play, Windows Media Player) ile açılıp dinlenebilmektedir.

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

SQLite 3.5.3 Çıktı

Tarık

Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

İlginç Bir Röportaj

FZ

1995 yılında kuruldu. Şu anda bünyesinde 70 kişiyi istihdam ediyor. Geliştirdikleri ve şirketle aynı isimle anılan açık kaynak kodlu yazılım 4.000.000 yerde kurulu ve sorunsuz olarak çalışıyor. Kendileri ile ticari olarak iş yapan 4.000 müşterileri mevcut. Yahoo! 400 adet gerçek zamanlı, görev kritik uygulamasında bu şirketin yazılımını kullanıyor. Yahoo UK ise tamamen bu yazılıma güveniyor. FIFA World Cup sitesi de aynı yazılımdan faydalanıyor. Bu başarı öyküsünün başındaki adam yani şirketin genel müdürü de Linus Torvalds gibi Finlandiya'lı (ancak Linus'tan farklı olarak Helsinki Teknik Üniversitesi'ne gitmiş, Linus'un Helsinki Üniversitesi'ne gidişini yanlış bir karar olarak değerlendiriyor ve bu iki üniversite arasındaki farkı Berkeley ve Stanford arasındaki farka benzetiyor).

Anahtar sözcüğü hala bulamayanlar bu röportaja göz atabilirler.