PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

0
FZ
Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.

Görüşler

0
Nightwalker
Sayfaya mandrake 9.0 üzerinde çalışan mozilla ile ulaşmaya çalıştığımda Fatal error: Cannot redeclare file_get_contents() in /vhosts/ileriseviye.org/http/arasayfa.php on line 28 hatasını alıyorum.
0
anonim
+2
hem mozilla1.2 hem de ie6
hata
0
sametc
bu ileriseviye.org un hatası galiba bendede o hata nemi kullanıyorum explorer 6,0 :)
0
anonim
Evet ileriseviye.org 'un hatası.. O function'in deklare edildiği yerin başında bir if(!function_exists(file_get_contents) koysalar sorun çözülecek :)
0
anonim
:)
0
FZ
Hata giderilmiştir, lütfen kontrol ediniz.

Açıkçası biraz garip bir durum çünkü Cuma geceyarısı civarı (daha doğrusu Cumartesi gününün ilk saatlerinde) kontrol ettiğimde sorunsuz olarak çalışıyordu.

Cumartesi bütün gün bakmadım ve Pazar öğlen eve gelip baktığımda da yukarıda adı geçen `fonksiyonun yeniden tanımlanmaya çalışılıyor olduğu´na dair hata mesajını aldım.

Şimdiye kadar sorunsuz çalışıp son 24 saat içinde sorun çıkaran fonksiyon isminde küçük bir değişiklik yapınca problem çözüldü.

Ancak benim merak ettiğim son 24 saat içinde ne oldu da böyle bir problem çıktı? Bir PHP güncellemesi falan mı söz konusu? Benim kullandığım fonksiyon `öntanımlı´ hale falan mı geldi de haberim yok? :) Bildiğim kadarı ile sitenin üzerinde bulunduğu bilgisayarda da bir güncelleme olmadı. Buna yorum getirebilecek birileri var ise sevinirim.

İstemeden maruz kalmış bu problemden ötürü kendi adıma özür dilerim. Dilerim makaleye erişir ve faydalanırsınız.

İyi okumalar.
0
ShARkY
Yanlış hatırlamıyorsam sorun file_get_contents() in daha önceden tanımlı olmasıydı..
file_get_contents() ise zaten PHP de built-in bir function. Herhalde hatayı bu yüzden verdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100$lık Laptop Projesi, TamTam ve CSound

FZ

One Laptop per Child, nam-ı diğer 100$lık laptop projesi için geliştirilen TamTam müzik yazılımı duyuruldu.

Python/GTK ile geliştirilen yazılım arkaplanda güçlü ve esnek CSound ses sentezleme sistemini kullanıyor ve çocuklara kolay kullanılabilir, eğlenceli bir arayüz sunuyor.

Görülen o ki Dr. Boulanger'nin kısa bir süre önce söylediği "milyonlarca kişi CSound kullanacak" lafı gerçekleşmek üzere.

FM'de daha önce çıkmış bir CSound haberi ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.

PAS (Printer Accounting Server)

episode

Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.