Kayıtsız kalmayın!

0
zekzekus
Sevgili OpenOffice.org ve OpenDocument destekçisi;

Microsoft'u engelleyin!Tüm dünyada OOXML (OOXML'e Hayır) dilekçesi 70.000'i aşkın insan tarafından desteklendi. OOXML (Office Open XML)'i etkileme çabamız şimdiye kadar şaşırtıcı bir başarı elde etti. Sorunları çözmek için şubatta Cenevre'de yapılacak olan "Ballot Çözüm Toplantısı" (Ballot Resolution Meeting) kadar 100.000 imza toplamayı hedefliyoruz.

Microsoft ne olursa olsun daha önceden resmi olarak yayınlanmış teknik eksiklere ve ISO 26300:2006 (OpenDocument, ODF) biçiminin varlığına rağmen kendi belirlediği "standart" ofis biçimini kabul ettirmeye çalışıyor.

11 Aralık 2007 Salı gününe kadar Ballot Çözüm Toplantısı'nda yer alacak olan Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) görevliler ISO'ya bildirilmek zorunda.

En azından Portekiz ve İrlanda, Microsoft tarafından temsil edilecek! Biliyoruz ki, diğer ülkelerde de Microsoft çözüm ortakları kendilerini uluslararası delegasyonun başkanı olarak öneriyorlar. Eğer bir önlem almazsak, birçoğu başaracak. OOXML'in geleceğini belirlemek için Microsoft'un Cenevre'de ülkenizi temsil etmesine izin verecek misiniz?

Değişiklik yapabilirsiniz. +90-312-416 62 64 numaralı telefondan TSE'yi arayın ve aşağıdakileri anlayabilmemiz için bize yardımcı olun;

  • Cenevre'deki Ballot Çözüm Toplantısı'nda (?? DIS 29500) TSE'yi kim temsil edecek?
  • Eğer TSE son açıklama tarihi olan 11 Aralık'tan haberdar ise delegelerin seçimi ne zaman yapılacak?
  • BRM'ye ülkeniz adına katılacak olan delegeler, Microsoft'tan yeterince bağımsız mı?
  • TSE'nin sorumlu komitesi 3500 çözüm önerisi veya hepsi değilse bile sadece gönderdikleri ulusal açıklamalar üzerinde çalışıyor mu?

Lütfen bulduklarınızı bu e-postaya cevap vererek bildirin, aşağıdaki sayfayı her ulusal delegasyon üyesi ile birlikte güncelleyeceğiz.

http://www.noooxml.org/brm

Bu saçma standart önerisine karşı çabalarımıza yardım etmek için daha birçok şey yapabilirsiniz:

  1. E-posta listelerimize katılın ve birçok aktif üye ile bağlantı kurun: http://lists.ffii.org/mailman/listinfo/noooxml-club
  2. OOXML kampanyasını yürüten FFII üyesi olun: http://action.ffii.org/member_application
  3. Dünya genelinde doğru ve açık dijital standartları destekleyen DIGISTAN üyesi olun; lütfen ilgi alanlarınızı şu adrese gönderin: members@digistan.org
  4. OOXML hakkında blog girdisi yazın, bu tartışmaya şekil verecektir; örneğin İsveç'teki başarımıza blog girdileri büyük bir katkıda bulundu.
  5. Kampanyamızı finansal anlamda destekleyin: http://www.noooxml.org/donations

Saygılarımla, Benjamin Henrion

NO OOXML Kampanya başkanı

Görüşler

0
vst
TSE'den yetkili kisiler, telefon gorsumemizde, yarin ulkemizi temsilen gonderilecek delegasyonun belirlenecegini ifade ettiler. Utana sikila "kamuoyunun" tarafsiz bir delegasyon bekledigini belirttigimde "Bu konuda hic tereddutunuz olmasin" cevabini aldim. Hadi hayirlisi.
0
FZ
Gelişmeleri merakla bekliyoruz.
0
Betelgeuse
Bu TSE, zamanında karakter dil kodlama standardları belirlenirken o toplantıya kimseyi göndermeyip bizim de yer alabileceğimiz latin-1 dil kodlamasındaki yerimize kaptırmamıza neden olan TSE mi? Umarım aradan geçen bunca yılda TSE kadroları da akıllanmıştır.
0
FZ
Bu TSE, zamanında karakter dil kodlama standardları belirlenirken o toplantıya kimseyi göndermeyip bizim de yer alabileceğimiz latin-1 dil kodlamasındaki yerimize kaptırmamıza neden olan TSE mi?

Evet, o TSE. Başka bir deyişle "mazi kalbimde bir yaradır". Eski DOS günleri, abuk sabuk Türkçe karakter çıkarma "hack"leri, vs. vs. Ah TSE ah!
0
Tarık
TSE nin yaptığı tek iş hiçbirşey yapmamak. Onlara varsa elinizde tse belgesiz bir donanım gönderin bilmem kaç milyoncuğa size belge göndersinler, kalibrasyon sertifikası yaratsınlar felan. hangi devlet kurumu hangi şeyi nasıl yapıyor ki? hertarafı kırık dökük çalışan bir sistemde tse katmanının sağlam çalışıyor olma ihtimali yok. neyse hep aynı mevzuları tekrar etmeye gerek yok, neticede herkes kadar içindeyiz bu şeyin ve herkes kadar herkesle beraber suçluyuz.
0
3lobyte
TSE özerk bir kuruluştur devlete bağlı değildir. Ancak tabiki sisyasi etkilerden de etkilenmemesi pek mümkün değildir.

tse yakın bir zaman kadar türkiyede önemli bir görev üstlensede yeni gelişen standartlar doğrultusunda artık kendi standartını kendin yaptan bir yerler al düzelt yapa dönmüştür . çünkü üreten değil tüketen bir toplumuz başkalarının ürettiği şeylere de malesef kendiler standart koyuyor bizde bunları kopyalıyoruz. bu tip toplantılardan pek haberleri yok zira çok da bunlardan haberdar olacak kişiler de yok tse bünyesinde . yeni eleman bile alamıyorlar kpss den talp ettiği puanlara artı olarak kpds yük lisans. kimse 1.200 e çalışmak istemiyor hali ile yani artık işlevini yitirmeye yüz tutmuş yavaş yavaş kuruyan bir uzuv haline geliyor. bundan da inşllah dedikleri gibi haberleri ciddi ciddi olmuştur, yada giden mühendisler gittiklerinde umarım varlıklarını ortaya koyabilirler.
0
Tarık
TSE hakkında daha iyi fikriniz olsun isterseniz TS EN ISO 9001:2000 KYS Belgelelerinin ingilizcesiyle TSE türkçesini karşılaştırabilirsiniz.
0
sleytr
Sitelerindeki bilgi edinme formu vasıtasıyla sorduğum soruya şöyle cevap vermişler;

DIS 29500 ile ilgili olarak Şubat 2008'de yapılacak olan toplantıya Enstitümüzü temsilen Bilgi İşlem Daire Başkanı Sn. Dilek Özeren ve aynı dairede uzman olarak çalışan Ayşegül İbrişim katılacaktır. Enstitümüz temsilcilerinin isimleri ilgili ISO TC sekreteryasına bildirilmiştir. Toplantıda görüşülecek olan konu ile ilgili olarak tüm tarafların görüşlerinin alınması için ülke içinde bir dağıtım yapılacak ve gelen görüşler doğrultusunda ülke görüşü oluşturulup toplantıda dile getirilecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

conan

Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.

StarLogo artık OpenStarLogo

FZ

StarLogo ekibinden Eric Klopfer'in dünkü bir e-posta iletisine göre 8 Haziran 2006 itibariyle StarLogo artık OpenStarLogo adı altında kamuya açık kodlu olarak sunulmaktadır.

OpenStarLogo web sitesinde sistemin hem kaynak kod dosyalarını hem de derlenmiş hallerini bulmak mümkün. Böylece tüm dünyadaki programcı camiasının OpenStarLogo ve dolayısı ile StarLogo'ya katkıları kabul edilirken StarLogo ekibi de StarLogo TNG üzerindeki çalışmalarına odaklanmaya devam edecek.

Truva Linux 1.0 RC2 Hazır

atlantis

Türkçe İşletim Sistemi Projesi olan Truva Linux'un 3. deneme sürümü olan Truva Linux 1.0 RC2 download sunuldu.

Uzun süredir yapılan altyapı çalışmaları sonunda meyvesini vermeye başlamıştır. Artık kendi paketlerimizi kolayca hazırlamamıza yardım edecek olan sistem oturmak üzeredir. Tek bir betik yardımı ile programa ait kaynak kodlar indiriliyor, derleniyor ve paket hazırlanıyor. Bu sisteme göre düzenlenen paketler yazılım depolarımız aracılığı ile sizlere ulaştırılacaktır. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz sistem ile normal bir kullanıcı da istediği zaman kendi paketlerini hazırlayabilecektir.

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL