Interbench: Linux Etkileşim Testi

0
Soulblighter
Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...
Interbench ile Linux çekirdeğinin farklı sürümleri arasındaki performans farklarını ölçebileceğiniz gibi, CPU, I/O işlemleri ve dosya sistemi gibi kriterlerdeki değişimlerin performansa etkisini de ölçebilirsiniz. Farklı donanımlar arasındaki performans farklarını karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz.

Uygulama hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Sylpheed: Hızlı, Sağlam, Kaliteli

conan

Bir süredir mail okuyucusu (okutucusu daha doğru sanırım :) olarak Sylpheed kullanmaktayım. Hiroyuki Yamamoto'nun bu harika yazılımını biraz olsun tanıtabilmek için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Imposter v0.3

butch

Gürer Özen tarafından geliştirilen Imposter 0.3 sürümüne ulaştı. OpenOffice.org Impress sunumlarını OpenOffice.org olmaksızın görüntülemeyi sağlayan Imposter'i edinmek için buraya.

Kullanıcı Tabanınız Kirlenmesin!

emresokullu

Undisposable.org, web sitemdeki 40.000 kişilik kullanıcı tabanının 3%'ünün sahte hesaplardan oluştuğunu farkettikten sonra başladığım bir proje. Hedef, 10minutemail.com, jetable.org, mailinator.com ve bugmenot.com gibi servislerin oluşturduğu kirliliği engellemek.

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!