MenuetOS Türkçe

0
madanadam
MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.

Görüşler

0
mturker
Denedim. PII 200 , 32 MB Ramli bir Notebookta denedim. Ama derlemeden, direk disket image i aldım ve disketi oluşturdum.
Bu makinede 800x600 çözünürlükte baya iyi çalıştırdım. İçinde bir de xterm olsa canavar gibi birşey olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.

StarLogo: The Next Generation

FZ

Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

zekzekus

Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.

EVPL -->Türkçe Programlama Dili....

Debugger

Bir sabah kalkıp dünyayı değiştirebilir misiniz ? Bir programlama dili yazmaya soyunmaya, dahası paylaşmaya, paylaştırmaya ne dersiniz ?

\r\r \r\r Genç bir arkadaşımızın bu feryadı hakkında sözü olanlar eminim vardır. Umarım o da yaptığı işler hakkında bir URL verir bize ;) (Sundance)