Türkçe GPL Wiki Yazılımı: Wiksis

0
anonim
2004'ün başında WYSIWYG editörlü Türkçe CMS yazılımı Websis'i GPL lisansı ile çıkaran CyrocomGPL'D den yepyeni bir program daha: Wiksis

"Wiki ne demek?" sorusuna kısaca "herkesin bir site üzerinde kolayca ve giriş yapmaksızın içerik oluşturması" (bazı wikiler giriş ister)diye cevap verebiliriz...
Örneğin sayfa içeriğinde [link_buraya] demenizle köşeli parantezli kısım bir link olur ve o linke tıklayarak o yeni sayfanın içeriğinide kolayca oluşturursunuz. Wiki yazılımlarıyla içerik oluşturmak o kadar kolay ve hızlıdır ki bu yazılımlar günümüzde kullanıcı grupları tarafından kullanım klavuzları ve kitaplar yazmak için kullanılmakta.

Wiksis ise 10Kb lik tek bir PHP dosyası. MySQL kullanmadan, sadece PHP kurulu tüm bilgisayarlarda wiki sistemi kurabilmeniz için en kolay çözüm. Üstelik tablo ve resimde destekliyor! Wiksis 1.0 "Punkt", PHP'nin dosya oluşturma komutlarını kullanmadan wiki sayfa dosyalarını oluşturduğundan(!) hosting firmanızın kısıtlamalarıyla bile çalışır. Sadece dosyaların hepsini dizininize kopyalayacaksınız. O kadar! Kullanımıyla ilgili bilgilere sonra wiki-sitenizdeki hazır kurulu sayfalardan öğrenebilirsiniz.

CyrocomGPL'D örnek kullanım için http://www.cyrocom.com/wiksis_demo/ adresine örnek bir wiksis kurulumu sunuyor. Bu adrese gidip wiksisle dilediğinizce oynayabilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
çok iyi oldu cyrocom çalışanlarının ellerine sağlık.......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 2.9 PowerMAC Versiyonu hazır

anonim

OpenBSD 2.9'un PowerMac versiyonu çıktı. İndirdim ve kurdum, gerçekten OpenBSD`nin performansı ve Apple PowerMAC`in gücünün birleşmesinin muhteşemliği karşisında çok etkilendim. Macintosh`u olanlara şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka deneyin: www.openbsd.org/macppc.html

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

Nokia: Python Kullanmak İçin Bir Sebep Daha

FZ

Cep telefonu üreticisi Nokia, S60 serisi cep telefonlarının artık Python ile programlanabileceğini duyurdu. Açık kodlu olarak geliştirilen bu proje ile cep telefonlarını programlamak çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Hello World in C++, Epoc style (for Symbian OS) koduna bakılabilir. Benzer işi yapan bir Python programı ise 4-5 satır uzunlukta. (C++ linki için Hakan Latifaoğlu'na teşekkürler.)