Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

0
ez_guard
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Aslında sorun JournalSpace'in veri yedeklerini alırken, tüm verileri yedeklenmemesinden kaynaklandı. Sunucuları RAID 0 desteğiyle kurulmuştu, yani eğer birincil sabit disk bozulursa ikincil disk kurtarma amaçlı kullanılacaktı. Sadece bu yönteme güvenmek çok riskli çünkü sadece sabit disk bozulmasına bir çözüm sağlayabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi JournalSpace'in başına gelen de bu yönteme güvenmek oldu. Sürücüler bozulmadı, bunun yerine veriler silindi ya da üzerine yazıldı. İkincil disk de birincil diski takip ederek aynı işlemi yaptı ve verileri temizledi. Bir veri kurtarma ekibi de veritabanını kurtarmayı başaramadı.

Bu hikayeden de anlaşılacak üzere, veri yedekleme sistemimize bir kere daha göz atmakta fayda var. En azından JournalSpace gibi yanlış bir yöntem kullanmadığımızdan emin olalım :)

Kaynak: Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

Görüşler

0
realist
RAID-0 değil RAID-1 olması lazım. Fakat asıl mesele bu değil.
Veritabanındaki tüm data bilinmeyen bir nedenle uçmuş. Muhtemelen temel güvenlik önlemleri alınmadığı için olmuş. Makineye fiziksel erişimi engellemediyseniz diskin ölmesi ihtimalini düşünseniz ne olur, root şifresini "#$(\\}&%+&][{)(&/" yapsanız ne değişir?
0
erhanbaris
yedek yedek yedek.
yedek hayat kurtarır.
0
yilmaz
Yedek aldıktan sonra yorum yazacağım :)
0
redbaron
JournalSpace'i daha once duymamistim. Haber sonrasi sayfalarina baktim 6 senedir faailyette olduklarindan bahsetmisler.

6X365+2 gunde bir gun yedek almak akillarina gelmemis ise bu yedek almanin onemini degil profesyonelligin onemini gosterir sanirim.


0
AsH
Kapanda kalıyor, alan adı e-bay'da satışa çıkmış son 22 saat =)

Mevcut fiyat 2.600$ haha

Verilere yazık olmuş ama. En azından alan adına sahip olanın işine yarıyacak.
0
AsH
Tabi ki bu işin çakma olma ihtimali de var. :)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180318319977
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

anonim

Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?

FreeBSD 4.4 çıktı

anonim

Network Computing alanında gerçekten en hızlı olduğuna inandığımız işletim sistemi olan FreeBSD`nin 4.4 sürümü sonunda çıktı, umarım 4.3 sürümündeki telnetd ve tcpstack bugları bu sürumde yoktur. detaylı bilgi ve yeni sürümü indirmek için: www.freebsd.org