Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

0
ez_guard
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Aslında sorun JournalSpace'in veri yedeklerini alırken, tüm verileri yedeklenmemesinden kaynaklandı. Sunucuları RAID 0 desteğiyle kurulmuştu, yani eğer birincil sabit disk bozulursa ikincil disk kurtarma amaçlı kullanılacaktı. Sadece bu yönteme güvenmek çok riskli çünkü sadece sabit disk bozulmasına bir çözüm sağlayabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi JournalSpace'in başına gelen de bu yönteme güvenmek oldu. Sürücüler bozulmadı, bunun yerine veriler silindi ya da üzerine yazıldı. İkincil disk de birincil diski takip ederek aynı işlemi yaptı ve verileri temizledi. Bir veri kurtarma ekibi de veritabanını kurtarmayı başaramadı.

Bu hikayeden de anlaşılacak üzere, veri yedekleme sistemimize bir kere daha göz atmakta fayda var. En azından JournalSpace gibi yanlış bir yöntem kullanmadığımızdan emin olalım :)

Kaynak: Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

Görüşler

0
realist
RAID-0 değil RAID-1 olması lazım. Fakat asıl mesele bu değil.
Veritabanındaki tüm data bilinmeyen bir nedenle uçmuş. Muhtemelen temel güvenlik önlemleri alınmadığı için olmuş. Makineye fiziksel erişimi engellemediyseniz diskin ölmesi ihtimalini düşünseniz ne olur, root şifresini "#$(\\}&%+&][{)(&/" yapsanız ne değişir?
0
erhanbaris
yedek yedek yedek.
yedek hayat kurtarır.
0
yilmaz
Yedek aldıktan sonra yorum yazacağım :)
0
redbaron
JournalSpace'i daha once duymamistim. Haber sonrasi sayfalarina baktim 6 senedir faailyette olduklarindan bahsetmisler.

6X365+2 gunde bir gun yedek almak akillarina gelmemis ise bu yedek almanin onemini degil profesyonelligin onemini gosterir sanirim.


0
AsH
Kapanda kalıyor, alan adı e-bay'da satışa çıkmış son 22 saat =)

Mevcut fiyat 2.600$ haha

Verilere yazık olmuş ama. En azından alan adına sahip olanın işine yarıyacak.
0
AsH
Tabi ki bu işin çakma olma ihtimali de var. :)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180318319977
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

Turing Turnuvası´na Tüm Programcılar Davetli

FZ

Turing Turnuvası iki kategorili ve 20.000$ ödüllü bir turnuva. Kategorilerden birincisinde amaç insan davranışını en iyi taklit eden yazılımı geliştirmek, diğerinde ise insan ile bilgisayar arasındaki farkı tespit edebilecek bir yazılım geliştirmek. Turnuvaya iki farklı tipte program gönderilebilir: İnsan davranışını taklit edecek şekilde veri seti üretebilecek bir emülatör veya insanlar ve makinalar tarafından üretilmiş veri setlerini birbirinden doğru olarak ayırt edebilecek bir dedektör.