Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

0
ez_guard
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Aslında sorun JournalSpace'in veri yedeklerini alırken, tüm verileri yedeklenmemesinden kaynaklandı. Sunucuları RAID 0 desteğiyle kurulmuştu, yani eğer birincil sabit disk bozulursa ikincil disk kurtarma amaçlı kullanılacaktı. Sadece bu yönteme güvenmek çok riskli çünkü sadece sabit disk bozulmasına bir çözüm sağlayabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi JournalSpace'in başına gelen de bu yönteme güvenmek oldu. Sürücüler bozulmadı, bunun yerine veriler silindi ya da üzerine yazıldı. İkincil disk de birincil diski takip ederek aynı işlemi yaptı ve verileri temizledi. Bir veri kurtarma ekibi de veritabanını kurtarmayı başaramadı.

Bu hikayeden de anlaşılacak üzere, veri yedekleme sistemimize bir kere daha göz atmakta fayda var. En azından JournalSpace gibi yanlış bir yöntem kullanmadığımızdan emin olalım :)

Kaynak: Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

Görüşler

0
realist
RAID-0 değil RAID-1 olması lazım. Fakat asıl mesele bu değil.
Veritabanındaki tüm data bilinmeyen bir nedenle uçmuş. Muhtemelen temel güvenlik önlemleri alınmadığı için olmuş. Makineye fiziksel erişimi engellemediyseniz diskin ölmesi ihtimalini düşünseniz ne olur, root şifresini "#$(\\}&%+&][{)(&/" yapsanız ne değişir?
0
erhanbaris
yedek yedek yedek.
yedek hayat kurtarır.
0
yilmaz
Yedek aldıktan sonra yorum yazacağım :)
0
redbaron
JournalSpace'i daha once duymamistim. Haber sonrasi sayfalarina baktim 6 senedir faailyette olduklarindan bahsetmisler.

6X365+2 gunde bir gun yedek almak akillarina gelmemis ise bu yedek almanin onemini degil profesyonelligin onemini gosterir sanirim.


0
AsH
Kapanda kalıyor, alan adı e-bay'da satışa çıkmış son 22 saat =)

Mevcut fiyat 2.600$ haha

Verilere yazık olmuş ama. En azından alan adına sahip olanın işine yarıyacak.
0
AsH
Tabi ki bu işin çakma olma ihtimali de var. :)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180318319977
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeBSD 4.4 çıktı

anonim

Network Computing alanında gerçekten en hızlı olduğuna inandığımız işletim sistemi olan FreeBSD`nin 4.4 sürümü sonunda çıktı, umarım 4.3 sürümündeki telnetd ve tcpstack bugları bu sürumde yoktur. detaylı bilgi ve yeni sürümü indirmek için: www.freebsd.org

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

Seaside Framework ile Internet Programlama

FZ

Bill Clementson, en son gerçekleştirilen Vancouver Lisp Kullanıcıları Toplantısında gerçekleştirilen bir sunumu video olarak kaydedip insanlık ile paylaşmaya karar vermiş.

Söz konusu video, Avi Bryant tarafından Smalltalk [1, 2] dili ile geliştirilmiş Seaside isimli bir Internet programlama "framework"ü ile ilgili ve Common Lisp ile geliştirilmiş sağlam bir Internet programlama "framework"ü olan UnCommon Web'e benzer şekilde "devam ediş" (continuation) tekniğinden faydalanıyor.