Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

0
ez_guard
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.
Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

Aslında sorun JournalSpace'in veri yedeklerini alırken, tüm verileri yedeklenmemesinden kaynaklandı. Sunucuları RAID 0 desteğiyle kurulmuştu, yani eğer birincil sabit disk bozulursa ikincil disk kurtarma amaçlı kullanılacaktı. Sadece bu yönteme güvenmek çok riskli çünkü sadece sabit disk bozulmasına bir çözüm sağlayabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi JournalSpace'in başına gelen de bu yönteme güvenmek oldu. Sürücüler bozulmadı, bunun yerine veriler silindi ya da üzerine yazıldı. İkincil disk de birincil diski takip ederek aynı işlemi yaptı ve verileri temizledi. Bir veri kurtarma ekibi de veritabanını kurtarmayı başaramadı.

Bu hikayeden de anlaşılacak üzere, veri yedekleme sistemimize bir kere daha göz atmakta fayda var. En azından JournalSpace gibi yanlış bir yöntem kullanmadığımızdan emin olalım :)

Kaynak: Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

Görüşler

0
realist
RAID-0 değil RAID-1 olması lazım. Fakat asıl mesele bu değil.
Veritabanındaki tüm data bilinmeyen bir nedenle uçmuş. Muhtemelen temel güvenlik önlemleri alınmadığı için olmuş. Makineye fiziksel erişimi engellemediyseniz diskin ölmesi ihtimalini düşünseniz ne olur, root şifresini "#$(\\}&%+&][{)(&/" yapsanız ne değişir?
0
erhanbaris
yedek yedek yedek.
yedek hayat kurtarır.
0
yilmaz
Yedek aldıktan sonra yorum yazacağım :)
0
redbaron
JournalSpace'i daha once duymamistim. Haber sonrasi sayfalarina baktim 6 senedir faailyette olduklarindan bahsetmisler.

6X365+2 gunde bir gun yedek almak akillarina gelmemis ise bu yedek almanin onemini degil profesyonelligin onemini gosterir sanirim.


0
AsH
Kapanda kalıyor, alan adı e-bay'da satışa çıkmış son 22 saat =)

Mevcut fiyat 2.600$ haha

Verilere yazık olmuş ama. En azından alan adına sahip olanın işine yarıyacak.
0
AsH
Tabi ki bu işin çakma olma ihtimali de var. :)

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180318319977
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

Escher İnteraktif

butch

Daha önce de fazlamesai'de bahsi geçen, theunderdogs.org sitesinde Sundance'in rastlayıp bana ilettiği "Escher Interactive: Exploring the Art of the Infinite" aslında 1996 yılında yayınlanmış, içinde Escher'in çalışmalarının açıklamalarıyla ve bazı oyunlarla sunulduğu bir cd. TheUnderDogs'daki arkadaşlarsa bunun cd'siz çalışabilir bir halini hazırlayıp tüm dünyaya sunmuşlar. Ben inceledim ve hemen arşivime ekledim. Kaçırmayın muhakkak indirin.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

OpenBSD 3.1 Çıktı!

Wookiert

Default kurulum yapıldığında bile en güvenli işletim sistemlerinden biri olan OpenBSD 3.1 sürümüyle planlanan tarihte hayranlarına kavuştu.

Kriptografi konusunda tam teşekküllü -ve yasal- bir sisteme sahip olarak gelmesi de OpenBSD'nin en çok tercih edilme sebeplerinden. İsteyenler hemen yansılardan birinden download'a başlayabilir.

Bu arada bootable cd yapmak için .iso dosyaları arayanlar biraz hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü resmi cdleri daha çok satılması için bootable iso'ları online olarak konulmamış. Yine de dağıtımda gelen cdrom31.fs dosyasını floppy image olarak gösterip cd'nizi bootable yapmanız mümkün.