Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

0
FZ
Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.

Görüşler

0
malkocoglu
Bu bilgiyi paylastiginiz icin tesekurler. Merak edip biraz daha detay aradim, ektekileri paylasmak isterim.

http://www.webs.uidaho.edu/epscor/Success/neural_net.htm

http://www.isu.edu/~kantviti/vlsi.html

0
malkocoglu
IEEE'de yayinlanan makale'de burada..

http://www.bilgidata.com/images/fast_gliding.pdf

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Escher İnteraktif

butch

Daha önce de fazlamesai'de bahsi geçen, theunderdogs.org sitesinde Sundance'in rastlayıp bana ilettiği "Escher Interactive: Exploring the Art of the Infinite" aslında 1996 yılında yayınlanmış, içinde Escher'in çalışmalarının açıklamalarıyla ve bazı oyunlarla sunulduğu bir cd. TheUnderDogs'daki arkadaşlarsa bunun cd'siz çalışabilir bir halini hazırlayıp tüm dünyaya sunmuşlar. Ben inceledim ve hemen arşivime ekledim. Kaçırmayın muhakkak indirin.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.