Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

0
FZ
Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.

Görüşler

0
malkocoglu
Bu bilgiyi paylastiginiz icin tesekurler. Merak edip biraz daha detay aradim, ektekileri paylasmak isterim.

http://www.webs.uidaho.edu/epscor/Success/neural_net.htm

http://www.isu.edu/~kantviti/vlsi.html

0
malkocoglu
IEEE'de yayinlanan makale'de burada..

http://www.bilgidata.com/images/fast_gliding.pdf

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Escher İnteraktif

butch

Daha önce de fazlamesai'de bahsi geçen, theunderdogs.org sitesinde Sundance'in rastlayıp bana ilettiği "Escher Interactive: Exploring the Art of the Infinite" aslında 1996 yılında yayınlanmış, içinde Escher'in çalışmalarının açıklamalarıyla ve bazı oyunlarla sunulduğu bir cd. TheUnderDogs'daki arkadaşlarsa bunun cd'siz çalışabilir bir halini hazırlayıp tüm dünyaya sunmuşlar. Ben inceledim ve hemen arşivime ekledim. Kaçırmayın muhakkak indirin.

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.

Bir programcı gözüyle DNA

tongucyumruk

"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.