Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

0
FZ
LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

Sanal Dükkan (E-Commerce)

tunc

Tarafımdan türkçeye çevirilen Linux altında php ve mysql desteğiyle çalışan başarılı bir E-Ticaret programı, şu an içerisinde "vpos" desteği içermemekle beraber, istenildiği zaman add-on yapılarak günümüzde "Vpos" hizmeti veren bankaların sistemleriyle entegre edilebilir. Aşağıdaki linkten demo olarak koyduğum sürümü görebilir ve test edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için tunc@bilgidunyasi.com.tr ' a mail atabilirsiniz.
http://www.bilgidunyasi.com.tr/catalog/