Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

0
conan
Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.
Hemen hemen aynı zamanlarda Sun Microsystems de StarOffice´in 7 numaralı sürümünü duyurdu. Bu PDF dosyası içerisinde yeni StarOffice´deki değişiklikleri ve yenilikleri görebilirsiniz. İddialara göre daha iyi Microsoft Office uyumluluk, daha iyi yazıcı çıktıları, belgeleri PDF yayınlayabilme, sunumları Macromedia Flash çıktısı yapabilme, SO çıktılarını Internet Explorer´da da görebilme, Palm, vs. gibi cihazlarla uyumlu çıktılar verebilme ve daha uzun bir şekilde alt alta sıralayabileceğim ve çok üşendiğim ozellikler bu sürümünün bombaları gibi görünüyor. NewsForge StarOffice'in yeni sürümüne yönelik küçük bir inceleme yapmış bile. StarOffice yaklaşık 75$´a satılıyor. (edu ve org'lar icin bedava)

Görüşler

0
FZ
Dr. B. D. McCullough, associate professor of Decision Sciences at Drexel University and a noted authority on the accuracy of statistical software says: ``Persons who wish to use a spreadsheet to perform statistical analyses, and who are concerned about the accuracy of their results, are advised to use Gnumeric rather than Excel.´´
0
FZ
Özellikle yukarıdaki yorumdan sonra aklıma takıldı, canım ülkemde Excel yerine ciddi ciddi Gnumeric kullanan birileri var mıdır acaba?

(Evet diyenlere ikinci sorum, SPSS yerine R kullanan var mıdır ve ne kadardır şeklinde olacak ;-)
0
Challenger
Ben varım. Ciddi ciddi iş yerindeki 4 makinede de Gnumeric ve Abiword kullanılmakta.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´

Programlama Dilleri Benchmark Karşılaştırmaları

anonim

Birçok programa dili arasında ayrıntılı performans karşılaştırmalarını görebileceğiniz takdire şayan bir site. CPU Time, hafıza kullanımı ve kod uzunluğu başta olmak üzere bir çok kritere göre karşılaştırma mevcut. (Ruby'nin python'dan hızlı olduğunu iddia edenler mi vardı? ;-)

http://shootout.alioth.debian.org/

BIOS Logosunu Değiştirelim

FZ

Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

Google query API

FZ

Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.