Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

0
conan
Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.
Hemen hemen aynı zamanlarda Sun Microsystems de StarOffice´in 7 numaralı sürümünü duyurdu. Bu PDF dosyası içerisinde yeni StarOffice´deki değişiklikleri ve yenilikleri görebilirsiniz. İddialara göre daha iyi Microsoft Office uyumluluk, daha iyi yazıcı çıktıları, belgeleri PDF yayınlayabilme, sunumları Macromedia Flash çıktısı yapabilme, SO çıktılarını Internet Explorer´da da görebilme, Palm, vs. gibi cihazlarla uyumlu çıktılar verebilme ve daha uzun bir şekilde alt alta sıralayabileceğim ve çok üşendiğim ozellikler bu sürümünün bombaları gibi görünüyor. NewsForge StarOffice'in yeni sürümüne yönelik küçük bir inceleme yapmış bile. StarOffice yaklaşık 75$´a satılıyor. (edu ve org'lar icin bedava)

Görüşler

0
FZ
Dr. B. D. McCullough, associate professor of Decision Sciences at Drexel University and a noted authority on the accuracy of statistical software says: ``Persons who wish to use a spreadsheet to perform statistical analyses, and who are concerned about the accuracy of their results, are advised to use Gnumeric rather than Excel.´´
0
FZ
Özellikle yukarıdaki yorumdan sonra aklıma takıldı, canım ülkemde Excel yerine ciddi ciddi Gnumeric kullanan birileri var mıdır acaba?

(Evet diyenlere ikinci sorum, SPSS yerine R kullanan var mıdır ve ne kadardır şeklinde olacak ;-)
0
Challenger
Ben varım. Ciddi ciddi iş yerindeki 4 makinede de Gnumeric ve Abiword kullanılmakta.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

BEA da Eclipse'e destek veriyor.

vst

Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

C++ : `Standard Library´nin Ötesine Geçin

FZ

C++ programlama dilinde ustalaştıktan sonra çoğu programcının yaptığı ilk iş nedir? Standart fonksiyon kitaplığının dışındaki fonksiyon kitaplıklarını öğrenmek. Elbette standart C++ fonksiyon kitaplığının içinde karakter dizisi fonksiyonları, G/Ç kanalları, `container´lar, öteleyiciler (iterators), algoritmalar, vs. mevcuttur ancak modern programlama dünyasında en çok kullanılan kavramlar standart olarak gelmez: ağ programlama, GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü), eşzamanlılık, vs.

C++ in a Nutshell kitabının yazarı Ray Lischner, Blitz++, MTL (Matrix Template Library), ACE (Adaptive Communication Environment), Loki ve Boost gibi kitaplıkları ele aldığı bu yazısında C++ programcısının verimliliğini artırabilecek önemli noktalara dikkat çekiyor.

Kızgın Programcılar Ordusuna Bir Üye Daha

TiberiusKirk

CNET news.com'dan...
"Gnutella author Justin Frankel is considering quitting Nullsoft, the company he founded and sold to America Online, following repeated clashes with his corporate parent over software projects."

Justin Frankel, kendi sitesinden yaptığı açıklamada, Nullsoft'tan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Geliştirdiği WASTE adlı kriptolu chat ve P2P yazılımının Nulsoft'un sitesinden kaldırılmasını, kararının nedeni olarak açıklayan Frankel, AOL tarafından özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti...

Frankel'in açıklaması:
http://www.1014.org

Yüz Yıl Sonraki Programlama Dilleri (ya da Perl vs. Lisp ve Lambda Calculus)

FZ

Deneyimli LISP `hacker´ı Paul Graham bu kez yüzyıl sonra ne tür programlama dilleri kullanabileceğimiz üzerine tahrik edici bir makale yazmış. Nesneye yönelik programlamaya, Java´ya, C++ diline saydıran yazar arada Perl diline de değiniyor.

Hazır konu açılmışken ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir başka yazı ise Mark Jason Dominus´un Perl´in Lambda Calculus içerdiğine dair bir prezentasyonu. (Prezentasyonun diğer adı: 1+1´i hesaplamak için 163 satırlık bir program nasıl yazılır? ;-)