Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

0
conan
Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.
Hemen hemen aynı zamanlarda Sun Microsystems de StarOffice´in 7 numaralı sürümünü duyurdu. Bu PDF dosyası içerisinde yeni StarOffice´deki değişiklikleri ve yenilikleri görebilirsiniz. İddialara göre daha iyi Microsoft Office uyumluluk, daha iyi yazıcı çıktıları, belgeleri PDF yayınlayabilme, sunumları Macromedia Flash çıktısı yapabilme, SO çıktılarını Internet Explorer´da da görebilme, Palm, vs. gibi cihazlarla uyumlu çıktılar verebilme ve daha uzun bir şekilde alt alta sıralayabileceğim ve çok üşendiğim ozellikler bu sürümünün bombaları gibi görünüyor. NewsForge StarOffice'in yeni sürümüne yönelik küçük bir inceleme yapmış bile. StarOffice yaklaşık 75$´a satılıyor. (edu ve org'lar icin bedava)

Görüşler

0
FZ
Dr. B. D. McCullough, associate professor of Decision Sciences at Drexel University and a noted authority on the accuracy of statistical software says: ``Persons who wish to use a spreadsheet to perform statistical analyses, and who are concerned about the accuracy of their results, are advised to use Gnumeric rather than Excel.´´
0
FZ
Özellikle yukarıdaki yorumdan sonra aklıma takıldı, canım ülkemde Excel yerine ciddi ciddi Gnumeric kullanan birileri var mıdır acaba?

(Evet diyenlere ikinci sorum, SPSS yerine R kullanan var mıdır ve ne kadardır şeklinde olacak ;-)
0
Challenger
Ben varım. Ciddi ciddi iş yerindeki 4 makinede de Gnumeric ve Abiword kullanılmakta.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

Maxima 5.9.2 Çıktı

FZ

Maxima'nın 5.9.2 sürümü çıktı.

Maxima, meşhur sembolik hesaplama yazılımı Macsyma'nın GPL lisansı ile dağıtılan bir benzeridir. Maxima ile polinomlar, matrisler, sonlu kümeler, integraller (belirlili, belirsiz), türevler, diferansiyel denklemler üzerinde işlemler yapmak, lineer cebir işlemlerini gerçekleştirmek, keyfi büyüklükte sayılar kullanmak ve her türlü fonksiyonun iki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerini çizmek mümkündür.

Maxima çeşitli UNIX ve benzeri sistemlerde, MS Windows sistemlerde çalışmaktadır. MS Windows için kurulum programı da mevcuttur.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

GUI Tarihçesi

FZ

Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

Java ve .NET : Derin Rekabet

FZ

Son günlerdeki anketleri inceleyen, yazışmalara,sorulara kulak ve göz misafiri olan FZ dayanamadı ve bulduğu bir röportajı tercüme ederek FM camiası ile paylaşmaya karar verdi. Söz konusu röportaj Java dünyasındaki en kıvrak ve yetkin firmalardan biri olma özelliğini halen koruyan BEA'nın Baş Teknoloji Sorumlusu (Chief Technology Officer - CTO) Dr. Scott Dietzen ile 13 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiş. Dr. Dietzen Java camiasında, sunucu tarafındaki Java standartlarının geliştirilmesinde yani J2EE (Java 2 Enterprise Edition) teknolojisinin olgulaşmasındaki öncü rolü ile saygı duyulan bir isim. Kendisi aynı zamanda Java Community Process kurucularından. Bu röportajın ana konusu: Java, .NET, web servisleri, vs.