Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

0
conan
Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.
Hemen hemen aynı zamanlarda Sun Microsystems de StarOffice´in 7 numaralı sürümünü duyurdu. Bu PDF dosyası içerisinde yeni StarOffice´deki değişiklikleri ve yenilikleri görebilirsiniz. İddialara göre daha iyi Microsoft Office uyumluluk, daha iyi yazıcı çıktıları, belgeleri PDF yayınlayabilme, sunumları Macromedia Flash çıktısı yapabilme, SO çıktılarını Internet Explorer´da da görebilme, Palm, vs. gibi cihazlarla uyumlu çıktılar verebilme ve daha uzun bir şekilde alt alta sıralayabileceğim ve çok üşendiğim ozellikler bu sürümünün bombaları gibi görünüyor. NewsForge StarOffice'in yeni sürümüne yönelik küçük bir inceleme yapmış bile. StarOffice yaklaşık 75$´a satılıyor. (edu ve org'lar icin bedava)

Görüşler

0
FZ
Dr. B. D. McCullough, associate professor of Decision Sciences at Drexel University and a noted authority on the accuracy of statistical software says: ``Persons who wish to use a spreadsheet to perform statistical analyses, and who are concerned about the accuracy of their results, are advised to use Gnumeric rather than Excel.´´
0
FZ
Özellikle yukarıdaki yorumdan sonra aklıma takıldı, canım ülkemde Excel yerine ciddi ciddi Gnumeric kullanan birileri var mıdır acaba?

(Evet diyenlere ikinci sorum, SPSS yerine R kullanan var mıdır ve ne kadardır şeklinde olacak ;-)
0
Challenger
Ben varım. Ciddi ciddi iş yerindeki 4 makinede de Gnumeric ve Abiword kullanılmakta.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.

MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

OCaml İle Yazılan Yeni Bir İşletim Sistemi: Desert Spring-Time

FZ

Desert Spring-Time, OCaml dili ile geliştirilen açık kodlu bir işletim sistemidir.

Projenin amacı BeOS gibi yenilikçi işletim sisteminde gündeme gelmiş modern fikirleri yeniden ele almak ve bunları ileri noktalara taşımak, böylece ortaya stabil ve güçlü bir işletim sistemi koymaktır.

Bu işletim sistemi mikro-çekirdek mimarisini ve asenkron mesajlaşmayı kullanmaktadır. İşletim sistemi şu anda x86 uyumlu işlemciler üzerinde çalışmaktadır.

Editörün Notu: OCaml ile geliştirilmiş popüler bir uygulama: MLDonkey