Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

0
vst
TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.
Dikkat edilmesi gereken husus ise, araştırmanın hangi dille ne kadar katma değer yaratıldığı konusunda bir argümanının olmayışı. Araştırma, Google, Yahoo ve MSN arama motorları ve Google Groups hitlerinden yola çıkılarak yapılıyor.

Görüşler

0
burak21
Çıkar evet.Hatta böyle onlarcası çıkar.Ama bunların hepsi e-shop.Yani sadece internet kullanan işletmeler.Bir de şöyle viaweb gibi yazılımsal açıdan bir şirket çıksında görelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi:

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W Organizasyonuyla Programlama Yarışması

coskung

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W öğrenci birlikleri, 5-6-7 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Geneli Programlama Yarışması düzenliyor

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.