Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

0
FZ

Görüşler

0
FZ
0
FZ
Çok eğlenceli olduğunu itiraf etmeliyim.

Bana nedense Microsoft Access'i hatırlattı. Yani belli ölçekte ve çok büyük karmaşıklıkta olmayan işler için ciddi anlamda çok hızlı uygulama geliştirme ortamı.
0
FZ
Ruby ve AJAX bağlamında bir başka video:

http://www.rubyonrails.com/media/video/rails-ajax.mov
0
anonim
Büyük ölçekli projelerde RoR un başarılı olamayacağını size düşündüren nedir ?
0
FZ
Aksini size düşündüren ne? Bununla yapılmış en büyük çaplı yazılım uygulaması nedir, kaç kişi ne kadar süre uğraşmıştır, vs. vs. Yani evet, epey eğlenceli ve o ölçek için basit görünüyor ama işte meselemiz hep şu değil mi, işler belli bir kritik karmaşıklığı geçtiğinde ve birçok kişi elini işin içine sokmaya başladığında bunu nasıl kontrol altına alırsınız, performans, vs. mevzularını nasıl halledersiniz ve daha bir ton soru. Buna dair vaka çalışmaları görmemiz gerek diye düşünüyorum.
0
anonim
Evet pek çok ticari firma ve bunların geliştirdiği proje olmasına karşın dediğiniz büyük de bir yazılım yok ( hani şöyle yahoo ya 50 milyon dolara satılabilecek türden ;-) ) Ama RoR un ne kadar genç bir framework olduğunu biliyorsunuz. Bu kadar genç bir framewokle yapılmış büyük çaplı projelerin olmaması onun teknik yönden bu işe uygun olmadığı saptamasını yapmak için yeterli değildir bence...
0
FZ
Tekrar belirteyim, söz konusu Ruby videoları gerçekten eğlenceli, güzel ve ufuk açıcı idi.

MS Access benzetmesi yapmamın sebebi, işte yani bir iş vardır ve Access ile hakikaten çok hızlı gerçekleştirirsiniz, RoR ile de videodaki kişi çok az kod yazarak ve akıllıca mekanizmalar kullanarak çok hızlı sistem geliştirebiliyor, üstüne bir de birim testi filan yapıyordu (sanırım). Bunları gördüğüme sevindim. Öte yandan MS Access'in ciddi problemleri vardır, işin çapı büyüyünce kafanıza dank eder ve artık daha bilinçli olursunuz filan. Ruby bu bakımdan benzerdir ona demiyorum, sadece daha dikkatli yaklaşmalı ve elimizdekini iyice zorlayıp sınırlarını bir görmeli.

Karmaşıklık derken kast ettiğim işte yani şirket ortamlarında filan çalışırken başımıza gelenler, birkaç yüz birbirine tablo (ya da bazı projeler için birkaç bin), binlerce stored procedure, bunların birbirisi ile ilişkisi, başka sistemlerle entegrasyon vs. third-party yazılımlarla entegrasyon uzuyor gidiyor.

Ruby ve RoR bu konularda sınavı başarı ile geçer umarım çünkü dediğim gibi hakikaten güzel videolardı, dilin bazı şeyleri eleştirilebilse de, güzel bir dil (yazarının Lisp'i vurgulaması ve Lisp sever olması ayrı bir güzellik).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

Bir programcı gözüyle DNA

tongucyumruk

"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Kızgın Programcılar Ordusuna Bir Üye Daha

TiberiusKirk

CNET news.com'dan...
"Gnutella author Justin Frankel is considering quitting Nullsoft, the company he founded and sold to America Online, following repeated clashes with his corporate parent over software projects."

Justin Frankel, kendi sitesinden yaptığı açıklamada, Nullsoft'tan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Geliştirdiği WASTE adlı kriptolu chat ve P2P yazılımının Nulsoft'un sitesinden kaldırılmasını, kararının nedeni olarak açıklayan Frankel, AOL tarafından özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti...

Frankel'in açıklaması:
http://www.1014.org

PostgreSQL'in yeni sürümlerinde kritik hatalar düzeltildi

madness

PostgreSQL 7.2, 7.3 ve 7.4 serilerinde bulunan ve veri bütünlüğünü ilgilendiren bir hata nedeniyle, bu ana sürümlerin yeni alt sürümleri duyuruldu.

Kullanıcıların en kısa zamanda bu yeni sürümlere geçmeleri gerekiyor.

PostgreSQL'in Türkiye'deki FTP yansısı olan ftp6.tr.PostgreSQL.org adresinden yeni sürümler indirilebilir.

Ayrıca aynı FTP sitesinden Red Hat Enterprise Linux, Red Hat 9, Fedora Core 1 ve Fedora Core 2 için gerekli (S)RPM paketleri de indirilebilir.

Ayrıntılar için: http://www5.tr.postgresql.org/news/219.html