Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

0
FZ

Görüşler

0
FZ
0
FZ
Çok eğlenceli olduğunu itiraf etmeliyim.

Bana nedense Microsoft Access'i hatırlattı. Yani belli ölçekte ve çok büyük karmaşıklıkta olmayan işler için ciddi anlamda çok hızlı uygulama geliştirme ortamı.
0
FZ
Ruby ve AJAX bağlamında bir başka video:

http://www.rubyonrails.com/media/video/rails-ajax.mov
0
anonim
Büyük ölçekli projelerde RoR un başarılı olamayacağını size düşündüren nedir ?
0
FZ
Aksini size düşündüren ne? Bununla yapılmış en büyük çaplı yazılım uygulaması nedir, kaç kişi ne kadar süre uğraşmıştır, vs. vs. Yani evet, epey eğlenceli ve o ölçek için basit görünüyor ama işte meselemiz hep şu değil mi, işler belli bir kritik karmaşıklığı geçtiğinde ve birçok kişi elini işin içine sokmaya başladığında bunu nasıl kontrol altına alırsınız, performans, vs. mevzularını nasıl halledersiniz ve daha bir ton soru. Buna dair vaka çalışmaları görmemiz gerek diye düşünüyorum.
0
anonim
Evet pek çok ticari firma ve bunların geliştirdiği proje olmasına karşın dediğiniz büyük de bir yazılım yok ( hani şöyle yahoo ya 50 milyon dolara satılabilecek türden ;-) ) Ama RoR un ne kadar genç bir framework olduğunu biliyorsunuz. Bu kadar genç bir framewokle yapılmış büyük çaplı projelerin olmaması onun teknik yönden bu işe uygun olmadığı saptamasını yapmak için yeterli değildir bence...
0
FZ
Tekrar belirteyim, söz konusu Ruby videoları gerçekten eğlenceli, güzel ve ufuk açıcı idi.

MS Access benzetmesi yapmamın sebebi, işte yani bir iş vardır ve Access ile hakikaten çok hızlı gerçekleştirirsiniz, RoR ile de videodaki kişi çok az kod yazarak ve akıllıca mekanizmalar kullanarak çok hızlı sistem geliştirebiliyor, üstüne bir de birim testi filan yapıyordu (sanırım). Bunları gördüğüme sevindim. Öte yandan MS Access'in ciddi problemleri vardır, işin çapı büyüyünce kafanıza dank eder ve artık daha bilinçli olursunuz filan. Ruby bu bakımdan benzerdir ona demiyorum, sadece daha dikkatli yaklaşmalı ve elimizdekini iyice zorlayıp sınırlarını bir görmeli.

Karmaşıklık derken kast ettiğim işte yani şirket ortamlarında filan çalışırken başımıza gelenler, birkaç yüz birbirine tablo (ya da bazı projeler için birkaç bin), binlerce stored procedure, bunların birbirisi ile ilişkisi, başka sistemlerle entegrasyon vs. third-party yazılımlarla entegrasyon uzuyor gidiyor.

Ruby ve RoR bu konularda sınavı başarı ile geçer umarım çünkü dediğim gibi hakikaten güzel videolardı, dilin bazı şeyleri eleştirilebilse de, güzel bir dil (yazarının Lisp'i vurgulaması ve Lisp sever olması ayrı bir güzellik).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

KDE ve GNOME Uygulamalarını Birleştirmek

tongucyumruk

KDE ve GNOME gibi iki gelişmiş Unix masaüstü ortamı arasındaki uyum sorunları uzun süre sorun olmuştu. Neyse ki FreeDesktop gibi girişimler sonucunda bu sorunlar teker teker aşılmaya başlandı. Şimdi ise Zack Rusin adlı bir KDE geliştiricisi bu uyumu bir adım öteye taşımaya karar vermiş gibi gözüküyor.

OpenGL 3 (Long Peak) Duyuruldu

Tarık

OpenGL Long Peak (OpenGL 3) 8 Ağustos 2007 tarihinde, San Diago'da yapılan "Siggraph Birds of a Feather (BOF)" toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak: OpenGL