Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

0
FZ

Görüşler

0
FZ
0
FZ
Çok eğlenceli olduğunu itiraf etmeliyim.

Bana nedense Microsoft Access'i hatırlattı. Yani belli ölçekte ve çok büyük karmaşıklıkta olmayan işler için ciddi anlamda çok hızlı uygulama geliştirme ortamı.
0
FZ
Ruby ve AJAX bağlamında bir başka video:

http://www.rubyonrails.com/media/video/rails-ajax.mov
0
anonim
Büyük ölçekli projelerde RoR un başarılı olamayacağını size düşündüren nedir ?
0
FZ
Aksini size düşündüren ne? Bununla yapılmış en büyük çaplı yazılım uygulaması nedir, kaç kişi ne kadar süre uğraşmıştır, vs. vs. Yani evet, epey eğlenceli ve o ölçek için basit görünüyor ama işte meselemiz hep şu değil mi, işler belli bir kritik karmaşıklığı geçtiğinde ve birçok kişi elini işin içine sokmaya başladığında bunu nasıl kontrol altına alırsınız, performans, vs. mevzularını nasıl halledersiniz ve daha bir ton soru. Buna dair vaka çalışmaları görmemiz gerek diye düşünüyorum.
0
anonim
Evet pek çok ticari firma ve bunların geliştirdiği proje olmasına karşın dediğiniz büyük de bir yazılım yok ( hani şöyle yahoo ya 50 milyon dolara satılabilecek türden ;-) ) Ama RoR un ne kadar genç bir framework olduğunu biliyorsunuz. Bu kadar genç bir framewokle yapılmış büyük çaplı projelerin olmaması onun teknik yönden bu işe uygun olmadığı saptamasını yapmak için yeterli değildir bence...
0
FZ
Tekrar belirteyim, söz konusu Ruby videoları gerçekten eğlenceli, güzel ve ufuk açıcı idi.

MS Access benzetmesi yapmamın sebebi, işte yani bir iş vardır ve Access ile hakikaten çok hızlı gerçekleştirirsiniz, RoR ile de videodaki kişi çok az kod yazarak ve akıllıca mekanizmalar kullanarak çok hızlı sistem geliştirebiliyor, üstüne bir de birim testi filan yapıyordu (sanırım). Bunları gördüğüme sevindim. Öte yandan MS Access'in ciddi problemleri vardır, işin çapı büyüyünce kafanıza dank eder ve artık daha bilinçli olursunuz filan. Ruby bu bakımdan benzerdir ona demiyorum, sadece daha dikkatli yaklaşmalı ve elimizdekini iyice zorlayıp sınırlarını bir görmeli.

Karmaşıklık derken kast ettiğim işte yani şirket ortamlarında filan çalışırken başımıza gelenler, birkaç yüz birbirine tablo (ya da bazı projeler için birkaç bin), binlerce stored procedure, bunların birbirisi ile ilişkisi, başka sistemlerle entegrasyon vs. third-party yazılımlarla entegrasyon uzuyor gidiyor.

Ruby ve RoR bu konularda sınavı başarı ile geçer umarım çünkü dediğim gibi hakikaten güzel videolardı, dilin bazı şeyleri eleştirilebilse de, güzel bir dil (yazarının Lisp'i vurgulaması ve Lisp sever olması ayrı bir güzellik).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

Aylık Programlama Dilleri Sıralaması

vst

TIOBE isimli kodlama standartları şirketinin yaptığı araştırmaya göre en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında PHP atağa geçti ve C++'ın yerini zorluyor. Visual Basic, Perl ve Delphi'deki ciddi düşüşe karşın Lisp/Scheme dilleri artışta. En çok artanlar ise Java ve PHP.

Windows XP, 2000 ve 2003 kurulumunu katılımsız hale getirmek

pulkas

Windows kurulumunu hiç bir zaman bu kadar otomatik hale getiremeyeceğiz.

unattended.msfn.org adresinde İngilizce, windocs.org adresinde de Türkçe olarak anlatılanlarla tamamen size özel ve hiçbir kurulum yönergesinin takip edilmek zorunda kalınmadığı otomatik, katılımsız, kurulum cd'si hazırlanabiliyor.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).