NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

0
FZ
NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)

Görüşler

0
SHiBuMi
5 yıl çok uzun bir süre ve bu kadar zaman alacağını hiç sanmam. 5 sene sonra muhtemelen Web Services yerini bir üst teknolojiye bırakmaya hazırlanıyor olacak. Yalnız şu bir gerçek ki Web Services çok sağlam geliyor ve FZnin dediği gibi programlama alışkanlıklarını komple değiştirecek. Artık üst düzey uygulamalar geliştirmek için low-level diller bilmek gerekmeyecek, Perl, PHP ya da Python ile rahatlıkla dünyanın geri kalanıyla rahatça konuşabilen, net tabanlı uygulamalar yaratabileceksiniz - üzgünüm Conan ;)
0
conan
yaw uzulecek bir sey yok ki :) ne mutlu uygulama bazinda daha rahat konusan bi dunya, daha cabuk ve kolay yazilabilen uygulamalar. perl rules! php kicks ass! eh ben daha ne isterim ki... bana kalan evde Lego yerine Java oynamak, napim hehe :)
0
anonim
Ya biz bu geyikleri cok duyduk. C, 1 numarali dil oldu her zaman (sizin yoneldiginiz web tabanli gelistirmeyi kastetmiyorum). Umarim 5 yil icinde C++ alir onun yerini baska bir istegim yok..
0
conan
Far better to trade a few cycles and a few kilobytes of memory for the overhead of a scripting language`s memory manager and economize on far more valuable human time.

Why Python? Eric S. Raymond

0
conan
Bu arada yanlis hatirlamiyorsam, ya bu, ya da buna benzer baska bir IDE'nin yaratici bir Turk. Sonucta boyle bir sirket satin almisti o IDE'yi ve gelistirip profesyonel olarak satmayi dusunuyordu. Detaylarini tam hatirlamiyorum. Bu konuda bilgisi olan birisi buraya cevap yazabilirse sevinirim.
0
tongucyumruk
Eger yanlis anlamadiysam sozkonusu IDE PHPed Satilmaya baslanmiyor yine ucrestsiz diye biliyorum. Gelistiren adamin adi ... Soysal Soysal.com diye de bir sitesi var eskiden PHPed dagitimini buradan yapiyordu. Satin alan sirket sanirim isvecl ve soysal amca da onlar icin yazilim gelistirmeye devam edecek.
0
conan
ok :) bir kismini yanlis hatirliyormusum :)
0
FZ
Dr. Dobb''s Journal''in Ocak sayısındaki dosya konusu ''Web Services'' idi, orada bir örnek vardı, bir amcam bi tane portal ana sayfası yapmış. Sayfanın kaynak kodu kısacık! Neden? Çünkü gidiyor hava durumunu bir web servisten alıyor, günün haberlerini başka bir servisten, derken döviz kurları, günün manşetleri falan, e sayfa canavar gibi doluyor. Her servis de aynı protokollerle çalışıyor, sevgili programcımız abuk sabuk sayfaların HTML kodunu çektikten sonra parse etmekle uğraşıp format değiştiğinde kafayı yediği günleri geçmişe gömüyor!

Nedense aklıma conan arkadaşımız ve legolar geldi. Bu web servisleri de bir tür lego gibi. Parçaları alın, ihtiyaca, duruma göre monte edin ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Adil Bir Yazıcı (Toner) Paylaşım Sistemi (Justice For All)

FZ

Bir ağ ortamı, millet deli gibi yazıcıdan çıktı alıyor falan. Dürüst oyun yani bir nevi fair game istiyorsunuz. Kim yazıcıyı ne kadar kullandı ise o kadar ödesin, limitini geçmesin istiyorsunuz. Fakat biraz daha düşününce görüyorsunuz ki adil olarak hesap yapmak kolay değil, sayfa başına siyah beyaz, dümdüz sade metin basan da var, hayranı olduğu sinema yıldızının milyon renkli posterini basıp iki dakkada tonerin ruhuna evliya okutan da . Çözüm "bir tık" uzağınızda! Okumaya devam edin.

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html

SIAC Linux´a geçti

gencbeyin

Amerika'nın en büyük borsaları Amex ve NYSE'nin işlemlerini yürüten bilgisayar sistemlerini üreten SIAC önemli uygulamalarını Linux'a kaydırıyor. Geçen yıl NYSE'nin bir saatten fazla çalışamamasına mal olan çöküşten akılları başlarına gelmiş olacak:-))

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/