NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

0
FZ
NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)

Görüşler

0
SHiBuMi
5 yıl çok uzun bir süre ve bu kadar zaman alacağını hiç sanmam. 5 sene sonra muhtemelen Web Services yerini bir üst teknolojiye bırakmaya hazırlanıyor olacak. Yalnız şu bir gerçek ki Web Services çok sağlam geliyor ve FZnin dediği gibi programlama alışkanlıklarını komple değiştirecek. Artık üst düzey uygulamalar geliştirmek için low-level diller bilmek gerekmeyecek, Perl, PHP ya da Python ile rahatlıkla dünyanın geri kalanıyla rahatça konuşabilen, net tabanlı uygulamalar yaratabileceksiniz - üzgünüm Conan ;)
0
conan
yaw uzulecek bir sey yok ki :) ne mutlu uygulama bazinda daha rahat konusan bi dunya, daha cabuk ve kolay yazilabilen uygulamalar. perl rules! php kicks ass! eh ben daha ne isterim ki... bana kalan evde Lego yerine Java oynamak, napim hehe :)
0
anonim
Ya biz bu geyikleri cok duyduk. C, 1 numarali dil oldu her zaman (sizin yoneldiginiz web tabanli gelistirmeyi kastetmiyorum). Umarim 5 yil icinde C++ alir onun yerini baska bir istegim yok..
0
conan
Far better to trade a few cycles and a few kilobytes of memory for the overhead of a scripting language`s memory manager and economize on far more valuable human time.

Why Python? Eric S. Raymond

0
conan
Bu arada yanlis hatirlamiyorsam, ya bu, ya da buna benzer baska bir IDE'nin yaratici bir Turk. Sonucta boyle bir sirket satin almisti o IDE'yi ve gelistirip profesyonel olarak satmayi dusunuyordu. Detaylarini tam hatirlamiyorum. Bu konuda bilgisi olan birisi buraya cevap yazabilirse sevinirim.
0
tongucyumruk
Eger yanlis anlamadiysam sozkonusu IDE PHPed Satilmaya baslanmiyor yine ucrestsiz diye biliyorum. Gelistiren adamin adi ... Soysal Soysal.com diye de bir sitesi var eskiden PHPed dagitimini buradan yapiyordu. Satin alan sirket sanirim isvecl ve soysal amca da onlar icin yazilim gelistirmeye devam edecek.
0
conan
ok :) bir kismini yanlis hatirliyormusum :)
0
FZ
Dr. Dobb''s Journal''in Ocak sayısındaki dosya konusu ''Web Services'' idi, orada bir örnek vardı, bir amcam bi tane portal ana sayfası yapmış. Sayfanın kaynak kodu kısacık! Neden? Çünkü gidiyor hava durumunu bir web servisten alıyor, günün haberlerini başka bir servisten, derken döviz kurları, günün manşetleri falan, e sayfa canavar gibi doluyor. Her servis de aynı protokollerle çalışıyor, sevgili programcımız abuk sabuk sayfaların HTML kodunu çektikten sonra parse etmekle uğraşıp format değiştiğinde kafayı yediği günleri geçmişe gömüyor!

Nedense aklıma conan arkadaşımız ve legolar geldi. Bu web servisleri de bir tür lego gibi. Parçaları alın, ihtiyaca, duruma göre monte edin ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.