NuSphere, PHP tabanlı web servis araçlarını kullanıma sundu...

0
FZ
NuSphere şirketi, PHP web programlama dilini temel alan ve XML, SOAP, WSDL, UDDI standartlarını kullanan web servisleri geliştirmeye yönelik yazılım geliştirme araç setini kullanıma sundu.

Artık PHP programcıları yukarıda sözü geçen araç setini kullanıp gene yukarıdaki protokollerle iletişim kurabilen web servisleri yazabilecek. Bir kere yazılıp test edilen web servisi, Windows, Linux ve UNIX sunucular üzerinde çalıştırılabilecek ve bu servise yine Windows, Linux ya da UNIX üzerinde çalışan, ASP, PHP, VB, C++, C#, JAVA ya da başka bir programlama dili ile geliştirilmiş istemciler (client) bağlanıp bilgi çekebilecek.

Böyle giderse gelecek 5 yılda programlama paradiglamaları epey değişecek gibi görünüyor, kemerlerinizi bağlayın ve uçmaya hazırlanın :)

Görüşler

0
SHiBuMi
5 yıl çok uzun bir süre ve bu kadar zaman alacağını hiç sanmam. 5 sene sonra muhtemelen Web Services yerini bir üst teknolojiye bırakmaya hazırlanıyor olacak. Yalnız şu bir gerçek ki Web Services çok sağlam geliyor ve FZnin dediği gibi programlama alışkanlıklarını komple değiştirecek. Artık üst düzey uygulamalar geliştirmek için low-level diller bilmek gerekmeyecek, Perl, PHP ya da Python ile rahatlıkla dünyanın geri kalanıyla rahatça konuşabilen, net tabanlı uygulamalar yaratabileceksiniz - üzgünüm Conan ;)
0
conan
yaw uzulecek bir sey yok ki :) ne mutlu uygulama bazinda daha rahat konusan bi dunya, daha cabuk ve kolay yazilabilen uygulamalar. perl rules! php kicks ass! eh ben daha ne isterim ki... bana kalan evde Lego yerine Java oynamak, napim hehe :)
0
anonim
Ya biz bu geyikleri cok duyduk. C, 1 numarali dil oldu her zaman (sizin yoneldiginiz web tabanli gelistirmeyi kastetmiyorum). Umarim 5 yil icinde C++ alir onun yerini baska bir istegim yok..
0
conan
Far better to trade a few cycles and a few kilobytes of memory for the overhead of a scripting language`s memory manager and economize on far more valuable human time.

Why Python? Eric S. Raymond

0
conan
Bu arada yanlis hatirlamiyorsam, ya bu, ya da buna benzer baska bir IDE'nin yaratici bir Turk. Sonucta boyle bir sirket satin almisti o IDE'yi ve gelistirip profesyonel olarak satmayi dusunuyordu. Detaylarini tam hatirlamiyorum. Bu konuda bilgisi olan birisi buraya cevap yazabilirse sevinirim.
0
tongucyumruk
Eger yanlis anlamadiysam sozkonusu IDE PHPed Satilmaya baslanmiyor yine ucrestsiz diye biliyorum. Gelistiren adamin adi ... Soysal Soysal.com diye de bir sitesi var eskiden PHPed dagitimini buradan yapiyordu. Satin alan sirket sanirim isvecl ve soysal amca da onlar icin yazilim gelistirmeye devam edecek.
0
conan
ok :) bir kismini yanlis hatirliyormusum :)
0
FZ
Dr. Dobb''s Journal''in Ocak sayısındaki dosya konusu ''Web Services'' idi, orada bir örnek vardı, bir amcam bi tane portal ana sayfası yapmış. Sayfanın kaynak kodu kısacık! Neden? Çünkü gidiyor hava durumunu bir web servisten alıyor, günün haberlerini başka bir servisten, derken döviz kurları, günün manşetleri falan, e sayfa canavar gibi doluyor. Her servis de aynı protokollerle çalışıyor, sevgili programcımız abuk sabuk sayfaların HTML kodunu çektikten sonra parse etmekle uğraşıp format değiştiğinde kafayı yediği günleri geçmişe gömüyor!

Nedense aklıma conan arkadaşımız ve legolar geldi. Bu web servisleri de bir tür lego gibi. Parçaları alın, ihtiyaca, duruma göre monte edin ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.

PMX: Pixel Mixer

lazarus

PMX, bir grafik canlandırma , kompozisyon (motion graphics) yazılımıdır. Prensip olarak Adobe Photoshop benzeri katmanlı (layered) grafikler üzerinde çalışır.

Yüz Yıl Sonraki Programlama Dilleri (ya da Perl vs. Lisp ve Lambda Calculus)

FZ

Deneyimli LISP `hacker´ı Paul Graham bu kez yüzyıl sonra ne tür programlama dilleri kullanabileceğimiz üzerine tahrik edici bir makale yazmış. Nesneye yönelik programlamaya, Java´ya, C++ diline saydıran yazar arada Perl diline de değiniyor.

Hazır konu açılmışken ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir başka yazı ise Mark Jason Dominus´un Perl´in Lambda Calculus içerdiğine dair bir prezentasyonu. (Prezentasyonun diğer adı: 1+1´i hesaplamak için 163 satırlık bir program nasıl yazılır? ;-)

Windows XP, 2000 ve 2003 kurulumunu katılımsız hale getirmek

pulkas

Windows kurulumunu hiç bir zaman bu kadar otomatik hale getiremeyeceğiz.

unattended.msfn.org adresinde İngilizce, windocs.org adresinde de Türkçe olarak anlatılanlarla tamamen size özel ve hiçbir kurulum yönergesinin takip edilmek zorunda kalınmadığı otomatik, katılımsız, kurulum cd'si hazırlanabiliyor.