Programlama Dilleri

0
tongucyumruk
Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.

İlgili Yazılar

NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

anonim

Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

EnderUNIX'den 11. yerli yazılım

honal

EnderUNIX VoIPong, bağlı olduğu ağda, bütün trafiği görebilen bir noktaya yerleştirildiğinde, o anda aktif olan bütün VoIP çağrılarını tespit edebilmekte ve G711 algoritması ile sıkıştırılmış olanları (örneğin Microsoft Netmeeting görüşmeleri) PC'lerin "de facto" ses dosyalama standardı WAVE dosya formatında (.wav) diske kaydedebilmektedir. Sonradan, bu görüşmeler standart bir ses ortam yürütücüsü (örneğin Linux play, Windows Media Player) ile açılıp dinlenebilmektedir.

Whitespace; Tertemiz bir Dil !

anonim

Eğer sizde her öğrendiğiniz dilde acayip karakterleri ezberlemekten bıktıysanız buyrun Whitespace'e. Bir takım über geek şahsiyetler tarafından yazılmış bu programlama dilinde bütün kodlama [Space] , [Tab] ve [LF] ile yapılıyor. Bu dil ile birşeyler yazmayı düşünecek kadar aştığınızı düşünüyorsanız sizi böyle alalım...

Truva Linux 1.0 RC2 Hazır

atlantis

Türkçe İşletim Sistemi Projesi olan Truva Linux'un 3. deneme sürümü olan Truva Linux 1.0 RC2 download sunuldu.

Uzun süredir yapılan altyapı çalışmaları sonunda meyvesini vermeye başlamıştır. Artık kendi paketlerimizi kolayca hazırlamamıza yardım edecek olan sistem oturmak üzeredir. Tek bir betik yardımı ile programa ait kaynak kodlar indiriliyor, derleniyor ve paket hazırlanıyor. Bu sisteme göre düzenlenen paketler yazılım depolarımız aracılığı ile sizlere ulaştırılacaktır. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz sistem ile normal bir kullanıcı da istediği zaman kendi paketlerini hazırlayabilecektir.

Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

ersin2k

Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.