BEA da Eclipse'e destek veriyor.

0
vst
Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

Habere göre, BEA yetkilileri, Eclipse ile birlikte Java'nın .NET platformuna karşı konumunu güçlendireceğini düşünüyor.

Bu noktadan yola çıkarak şu soruyu soruyoruz: Acaba bu büyük yazılım ve donanım devleri, Microsoft'a ve yeni nesil geliştirme platformu .NET'e karşı açık kaynak kodlu platformlarda omuz omuza mı hareket ediyor? Bunca para, emek niçin aynı havuzda toplanıyor?

Görüşler

0
Nightwalker
Merhaba

Eclipse iyi güzelde, şöyle gui tasarlamak için sürükle bırak tarzında bir arabirimi yok galiba. En azından ben şimdiye kadar bulamadım. Aslında swt için bir ek modül varmış ama awt ve swing için bişey bulamadım (en azından işe yarar gözüken) . Bilen, duyan (daha iyisi kullanan) var mı acaba ?
0
FZ
Visual Basic var, fiti fiti sürüklüyorsun, bırakıyorsun, çok kolay, böyle hemen GUI çıkıveriyor karşına. Zaten programlamanın da asıl kısmı o değil mi, yani buton koy, yirmi tane text-box koy, onlari böyle bir yere "align" et, filan... tablo koy, hizala, vs. ;-)

Efendim? Linux'ta çalışmıyor mu? Visual Basic kötü bir dil mi? A-aaa, milyonlarca programcı yanılıyor olamaz! Visual Basic en yaygın, süper şahane program geliştirme araçlarından biri değil mi? Hem öğrenmesi Java'dan daha kolay, koy arkaya bir veritabanı, VB'de sürükleye sürükleye, property listesi ile oynaya oynaya canavar gibi şekil şemal yap, olmadı bir sürü 3rd party komponent filan var, onları sürükle, onların da bir sürü özelliği, fonksiyonu filan var, yazıver kutularının içine, coşkun bir grafik arayüz çıksın karşına, ne uğraşacaksın

MS boşuna VB'yi desteklemiyor öyle değil mi, vardır bir bildiği, C# filan diyorlar ama ürkütmek istemiyor VB programcılarını. Yaşasın VB krallığı! :-P
0
bio
Yani Swing'li bir GUI yazmanin dogru yolu sizce 4000 satir kod ve 600 tane inner class'i elle yazmak, oyle mi? Oldu.
0
Nightwalker
Tabi tabi... Aslında ide falan da fazla bize. Öyle yardım dosyasıymış, otomatik komut tamamlamaymış ne gerek var. Açalım siyah konsolu, üstünede bir vim yeter bize (emacs da olmaz oda çok yetenekli :P ).

Ne de olsa en bi gerçek hackerlar mazoşisttir. Başka türlü olmaz. Programcı dediğin siyah konsoldan şaşmaz.
0
lifesdkver0_1
Eclipse Visual Editor [eclipse-plugins.2y.net] Swing için değil ama basit bir kaç iş için SWT componentlarıyla kullandım ve memnun kaldım. Bu arada sıfırdan bir tasarım yapacaksanız SWT'yi mutlaka denemelisiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

FZ

The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

FZ

Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...