BEA da Eclipse'e destek veriyor.

0
vst
Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

Habere göre, BEA yetkilileri, Eclipse ile birlikte Java'nın .NET platformuna karşı konumunu güçlendireceğini düşünüyor.

Bu noktadan yola çıkarak şu soruyu soruyoruz: Acaba bu büyük yazılım ve donanım devleri, Microsoft'a ve yeni nesil geliştirme platformu .NET'e karşı açık kaynak kodlu platformlarda omuz omuza mı hareket ediyor? Bunca para, emek niçin aynı havuzda toplanıyor?

Görüşler

0
Nightwalker
Merhaba

Eclipse iyi güzelde, şöyle gui tasarlamak için sürükle bırak tarzında bir arabirimi yok galiba. En azından ben şimdiye kadar bulamadım. Aslında swt için bir ek modül varmış ama awt ve swing için bişey bulamadım (en azından işe yarar gözüken) . Bilen, duyan (daha iyisi kullanan) var mı acaba ?
0
FZ
Visual Basic var, fiti fiti sürüklüyorsun, bırakıyorsun, çok kolay, böyle hemen GUI çıkıveriyor karşına. Zaten programlamanın da asıl kısmı o değil mi, yani buton koy, yirmi tane text-box koy, onlari böyle bir yere "align" et, filan... tablo koy, hizala, vs. ;-)

Efendim? Linux'ta çalışmıyor mu? Visual Basic kötü bir dil mi? A-aaa, milyonlarca programcı yanılıyor olamaz! Visual Basic en yaygın, süper şahane program geliştirme araçlarından biri değil mi? Hem öğrenmesi Java'dan daha kolay, koy arkaya bir veritabanı, VB'de sürükleye sürükleye, property listesi ile oynaya oynaya canavar gibi şekil şemal yap, olmadı bir sürü 3rd party komponent filan var, onları sürükle, onların da bir sürü özelliği, fonksiyonu filan var, yazıver kutularının içine, coşkun bir grafik arayüz çıksın karşına, ne uğraşacaksın

MS boşuna VB'yi desteklemiyor öyle değil mi, vardır bir bildiği, C# filan diyorlar ama ürkütmek istemiyor VB programcılarını. Yaşasın VB krallığı! :-P
0
bio
Yani Swing'li bir GUI yazmanin dogru yolu sizce 4000 satir kod ve 600 tane inner class'i elle yazmak, oyle mi? Oldu.
0
Nightwalker
Tabi tabi... Aslında ide falan da fazla bize. Öyle yardım dosyasıymış, otomatik komut tamamlamaymış ne gerek var. Açalım siyah konsolu, üstünede bir vim yeter bize (emacs da olmaz oda çok yetenekli :P ).

Ne de olsa en bi gerçek hackerlar mazoşisttir. Başka türlü olmaz. Programcı dediğin siyah konsoldan şaşmaz.
0
lifesdkver0_1
Eclipse Visual Editor [eclipse-plugins.2y.net] Swing için değil ama basit bir kaç iş için SWT componentlarıyla kullandım ve memnun kaldım. Bu arada sıfırdan bir tasarım yapacaksanız SWT'yi mutlaka denemelisiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.

fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

anonim

Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.