BEA da Eclipse'e destek veriyor.

0
vst
Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

Habere göre, BEA yetkilileri, Eclipse ile birlikte Java'nın .NET platformuna karşı konumunu güçlendireceğini düşünüyor.

Bu noktadan yola çıkarak şu soruyu soruyoruz: Acaba bu büyük yazılım ve donanım devleri, Microsoft'a ve yeni nesil geliştirme platformu .NET'e karşı açık kaynak kodlu platformlarda omuz omuza mı hareket ediyor? Bunca para, emek niçin aynı havuzda toplanıyor?

Görüşler

0
Nightwalker
Merhaba

Eclipse iyi güzelde, şöyle gui tasarlamak için sürükle bırak tarzında bir arabirimi yok galiba. En azından ben şimdiye kadar bulamadım. Aslında swt için bir ek modül varmış ama awt ve swing için bişey bulamadım (en azından işe yarar gözüken) . Bilen, duyan (daha iyisi kullanan) var mı acaba ?
0
FZ
Visual Basic var, fiti fiti sürüklüyorsun, bırakıyorsun, çok kolay, böyle hemen GUI çıkıveriyor karşına. Zaten programlamanın da asıl kısmı o değil mi, yani buton koy, yirmi tane text-box koy, onlari böyle bir yere "align" et, filan... tablo koy, hizala, vs. ;-)

Efendim? Linux'ta çalışmıyor mu? Visual Basic kötü bir dil mi? A-aaa, milyonlarca programcı yanılıyor olamaz! Visual Basic en yaygın, süper şahane program geliştirme araçlarından biri değil mi? Hem öğrenmesi Java'dan daha kolay, koy arkaya bir veritabanı, VB'de sürükleye sürükleye, property listesi ile oynaya oynaya canavar gibi şekil şemal yap, olmadı bir sürü 3rd party komponent filan var, onları sürükle, onların da bir sürü özelliği, fonksiyonu filan var, yazıver kutularının içine, coşkun bir grafik arayüz çıksın karşına, ne uğraşacaksın

MS boşuna VB'yi desteklemiyor öyle değil mi, vardır bir bildiği, C# filan diyorlar ama ürkütmek istemiyor VB programcılarını. Yaşasın VB krallığı! :-P
0
bio
Yani Swing'li bir GUI yazmanin dogru yolu sizce 4000 satir kod ve 600 tane inner class'i elle yazmak, oyle mi? Oldu.
0
Nightwalker
Tabi tabi... Aslında ide falan da fazla bize. Öyle yardım dosyasıymış, otomatik komut tamamlamaymış ne gerek var. Açalım siyah konsolu, üstünede bir vim yeter bize (emacs da olmaz oda çok yetenekli :P ).

Ne de olsa en bi gerçek hackerlar mazoşisttir. Başka türlü olmaz. Programcı dediğin siyah konsoldan şaşmaz.
0
lifesdkver0_1
Eclipse Visual Editor [eclipse-plugins.2y.net] Swing için değil ama basit bir kaç iş için SWT componentlarıyla kullandım ve memnun kaldım. Bu arada sıfırdan bir tasarım yapacaksanız SWT'yi mutlaka denemelisiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım temalı Türkçe soru/cevap kardeşliğine davet

coskung

Yazılım dünyasında olup da Stackoverflow’u (SO) bilmeyen yoktur. Yazılım konusunda Google’da yapacağınız her aramada mutlaka SO’dan birkaç sonuç çıkacaktır. SO, yaklaşık 3.3 milyon soru, 6.6 milyon cevap ve 1.2 milyon kullanıcıya sahip devasa bir soru cevap sitesi. Şu anda dünyadaki tüm yazılımcıların itibar ettiği en önemli bilgi merkezlerinden birisi. Günde 4 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor. SO, yalnız başına bir site değil, kocaman bir ağın en popüler parçası. Stackexchange (SX) ağı, aşçılıktan fiziğe, elektronikten bisiklete farklı birçok konuda soru/cevap sitesine sahip.

GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

FZ

Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

ClusterKnoppix İle Kendi Süperbilgisayar Kümenizi Kolayca Kurun

FZ

Büyük bir okul ya da şirket ağınız var, ya da bir yerden ucuza düşük model bir sürü ikinci el bilgisayar buldunuz (40$'a Pentium 166 MMX, 32 MB ana hafıza falan) ve bunların atıl kalmasına gönlünüz el vermiyor. Sağda solda "clustering" diye de tabir edilen kümeleme diye bir kavram duyuyorsunuz ancak bir sürü bilgisayarı paralel olarak belli bir problem üzerinde çalıştırmanın uzmanlık derecesinde bilgi gerektirdiğini düşünüyorsunuz... ve... yanılıyorsunuz! Her derde deva ClusterKnoppix ile çok güçlü paralel bilgi işlem merkezi kurmanız işten bile değil ;-)

Hala tereddüt edenlerin iştahını kabartmak için şu ekran görüntülerine bakmalarını tavsiye ederim: 12 adet bilgisayarın merkezi kontrolü, openMosixview, 12 meşgul bilgisayarın gözetlenmesi, openMosixmigmon.

Editörün Notu: Bildiğim kadarı ile İzmir´li üyemiz decaf (aka realist) bu konu ile ilgileniyordu, kendisinden en kısa sürede konu ile ilgili lezzetli bir makale beklediğimizi belirtmeme gerek yok sanırım ;-)

2 Günde İşletim Sistemi Yazabilir Misiniz?

FZ

Programlamaya bir şekilde girmiş hemen herkesin aklından bir ara geçmiş sorulardan biridir, "işletim sistemi nasıl yazılır?". İşletim sistemleri bilgisayar dünyasının en popüler, en gizemli, en çok tartışılan ve piyasayı belirleyen konularından biri olagelmiştir. Kimisine göre basit, kimisine göre karmaşık olan bu işte kavram karmaşası da az değildir, çekirdek ile dağıtımı karıştıranlar mı istersiniz, neyin temel işlevsellik olduğu üstüne sabaha dek tartışanlar mı yoksa hangi donanımların esas alınması ve hangi sürücülerin desteklenmesi gerektiğine dair kavga edenler mi istersiniz... BSD, Solaris, Linux, BeOS, VMS, MS Windows ve daha pek çok geliştirme ekibine bakınca konunun popülaritesini ve karmaşıklığını anlamak mümkündür.

Pekiyi bu konuda birkaç günlük bir çalışma ile işin temellerini öğrenmek mümkün müdür? 2 günde işletim sistemi yazabilir misiniz?