BEA da Eclipse'e destek veriyor.

0
vst
Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

Habere göre, BEA yetkilileri, Eclipse ile birlikte Java'nın .NET platformuna karşı konumunu güçlendireceğini düşünüyor.

Bu noktadan yola çıkarak şu soruyu soruyoruz: Acaba bu büyük yazılım ve donanım devleri, Microsoft'a ve yeni nesil geliştirme platformu .NET'e karşı açık kaynak kodlu platformlarda omuz omuza mı hareket ediyor? Bunca para, emek niçin aynı havuzda toplanıyor?

Görüşler

0
Nightwalker
Merhaba

Eclipse iyi güzelde, şöyle gui tasarlamak için sürükle bırak tarzında bir arabirimi yok galiba. En azından ben şimdiye kadar bulamadım. Aslında swt için bir ek modül varmış ama awt ve swing için bişey bulamadım (en azından işe yarar gözüken) . Bilen, duyan (daha iyisi kullanan) var mı acaba ?
0
FZ
Visual Basic var, fiti fiti sürüklüyorsun, bırakıyorsun, çok kolay, böyle hemen GUI çıkıveriyor karşına. Zaten programlamanın da asıl kısmı o değil mi, yani buton koy, yirmi tane text-box koy, onlari böyle bir yere "align" et, filan... tablo koy, hizala, vs. ;-)

Efendim? Linux'ta çalışmıyor mu? Visual Basic kötü bir dil mi? A-aaa, milyonlarca programcı yanılıyor olamaz! Visual Basic en yaygın, süper şahane program geliştirme araçlarından biri değil mi? Hem öğrenmesi Java'dan daha kolay, koy arkaya bir veritabanı, VB'de sürükleye sürükleye, property listesi ile oynaya oynaya canavar gibi şekil şemal yap, olmadı bir sürü 3rd party komponent filan var, onları sürükle, onların da bir sürü özelliği, fonksiyonu filan var, yazıver kutularının içine, coşkun bir grafik arayüz çıksın karşına, ne uğraşacaksın

MS boşuna VB'yi desteklemiyor öyle değil mi, vardır bir bildiği, C# filan diyorlar ama ürkütmek istemiyor VB programcılarını. Yaşasın VB krallığı! :-P
0
bio
Yani Swing'li bir GUI yazmanin dogru yolu sizce 4000 satir kod ve 600 tane inner class'i elle yazmak, oyle mi? Oldu.
0
Nightwalker
Tabi tabi... Aslında ide falan da fazla bize. Öyle yardım dosyasıymış, otomatik komut tamamlamaymış ne gerek var. Açalım siyah konsolu, üstünede bir vim yeter bize (emacs da olmaz oda çok yetenekli :P ).

Ne de olsa en bi gerçek hackerlar mazoşisttir. Başka türlü olmaz. Programcı dediğin siyah konsoldan şaşmaz.
0
lifesdkver0_1
Eclipse Visual Editor [eclipse-plugins.2y.net] Swing için değil ama basit bir kaç iş için SWT componentlarıyla kullandım ve memnun kaldım. Bu arada sıfırdan bir tasarım yapacaksanız SWT'yi mutlaka denemelisiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

Nokia: Python Kullanmak İçin Bir Sebep Daha

FZ

Cep telefonu üreticisi Nokia, S60 serisi cep telefonlarının artık Python ile programlanabileceğini duyurdu. Açık kodlu olarak geliştirilen bu proje ile cep telefonlarını programlamak çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Hello World in C++, Epoc style (for Symbian OS) koduna bakılabilir. Benzer işi yapan bir Python programı ise 4-5 satır uzunlukta. (C++ linki için Hakan Latifaoğlu'na teşekkürler.)

QT Kütüphanesi Micros~1 Windows'da GPL Lisansına Kavuşuyor

vst

Trolltech'in web sitesinde duyurduğu habere göre, geliştirme aşamasının sonlarında olan QT4 Micros~1 Windows platformunda da çift lisansa sahip olacak: ticari lisans ve GPL lisansı.
Windows, Linux ve Mac üzerinde öncelikle grafik arayüz tasarımında kullanılan QT kütüphanesi, programlama arayüzü sayesinde C++ dilinin ağır yükünü hem hafifletiyor, hem de neredeyse tam platform bağımsızlığı sağlıyor.
Bu kararıyla, özgür/açık kaynak kodlu yazılımın yaygınlaşmasını ciddi oranda ivmelendireceğini düşündüğümüz Trolltech'in, sık sorulan sorular bölümünde verdiği cevaplar okunmaya değer.

Bağış Toplamanın Yeni Yolu: Fundable

arikan

Fundable bir grup insanın paralarını bir araya koyarak bir projeyi desteklemesini veya daha hesaplı ortak birşey satın almasini sağlayan bir web hizmeti. Örneğin açık kaynaklı bir yazılım geliştirmek için, veya bir sanat etkinliği duzenlemek için burada para toplanabiliyor. Belirlenen zaman aralığında belirlenen miktarda para toplanabilirse kampanya başarıya ulaşmış sayılıyor, eğer yeteri kadar para toplanamazsa toplanan paralar sahiplerine geri veriliyor. En son açık kaynaklı Internet text editoru FCKEditor için başlatılan kampanyada 6 kisinin katkısıyla $600 toplandı. Henüz yeni olan sistem online ilişkilerin mikro boyutta ekonomiye bulaşmasına güzel bir örnek.

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!