SQLite 3.5.3 Çıktı

0
Tarık
Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
koraypeksayar
Yaşasın SQLite. Gerçekten başarılı bir proje ve 3.5.3'e varması da sevindirici...
0
FZ
Ben de Programming Collective Intelligence: Building Smart Web 2.0 Applications kitabını okurken oradaki Python kod örnekleri ile SQLite veritabanını kullandım (hem Debian hem de MS Windows ortamında) ve gayet memnun kaldım diyebilirim. Bu arada APress'ten The Definitive Guide to SQLite kitabını da tavsiye ederim (her ikisinin de çevirisi Açık Akademi'den çıksa mesela, ne güzel olur ;-)).
0
Tarık
Borland(CodeGear) C++ Builder ya da Delphi ile sqlite kullanmak isteyen arkadaşlar içinde Aducom un bileşen çözümünü önerebilirim, veritabanınıza görsel bileşenleri kullanarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir sürücü ya da sunucu gerektirmiyor. sadece sqlite nin dll dosyasını kullanıyorsunuz yazılımı dağıtmak için. açık kaynak olarak dağıtılmakta.

Ayrıca sqlite nin wrappers sayfasında birçok platform ve dil için açık kaynak ya da kurumsal araç gereçler tanıtılmış.
0
Tarık
Ek olarak sqlite yönetim yazılımları için buraya uğrayabiliyoruz.
0
FZ
Bağlantı için teşekkürler. Özellikle SQLite2007 Pro Enterprise Manager ve SQLiteStudio ilgimi çekti (belki de MS SQL Server ailesine çok alışık olduğumdan ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

anonim

Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks