SQLite 3.5.3 Çıktı

0
Tarık
Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
koraypeksayar
Yaşasın SQLite. Gerçekten başarılı bir proje ve 3.5.3'e varması da sevindirici...
0
FZ
Ben de Programming Collective Intelligence: Building Smart Web 2.0 Applications kitabını okurken oradaki Python kod örnekleri ile SQLite veritabanını kullandım (hem Debian hem de MS Windows ortamında) ve gayet memnun kaldım diyebilirim. Bu arada APress'ten The Definitive Guide to SQLite kitabını da tavsiye ederim (her ikisinin de çevirisi Açık Akademi'den çıksa mesela, ne güzel olur ;-)).
0
Tarık
Borland(CodeGear) C++ Builder ya da Delphi ile sqlite kullanmak isteyen arkadaşlar içinde Aducom un bileşen çözümünü önerebilirim, veritabanınıza görsel bileşenleri kullanarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir sürücü ya da sunucu gerektirmiyor. sadece sqlite nin dll dosyasını kullanıyorsunuz yazılımı dağıtmak için. açık kaynak olarak dağıtılmakta.

Ayrıca sqlite nin wrappers sayfasında birçok platform ve dil için açık kaynak ya da kurumsal araç gereçler tanıtılmış.
0
Tarık
Ek olarak sqlite yönetim yazılımları için buraya uğrayabiliyoruz.
0
FZ
Bağlantı için teşekkürler. Özellikle SQLite2007 Pro Enterprise Manager ve SQLiteStudio ilgimi çekti (belki de MS SQL Server ailesine çok alışık olduğumdan ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wiki motoru Wikepage'in 2006.1 sürümü çıktı!

fox

Wikepage, bir Türk tarafından kodlanmakta olan 25Kb boyunda MySQL veritabanı gerektirmeyen, çokludilli, çoklusite destekli, şifre korumalı, dosya yükleme destekli, belkide FTP kullanmaniza gerek kalmadan site yapmanin en kolay yolu. "Ulusal" wikimiz olmasada (ulusallık bu sıralar çok tartışılınca dayanamadım) yine de bizi temsil eden bu ufak yazılıma bir bakın. Wikepage'e bu siteden ulaşabilirsiniz.

RegExPad

auselen

Eğer kadim bir windows kullanıcısı iseniz düzenli ifadeler (regular expressions) konusu size her zaman yabancı gelmiş olabilir. Uygulama geliştirirken (örneğin web uygulamaları) ya da metin işlerken oldukça işinize yarayabilecek bu konuda biraz pratik yapmak için küçük bir kum havuzu ister misiniz?

Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

Soulblighter

Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.

BinarySearch ve MergeSort kullandıysanız kodunuzu kontrol edin!

FZ

Algoritmalar mükemmel olabilir ama uygulamaları her zaman öyle olmayabiliyor!

Google'dan Joshua Bloch, yeni günlük girdilerinden birinde Extra, Extra - Read All About It: Nearly All Binary Searches and Mergesorts are Broken diye konuya girip Java standart kütüphanesinde kendi yazdığı BinarySearch fonksiyonunun nasıl bir hata barındırdığını anlatıyor.

Sun Microsystems'e 11 Mayıs 2004 yılında gönderilen hata raporunun yorum kısmı ise epey eğlenceli: "Should be fixed in the next release. Not for Tiger. xxxxx@xxxxx 2004-05-11 Finally fixing for Mustang. Can't even compute average of two ints is pretty embarrassing."

3 Haziran 2006 Cumartesi günü yollanan yorumlara göre ise, benzer problemden ötürü Solaris'teki look komutu yaklaşık 1 GB'den büyük dosyalar için düzgün çalışmıyor.

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.