SQLite 3.5.3 Çıktı

0
Tarık
Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Görüşler

0
koraypeksayar
Yaşasın SQLite. Gerçekten başarılı bir proje ve 3.5.3'e varması da sevindirici...
0
FZ
Ben de Programming Collective Intelligence: Building Smart Web 2.0 Applications kitabını okurken oradaki Python kod örnekleri ile SQLite veritabanını kullandım (hem Debian hem de MS Windows ortamında) ve gayet memnun kaldım diyebilirim. Bu arada APress'ten The Definitive Guide to SQLite kitabını da tavsiye ederim (her ikisinin de çevirisi Açık Akademi'den çıksa mesela, ne güzel olur ;-)).
0
Tarık
Borland(CodeGear) C++ Builder ya da Delphi ile sqlite kullanmak isteyen arkadaşlar içinde Aducom un bileşen çözümünü önerebilirim, veritabanınıza görsel bileşenleri kullanarak bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Herhangi bir sürücü ya da sunucu gerektirmiyor. sadece sqlite nin dll dosyasını kullanıyorsunuz yazılımı dağıtmak için. açık kaynak olarak dağıtılmakta.

Ayrıca sqlite nin wrappers sayfasında birçok platform ve dil için açık kaynak ya da kurumsal araç gereçler tanıtılmış.
0
Tarık
Ek olarak sqlite yönetim yazılımları için buraya uğrayabiliyoruz.
0
FZ
Bağlantı için teşekkürler. Özellikle SQLite2007 Pro Enterprise Manager ve SQLiteStudio ilgimi çekti (belki de MS SQL Server ailesine çok alışık olduğumdan ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

3Com öğrenci avında

mambo

3Com tarafından üretilen "Air Content Wirelees LAN" adlı yazılım,öğrencilerin okul kırmasını engelliyor. Şimdi hepiniz haydaaa ne alakası var 3Com'un öğrencilerle diyeceksiniz ama durum aynen öyle.
Air Content Wirelees LAN sayesinde yoklama yapılır yapılmaz yönetime bildiriliyor ve bu yazılım sayesinde anında velilere bilgi geçilip öğrencinin okulda olmadığı haber veriliyor.
Yazılım ilk olarak ingiltere'nin Great Barr lisesinde uygulanmaya başlanmış. Darısı başımıza :)
Detaylı bilgi için adres.. Buyrun bana inanmıyorsanız herşey burda......

NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

anonim

NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.

300 YTL Ödüllü Metin Seslendirme Programı Yarışması

anonim

www.delphiturk.com sitesinden alıntılanmıştır :

Merhaba,

Uzun süredir Delphi ile ilgilenen ve DelphiTurk' ün kıdemli bir üyesi olarak bir program yarışması başlatmak istiyorum. ( Bu fikrimi sitenin kurucusu sayın Tansu TÜRKOĞLU Bey’ le paylaştığımda oldukça sıcak karşıladı ve yarışma için -gerektiğinde- destek verebileceklerini bildirdi. )

Yeni ve eski birçok programlama meraklısının takip ettiği sitemizde böyle bir yarışmanın mütevazi ödülünün şimdilik 300 ytl. Ödül küçük ama duyuru yapılınca katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar çıkabilir diye düşündüm. Belki güzel bir başlangıç olur.