Ustasından Flash dersleri

0
Soulblighter
Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com
Stanford Üniversitesinde Flash ve Video konusunda çalışan Lee Brimelow tarafından hazırlanan sitede konularına göre listelenmiş dersleri izleyebilir ve indirebilirsiniz. İsterseniz Lee Brimelow'dan Flash ile ilgili bir konuda ders hazırlamasını ve yayınlamasını da isteyebilirsiniz.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
tamda ihitiyacım ola şeydi çok sağolun, webde boyle bişeyi fellik fellik arıyordum.
0
Soulblighter
Aramaya gerek yok. FM'e bakmanız yeterli ;)
0
FZ
FM: Like No Other
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Geliştirmede Kodlama Stili ve Gösterimin Önemi

maat

Bu yazımızda program yazımında kodlama stilinin öneminden bahsedeceğiz. Geliştirilen yazılımlarda bulunması gereken özelliklerden birisi de "okunabilirlik"tir. İyi bir program sadece yazan kişinin baktığında neyin, nerede nasıl yapıldığını ya da değişkenlerin türlerini anlayabildiği program değil, aksine, kullanılan dilin genel kabul görmüş yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış adeta bakıldığında "şiir gibi okunabilen" programdır. Yazımızın bundan sonraki bölümlerinde kullanılan çeşitli stilleri anlatarak ve örneklerle destekleyerek konumuzu daha da açacağız. Ancak konunun genişliği sebebi ile ancak anahtar noktalara değineceğiz. Anlatılanların daha geniş açıklamaları için kaynaklara bakılabilir.

C++ : `Standard Library´nin Ötesine Geçin

FZ

C++ programlama dilinde ustalaştıktan sonra çoğu programcının yaptığı ilk iş nedir? Standart fonksiyon kitaplığının dışındaki fonksiyon kitaplıklarını öğrenmek. Elbette standart C++ fonksiyon kitaplığının içinde karakter dizisi fonksiyonları, G/Ç kanalları, `container´lar, öteleyiciler (iterators), algoritmalar, vs. mevcuttur ancak modern programlama dünyasında en çok kullanılan kavramlar standart olarak gelmez: ağ programlama, GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü), eşzamanlılık, vs.

C++ in a Nutshell kitabının yazarı Ray Lischner, Blitz++, MTL (Matrix Template Library), ACE (Adaptive Communication Environment), Loki ve Boost gibi kitaplıkları ele aldığı bu yazısında C++ programcısının verimliliğini artırabilecek önemli noktalara dikkat çekiyor.

Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

ersin2k

Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.