PAS (Printer Accounting Server)

0
episode
Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

Görüşler

0
malkocoglu
Hocam bunda ne var, benzeri seyleri camasir makinalari bile yapiyor simdi. Bozuk para atmak yerine, kart ile calisan camasir makinalari var. Tren istasyonunda da durum ayni, bu soyledigim nev york icin. Bu isin teknolojisi o kadar abarti degil, yanlisimiz varsa duzeltin.
0
anonim
Cidden okullarda falan bir tane dandik print server olur.. ona da bir tane kart okuyucu takarlar ve bu isi gotururler.. Kutuphanelerde falan da cok yaygindir.

Bu aletin farkli bir ozelligi varsa duyalim tabi.
0
cK_Khakis
İncelediğim kadarıyla bence de oldukça iyi program.son kullanıcı ve tek kullanıcıya pek hitap etmediği için biraz küçümsenebilir.Manyetik kart,anladığım kadarıyla ticari amaçla kullanılıyor,ya da aşırı kağıt tüketimini azaltmak için.printer analiz kısmına gelecek olursak,çalışma mantığı oldukça basit.Program LPT1 i iptal ediyomuş gibi görünüyor ama aslında etmiyor.Local SM adıyla sanal bir port oluşturuyor.Printer görünüşte lpt portunu kullanmıyormuş gibi görünüyor.Özetle tüm print out ları sanal porttan geçirip gerçek portuna yönlendiriyor ve bu sayede hangi printer dan toplam kaç sayfa print alınmış öğrenmek kolaylaşıyor.Güzel yönlerinden bir tanesi de domain deki her bir kullanıcının hangi printerdan kaç sayfa print aldığını öğrenmek de mümkün.Kullanıcıya da tüm bu bilgilere ulaşma imkanınız olduğunu bildirdiğinizde de,otomatik olarak kullanıcı herşeyi kağıda basma tutkusundan bir anda vazgeçiyor ve mucize bi şekilde kağıt ve toner tasarrufu yapmış oluyorsunuz.Bir güzel özelliği daha desktop printer larıda aynı şekilde gözlemleme imkanı vermesi.Bu işi yapan başka bir program varmı bilmiyorum,bu nedenle herhangi bir kıyaslama yapamıcam.Mükemmelliği konusunda episode a katılıyorum.Dediğim gibi son kullanıcıya ve tek kullanıcıya pek hitap eden bi program değil ama IT olarak çalışan,aşırı kağıt ve toner tüketiminin hesabını IT den soran beyin özürlü müdürlere hesap vermek durumunda olanlar için mükemmel bir şey!
0
cK_Khakis
Fiyatını söylemeyi unutmuşum.CANON türkiye distribütörünün istediği fiyat 4000-6000$ arasında değişiyor.programın fiyatı değişirmi diye sormayın,bu noktada klasik pazarcı mantığı devreye giriyor.3 tane alırsan daha az para istiyorlar:)
0
anonim
Merhaba,
Bu sistem 1996 senesinde Amerika Birleşik devletlerindeki devlet üniversitelerinde bile kulanılan bir sistem.. Bizati kendim kullandım.
oradaki karta para yükleme makinası var önce kart yoksa belli bir ücrete kart alıyorsunuz. tabi makina kağıt $ tanıyor. Sonra da yükleme yapabiliyorsunuz. Fotokopi ve print işlerinde kullanmak üzere bu karta defalarca yükleme yapmak mümkün .. tabi adamların yükleme makinasına 10 $ da atsanız üstünü gayet muntazam veriyor.. Yani bozuk yok derdi yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

MyAsist Web Framework

myasist

MyAsist, "web Tabanlı uygulamaların geliştirmesini en verimli halde nasıl yaparız?" sorusuna çözüm arayışlarımızın bir ürünüdür.

Kişisel ve Öğrenim amaçlı kullanımlar için ücretsiz olarak edinilebilir.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.