PAS (Printer Accounting Server)

0
episode
Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

Görüşler

0
malkocoglu
Hocam bunda ne var, benzeri seyleri camasir makinalari bile yapiyor simdi. Bozuk para atmak yerine, kart ile calisan camasir makinalari var. Tren istasyonunda da durum ayni, bu soyledigim nev york icin. Bu isin teknolojisi o kadar abarti degil, yanlisimiz varsa duzeltin.
0
anonim
Cidden okullarda falan bir tane dandik print server olur.. ona da bir tane kart okuyucu takarlar ve bu isi gotururler.. Kutuphanelerde falan da cok yaygindir.

Bu aletin farkli bir ozelligi varsa duyalim tabi.
0
cK_Khakis
İncelediğim kadarıyla bence de oldukça iyi program.son kullanıcı ve tek kullanıcıya pek hitap etmediği için biraz küçümsenebilir.Manyetik kart,anladığım kadarıyla ticari amaçla kullanılıyor,ya da aşırı kağıt tüketimini azaltmak için.printer analiz kısmına gelecek olursak,çalışma mantığı oldukça basit.Program LPT1 i iptal ediyomuş gibi görünüyor ama aslında etmiyor.Local SM adıyla sanal bir port oluşturuyor.Printer görünüşte lpt portunu kullanmıyormuş gibi görünüyor.Özetle tüm print out ları sanal porttan geçirip gerçek portuna yönlendiriyor ve bu sayede hangi printer dan toplam kaç sayfa print alınmış öğrenmek kolaylaşıyor.Güzel yönlerinden bir tanesi de domain deki her bir kullanıcının hangi printerdan kaç sayfa print aldığını öğrenmek de mümkün.Kullanıcıya da tüm bu bilgilere ulaşma imkanınız olduğunu bildirdiğinizde de,otomatik olarak kullanıcı herşeyi kağıda basma tutkusundan bir anda vazgeçiyor ve mucize bi şekilde kağıt ve toner tasarrufu yapmış oluyorsunuz.Bir güzel özelliği daha desktop printer larıda aynı şekilde gözlemleme imkanı vermesi.Bu işi yapan başka bir program varmı bilmiyorum,bu nedenle herhangi bir kıyaslama yapamıcam.Mükemmelliği konusunda episode a katılıyorum.Dediğim gibi son kullanıcıya ve tek kullanıcıya pek hitap eden bi program değil ama IT olarak çalışan,aşırı kağıt ve toner tüketiminin hesabını IT den soran beyin özürlü müdürlere hesap vermek durumunda olanlar için mükemmel bir şey!
0
cK_Khakis
Fiyatını söylemeyi unutmuşum.CANON türkiye distribütörünün istediği fiyat 4000-6000$ arasında değişiyor.programın fiyatı değişirmi diye sormayın,bu noktada klasik pazarcı mantığı devreye giriyor.3 tane alırsan daha az para istiyorlar:)
0
anonim
Merhaba,
Bu sistem 1996 senesinde Amerika Birleşik devletlerindeki devlet üniversitelerinde bile kulanılan bir sistem.. Bizati kendim kullandım.
oradaki karta para yükleme makinası var önce kart yoksa belli bir ücrete kart alıyorsunuz. tabi makina kağıt $ tanıyor. Sonra da yükleme yapabiliyorsunuz. Fotokopi ve print işlerinde kullanmak üzere bu karta defalarca yükleme yapmak mümkün .. tabi adamların yükleme makinasına 10 $ da atsanız üstünü gayet muntazam veriyor.. Yani bozuk yok derdi yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zemberek 0.5 çıktı!

FZ

Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen Türkçe imla denetim sistemi Zemberek yazılımının son sürümü Zemberek 0.5 kamuya sunuldu. Değişiklik listesine göre sistem epey geliştirilmiş durumda. Zemberek projesinin yan ürünlerinden ve damardan Java hackerlarıyla dilbilimciler haricindeki hemen herkesi ilgilendiren Zemberek OpenOffice.org eklentisi 0.5 numaralı sürüm de kamuya sunuldu. Zemberek aynı zamanda ULUDAĞ ulusal GNU/Linux dağıtımı projesi kapsamında da Zemberek Pardus ismi ile kullanılmaya ve pek çok masaüstü programına otomatik imla denetimci olarak eklenmeye başlandı. Zemberek, LKD tarafından En İyi Özgür Yazılım kategorisinde de aday gösterilen yazılımlar arasında. Sistemin çalışma prensiplerini açıklayan geliştirici kılavuzuna ise bu adresten erişmek mümkün.

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

Programlamanın Tao´su 3. ve 4. Kitap

FZ

3. Kitap - Tasarım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Program test edilmeye başlandığında tasarım değişiklikleri yapmak için artık çok geçtir."

Masaüstü Benzetmesini BumpTop ile Aşın

tongucyumruk

Minority Report/Azınlık Raporu filmini izleyipte filmde Tom Cruise'un kullandığı, bilardo eldiveniyle etkileşime geçilen bilgisayarlara özenmeyen yoktur herhalde. Günlük bilgisayar kullanımızda masaüstü kavramı ile hergün karşılaşıyor olsakta aslında bu benzetmenin çok yerinde olduğu söylenemez. "Masaüstü" olarak adlandırdığımız şey genelde dosyaları ve dizinleri ile daha çok bir dosya dolabını andırır. Bu durumdan sıkılan birkaç yazılım geliştiricisi de sonunda bu konuda birşeyler yapmaya karar vermişler. İşte karşınızda: BumpTop

NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

anonim

Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.