PAS (Printer Accounting Server)

0
episode
Mükemmel bir program yapılmış. Adı PAS yazıcıya gönderilen dökümanların yönetiminde çığır açan bir yazılım. Üretici firma yanlış hatırlamıyorsam bir fransız şirketi. Peki nedir bu PAS? Bir manyetik kartımız var fotokopi makinesinin başına gidiyoruz. Makinanın ekranında "Please insert a card" yazıyor, kartımızı kart okuyucudan geçiriyoruz ve fotokopi çekmemiz için makineyi açıyor. Kaç sayfa fotokopi çekersek hesabımıza işliyor. Tabi bunun için ilk önce kartımızı doldurmamız gerekiyor. Ne kadar para yüklemişsek o kadar çekiyor. Print içinde aynı şey geçerli. Bu programın çalışması için bir linux veya NT server'a ihtiyaç var. Program sayesinde Fotokopi ve Yazıcılarınızın analizlerini otomatik olarak alabiliyorsunuz. Fiyatına bakamadım web sitesi www.metrics.com

Görüşler

0
malkocoglu
Hocam bunda ne var, benzeri seyleri camasir makinalari bile yapiyor simdi. Bozuk para atmak yerine, kart ile calisan camasir makinalari var. Tren istasyonunda da durum ayni, bu soyledigim nev york icin. Bu isin teknolojisi o kadar abarti degil, yanlisimiz varsa duzeltin.
0
anonim
Cidden okullarda falan bir tane dandik print server olur.. ona da bir tane kart okuyucu takarlar ve bu isi gotururler.. Kutuphanelerde falan da cok yaygindir.

Bu aletin farkli bir ozelligi varsa duyalim tabi.
0
cK_Khakis
İncelediğim kadarıyla bence de oldukça iyi program.son kullanıcı ve tek kullanıcıya pek hitap etmediği için biraz küçümsenebilir.Manyetik kart,anladığım kadarıyla ticari amaçla kullanılıyor,ya da aşırı kağıt tüketimini azaltmak için.printer analiz kısmına gelecek olursak,çalışma mantığı oldukça basit.Program LPT1 i iptal ediyomuş gibi görünüyor ama aslında etmiyor.Local SM adıyla sanal bir port oluşturuyor.Printer görünüşte lpt portunu kullanmıyormuş gibi görünüyor.Özetle tüm print out ları sanal porttan geçirip gerçek portuna yönlendiriyor ve bu sayede hangi printer dan toplam kaç sayfa print alınmış öğrenmek kolaylaşıyor.Güzel yönlerinden bir tanesi de domain deki her bir kullanıcının hangi printerdan kaç sayfa print aldığını öğrenmek de mümkün.Kullanıcıya da tüm bu bilgilere ulaşma imkanınız olduğunu bildirdiğinizde de,otomatik olarak kullanıcı herşeyi kağıda basma tutkusundan bir anda vazgeçiyor ve mucize bi şekilde kağıt ve toner tasarrufu yapmış oluyorsunuz.Bir güzel özelliği daha desktop printer larıda aynı şekilde gözlemleme imkanı vermesi.Bu işi yapan başka bir program varmı bilmiyorum,bu nedenle herhangi bir kıyaslama yapamıcam.Mükemmelliği konusunda episode a katılıyorum.Dediğim gibi son kullanıcıya ve tek kullanıcıya pek hitap eden bi program değil ama IT olarak çalışan,aşırı kağıt ve toner tüketiminin hesabını IT den soran beyin özürlü müdürlere hesap vermek durumunda olanlar için mükemmel bir şey!
0
cK_Khakis
Fiyatını söylemeyi unutmuşum.CANON türkiye distribütörünün istediği fiyat 4000-6000$ arasında değişiyor.programın fiyatı değişirmi diye sormayın,bu noktada klasik pazarcı mantığı devreye giriyor.3 tane alırsan daha az para istiyorlar:)
0
anonim
Merhaba,
Bu sistem 1996 senesinde Amerika Birleşik devletlerindeki devlet üniversitelerinde bile kulanılan bir sistem.. Bizati kendim kullandım.
oradaki karta para yükleme makinası var önce kart yoksa belli bir ücrete kart alıyorsunuz. tabi makina kağıt $ tanıyor. Sonra da yükleme yapabiliyorsunuz. Fotokopi ve print işlerinde kullanmak üzere bu karta defalarca yükleme yapmak mümkün .. tabi adamların yükleme makinasına 10 $ da atsanız üstünü gayet muntazam veriyor.. Yani bozuk yok derdi yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."

Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

anonim

Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?

C++ : `Standard Library´nin Ötesine Geçin

FZ

C++ programlama dilinde ustalaştıktan sonra çoğu programcının yaptığı ilk iş nedir? Standart fonksiyon kitaplığının dışındaki fonksiyon kitaplıklarını öğrenmek. Elbette standart C++ fonksiyon kitaplığının içinde karakter dizisi fonksiyonları, G/Ç kanalları, `container´lar, öteleyiciler (iterators), algoritmalar, vs. mevcuttur ancak modern programlama dünyasında en çok kullanılan kavramlar standart olarak gelmez: ağ programlama, GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü), eşzamanlılık, vs.

C++ in a Nutshell kitabının yazarı Ray Lischner, Blitz++, MTL (Matrix Template Library), ACE (Adaptive Communication Environment), Loki ve Boost gibi kitaplıkları ele aldığı bu yazısında C++ programcısının verimliliğini artırabilecek önemli noktalara dikkat çekiyor.

PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması

FZ

Daha önce Linux sistemlerde bellek yönetimi başlangıcına dair uzun ve detaylı bir makalesi ile tanıdığımız Bora Şahin'in PC Sistemlerinde Bellek Miktarının Bulunması başlıklı makale meraklı `hacker´ların hizmetine sunulmuştur.

Editörün Notu: Birkaç saat sonra askere gideceğine dair haberini aldığım Bora Şahin arkadaşımızın askerliğinin olabildiğince sorunsuz geçmesini diliyorum. Umarım bir an önce aramıza döner ve yazdığı makalelerle bizleri aydınlatmaya devam eder.

Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

FZ

Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.