Xynth 0.8.40 ve Java

0
darkhunter
Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer bir önemli yenilik ise, açık kaynak kodlu ve iyi bilinen bir java virtual machine olan kaffe'nin peerless awt backend inin xynth e portlanmış olması. Bu demek oluyor ki artık grafik arayüzü olan java programları da xynth uzerinde çalışabiliyor.

Kaynak kod paketinde links, sdl, mplayer, gtk, ve kaffe patchleri de bulunmakta, ancak kaffe takımı cvs commit access vererek cok nazik davrandılar ve bundan sonraki versiyonlari xynth portunu da içerecek. Bu sebeple kaffenin bundan sonraki surumleri ve cvs surumunde patch'i kullanmanıza gerek yok.

proje web sitesi: xynth.org
proje web sitesi: gsulinux.org/~distch/projects/xynth
source forge : sf.net/projects/xynth

Saygılar,
Alper Akcan

Görüşler

0
Tarık
Xynth' i yakından takip etmekte olan biri olarak ben her gelişim haberinde kendimi biraz daha iyi ve ufku açılmış hissediyorum ve kendi kendime diyorum ki "bu ülkede sıkılmadan, yılmadan, azimle birileri birşeyler yazıyor ve bu yazılanlar dünyanın ilgisini çekiyor bir yerlere port ediliyor, birileri Xynth için kendi yazılımını port ediyor. Türkiye'den adam çıkmaz diyenler yanılıyorlar." Bu düşünce benim görmediğim yerlerde büyük işler başaran programcı arkadaşları kızdırmasın aynı hissiyatı onlar içinde beslemekteyim. Demekki birileri dişe dokunur işler yapınca başka birileride o işleri görmezden gelmiyor. Xynth ve bu tür Türkiye menşeli ileri düzey programcılık gerektiren yazılımlarımızın çoğalması dileklerimle.
0
ttk
Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim.
Kolay gelsin.
0
kkkk
sizin forum süper ya saolun :D
0
kkkk
şsalilşidalsşdlşasldşaşdsaş
0
ttk
Forum benim değil :)
0
anhanguera
selam,

ilgi ve destek icin tesekkur ederim, elimizden geldigince birseyler yapmaya calisiyoruz ;)

not: bu arada "kkk" rumuzlu kullanici ben degilim. benim rumuzum "anhanguera"

saygilar,
Alper Akcan.
0
ttk
Merhaba

Daha önce de yazmıştım tekrar olacak ama, sizin uğraştığınız alandan, alan olarak hemen hiç anlamam ama en azından kendimce çalışmanızı takdir ettiğimi bir iki satırla da olsa göstermek için yazıyorum. En azından yapılanın zor zahmetli ve takdire değer bir iş olduğunu biliyorum.

Herhangi bir haber değil sizinki, hani gofret reklamında olduğu gibi "ağkadaşlar aranızda bizim gofreti sevmeyen varr mı ?" denince susmak suretiyle geçiştiriliverecek.
Aramızdan üretenlere elimizden geldiğince destek olmamızda fayda var diye düşünüyorum.
0
ttk
Bu arada, en azından ben, sizi "kkkk" ismi ile mesaj atan kişi ile karıştırmadım, yani garip bir görünüm yok ortada karışıklığa sebebiyet verecek.
0
Chronix81
Siz bu #!@indirik program ile insanlara ne vermeye çalışıyorsunuz? Fluxbox varken, KDE GNOME ve sürüyle program varken, insanlar sizin yaptığınızı neden kullansın? Bir de çıkmış diyor ki: "Türkiye'den adam çıkmaz diyenler baksın" Adam olmak, dandik pencere yöneticileri yazmakla olmaz. Adam olmak özgün işlere imza atmak ile olur.

Sen kalkmışsın orada Windows'un Ctrl+Alt+Delete ile erişilen Task Manager bölümünün Performance kısmının grafiklerini araklamışsın. (Araklamadım deme oldukça benzetmişsin) Aşağıdaki Taskbar benzeri yapıyı da IceWM ve Wİndows'dan araklamışsın.
(Araklamadım deme sade olsun diye öyle yaptık deme yemezler)


Şimdi diyeceksin ki: İnsanlar Windows'a aşina o yüzden öyle yaptık. Sen şuna uzun süredir çektiğimiz fikir kabızlığı sonucunda programı bir halta benzetemedik de, tutup ICEWM ve Windows'u arakladık desene...

Ben Flux'a iki eklenti yapsam bu programı kullanmaya ne gerek kalır?

Bu mudur yani "Türkiye'den Adam çıkıyor" diye övündüğünüz şey.

Saatin üzerine gelip de beklediğin zaman çıkan sarı Tooltip bile aynen araklanmış.


Türkiye'den tabi ki adam çıkıyor ama çıkan adamların siz olmadığı son derece bariz.



Şu zamana kadar ne yaptınız? Bundan sonra ne yapacaksınız? Sen ne yaptın demeyin ben programcı değilim. Ben kullanıcıyım. Zaten programcının fikri değil de kullanıcının fikri önemlidir. Sonuçta programı kullanan ve beğenmeme hakkını kullanması gereken de benim. Elin adamı Mplayer yazmış milyon satır C kodu yazmış insanlar tüm dünya o programı kullanıyor. O özgün bir program ve taklidi alternatifi yok. Mplayer gibi bir işe imza mı attınız? Ya da kalkıp Gkrellm gibi bir şey mi yazdınız? Ya da oturup XMMS gibi bir şey mi yaptınız da tüm dünya bunu kullandı sizin de #!@#'ünüz tavana vurdu?

Bu saçmalığı oraya buraya port edeceğinize daha akıllıca işler ile uğraşmanızı temenni ederim.

Haydi size iyi çalışmalar...
0
Tarık
bir söylediğiniz hariç tüm dediklerinizi yorumsuz geçiyorum, onlara Alper Akcan cevap verecektir heralde bilemiyorum. fakat xmms gibi bişey yaptınızmı demişiniz aha yapmışlar valla bi bakın ne dersiniz? güzel yapabilmişler mi?Tetromino Multimedia Box
0
FZ
Siz bu #!@indirik program ile insanlara ne vermeye çalışıyorsunuz?

Bir düşün bakalım ne vermeye çalışıyorlar. Pardon, düşünmek için beyin gerekiyor. Pardon. :) Bu arada projenin "insanlara" ne vermeye çalıştığı seni niye ilgilendiriyor? Yani insanlara bir şey vermeye çalıştığına göre... Hmm...

Fluxbox varken, KDE GNOME ve sürüyle program varken, insanlar sizin yaptığınızı neden kullansın? Bir de çıkmış diyor ki: "Türkiye'den adam çıkmaz diyenler baksın" Adam olmak, dandik pencere yöneticileri yazmakla olmaz. Adam olmak özgün işlere imza atmak ile olur.

Xynth bir pencere yönetcisi değil. (Acaba nedir nedir, çayda kahvaltıda yenir, tamam şimdi buldum! :)

Sen kalkmışsın orada Windows'un Ctrl+Alt+Delete ile erişilen Task Manager bölümünün Performance kısmının grafiklerini araklamışsın. (Araklamadım deme oldukça benzetmişsin)

MS Windows ve araklamak. Aklıma güzel hikayeler geliyor. "Pis arakçı! Pissin sen pis!" :)

Aşağıdaki Taskbar benzeri yapıyı da IceWM ve Wİndows'dan araklamışsın. (Araklamadım deme sade olsun diye öyle yaptık deme yemezler)

Peynir ekmek sevmezler... Xynth'in bir pencere yöneticisi olmadığına dair bir duyum aldım. Hmm, nereden acaba?

Ben Flux'a iki eklenti yapsam bu programı kullanmaya ne gerek kalır?

Ee... şeyy... Xynth bir pencere yönetcisi değ... neyse... :)

Şu zamana kadar ne yaptınız?

cvs checkout

Sen ne yaptın demeyin ben programcı değilim. Ben kullanıcıyım.

Belli oluyor. Hatta kullanıcıdan da öte! :)

gereken de benim. Elin adamı Mplayer yazmış milyon satır C kodu yazmış insanlar tüm dünya o programı kullanıyor. O özgün bir program ve taklidi alternatifi yok.

Harbi mi? Deme! Çılgınsın! :)

Şimdiye kadar nerelerdeydin? FM Kare'de çalışmak ister misin? :)
0
Chronix81
Muhatabım sen değilsin... Bunu sen de iyi biliyorsun. Programın yazarının parasız ya da paralı avukatlığını yapıyorsan o zaman başka. Ama bu durumda bile seni kaale alan ve ipleyen olmaz. Çünkü muhatabım değilsin. Muhatabım olmadıktan sonra sana buradan cevap yazmama da pek gerek kalmıyor aslında.

Ama anlaşılan senin can ciğer kadim dostunun paçavrasının eleştirilmesi sana yine dokunmuş. Ben şahsen seni tanımıyorum. Seninle ilgili en ufak bir bilgim yok. Kimsin necisin? Ne iş yaparsın adın ne bilmiyorum.

Bunlar artık benim için anlam ifade etmiyor.

En ufak bir değerin dahi yok gözümde.

Sen çekil şimdi biraz. Görüş alanımı kapatıyorsun...


0
Chronix81
Ve ne yaparsan yap. İstersen arkana bu sitedeki herkesi al. İstersen bu yazıları da sil. (Senden beklenir) Tüm bunlar benim o program hakkında düşündüklerimi buraya yazmamı engelleyemeyecek.

Çünkü o programı kullandım ve beş para etmez olduğu izlenimine vardım.

Burası da fikir belirtme yeri değil mi? Fikrimi yazıyorum.

İstersen ben yazayım sen arkadaşının paçavrasını korumak uğruna yazılarımı sil.

Ne dersin?
0
Chronix81
Evet küfür yok hakaret yok... Herhangi bir terbiyesizlik yok.

Şunu aklından çıkart. Şunu iyice anla: Sen bu web sitesinde ancak tanıdıgın kişilerin arkasına saklanarak varlık gösterebilir ve üzerine vazife olmayan bir işe balıklama atlayabilirsin.

Çünkü şundan son derece eminim ki, senin çeten ve senin korudugun adamlar ve seni koruyan adamlar hep beraber buraya yazacaksınız...

Bunun kaçarı yok. Mutlaka böyle olacak.

Çünkü neden? Kutsal program Xynth'i birileri eleştiriyor!

Haydi çıkın bakalım şuna dersini verin. Bu Xynit'i nasıl eleştirir?

İnsanlara bir şeyler verilmesi benim umrumda. Çünkü sen insanlara bir şeyler verildigini iddia ediyorsun. (O programı yazarak ve oraya buraya port ederek)

Ayrıca zamanında Pardus'u eleştiriyorsun. Pardus denen dağıtım kadim dostunun dağıtımı olmadığı için değil mi?

En azından pardus tamamiyle Türkçe destekli bir Linux. Bilmiyorum kullanmadım tam olarak nedir bilemiyorum. Fakat bana öyle anlattılar.

Hiç olmazsa şu anda yine de bir yığın kullanıcıya hitap ediyor program.

Peki bu program kaç kişiye hitap ediyor?


Sen otur uzun ya da kısa olsun bir program yaz. Sonuçta emek harcamışsın ama ortaya çıkardıgın şey
bir Icewm taklidi olmaktan öteye geçmemiş.
Bunu kalkmışsın bir de cep telefonlarına falan port ediyorsun. Yahu senin port ettiğin yazılım nokia xxxx de çalışsa ne olur çalışmasa ne olur?

Bunu milyon yere taa PSP taklidi Linux kırması oyun konsoluna port etsen ne olur? O oyun konsolunu kaç kişi kullanıyor da kalkıp bir de azınlık kişi senin programını yükleyecek de kaç kişiye ulaşacaksın sen onunla?

Lüzumsuz işlerin adamı olmak böyle bir şey olsa gerek herhalde...

Madem bir takım projelere bu kadar meraklısın git herhangi bir Linux uygulamasının proje liderine teklif de bulun ve ekibe katıl. Neden katılmazsın? Karizman mı çizilir yoksa?

Ha bir de programı tanıtan bir ekran görüntüsünde programcının "Hohahhahhehehehhe Ohehahahehhahhahaha" şeklinde basit konuşmaları da görünüyordu sitede. Ciddiyetten uzak bir arkadaş galiba.

Neyse ben diyeceğimi dedim. Söyleyeceğimi söyledim.

Hatta istersen sen de katıl programın yazarına. Bir hohahhehhehahehhehe patlat!

Nasılsa programın web sitesinde patlamış böyle bir kahkaha.

Sen de burada patlat. (Biz bize olduğumuz da patlatmazsın gel burada patlat. Çünkü buradakiler bunu tolere ediyorlar. Fakat sen biz bize oldugumuzda patlatmazsın. Karizman çizilir)

Neyse sen yaz ben sonra okurum.

Yalnız yazarken biraz yavaş yaz da sonra sözlerine gülünen sen olma.

Bence hitap şeklini değiştirmelisin...

Kendini bilmelisin.
0
Chronix81
Ha ayrıca Kadıköy tarafına gelirim ben bir ara. Şöyle oturup ilginç konulardan falan bahsederiz. Sen bana Xyinith'i gösterirsin. Ne kadar işe yarar bir program olduğunu anlatırsın. Ben de sana teşekkür ederim. Hatta eve arkadaşların da gelsin. Dürümcüye gidelim siz dürümcü'de Xynith'i geliştirmekten bahsederken ben de elimdeki yapışkan topu duvara atıp dururum.


Tabi aslında şöyle de bir şey var. Elinde admin yetkisi var. Aslında daha önceden yazılan şeyleri hatırlıyorsundur herhalde. Yoksa hatırlamıyor musun? Hatırlamak için beyin gerekli değil mi?

Hatırladığını sanmıyorum... Çünkü eğer hatırlıyor olsaydın elindeki yetkiye güvenmiyor olurdun. Bir yolunu bulup cehennemin dibine girsen de arkadaşlarınla arkadaş olurdum.

Sen oku sonra cevap yazarsın.

Yavaş ol ama. Tarzını ve hitap şeklini iyi ayarla.
0
simor
Kendimi yazmak için sorumlu hissettim sadece. Başka hiç bir amacım yok.

Size cevap verdikleri için bu insanlara teşekkür etmeniz çok iyi olurdu bence.
Çünkü yazdıklarınıza inanamadım.
Buralarda bir sürü ağır tarışma hatta hafif küfürleşme olmuştur ama bu kadar ağızdan köpükler saçılarak desteksiz saçmalanması, benim burda şahit olduğum birşey değil.

Varsa elinizde daha iyi bir örnek bu konuda ve Türkiye'de yazılıma dair, buyurun gösterin. Gösteremiyorsanız parmağınızı kendinize çevirin. Tabi ben demiyorumki varolanla yetinelim.
Ama üretmeye çalışan insanlara destek olmak böyle olmuyor size yanlış öğretmişler.

Eleştiri sınırlarını aşmışsınız. Sadece bir nokta bile koymuş olsa, lan bunumu becerdin demek yerine, ya bak bide virgül olsa güzel olmazmıydı denilebilir. Onu da beceremiyorsa insan, sessiz kalmalı. Kalamıyorsa kendi ego dünyasında problemleri vardır.

Herkes sizi farketti çok ünlü oldunuz. Bilişim camiası hep sizi konuşacak. Bravo, bravo....
0
dfix
+1
0
Chronix81
"Eleştiri sınırlarını aşmışsınız. Sadece bir nokta bile koymuş olsa, lan bunumu becerdin demek yerine, ya bak bide virgül olsa güzel olmazmıydı denilebilir."

Ben neden işe yaramaz bir programı desteklemek amacıyla el-alemin adamını gaza getireyim ki?

Bu benim görevim mi? Ben Linux kullanıyorum. Kişinin programını beğenmedim. Sen beğenmediğin şeye iyi der misin?

Burası yorum da bulunulacak bir ortam değil mi? Programcı bence yorum yaptıgım için bana teşekkür etmeli.

Bana minnettar kalmalı. Çünkü ben o adamın programının kritiğini yapıyorum.

İşte gerçek destek budur. Demek ki birileri adamın programını lüzumsuz görmüş ve bunu çekinmeden dürüstçe belirtmiş. Bundan ala destek mi olur söylesenenize?

İşte gerçek destek budur. İşe yaramaz bir şeyi dalga geçip kinayeli konuşmayla övmek değildir. Bunun neden yapıldıgını da zaten ben biliyorum ve kimseyi alakadar etmez. Maksan muhalefet olsun...

Ben sessiz kalmam. Çünkü o program bana sunuluyor pardon önüme atılıyor kullan diye.

Ben de kullanıyorum ve izlenimlerimi buraya yazıyorum. Bunda yanlış bir olay yok. Ben objektif yorum yapıyorum. Siz ise kankinizin yazdıgı programı onu gaza getirmek için poh pohluyorsunuz.

Bilişim camiası beni neden konuşsun ki? Ben kimim ki? Benim öyle bir niyetim yok. Ben sıradan bir bilgisayar kullanıcısıyım. Windows kullanıyorum arada da Linux kullanıyorum.

Benim öyle bir derdim yok.

Ama sizin öyle bir derdiniz var. O dünyanın sizi konuşmasını istiyorsunuz.
0
dfix
Fight club tekniği benimde taktir ettiğim bir teknikdir hani şu marketdeki çocuğu arka tarafa götürüp kafasına silah dayama olayı sende böyle bir şey yapıyorsun belki ancak daha ileri gidip tetiği çekip adamin kafasını uçuruyorsun. bir düşün istersen
0
Tarık
eeee, bence sizinki dürüstlükten ziyade küstahlık oluyor. Ki bunun sizde bal gibi farkındasınız. Amacınız "bakalım ne kadar dayanacaklar da benim gibi seviyesizleşecekler" i görmek. Yoksa bunun başka bir açıklaması olmaz. dikkatle takip ediyorum...
0
simor
"Ben sessiz kalmam. Çünkü o program bana sunuluyor pardon önüme atılıyor kullan diye."

Bence durum şimdi anlaşıldı. Bu bahsi geçen yazılım beta aşamasında. Benim kankim, enseye tokat ...te parmak bu birbirimizi tanımadığımız , sizin tabirinizle bi türlü "çete"leşemediğimiz bu insan :), bu deneysel çalışmasını buraya, insanlar msn kullansın diye koymamış. İleriye yönelik hedefi nedir bilemem.
Ama herşey adım adım. Öyle lappadanak yazılım harikaları çıkmıyor ortaya.

Onun adına konuşmak istemiyorum ama, her nekadar proje sayfasında "intended audience" kısmında, "End Users/Desktop" yazmış olsa da, şu anda bu yazılımın grubu içinde bulunduğu tür ile ilgili yazılım geliştiricilere ve meraklısına bir sürü şey anlatıp kendi projelerinde kullanma şansı veriyordur. Veriyordur diyorum çünkü kendi proje sayfasında, bu projeyi alıp kurcalayacak kişiler için gayet güzel anlatılmış herşey.
Alıp google desktop gibi kullanabileceğiniz bir şey değil açıkçası. O yüzden agresif eleştirileriniz havada kalıyor.

Ha diyeceksiniz ki milyon tane açık kaynak kodlu bu türden yazılım var onları inceleyin ne olacak. Ama bu bu durum bu insanın projesini gelip burada tanıtmasını engellemez. YAda proje üretmesini engellemez, engelleyemez, engellememeli.

Kimse sizden beğenmediğiniz birşeye güzel demenizi beklemez. Biz de öyle birşey yapmıyoruz haberiniz olsun. Ben eleştirmiyorsam yaptığı işi eleştirecek bilgi seviyesine sahip olmadığımdandır.
Çünkü tekrar ediyorum şu anda son kullanıcının işine yarayacak bir yazılım değil.

Sizin alanınızı bilmiyorum. Eğer kullanıcı arabirimleri ve pencere yöneticileri konusunda bilgili ve iş üretmiş biriyseniz bu tür deneysel projelerde eleştirileriniz çok faydalı olabilir. Hatta proje, ilk geliştiricisinin tahmin edemeyeceği yerlere gidebilir.

Ama dediğim gibi eğer son kullanıcı iseniz; yeni yetme msn kullanıcısı gibi aaa niye kalp ikonlarım çıkmıyooo gibisinden istemediğiniz durumlara düşersiniz ve bu tepkileri almanız doğal hale gelir.

Son kullanıcı benim tanımım ile; salt tüketici, perakende müşterisi, alfa-beta ayrımı bilmeyen, yazılımı edinirken harcadığı zamana, paraya veya o anki beklentisine göre mantıklı iş görmesini bekleyen,
ürünün fişini prize takıp çalışmasını isteyen kişi.


Umarım durumu doğru anlamışımdır.
0
Chronix81_
Selam,
Daha önce yazmış olduğum yorumlar dolayısıyla hemen hemen hepiniz beni ağzından köpükler saçarak programa ve programcıya saldıran, vandal, saçma sapan yorum yazan birisi olarak itham ettiniz. Eleştiri sınırlarını zorladığımıi çizmeyi aştığımı, süslü ikonlardan hoşlanan birisi olduğumu o programı eleştirmeye cüret ettiğimi vb. düşündünüz. Aslında ben buraya programa yapılan bir yorum nedeniyle yazmıştım. O yorum da, "işte bakın Türkiye'den adam çıkmaz diyenler utanın" benzeri bir şeydi. Baktım ve programı inceledim. Gördüm ki bahsi edilen program hiç de öyle "Türkiye de ki adamları yansıtır nitelikte değildi.
Tabi bu arada MS Windows'dan araklamak ve benzeri şekilde yazılar, belki sizlere çok saçma geldi. Evet Windows stili Start Menu olayını bir çok arabirimde görebilirsiniz. Bu kimsenin tekelinde olmayabilirde. Belki de Windows zaten Mac OS'den araklanmış, sen hangi programın nereden araklandığını iddia ediyorsun da diyebilirsiniz. Fakat biraz objektif düşünebilen, aklı başında düşünebilen her insan evladı, Windows'un dahi Mac OS'den birebir kopya olduğunu iddia edemez. En basitinden senelerdir Windows Mac OS'i kopyalıyor diye anlatılan hikaye bir nebze gerçek bile olsa, gidin önce Mac OS yükleyin, sonra da Windows'u yükleyin. Mac OS'de ikonların default yerleşim yeri ekranın sol yan tarafıyken, Windows'da bunun sağ yan kısım olduğunu göreceksiniz.

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi Mac OS'de yukarda sabit bir Menu çubuğu vardır. Bu Mac OS'in milattan önce çıkan sürümlerinden beri bu şekildedir. Programların kendilerine ait menü çubukları olmaz. Hafızaya yüklenen program, yukardaki Menu çubuğunu kullanır. Program hafızadan çıkıncaya kadar, üst kısımda bulunan Menu çubuğu hafızadaki programa hizmet eder. Program kapatıldığı zaman Menu yine eski haline döner. Windows'da yine bu şekilde bir Menu sistemi yerine, her programın Menu'su kendine ait olarak tasarlanmıştır.

Mac Os ile Windows arabirimi arasında daha sayılamayacak kadar küçük ve büyük farklılıklar olduğu kesindir. Öyle Caminin imamından vaaz dinler gibi, Cuma çıkışında kulaktan dolma şeylerin beynin derinliklerine yerleştiği gibi, İmam Steve Jobs ve benzeri Apple imamlarının ya da cebinde fazlaca para olup da, Ajda'ya özenip de, estetik ve hava basma merakından dolayı paylaşımlı ekran kartına sahip MacBook'a 3000 - 4000 YTL domalan tiplerin vaazlarını dinleyerek, Windows, MAC OS'den arak da, SyXTyRyX arakladıysa bunun adı arak olmaz gibi bir mantık olamaz. Her ne kadar Windows benzeri arabirimler Windows tekelinde değilse dahi o arabirimi oldugu gibi kopyalamak, benzetmek ve esinlenmek eğer amaç kolay kullanım ve göz aşinalıgı değil ise, fikir kabızlığıdır bana göre.

Windows bile Mac OS'den esinlendiği halde onu birebir kopyalamış değildir. Fakat o programı yazan arkadaşımız kalkmış Windows'a birebir benzeyen grafikler kullanmış. Bunu FM camiası dışında mantıklı düşünebilen, programcı ile arkadaşlığı bulunmayan herkes ilk bakışta farkeder ve bunun o şekilde olduğunu kabul ederken, birisi çıkıp da "MS Windows ve arak?" dediği zaman doğal olarak sigortalar atar tabi ki.

Fakat burada gözüme ilişen ilk şey ikonların aynen Windows'da olduğu gibi sol tarafta bulunduğu, aşağıdaki Taskbar benzeri yapının komple Windows'a ve IceWM denen wdm'ye benzediği, saatin üzerine gelip de beklediğin zaman çıkan tooltip'in de tıpatıp Windows'u andırdığıdır. Tamam bunları kabul edelim. Diyelim ki böyle. Peki oradaki performance tab'ından aynen araklanmış grafik nedir? Biraz daha değiştirip, biraz daha farklı yapamıyor musun yani? Programcısın grafiker değilsen, Photoshop ya da Gimp falan bilmiyorsan, burada bu kadar adamsınız, neden çıkıp da biriniz bak o grafik orada şık durmamış, arak gibi gözüküyor... Gel sana adam gibi bir grafik yapalım demiyorsunuz? Programı desteklemek öyle cami imanının vaazı gibi yazmakla olmaz. Destek vermek istiyorsan programın eksikliklerini birileri eleştirmeden önce kapatır programda bulunan eksik yerleri tolere edilebilir duruma getirirsin. O zaman bu tür acımasız eleştirilere saçma cevaplar yazmana da lüzum kalmaz.

Kısacası siz haklı olan eleştirilere tahammül edemiyorsunuz. Tüm bunlarla kalsa yine iyi. XY logosunun bulunduğu grafiğin üzerine oturtulduğu yuvarlak şeklin benzerini de bir yerlerden hatırlıyor gibiyim sanki. (Bu konuda tam emin değilim)

Yani programın arabirimi üzerinde hiç düşünülmemiş. Programın arabirimi üzerinde biraz düşünülmüş olsaydı özgün bir arabirim oluşturulmaya çalışılsaydı o zaman program belki daha faydalı olacaktı. Olmasa dahi en azından program GUI olarak bazı WDM'lerin kötü bir taklidi olmayacaktı. Pek tabi bunlar da benim programı yerden yere vurmamı gerektirmez. Ortada ıvır zıvır sürü sepet program varken neden gelip bu kişinin programını yerden yere vurmak için can atayım ki? Fakat burada ağzına "Türkiye'den çıkan adamlar" gibi bir laf almaya cüret ettiysen, önce bir abdest alıp destur bismillah çekeceksin, 80 Hatim indireceksin. Eline bir tesbih alıp 90.000 kez çekip Allah Allah diyeceksin... Sonra çıkıp o arak programı Türkiye'den çıkan adamlara mal edeceksin. Çünkü Türkiye'den çıkan adamlar adamlıklarını ispat etmek için daha iyi projelere ihtiyaç duyarlar. Türkiye'den adam zaten çıkıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Fakat bu üzerinde fazla düşünülmemiş acemi programdan daha iyi şeyler yapıyorlar.


Tabi sizlerin de bildiği gibi mantıksızlık ve üste çıkmakta sınır yoktur. Sonuçta senin ağzına dikiş atan yok. Senin ağzın torba değil ki ipi takıp büzelim... Kendinin en iyisini bildiğini düşünürsün ve başkalarına salak dersin. İstediğin gibi saçmalayabilirsin. Ak olana kara diyebilir, sarı olan duvara yok o beyazdır diyebilirsin.Doğru konuşan kişiye kendi saçmalıklarını yükleyebilirsin. Bunun üzerinde sürekli iddia edebilir, yanına da 3-5 kendin gibisini alır onları da yalancı şahit yapabilirsin.

Sonuçta sana sınır koyan yok. ADSL bağlantı da bastığın her harf için senden para alınmıyor neticede. Gerçi Dial Up bağlantı olsa bu sefer de offline yazar gönderirsin. Dediğim gibi üste çıkmak ve yalancı şahit alıp ak'a kara deme konusunda sınır yok tabi. Aslında bana verilen cevaplar değil de benim bunlara cevap yazmam lütuftur aslında.

Programın arabirimi üzerinde iyi düşünülmemiş ve bundan daha lüzumlu şeyler varken daha lüzumlu şeylere yönelinmemiş. Olay budur. Kime sorarsan sor, kimi getirirsen getir, arabirim üzerinde iyi düşünülmediğini sana söyleyecektir. Arabirim yapmak, oradan buradan tam olarak esinlenmemek çok zor olsa da (MS bile esinleniyor ya hani) bu kadar da benzerlik olmaz. Biraz daha yaratıcı ve biraz daha özenli olunmalı.

Ayrıca hala iddia ediyorum ki, kendi çapınızda eğleniyorsunuz. Ortada Xfree86 ve yığınla WDM varken kim gelip de bunu neden kullanacak? Türkiye'nin malı yerli malı yurdun malı mı olacak? Evet... "Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" Hohahehehehehhehehee (Programcının kahkaha stili onu mazur görüyorsunuz beni de görün)

Ayrıca bu vesileyle bir de isteğimi belirteyim sizlere. Yüce programcı C coder beyler. Ben sizden MS Word istiyorum. MS Word ve Office'e para bayılmaktan bıktık. Open Office'den hoşlanmıyorum. Madem arak konusunda bu kadar deneyimlisiniz, rica etsem MS Office'in tıpatıp aynı arabirimine sahip bir program yazabilir misiniz? (Skin rengi ve tonu da aynı olsun. MS tepenize binerse rengi az koyultun yırtarsınız) Ikonlar falan aynı olmalı. Yine MS ile başınız derde girerse ikonları da biraz değiştirin ki arak olduğu belli olsun ama sonuçta Office'in benzeri olsun. MS bir şey tutturamasın... Sizi içeri atamasın, Tazminat ödetemesin... İhtiyacım var lisans almaktan kurtarın beni. Yüce Kodırlar... Program windows'da çalışsın ama. Linux sürümü de olursa iyi olur. Onu da kullanıyoruz büro da ara sıra.

Saygılarımı sunarım.
Teşekkürler...



0
simor
Evet durumu doğru anlamışım.
0
memiscet
Gormek icin goz, anlamak icin kafa, hissetmek icinde kalp lazim, vermemisse mabud, neylesin kel Mahmut.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

sWM - small Window Manager

conan

small Window Manager az hafizalı küçük bilgisayarlar için yazılmış bir pencere yöneticisi. Sayfasında iddia edilene göre PDAler için biçilmiş kaftanmış. Minimum 12KB sabit disk yeri gerektiren program rxvt`den bile az bellek harcıyormuş. Şu anki versiyonu 1.3.x.

MyAsist Web Framework

myasist

MyAsist, "web Tabanlı uygulamaların geliştirmesini en verimli halde nasıl yaparız?" sorusuna çözüm arayışlarımızın bir ürünüdür.

Kişisel ve Öğrenim amaçlı kullanımlar için ücretsiz olarak edinilebilir.

ClusterKnoppix İle Kendi Süperbilgisayar Kümenizi Kolayca Kurun

FZ

Büyük bir okul ya da şirket ağınız var, ya da bir yerden ucuza düşük model bir sürü ikinci el bilgisayar buldunuz (40$'a Pentium 166 MMX, 32 MB ana hafıza falan) ve bunların atıl kalmasına gönlünüz el vermiyor. Sağda solda "clustering" diye de tabir edilen kümeleme diye bir kavram duyuyorsunuz ancak bir sürü bilgisayarı paralel olarak belli bir problem üzerinde çalıştırmanın uzmanlık derecesinde bilgi gerektirdiğini düşünüyorsunuz... ve... yanılıyorsunuz! Her derde deva ClusterKnoppix ile çok güçlü paralel bilgi işlem merkezi kurmanız işten bile değil ;-)

Hala tereddüt edenlerin iştahını kabartmak için şu ekran görüntülerine bakmalarını tavsiye ederim: 12 adet bilgisayarın merkezi kontrolü, openMosixview, 12 meşgul bilgisayarın gözetlenmesi, openMosixmigmon.

Editörün Notu: Bildiğim kadarı ile İzmir´li üyemiz decaf (aka realist) bu konu ile ilgileniyordu, kendisinden en kısa sürede konu ile ilgili lezzetli bir makale beklediğimizi belirtmeme gerek yok sanırım ;-)

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.