Python : iyidir - o kadar

0
gencbeyin
Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.
Python ile çeşitli grafik arayüz kitlerini programlarınıza dahil edebilirsiniz. Bu python için doğal bileşen sayılan Tk ile başlar, jython bağlantısı ile java nın awt ve swing gruplarını içerir, ve C++ yardımcı yazılımları ile Qt kütüphanesine kadar uzanır.

Kısacası Python ile başlayacağınız bilgisayar yolculuğunda bütün duraklara uğrayıp, bütün ödülleri toplarsınız.

Sisteminizde python interpreter varsa, python diyerek çıkan interactive komando satırında hesaplamalar yaparak python ile tanışmaya başlayın yavaş yavaş.

Berkem Dinçman

Daha fazlası için..

Görüşler

0
sundance
Şahsen ilk defa 98'de adını duyduğumda, bayağı ilgimi çekmişti, o zamandan beri de takip ederim. Gerek linguistik dile yakın olması, gerekse oldukça güçlü bir yapıyı içermesi, Perl`den bile az overhead`e sahip olması gerçekten artı özellikler.

Dahası, çok dinamik bir dil ve gün geçtikçe daha çok ilgi çekiyor. Özellikle embed-device piyasasında bence Java`ya zor günler yaşatacağa benziyor...
0
FZ
Bu yazıyı sevdim.

Ancak komando satırı yerine komut satırı yazılsaydı bence daha güzel olurdu :-)

0
anonim
python cand
0
anonim
python@linux.org.tr adresini kullanan bi e-posta listesi acildi. ilgilenen arkadaslari bekleriz. listeyi bir turlu canlandiramadik, ilginizi bekliyoz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!

NetLogo 3.0 Çıktı

FZ

Multi-agent programlama ve modelleme için en çok kullanılan yazılım geliştirme ortamlarından biri olan NetLogo'nun 3.0 sürümü duyuruldu.

Bu sürümde üç boyutlu grafikler, Sistem Dinamikleri Modelleme, gelişmiş grafik özellikler mevcut. 3D graphics, a System Dynamics Modeler, improved turtle pens, improved BehaviorSpace, and other enhancements. Here's a complete list of changes. Try it and let us know what you think. Detaylı değişiklik listesine buradan erişebilirsiniz. Ayrıca sistemde kullanılabilen modelleri web tarayıcınızda da görmeniz mümkün. (Dikkat, tüm gününüzü alabilir, dalıp gidebilirsiniz, tehlikeli :)

Imposter v0.3

butch

Gürer Özen tarafından geliştirilen Imposter 0.3 sürümüne ulaştı. OpenOffice.org Impress sunumlarını OpenOffice.org olmaksızın görüntülemeyi sağlayan Imposter'i edinmek için buraya.

FINDIK - Herkese Açık Filtre

anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.