Python : iyidir - o kadar

0
gencbeyin
Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.
Python ile çeşitli grafik arayüz kitlerini programlarınıza dahil edebilirsiniz. Bu python için doğal bileşen sayılan Tk ile başlar, jython bağlantısı ile java nın awt ve swing gruplarını içerir, ve C++ yardımcı yazılımları ile Qt kütüphanesine kadar uzanır.

Kısacası Python ile başlayacağınız bilgisayar yolculuğunda bütün duraklara uğrayıp, bütün ödülleri toplarsınız.

Sisteminizde python interpreter varsa, python diyerek çıkan interactive komando satırında hesaplamalar yaparak python ile tanışmaya başlayın yavaş yavaş.

Berkem Dinçman

Daha fazlası için..

Görüşler

0
sundance
Şahsen ilk defa 98'de adını duyduğumda, bayağı ilgimi çekmişti, o zamandan beri de takip ederim. Gerek linguistik dile yakın olması, gerekse oldukça güçlü bir yapıyı içermesi, Perl`den bile az overhead`e sahip olması gerçekten artı özellikler.

Dahası, çok dinamik bir dil ve gün geçtikçe daha çok ilgi çekiyor. Özellikle embed-device piyasasında bence Java`ya zor günler yaşatacağa benziyor...
0
FZ
Bu yazıyı sevdim.

Ancak komando satırı yerine komut satırı yazılsaydı bence daha güzel olurdu :-)

0
anonim
python cand
0
anonim
python@linux.org.tr adresini kullanan bi e-posta listesi acildi. ilgilenen arkadaslari bekleriz. listeyi bir turlu canlandiramadik, ilginizi bekliyoz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way

Böyle bir sunum izlemediniz: gapminder ve dünyanın gidişatı

FZ

Bir sunum bu kadar mı çarpıcı olur, bunca bilgi bu kadar mı net, güzel ve etkili şekilde iki boyutlu ekrana sığdırılır. Görsellik ve animasyon bu kadar mı güzel kullanılır. İstatistik ve geleceğe yönelik bakış açısı bu kadar mı eğlenceli ortaya konur!