Python : iyidir - o kadar

0
gencbeyin
Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.
Python ile çeşitli grafik arayüz kitlerini programlarınıza dahil edebilirsiniz. Bu python için doğal bileşen sayılan Tk ile başlar, jython bağlantısı ile java nın awt ve swing gruplarını içerir, ve C++ yardımcı yazılımları ile Qt kütüphanesine kadar uzanır.

Kısacası Python ile başlayacağınız bilgisayar yolculuğunda bütün duraklara uğrayıp, bütün ödülleri toplarsınız.

Sisteminizde python interpreter varsa, python diyerek çıkan interactive komando satırında hesaplamalar yaparak python ile tanışmaya başlayın yavaş yavaş.

Berkem Dinçman

Daha fazlası için..

Görüşler

0
sundance
Şahsen ilk defa 98'de adını duyduğumda, bayağı ilgimi çekmişti, o zamandan beri de takip ederim. Gerek linguistik dile yakın olması, gerekse oldukça güçlü bir yapıyı içermesi, Perl`den bile az overhead`e sahip olması gerçekten artı özellikler.

Dahası, çok dinamik bir dil ve gün geçtikçe daha çok ilgi çekiyor. Özellikle embed-device piyasasında bence Java`ya zor günler yaşatacağa benziyor...
0
FZ
Bu yazıyı sevdim.

Ancak komando satırı yerine komut satırı yazılsaydı bence daha güzel olurdu :-)

0
anonim
python cand
0
anonim
python@linux.org.tr adresini kullanan bi e-posta listesi acildi. ilgilenen arkadaslari bekleriz. listeyi bir turlu canlandiramadik, ilginizi bekliyoz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikepage 2006.2 Opus 9 Çıktı

anonim

Bir Türk tarafından hazırlanan wiki yazılımı Wikepage'in yeni sürümü çıktı. Bu sürümde 34KB'lık yazılıma, blog özelliği de eklenerek wiki-blog melez bir yapı elde edilmiş. Blog girdilerinizi wiki sayfası gibi kaydedebiliyorsunuz ve blogunuzu istediğiniz bir wiki sayfasında görebiliyorsunuz. Bu sürümde wikepage, wiki ve blog için basit bir RSS çıktıda sunuyor. Bugfixleri ile gittikçe sağlamlaşan Wikepage'i denemeniz dileğiyle.

Not: Wikepage'i Türkçe kullanmak için ayrıca Türkçe zip dosyasını indirip açmanız gerekiyor.

BEA da Eclipse'e destek veriyor.

vst

Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

Midnight Commander v4.6

m1a2

Emektar dost Midnight Commander`dan (MC) sonunda yeni haberler gelmeye başladı. Miguel Icaza`nın GNOME`a kayması ve şu Mono işiyle kendisini fazlaca meşgul etmesinden sonra gelişmesi önemli ölçüde duran MC çok uzun süre v4.55`de asılı kalmıştı. Tam ümidi kesmişken başını Pavel Roskin`in çektiği yeni bir geliştirici grubu olayı ele aldı ve üst üste yapılan release`lerle v4.6 ufukta gözüktü. En son mc-4.6pre3 geçen hafta duyurulduktan sonra final sürümün büyük bir aksilik olmazsa bu ay sonuna yetişmesi bekleniyor.

PostgreSQL 7.4 sürümü duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group (PGDG), PostgreSQL Nesne İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi'nin (ORDBMS) 7.4 sürümünü duyurdu.
Detaylı bilgi için: Basın Bülteni

GNU/Linux Üzerinde Streaming Media

FZ

Neden değerli hard diskimi yığınla MP3/Ogg Vorbis ile doldurayım (ya da bir sürü CD yazıp bunları kataloglamak ile uğraşayım)? Bulunduğum ağ üzerinde birileri bir sunucu kursa ve ben de misal XMMS ile doğrudan oraya bağlanıp paşa paşa müziğimi, radyomu, vs. canlı bağlantı üzerinden dinlesem diyenlerdenseniz ve böyle bir müzik sunucusunun nasıl kurulacağını merak ediyorsanız şu lezzetli makale tam ağzınıza göre: Streaming Audio the Icecast Way