Python : iyidir - o kadar

0
gencbeyin
Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.
Python ile çeşitli grafik arayüz kitlerini programlarınıza dahil edebilirsiniz. Bu python için doğal bileşen sayılan Tk ile başlar, jython bağlantısı ile java nın awt ve swing gruplarını içerir, ve C++ yardımcı yazılımları ile Qt kütüphanesine kadar uzanır.

Kısacası Python ile başlayacağınız bilgisayar yolculuğunda bütün duraklara uğrayıp, bütün ödülleri toplarsınız.

Sisteminizde python interpreter varsa, python diyerek çıkan interactive komando satırında hesaplamalar yaparak python ile tanışmaya başlayın yavaş yavaş.

Berkem Dinçman

Daha fazlası için..

Görüşler

0
sundance
Şahsen ilk defa 98'de adını duyduğumda, bayağı ilgimi çekmişti, o zamandan beri de takip ederim. Gerek linguistik dile yakın olması, gerekse oldukça güçlü bir yapıyı içermesi, Perl`den bile az overhead`e sahip olması gerçekten artı özellikler.

Dahası, çok dinamik bir dil ve gün geçtikçe daha çok ilgi çekiyor. Özellikle embed-device piyasasında bence Java`ya zor günler yaşatacağa benziyor...
0
FZ
Bu yazıyı sevdim.

Ancak komando satırı yerine komut satırı yazılsaydı bence daha güzel olurdu :-)

0
anonim
python cand
0
anonim
python@linux.org.tr adresini kullanan bi e-posta listesi acildi. ilgilenen arkadaslari bekleriz. listeyi bir turlu canlandiramadik, ilginizi bekliyoz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Açık Yazılım - JmxMonitor

malkocoglu_2

JmxMonitor, Java JMX standartını kullanan ve bir veya daha fazla servisi izlemek (monitoring) için kullanılabilecek bir yazılımdır.

http://jmxmonitor.sourceforge.net

Java JMX standartı, uygulamanızın istatistiklerini MBean temelli basit Java nesneleri üzerinden dısarıya afişe etmenizi sağlıyor. Bu istatistik MBean'leri işleme konulduktan sonra, JmxMonitor genelci bir yaklaşımla (generic) herhangi bir uygulamadaki tüm MBean'leri listeleyip, admin'e "gözlemek istediklerim" adlı bir liste olusturmasına izin vermektedir. Gözlenmesine karar verilen makina/port/obje/attribute dörtlüsü için bir eşik değeri (threshold) girildikten sonra, JmxMonitor arka plan süreci tarafindan periyodik olarak esasa değeri bu eşik değerine karşılık kontrol eder. Eşik değer ihlalleri, ana sayfadan ve e-mail ile sistem yöneticisine bildirilecektir.

GPU: Küresel İşleme Birimi

Tarık

GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray

JavaScript 1.7

FZ

Şu anda Firefox 2 BETA içinde kullanılan ve JavaScript Shell içinden de test edilebilen JavaScript'in yeni sürümü olan JavaScript 1.7 programlama dili pek çok yeni ve güçlü özellikle birlikte geliyor.

Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin güçlü özelliklerini alan JavaScript 1.7 Internet programcılarının işlerini daha da kolaylaştıracağa ve JavaScript'in pazar payını artıracağa benziyor.

Programlanın Tao´su 7. , 8. ve 9. Kitap

FZ

7. Kitap - Şirket Bilgeliği

Şöyle dedi usta programcı:
"Bir şirket yöneticisi için program demosu sunabilirsiniz ama onu bilgisayardan anlayan biri haline getiremezsiniz."