StarLogo: The Next Generation

0
FZ
Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

Görüşler

0
darkhunter
Woow! Harika birşey bu ya... Henüz oynamaya başlayalı 15dk falan oldu, resmen büyülendim...

Çocukken hep hayal ederdim, kendime ait bir dünya istediğim gibi yönetebileceğim çevresel faktörler ve yaratıklar...

Yeni nesil çok şanslı çok... Eee, tabi çocuk ruhu hala yaşayanlarda ;-)

0
FZ
Meraklısına not, yine LOGO tabanlı ve StarLogo benzeri bir modelleme, simülasyon ortamı olan NetLogo da 3D desteği sunuyor bir süredir:

NetLogo

Ayrıca yaptığınız modelleri Java olarak kaydedebiliyorsunuz ve isteyenlere web sayfanızdan Java applet olarak sunabiliyorsunuz NetLogo ile.
0
darkhunter
Logo'yu biraz biliyorum ama NetLogo'ya ısınamadım hiç...
Java, Applet falan bozar beni :-)

TNG'de beni bitiren nokta, modellere QIII motorunun güzellikleriyle yaklaşmak...

Linux versiyonu da yakınmış gördüğüm kadarıyla ilgiyle bekliyorum valla...
0
FZ
StarLogo ile NetLogo arasında programlama açısından çok büyük fark görmedim.

Her ikisi de Java ile geliştirilmişler dolayısı ile sistemde JRE olması mecburi (evet, maalesef JRE download etmek gerekiyor).

NetLogo'nun geliştirilen programı Java applet olarak sunabilmesini sadece bazı durumlarda bir avantaj olarak belirttim, yani karşı tarafı NetLogo yüklemeye zorlamamak namıma.

Tabii StarLogo TNG bambaşka bir kulvara girmiş durumda o ayrı ;-)
0
darkhunter
Anladım. TNG, kreatif beyinlerin önünden kodları çekip hayal güçleriyle yaratıcı olmalarını amaçlıyor, anladığım kadarıyla. Bence bu türden diğer çalışmaların arasında kendine güzel bir yer edinecek TNG.

Benim aklıma onlarca fikir geldi bile şimdiden, hımm... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NSD: Alternatif bir Alan Adı Sunucusu

Soulblighter

Linux üzerinde, Bind çok kullanılan bir Alan Adı Sunucusu. Fakat güvenlik açıklarının çok fazla olması bazı kritik uygulamalarda tercih edilmemesine neden oluyor. Eğer siz de Bind'a alternatif bir Alan Adı Sunucusu arıyorsanız. NSD'ye bir gözatın derim.

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

anonim

Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk