StarLogo: The Next Generation

0
FZ
Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

Görüşler

0
darkhunter
Woow! Harika birşey bu ya... Henüz oynamaya başlayalı 15dk falan oldu, resmen büyülendim...

Çocukken hep hayal ederdim, kendime ait bir dünya istediğim gibi yönetebileceğim çevresel faktörler ve yaratıklar...

Yeni nesil çok şanslı çok... Eee, tabi çocuk ruhu hala yaşayanlarda ;-)

0
FZ
Meraklısına not, yine LOGO tabanlı ve StarLogo benzeri bir modelleme, simülasyon ortamı olan NetLogo da 3D desteği sunuyor bir süredir:

NetLogo

Ayrıca yaptığınız modelleri Java olarak kaydedebiliyorsunuz ve isteyenlere web sayfanızdan Java applet olarak sunabiliyorsunuz NetLogo ile.
0
darkhunter
Logo'yu biraz biliyorum ama NetLogo'ya ısınamadım hiç...
Java, Applet falan bozar beni :-)

TNG'de beni bitiren nokta, modellere QIII motorunun güzellikleriyle yaklaşmak...

Linux versiyonu da yakınmış gördüğüm kadarıyla ilgiyle bekliyorum valla...
0
FZ
StarLogo ile NetLogo arasında programlama açısından çok büyük fark görmedim.

Her ikisi de Java ile geliştirilmişler dolayısı ile sistemde JRE olması mecburi (evet, maalesef JRE download etmek gerekiyor).

NetLogo'nun geliştirilen programı Java applet olarak sunabilmesini sadece bazı durumlarda bir avantaj olarak belirttim, yani karşı tarafı NetLogo yüklemeye zorlamamak namıma.

Tabii StarLogo TNG bambaşka bir kulvara girmiş durumda o ayrı ;-)
0
darkhunter
Anladım. TNG, kreatif beyinlerin önünden kodları çekip hayal güçleriyle yaratıcı olmalarını amaçlıyor, anladığım kadarıyla. Bence bu türden diğer çalışmaların arasında kendine güzel bir yer edinecek TNG.

Benim aklıma onlarca fikir geldi bile şimdiden, hımm... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W Organizasyonuyla Programlama Yarışması

coskung

Koç Üniversitesi ACM ve ACM-W öğrenci birlikleri, 5-6-7 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Geneli Programlama Yarışması düzenliyor

İşletim Sistemleri Videoları

DemensMagnet

Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com

Kazaa Yolun Sonuna mı geldi?

anonim

Dünyanın en popüler P2P paylaşım araçlarından biri olan kazaa , Müzik endüstrisiyle uzun zamandır amasız bir mücadele vermekteydi. Uzun zamandır bu çarpışmadan galipte çıkıyordu. Fakat son alınan mahkeme kararıyla yolun sonundaki ışık görünmeye başladı..

Kazaa yazılımının sahibi olan Sharman Networks adına Avustralya'da açılan davaların sonuncusunda şirket , kopya hakkı bulunan dosyaların paylaşıma açıldığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Uzun zamandır birçok davadan kıl payı kurtulan şirket için bu karar , çok ağır bir darbe olacak gibi..