StarLogo: The Next Generation

0
FZ
Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

Görüşler

0
darkhunter
Woow! Harika birşey bu ya... Henüz oynamaya başlayalı 15dk falan oldu, resmen büyülendim...

Çocukken hep hayal ederdim, kendime ait bir dünya istediğim gibi yönetebileceğim çevresel faktörler ve yaratıklar...

Yeni nesil çok şanslı çok... Eee, tabi çocuk ruhu hala yaşayanlarda ;-)

0
FZ
Meraklısına not, yine LOGO tabanlı ve StarLogo benzeri bir modelleme, simülasyon ortamı olan NetLogo da 3D desteği sunuyor bir süredir:

NetLogo

Ayrıca yaptığınız modelleri Java olarak kaydedebiliyorsunuz ve isteyenlere web sayfanızdan Java applet olarak sunabiliyorsunuz NetLogo ile.
0
darkhunter
Logo'yu biraz biliyorum ama NetLogo'ya ısınamadım hiç...
Java, Applet falan bozar beni :-)

TNG'de beni bitiren nokta, modellere QIII motorunun güzellikleriyle yaklaşmak...

Linux versiyonu da yakınmış gördüğüm kadarıyla ilgiyle bekliyorum valla...
0
FZ
StarLogo ile NetLogo arasında programlama açısından çok büyük fark görmedim.

Her ikisi de Java ile geliştirilmişler dolayısı ile sistemde JRE olması mecburi (evet, maalesef JRE download etmek gerekiyor).

NetLogo'nun geliştirilen programı Java applet olarak sunabilmesini sadece bazı durumlarda bir avantaj olarak belirttim, yani karşı tarafı NetLogo yüklemeye zorlamamak namıma.

Tabii StarLogo TNG bambaşka bir kulvara girmiş durumda o ayrı ;-)
0
darkhunter
Anladım. TNG, kreatif beyinlerin önünden kodları çekip hayal güçleriyle yaratıcı olmalarını amaçlıyor, anladığım kadarıyla. Bence bu türden diğer çalışmaların arasında kendine güzel bir yer edinecek TNG.

Benim aklıma onlarca fikir geldi bile şimdiden, hımm... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dikkat Edilmesi Gereken 10 Semantik Uygulama

FZ

Web 3.0 ve semantik web laflarını artık FM'de de daha sık duyar hale geldik.

Read / Write Web'deki güncel bir yazı yakından takip edilmesi gereken 10 semantik web uygulamasından bahsediyor. Bunların arasında Hakia, PowerSet ve FreeBase gibi isimler de göze çarpıyor.

Belki de artık ontoloji gibi kavramları öğrenmenin, SPARQL, OWL gibi dilleri kurcalamanın ve AllegroGraph ve TopBraid Composer gibi araçlarla haşır neşir olmanın zamanı gelmiştir, ne dersiniz?

Ofis Yazılımlarımızı Yükseltelim Lütfen!

conan

Bu ay GNU/Linux dünyasında Ofis yazılımları ayı sanırım! Dün gnomedesktop.org GNOME Office 1.0 sürümünün çıkarıldığının haberini verdi. Bu Ofis sürümünün içindeki AbiWord de böylece 2.0 sürümüne ulaşmış oldu. GNOME Office içinde aynı zamanda GNOME-DB 1.0, Gnumeric 1.2.0 da bulunuyor.

Advantage Veri Tabanı Beta 7.1

anonim

Advantage Sürüm 7.1 Beta kullanıma sunuldu. Tamamen türkçe ilk veritabanı olan kullanıcılardan gelen istekler çerçevesinde yeni eklemelerin ve optimizasyonların yapıldığı Advantage Sürüm 7.1 BETA hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Advantage Veri Tabanı, 1991 yılından bugüne dek tüm dünyada kullanılan ve sağladığı yüsek performans, güvenlik ve kararlılık ile bir çok ödülün sahibi olan ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir.

Üstün özelliklerinin ülkemizde uygun lisanslama modelleri ile birleştirilmesiyle Advantage, bugün bir çok yazılım evi ve kurum tarafından tercih edilmiş ve aktif olarak kullanılmaktadır.

Tüm dokümantasyonun ( hata kodları dahil ) Türkçe olması da bir başka avantaj.

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"