StarLogo: The Next Generation

0
FZ
Dağıtık ve paralel modelleme, simulasyon ve benzeri işler için tam teşekküllü bir ortam sunan StarLogo sisteminin 3 boyutlu ortama yönelik geliştirme yapmayı sağlayan sürümü StarLogo The Next Generation çıktı. MIT tarafından desteklenen ve geliştirilen projenin programlamayı daha geniş ve genç bir kitleye yayması, karmaşık sistemlere dair düşünme ve modelleme yetilerini geliştirmesi hedefleniyor.

Görüşler

0
darkhunter
Woow! Harika birşey bu ya... Henüz oynamaya başlayalı 15dk falan oldu, resmen büyülendim...

Çocukken hep hayal ederdim, kendime ait bir dünya istediğim gibi yönetebileceğim çevresel faktörler ve yaratıklar...

Yeni nesil çok şanslı çok... Eee, tabi çocuk ruhu hala yaşayanlarda ;-)

0
FZ
Meraklısına not, yine LOGO tabanlı ve StarLogo benzeri bir modelleme, simülasyon ortamı olan NetLogo da 3D desteği sunuyor bir süredir:

NetLogo

Ayrıca yaptığınız modelleri Java olarak kaydedebiliyorsunuz ve isteyenlere web sayfanızdan Java applet olarak sunabiliyorsunuz NetLogo ile.
0
darkhunter
Logo'yu biraz biliyorum ama NetLogo'ya ısınamadım hiç...
Java, Applet falan bozar beni :-)

TNG'de beni bitiren nokta, modellere QIII motorunun güzellikleriyle yaklaşmak...

Linux versiyonu da yakınmış gördüğüm kadarıyla ilgiyle bekliyorum valla...
0
FZ
StarLogo ile NetLogo arasında programlama açısından çok büyük fark görmedim.

Her ikisi de Java ile geliştirilmişler dolayısı ile sistemde JRE olması mecburi (evet, maalesef JRE download etmek gerekiyor).

NetLogo'nun geliştirilen programı Java applet olarak sunabilmesini sadece bazı durumlarda bir avantaj olarak belirttim, yani karşı tarafı NetLogo yüklemeye zorlamamak namıma.

Tabii StarLogo TNG bambaşka bir kulvara girmiş durumda o ayrı ;-)
0
darkhunter
Anladım. TNG, kreatif beyinlerin önünden kodları çekip hayal güçleriyle yaratıcı olmalarını amaçlıyor, anladığım kadarıyla. Bence bu türden diğer çalışmaların arasında kendine güzel bir yer edinecek TNG.

Benim aklıma onlarca fikir geldi bile şimdiden, hımm... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

İlk Yerli Web Geliştirme Platformu!.....

anonim

İlk yerli web geliştirme platformu “MoreMotion”, Mor Yazılım Şirketi tarafından piyasaya sunuldu.
Bileşen tabanlı yazılım mimarisiyle tasarlanıp, Java teknolojisi ile geliştirilen “MoreMotion” Web Geliştirme Platformu, bu alanda dünya pazarını elinde tutan firmalara ciddi bir alternatif olmaya hazırlanıyor.

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

SynthMaster: İlk Türk ses işleme ve efekt yazılımı

FZ

Bilgisayarlar sayesinde dolap büyüklüğündeki ses işleme cihazları küçük yazılımlara dönüştü. Son örnek bir Türk'ün imzasını taşıyor.

Bu alandaki dev oyuncuların yanına, işlev olarak hiçbir eksiği bulunmayan bir isim daha katıldı: SynthMaster. Bülent Bıyıkoğlu adlı bir Türk tarafından 1995 yılında o zamanki bir yazılım yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başlanan SynthMaster, 2004 yılından bu yana aktif olarak geliştirilerek tam bir ürün haline getirilmiş. Bıyıkoğlu, 90'lı yıllarda bu yazılım için çalışırken hazırladığı EffectsMaster adlı uygulama sayesinde Kanada'dan bir iş teklifi alarak bu ülkeye taşınma kararı vermiş.

Commodore 64 ile Surf

anonim

Eski toprak ya da eski kulağı kesik Commodore 64 yine sahnede, her zaman da bizimle olacağa benziyor. Computer Workshops Inc. C64 için bir web browser'ı piyasaya sürdü.C64 web browser HTML 1.0 ve GIF/JPEG desteğine sahip, ve sanırım JAVA ,JAVASCRIPT, Flash ve VRML desteğine yakın zamanda C64 web browser a eklenecek.