Google query API

0
FZ
Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.
Haberlere göre söz konusu servis bir tür Web servisi ve SOAP (Simple Object Access Protocol) isimli açık bir protokol ile çalışıyor.

Peki bütün bunların anlamı ne? Şu: Internet üzerinde bulunan ve Google tarafından indekslenmiş 2 milyardan fazla dokümanı bu protokolü destekleyen VS.NET, Java, vs. tarzı araçlarla arayıp tarayabilir ve istediğiniz formatta programınızın içinden kullanıcınıza sunabilirsiniz (yazılımcılara yardımcı olmak için Google bir API Developer Kit de sunuyor).

Web servislerinin, SOAP, WSDL gibi protokollerin, XML gibi standartların bir arada somut bir iş çıkarmak için kullanımına güzel bir örnek olan bu servisin pek çok farklı kişi ve kurum tarafından çok amaçlı olarak kullanılması bekleniyor. Google yetkilileri bu servisin çekeceği tepkilere göre bundan sonra gidecekleri yönü belirleyeceklerini söylüyorlar.

Görüşler

0
FZ
Web servisleri üzerine 1500 tane makale okuduktan sonra siz de benim gibi, e iyi güzel de ben bu teknolojiyi nerede ve nasıl kullanacam diyenlerdenseniz alın size gayet somut bir alan ve örnek. Google karşısında bir kez daha saygı ile eğiliyorum ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YZC Sözlük v0.0.6 Çıktı

anonim

YZC Sözlük, GNU/Linux için GPL lisanslı sözlük uygulamamız 0.0.6 sürümüne ulaşmıştır.

Bu sürümdeki en önemli özellik, programa dahil edilen sınavcı ve -- festival ses sentezleme programını kullanılarak -- kelime seslendirme özelliğidir.

Sözlüğe kaynak kodları ile http://www.yzcsozluk.info adresinden ulaşabilirsiniz.

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

Sanal Dükkan (E-Commerce)

tunc

Tarafımdan türkçeye çevirilen Linux altında php ve mysql desteğiyle çalışan başarılı bir E-Ticaret programı, şu an içerisinde "vpos" desteği içermemekle beraber, istenildiği zaman add-on yapılarak günümüzde "Vpos" hizmeti veren bankaların sistemleriyle entegre edilebilir. Aşağıdaki linkten demo olarak koyduğum sürümü görebilir ve test edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için tunc@bilgidunyasi.com.tr ' a mail atabilirsiniz.
http://www.bilgidunyasi.com.tr/catalog/

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?