Google query API

0
FZ
Efsanevi arama motoru Google geçen Perşembe günü yaptığı açıklama ile programcıların kendi programları içinden doğrudan arama tarama servislerine erişmelerini sağlayan APIyi ve bedavaya sunulan servisinin beta sürümünü duyurdu.
Haberlere göre söz konusu servis bir tür Web servisi ve SOAP (Simple Object Access Protocol) isimli açık bir protokol ile çalışıyor.

Peki bütün bunların anlamı ne? Şu: Internet üzerinde bulunan ve Google tarafından indekslenmiş 2 milyardan fazla dokümanı bu protokolü destekleyen VS.NET, Java, vs. tarzı araçlarla arayıp tarayabilir ve istediğiniz formatta programınızın içinden kullanıcınıza sunabilirsiniz (yazılımcılara yardımcı olmak için Google bir API Developer Kit de sunuyor).

Web servislerinin, SOAP, WSDL gibi protokollerin, XML gibi standartların bir arada somut bir iş çıkarmak için kullanımına güzel bir örnek olan bu servisin pek çok farklı kişi ve kurum tarafından çok amaçlı olarak kullanılması bekleniyor. Google yetkilileri bu servisin çekeceği tepkilere göre bundan sonra gidecekleri yönü belirleyeceklerini söylüyorlar.

Görüşler

0
FZ
Web servisleri üzerine 1500 tane makale okuduktan sonra siz de benim gibi, e iyi güzel de ben bu teknolojiyi nerede ve nasıl kullanacam diyenlerdenseniz alın size gayet somut bir alan ve örnek. Google karşısında bir kez daha saygı ile eğiliyorum ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows İçin Muhasebeci

muhasebeci

Bir süredir gelişimi açık kaynak kodlu olarak devam eden muhasebeci artık windows altında da çalışmaktadır. Gelişimine başladığından beri GTK+ grafik kütüphanesinin yanında GNOME kütüphanesi de kullandığından sadece GNU/Linux altında çalışan program, kaynak kodlarında düzenleme yapılarak GNOME kütüphanesinden arındırılmıştır.

Sistem yöneticileri için Açık Kodlu Hesap Yöneticisi

hakankucuk

Sistem yöneticilerinin çoğunun problemidir; yüzlerce kullanıcıya ait kullanıcı adlarını yada şifrelerini bir yerlerde depolamak. Ve bu depodan istenildiği anda istenilen hesaba ait kaydı bulmak. Hatta tüm şirketin (şubeler dahil) kullandığı server, router, switch, network yazıcı vb. cihazların şifrelerini kayıt altına almak. Bu program tüm bu problemlere çözüm olabiliyor.

FreeBSD 4.4 çıktı

anonim

Network Computing alanında gerçekten en hızlı olduğuna inandığımız işletim sistemi olan FreeBSD`nin 4.4 sürümü sonunda çıktı, umarım 4.3 sürümündeki telnetd ve tcpstack bugları bu sürumde yoktur. detaylı bilgi ve yeni sürümü indirmek için: www.freebsd.org

Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

FZ

Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Unreal'i Yapan Adam Programlama Dillerinin Geleceğini Anlatıyor

FZ

Epic Games'ten Tim Sweeney, SIGPLAN ve SIGACT tarafından 33.sü düzenlenen Programlama Dillerinin İlkeleri Sempozyumunda The next mainstream programming language: a game developer's perspective başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.