İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

0
huseyin
Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.
Outlook ve Evolution kullanmak. Bunların avantajı, cihazlarla birlikte çalışması. Fakat bir türlü birbirleriyle senkronize edemedim. outport var, onunla da windows'tayken tek tek dosyaları export etmek sonrada öteki tarafta import etmek gerekiyor. Evolution'da denedim çalışmadı.

Mozilla kullanınca hayat güzel, dosyaları kopyalayınca linux ve windows senkronize oluyor. Fakat bu seferde pda ile telefon olmuyor. Adres defterini ve calendar'ı aktaramıyorsunuz.

opengroupware: Bu güzel ve exchange server gibi çalıştığını tahmin ettiğim sistemde, outlook ve evolution pluginleri paralı. Tamam kurabilsek, alıcam da hiç bir yerde nasıl kurulur, ayar yapılır anlatmıyor ki. Bi hata veriyor, bitti. İlerleyemiyorsun.

multisync & synce: Çalıştırıp, kullanan varsa arasın yemek ısmarlıyıcam.

Web tabanlı bir sistem nerde olursanız olun işleri ve ajandayı görebileceğiniz bir yol. Uygun fakat düzgün ve kolay bi tane bulamadım, ayrıca cep telefonunu ve pda'i kullanamıyorsunuz.

Denenenler:

egroupware: Web server .htaccess çalıştırmadığı için kuramadım. 16 mb php memory istiyor.

phpgroupware: Kurdum, çalışmıyor. Hiç şaka yapmıyorum, nereye bassanız bir error veriyor. çözerim diyen yalan söyler. Linkini veriyim ...

netoffice:Çok kolay ve insanın işini görecek birşey fakat bununda calendar'ı yok. düzgün değil, haftalık işlere bakamıyorsunuz.

tutos: Denemeyin bile. web demosuna bi bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. bu kadar mı karışık yapılır?

....
inanın daha pek çok yöntem denendi. Projeler için Microsoft Project, 2003 server istiyor. o da elendi.

Siz neler yapıyosunuz? Şunu kurdum kullanıyorum, işlerimi çözdü, cep telefonu, pda, linux, windows hepsi çalışıyor, mutluyum işler yolunda deyin... Lütfen.

Görüşler

0
caglar_onur
Valla multisync kurdum çalışıyor, ne zaman yemek ısmarlıyorsun?

Şaka bir yana durum şöyle;

Cumartesi gidip t610 aldım. İçinden CD çıktı bir heves taktım baktımki .exe diye dosyalar var başka bişiy yok. Napcam ben dedim bende yokki o .exe çalıştırandan :)

Önce ericsson'a mail döşendim Sayın Yetkili işletim sistemi için programlar yazmışsınız ama içinde birşey yok dedim. Onlarda CD bozuktur getir değiştirelim dedi :). Bende oturup ağladım.

Önce yeni irda ve bluetooth destekli 2.6.3 kernel derledim. Sonracığıma bir nefis gentoo'da "emerge multisync" hamlesi sonrası herşey gayet güzel kuruldu. Hemen akabinde openobex diye bir kütüphane buldum sf.net'te. Bu amcada kuruldu zati multisync tarafından, bluez ve modülleride.

Şimdi durum mu ne? Evolution ile adres defterimi, taskları ve calendar'ı bir telefona atıyorum ordan tekrar evolution'a atıyorum. OpenObex ile yazılmış bir iki kod buldum biraz değiştirdim onlada telefona resim,müzik,tema atıp,alıyorum. Multisync ile tüm pluginler çalışıyor, sağolsun çok yetenekli evolutionda herhangi birşey değiştimi araya girip telefonunu getir şu IrDA'ya senkronize edecem diyo v.s v.s. Tek yaşadığım problem şöyleydi "%" karakteri barındıran bir görev yüzünden senkronizasyon sırasında telefon kilitleniyordu onuda nette arama taramalar sonucu buldum. Telin gösteremediği karakterleri telefona atmaya kalkınca oluyormuş.

Sonuçta multisync kurdum evolution + cep tel ile çalışıyor palm'ım ve M$'im yok onlarda nasıl çalışıyor bilmiyorum ( Ama Palm ile evo. kullanan arkadaşım var )
0
huseyin
asıl sorun multisync ile synce plugin'ini birleştirmek.
sonki kodları cvs'ten indirip derledim, hata veriyor. bu hatalarla ilgili forumlarda başkalarıda sormuş ama kimse cevaplamamış.
synce de kendi başına çalışıyor. PDA'de dosya oluşturabiliyorum :)
fakat iş iki programa birleştirmeye gelince çalışmadı.

Mandrake yüklü, ama dağıtımın bir sorun olmaması lazım.

bir makinaya egroupware kurduk, şimdilik ona başladım, ipaq yerine sharp zaurus almak lazım sanırım.

Asıl merak ettiğim, buradaki insanlar ne yapıyor? Elbet çoğu kişinin birkaç cihazı, sistemi vardır. Bunları nasıl birarada tutuyorlar?
Yapan varsa, bizde onların sisteminden edinelim ....
0
sundance
Roktaşın bu konuda bana önerdiği ve benim Ericsonn 520M'de kullandığım (ve çalışan) bir yazılım vardı ama ismini hatırlamıyorum. Sanırım Recai hoca yardımcı olabilecek bu konuda.
0
roktas
Program şu: tsemgr [tsemgr.sourceforge.net]

HTH
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.

C Kodlarınız Assembly Dilinde Nasıl Görünür?

Soulblighter

Kodlarınızın Assembler karşılığını görmek isterseniz gcc'ye -S anahtarını girmeniz yeterli. Sonucu merak edenler, bu haberin kaynağı olan bu siteye bakabilir.

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.