RegExPad

0
auselen
Eğer kadim bir windows kullanıcısı iseniz düzenli ifadeler (regular expressions) konusu size her zaman yabancı gelmiş olabilir. Uygulama geliştirirken (örneğin web uygulamaları) ya da metin işlerken oldukça işinize yarayabilecek bu konuda biraz pratik yapmak için küçük bir kum havuzu ister misiniz?
RegExPad düzenli ifadeler ile oynamak için hazırladığım küçük bir Java uygulaması. İster öğrenmek - denemek için, isterseniz metin ayıklamak için kullanabilirsiniz.

Uygulama java webstart ile çalışıyor.

Daha fazla bilgiye ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Her türlü geri bildiriminize açığım.

Görüşler

0
FZ
Bu gibi durumlarda Regex Coach'u da ihmal etmeyelim ;-)
0
wyginwys
Window icin baska bir program
http://www.regular-expressions.info/
http://www.powergrep.com/ u sunar.
0
auselen
demek ki geliştirme kriterleri belli:
1) Türkçe, türkçe destek - dokuman.
2) en az bu programlar kadar iyi.

Açıkçası birisi düzenli ifadeler ile ilgili türkçe dokuman yardımında bulunursa oldukça sevinirim.

ps: programın isminide türkçe yapmak istiyorum ama aklıma güzel bir isim gelmedi henüz :D
0
fcn
http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/belgeler/regex/regex.html

0
brend
Ayrıca windowsda ve linux da wine ile çalıştırılabilen http://www.regexbuddy.com da göz atmayı unutmayınız...
0
rr
regexbuddy'i tek geçerim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir programcı gözüyle DNA

tongucyumruk

"Eğer bir çekiçseniz, herşey bir çivi gibi gözükecektir".

Sanıyorum özellikle bu siteyi takip eden programcıların çoğu en az bir kez biyolojik yapılarla bilgisayarlar arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Bu site DNA'dan başlayıp proteinlere uzanarak bilgisayar kavramları ile bu kavramların biyolojik karşılıkları konusunda oldukça detaylı bir inceleme içeriyor. Eğer kendini 4'lük sistemde (T, G, C, A) çalışan bir robot olarak ifade edenlerdenseniz bir uğramanızda fayda var.

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.

Freemind Türkçe!

batasoy

Açık kaynak kodlu "zihin haritası" programı Freemind artık Türkçe. Program hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özellikle öğretmenlerin, proje hazırlayanların ve yazılım geliştiricilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Windows kurulum paketi hazır; GNU/Linux içinse birkaç gün daha beklemek gerekecek.

Programı www.pozitifpc.com adresinden indirebilirsiniz.

POCO C++ Kütüphanesi Örnekleri

mustafa_

POCO C++ kütüphanesi açık kaynak kodlu, daha basit ve hızlı olarak ağ merkezli(network-centric) portatif uygulamalar geliştirmeyi sağlar.

C++ dilinin geliştiricisi Bjarne Stroustrup'un belirttiği gibi:
"İyi bir kütüphane olmadan,çoğu ilginç görevlerin C++'da yapılması zordur, ancak iyi bir kütüphane ile hemen hemen herhangi bir görevin yapılması kolaydır."

Squeak by Example: Açık Squeak Kitabı

zekzekus

Smalltalk-80 programlama dilinin ve ortamının açık kaynak kodlu bir gerçekleştirimi olan Squeak için açık bir kitap projesi ilk çıktısını vermek üzere.