KDE ve GNOME Uygulamalarını Birleştirmek

0
tongucyumruk
KDE ve GNOME gibi iki gelişmiş Unix masaüstü ortamı arasındaki uyum sorunları uzun süre sorun olmuştu. Neyse ki FreeDesktop gibi girişimler sonucunda bu sorunlar teker teker aşılmaya başlandı. Şimdi ise Zack Rusin adlı bir KDE geliştiricisi bu uyumu bir adım öteye taşımaya karar vermiş gibi gözüküyor.
QtGTK kütüphanesi birçok programcının kafasını karıştıran uygulamasını Gnome veya KDE altyapılarından hangisini kullanarak geliştireceği sorusunu ortadan kaldırmayı sağlıyor. GNOME ve QT kütüphanelerinin olay döngülerinin birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlayan bu kütüphane sayesinde uygulamanızın içinde aynı anda hem GTK/GNOME hem de QT/KDE tabanlı bileşenler aynı anda bulunabiliyor. Bu sayede her iki platformun en ideal özelliklere sahip parçalarının bir araya getirilmesi mümkün hale geliyor.

Şimdiden deneysel amaçlarla kullanılmaya hazır olan kütüphaneyi buradan indirebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Autodesk, Alias 'ı Satın Aldı

simor

Buraya gönderdiğim bu ilk haberin, benim için çok üzücü bir haber olduğunu belirtmeliyim. Senelerdir şahsen işimin olmadığı, yazılımlarından fellik fellik kaçtığım Autodesk, Aliassatın aldı.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

Lux Render: Özgür, Fiziksel Tabanlı Render Sistemi

Tarık

Windows ortamında üç boyutlu grafik işiyle iştigal edenlerin GNU/Linux dağıtımlarını tercih 'edememelerinin' birinci nedeni çoğu zaman, yüksek gerçekçilikte görsel çıktı sağlayabilen ve piyasayla yarışabilecek kalitede render sistemlerinin mevcut olmamasıdır.

Fakat durum artık eskisi gibi değil ve ortalık kızışacak gibi. Zira işte tam bu noktada Lux Render dediğimiz alet devreye giriyor ve Maxwell Render gibi paralı akranlarıyla boy ölçüşebilecek kalitede, ışığın fizikteki kurallarını benzetimleyerek çalışıyor ve gerçekten işe yarıyor gibi görünüyor. Hem de bedava. Hem de açık kaynak kodlu.

Samba Windows 2003´ü Geçti (~ %250 daha hızlı)

FZ

IT Week Laboratuvarlarında gerçekleştirilen zorlu testlerin sonuçlarına göre açık kodlu dosya ve yazıcı sunucusu Samba aynı işlevleri sunmaya çalışan Windows Server 2003´ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı çalışıyor.

Haberler tam da Microsoft´un NT4 desteğini bitirmeyi açıkladığı günlerde çıktı. Windows Server 2003 ve Samba 3 arasındaki fark Windows 2000 Server ve Samba 2 arasındaki farktan çok daha büyük.

AmigaOS`un Hakları KMOS Inc.`e Satıldı

dcc

Amiga Inc., yaptığı açıklamada Amiga işletim sistemi AmigaOS'un tüm versiyonlarının kaynak kodlarını, isim haklarını ve satış haklarını KMOS Inc.'e devretti. Finansal durumu pek de iyi olmayan Amiga Inc. bu hamleyle asıl projesi olan AmigaDE'ye odaklanmayı ve AmigaOS 4.0'ın çıkışını hızlandırmayı düşünüyor. Böylece AmigaOS 4.0'ı hazırlayan Hyperion firmasının alacağı ekonomik destek de artmış oldu.